Osgiliath
05-02-2012, 13:24
Witam
Mam problem z poprawnym odpaleniem Napoleona - ostatni raz grałem w Napoleona około września 2011 i wszystko śmigało cacy. Dziś postanowiłem sobie znowu trochę pograć (gra była cały czas na dysku). Włączam steama, włączam napka i gra się uruchamia, jednak nie rusza się dalej poza ekran z napisem Napoleon i warunkami licencji. Musze wejść przez menadżera zadań i tak wyłączyć grę, bo inaczej nie da rady.
Przeglądnąłem podobne posty w tym dziale i:
- mam zainstalowane najnowsze stery do grafiki
- stery do karty dźwiękowej mam aktualne, choć dźwięk w napku był bez zarzutu
- zrobiłem defragmentację plików i jest ok
- wszystkie aktualizacje jakie były zostały ściągnięte
- odinstalowałem lokalne pliki, zainstalowałem jeszcze raz, ściągnąłem aktualizacje - dalej nic.
- zmieniłem język na angielski, steam zrobił update napka i znów nic
- chciałem zrobić update steama, ale pisze, iż jest aktualny.
- sprawdziłem spójność plików i tu pisze mi:
Weryfikacja plików cache Steam (0 z 1)
Weryfikacja plików Napoleon: Total War (1 z 1),
po czym dochodzi do 100 % i pisze: "niepomyślna weryfikacja 1 plików, pliki te zostaną ponownie pobrane" - tyle, że nic się nie ściąga dodatkowo, steam nie pobiera żadnych nowych danych i generalnie porażka.
Jest jakiś sposób na ostateczne odpalenie tej gry??
Z Shogunem 2 nie mam żadnych problemów - czekam minute, gra odpala i działa normalnie i bez żadnych problemów.
Pomóżcie ludki, bo zaczyna mnie trafiać, zaś za jakąkolwiek pomoc z góry dzięki!
Mam problem z poprawnym odpaleniem Napoleona - ostatni raz grałem w Napoleona około września 2011 i wszystko śmigało cacy. Dziś postanowiłem sobie znowu trochę pograć (gra była cały czas na dysku). Włączam steama, włączam napka i gra się uruchamia, jednak nie rusza się dalej poza ekran z napisem Napoleon i warunkami licencji. Musze wejść przez menadżera zadań i tak wyłączyć grę, bo inaczej nie da rady.
Przeglądnąłem podobne posty w tym dziale i:
- mam zainstalowane najnowsze stery do grafiki
- stery do karty dźwiękowej mam aktualne, choć dźwięk w napku był bez zarzutu
- zrobiłem defragmentację plików i jest ok
- wszystkie aktualizacje jakie były zostały ściągnięte
- odinstalowałem lokalne pliki, zainstalowałem jeszcze raz, ściągnąłem aktualizacje - dalej nic.
- zmieniłem język na angielski, steam zrobił update napka i znów nic
- chciałem zrobić update steama, ale pisze, iż jest aktualny.
- sprawdziłem spójność plików i tu pisze mi:
Weryfikacja plików cache Steam (0 z 1)
Weryfikacja plików Napoleon: Total War (1 z 1),
po czym dochodzi do 100 % i pisze: "niepomyślna weryfikacja 1 plików, pliki te zostaną ponownie pobrane" - tyle, że nic się nie ściąga dodatkowo, steam nie pobiera żadnych nowych danych i generalnie porażka.
Jest jakiś sposób na ostateczne odpalenie tej gry??
Z Shogunem 2 nie mam żadnych problemów - czekam minute, gra odpala i działa normalnie i bez żadnych problemów.
Pomóżcie ludki, bo zaczyna mnie trafiać, zaś za jakąkolwiek pomoc z góry dzięki!