PDA

Zobacz pełną wersję : Wieża Oblężnicza

TemplariuszII
16-01-2012, 22:02
Mój problem polega na tym, że kiedy miasto ma kamienne mury obronne (te z największym lvlem) to po zbudowaniu wieży oblężniczej ni jak nie da się do niej wejść. Jeszcze gdy ta wieża ma drabiny to wchodzą w miarę szybko, ale jak już jest to prostokątne wejście to moi żołnierze wchodzą i wychodzą tym samym blokując przejście. Muszę sporo czasu spędzić by raczyli w końcu wejść do środka, a ostrzał z wież przy bramie potrafi być denerwujący :) Jak teraz doprowadzić to tego, aby zwyczajnie wchodzili. Dla przykładu u komputera to się nie zdarza ;)

Presidente
17-01-2012, 18:36
http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?t=2932 Tutaj masz odpowiedź. A tak na przyszłość lepiej trochę poszperać w starych tematach - większość problemów jest już wyjaśniona.

TemplariuszII
17-01-2012, 19:13
Niestety w tym temacie w ogóle nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Chyba wyraźnie napisałem, że nawet nie chcą wejść do środka wieży oblężniczej tylko wejdą 1 metr wgłąb niej i zaraz wychodzą ;) Czekałem żeby weszli, ale w międzyczasie ostrzał z wież wybił ich co do nogi :) Czy może jest to jakiś bug?

Presidente
17-01-2012, 20:45
Może spróbuj spatchować jak nie masz najnowszej wersji, no chyba, że masz pirata i przez to powstaje bug. Zobacz jeszcze jak zachowają się w bitwie gracza inną nacją. Najlepiej sprawdź bez żadnych łuczników u wroga.

TemplariuszII
17-01-2012, 20:57
Może spróbuj spatchować jak nie masz najnowszej wersji, no chyba, że masz pirata i przez to powstaje bug. Zobacz jeszcze jak zachowają się w bitwie gracza inną nacją. Najlepiej sprawdź bez żadnych łuczników u wroga.
Gierka jak najbardziej oryginalna :) Ok zobaczę jutro jak to będzie z innymi nacjami, ale podejrzewam, że tak samo :/

Lwie Serce
10-04-2012, 20:40
No cóż, nie chcę zakładać nowego tematu, mam jedno pytanie, jak podczas oblężenia jestem obrońcą to z wież przeciwnika wypadają strzały jakby z onagery. Jak ja atakuję wieżami to tak nie ma, co to może być?

chochlik20
10-04-2012, 21:30
Coś takiego jest w dodatku BI, w Romie chyba tego nie ma, musisz chyba kliknąć na jednostkę, która prowadzi wieżę - być może jest tam przycisk co do strzału.

Lwie Serce
11-04-2012, 11:42
Tak, sprawdziłem przed chwilą, jest przycisk "strzelaj bez rozkazu" i strzela. Dzięki.