Zobacz pełną wersję : Przeskakujące i Slajdujące jednostki ;/ Pomocy
Tomek1989dgl
17-02-2012, 16:10
witam mam problem z napoleonem jednostki mi slajduja i przeskakują ;/
moj sprzet :
Płyta główna : ASUS P8p67
Procek : Intel core i7 2600k 3.4Ghz
Karta Graficzna : Radeon HD 6970 ASUS
RAM : kingstona hyperX 8GB 1600Mhz
Zasilacz : Cooler Master 620Wat
Win 7 64bit
rozdzielczość 1920 x 1080
Shogun chodzi normalnie na full detalach tylko bez Synchronizacji pionowej i AA i nic nie zamula a napoleon slajduje nawet przy slabszych ustawieniach ;/
- defragmentacja dysku twardego - zwłaszcza partycja z wirtualnym RAM, defragmentuj CAŁY twardziel czyli także "puste miejsce" na dysku,
- zwiększ RAM wirtualny, określ l ręcznie minimalny i maksymalny rozmiar
-odchudź system - odinstaluj składniki z których nie korzystasz
- porządek na pulpicie - na pulpicie trzymak TYLKO skróty , pliki trzymaj w innych folderach, NIE NA PULPICIE
- eksperymentuj z ustawieniami grafiki
- jak masz czas i nerwy to spróbuj zainstalować drugą kopię systemu windows na innej partycji z innymi sterownikami (starszymi) do karty graficznej
- aktualizowałeś grę? wszystkie łatki ściągnięte?
- pokombinuj z jeszcze z liczbą szczegółów w ustawieniach gry
----------------------
PS: Tomek1989dgl nie dubluj postów!!
lukas123405
22-05-2012, 21:11
Witam.Na początku sorry że piszę po takim czasie od powstania wątku, jednak nie zauważyłem by ktoś podał tu konkretne rozwiązanie ( a nie standardowe ogólne porady typu sterowniki, defragmentacja itp).Może autor sam do tego doszedł ale gdyby ktoś miał kiedyś podobny problem to chciałbym podzielić się moim rozwiązaniem.
Miałem podobny problem na Radku 5850.Rozwiązaniem jakie zastosowałem (metodą prób i błędów) było wyłączenie kompletnie (wyłączone nie niskie itp) cieni oraz opcji powiązanych z cieniami(tutaj mam na myśli SSAO lub coś takiego co jest w tych opcjach na dole do zaznaczenia).Resztę pozostawiłem maks i wreszcie gierka chodzi płynnie.