Zobacz pełną wersję : Third Age 3.1 - wasza ulubiona frakcja :-)
KrystianBorys
20-02-2012, 11:26
Siemka wszystkim, chcę się dowiedzieć jaka jest wasza ulubiona frakcja, nie musi być najlepsza, powiedzcie za co ją lubicie, a co wam się w niej nie podoba. Moją ulubioną frakcją jest Rhun, głównie ze względu na silne jednostki, bardzo podoba mi się wygląd tej złotej gwardii Loke-Inas-Rim, Loke-Gamp-Rim itd. Ma również niezłą ekonomię -kilka kopalń do budowy. Na południu mamy absolutny spokój, na północy musimy walczyć z Dale, które moim zdaniem jest nieco od nas słabsze oraz z krasnalami, którzy są już od nas nieco silniejsi :-)
Edit: Rzeczywiście sonda nie działa, coś nie tak zrobiłem, zrobię później, sorki
Gondor oczywiście :D Mocne i zróżnicowane jednostki, wymagająca wojna z dwoma silniejszymi przeciwnikami na raz od samego początku. Ogólnie najlepiej dopracowana frakcja.
BTW, sonda nie działa.
Mordor!
Moja ulubiona kraina- siedziba Czarnego Władcy Saurona. Masa orków, słabych przeciwko silnym jednostkom upadającego powoli Gondoru. W dodatku u Barona Dziewięciu Nazguli. Według mnie jedna z najbardziej klimatycznych frakcji w grze :D
XSauronX
20-02-2012, 18:58
Ja najbardziej lubię Mordor z podobnych powodów co pan powyżej :)
Fajnie też pograć sobie w custom battle Eldarskimi oddziałami wysokich elfów.Wtedy łuki zmiatają wszystko co chodzi razem ze spearmenami, ustawionymi w 'ścianie tarcz' :)
Jedyna i słuszna nacja pod przywództwem najmądrzejszego Sarumana- Isengard i jego Uruk- hai jak się mądrze gra to słynne powiedzenie- że Nie nastanie już świt dla Ludzi, można wcielić w życie...Nie mówiąc o strzelniczych terminatorach ze spiczastymi uszkami i blond fryzurami, ba i karakanom wszelkiej maści się dostaje :) Niech żyje Biała Ręka ;)
Gram na submodzie baronie 5.0 z rozszerzona mapą i submodem muzycznym ;)
I grzmi Róg Helma! Grzmi i echem przemierza trawiaste równiny Riddermarchii! Powstańcie jeźdźcy Eorla!! Wsiadajcie na konie Eorlingowie!! Nadszedł czas czynów, których świat dawno nie widział!
ŚMIERĆ!! :twisted:
Bo uwielbiam atakować jazdą, przejeżdżać po nieprzyjacielskiej piechocie, jakby po gęstszej trawie.
Eldarowie, którzy widzieli światło Silmarillionów w większej części odpłynęli z tego świata. Ciągle błąkają się jeszcze quendi, którzy nie mieli zaszczytu oglądać Zachodnie Krainy, widzieć światła. To z ich pomocą odbuduję potęgę, o której świat zdążył zapomnieć.
Bo uwielbiam przyćmić przeciwnikowi słońce, gradem strzał.
Zachodnie Śródziemie wciąż żyje nieświadome rozciągłości swego kontynentu, podejrzewam, że nawet Numenorejczycy u szczytu chwały Ar-Farazona, nie opłynęli go całkowicie, ani nie spenetrowali jego wnętrza. A wnętrze Śródziemia jest jak kopalnia pełna goblinów, z której co pewien czas wysypuje się mnóstwo paskudnych stworzeń, by opanować świat. Tymi goblinami są ludzie, zwanie Easterlingami. Nie są dzicy, krwiożerczy, są tacy jak mieszkańcy Minas Tirith czy niegdyś Annuminas. Stworzyli własną cywilizację, odmienną od tej, którą stworzyli Dunedainowie, odmienną od ludzi południa, unikatową w skali całego Śródziemia. Ich historia jest otoczona tajemnicą, ale może kiedyś ...
Te złote zbroje łuskowe, które przypominają smocze nasuwa mi wiele myśli na temat ich przeszłości. Uwielbiam ich piechotę, jazdę i barwy.
Czymże jest to wszystko wobec potęgi Czarnego Władcy, Saurona Wielkiego? On już raz władał Śródziemiem i gdyby nie przeklęci złodzieje z rodu Elendila oraz Gil Galada ten stan rzeczy trwałby dalej. A kto wie jaka potęga szykuje się by ponownie zdobyć Śródziemie ten porzuci zbędne nadzieje! Ten głupiec Saruman zapłaci za zdradę i próbę zagarnięcia Jedynego... Ale teraz Sauron wie, że Jedyny się odnalazł i posłał już Dziewięciu. To tylko kwestia czasu, gdy Pierścień Władzy wróci do Pana, a wtedy całe Śródziemie pogrąży się w mroku a niewierni zapłacą za zwątpienie i zdradę! :twisted:
KrystianBorys
21-02-2012, 01:09
nie spodziewałem się że z mojego tematu rozwinie się tak piękna pod względem literackim dyskusja. moje posty przy Waszych tak jakoś prostacko wyglądają...
nie spodziewałem się że z mojego tematu rozwinie się tak piękna pod względem literackim dyskusja. moje posty przy Waszych tak jakoś prostacko wyglądają...
Nie jest tak źle o Przedstawicielu Rasy Ludzkiej, dałeś nam sympatykom TA a poniekąd i Tolkiena ten impuls tak potrzebny by pokazać że najciekawszą nacją jest oczywiście...ta w którą ktoś aktualnie gra. A wiadomym jest że najlepiej gra się tymi, co chodzą za dnia w przeciwieństwie do prostackich tworów Jedookiego Saurona, który miał czelność porwać się na dzieło elfickich rzemieślników. Wiadomym jest że Saruman potrafiący czynić niespotykane rzeczy ze stworzeniem wszelakim, jest godnym tego by ponieść zarzewie nowego , lepszego ładu nad którym panować będzie ze strzelistej wieży Isengardu :lol:
Niby Majar powinien być mądry, a tu proszę ... Widać wszyscy mają nie ten teges w umyśle... Mam na myśli panów obu wież.
KrystianBorys
21-02-2012, 10:29
Uniwersum Tolkiena daje duże pole do popisu naszej wyobraźni dzięki tajemnicom jakie skrywa. Nie wiemy o tym wspaniałym świecie wszystkiego.
Nie jest tak źle o Przedstawicielu Rasy Ludzkiej, dałeś nam sympatykom TA a poniekąd i Tolkiena ten impuls tak potrzebny by pokazać że najciekawszą nacją jest oczywiście...ta w którą ktoś aktualnie gra. A wiadomym jest że najlepiej gra się tymi, co chodzą za dnia w przeciwieństwie do prostackich tworów Jedookiego Saurona, który miał czelność porwać się na dzieło elfickich rzemieślników. Wiadomym jest że Saruman potrafiący czynić niespotykane rzeczy ze stworzeniem wszelakim, jest godnym tego by ponieść zarzewie nowego , lepszego ładu nad którym panować będzie ze strzelistej wieży Isengardu :lol:
Będąc osobą (czasami) odważną ośmielam się z tobą nie zgodzić. Wydaje mi się, że grając na przykład dzisiaj Orkami z Gundabadu nie powiem że ta frakcja jest najciekawsza, a właśnie nią gram aktualnie, daję Easterlingom odpocząć.
Ha! Gdyby Saruman potrafił czynić tak niespotykane dzieła, to z pewnością wieśniacy z Rohanu nie przysporzyli by mu tyle trudu! A czyż chodzący za dnia to nie jedynie przejęci i zmodyfikowani czarni orkowie? Czy Saruman zapomiał, kto zniszczył wszechpotężny Numenor? Czarny Pan nie popełni tego samego błędu co w wypadku elfów. Czarna Wieża nie jest ślepą, wie co szykuje Biała Rada i jest wdzięczny za małą przysługę, którą mu Wielobarwny wyświadczył. Czyż Saruman nie potrafi nawet jako przewodniczący Rady swego zdania narzucić? Bynajmniej gdy nadejdzie chwila i armia Mordoru wyruszy z Czarnej Bramy i stając pod murami Isengardu z godłem Oka, Saruman zrozumie me wcześniejsze słowa, a krainy Śródziemia jedena po drugiej ulegną mocy Pierścienia dowiesz się starcze, kogo próbowałeś oszukać, bo do tej pory żyjesz w przekonaniu że masz SZANSĘ w starciu z potęgą Mordoru!
A chwila się zbliża. Myślałem, że Saruman chociaż Rohanem się zajmie, ale jak widzę zbyt wysoko Czarny Władca go mierzył!
Czy Saruman zapomiał, kto zniszczył wszechpotężny Numenor?
Sami się zniszczyli, ale to taki drobniutki szczegół. ;)
Skoro chcą się dwie wieże tłuc, to niech się tłuką. :P
KrystianBorys
21-02-2012, 16:28
Skoro się Dwie Wieże będą tłukły to może tak na przykład Gondor z Rohanem, Harad z Rhunem, Krasnoludy z Dale, ależ by były emocje :lol:
Ja tam najbardziej lubię grać Leśnymi Elfami. Położenie mają ciekawe, super łuczników i Legolasa. Musza walczyć z Orkami a potem Mordorem i często Rhunem. To moja ulubiona nacja w Tatw 3.1 - gram z submodem Barona. Pozdrawiam
@Samick zależy jak na to patrzeć, Sauron gdy poddał się armi Ar Phârazona zaczął zdobywać posłuch u króla i z pewnością gdyby nie on Numenoryjczycy nie zaatakowali by Amanu i wyspa by nie utonęła. Czyli poniekąd patrzeć Sauron zniszczył Numenor w białych rękawiczkach
Chciałbym przypomnieć, że nie tak długo po tym, jak umarł Elros Numenorejczycy zaczęli zazdrościć Elfom długowieczności i przeklinali wybór elrondowego brata. Było to na długo przed tym jak pokonano Saurona za Ar-Farazona. Sauron przyspieszył ich upadek, bo w końcu któryś późniejszy władca pokusiłby się o inwazję Valinoru.
Racja, dlatego mówiłem że to zależy od punktu widzenia. W sumie to cała ta dyskusja to gdybanie więc taką sposobność mogłem wziąść pod uwagę :D równie dobrze w tym gdybaniu mogłoby by być też tak, że Edainowie "nawrócą" się i zaczną doceniać dar Ilúvatara. Dobra kończę gdybać. Sauron znacznie przyspieszył być może nieunikniony z powodu ludzkiej natury upadek Numenoru i w ten sposób pozbył się numenoryjczyków czystej krwi. Aczkolwiek problemy z potomkami Edainów dopiero się zaczęły :twisted: :twisted:
lordwiesiek10492742
01-04-2012, 10:27
Wysokie Elfy pod wodza Gil-Galada z submoda Second Age pod 3.1.
Jedyni prawdziwi Bohaterowie Trzeciej Ery i innych światów to:
Krasnoludy z Toporem w jednej i z kuflem piwa w drugiej !!
lordwiesiek10492742
06-04-2012, 20:25
A widziałeś pojedynek piwny Legolasa i krasanala w wersji reżyserskiej WP?
krasnoludy.
To jest to.Potężna piechota która wyrąbuje krwawą plamę w linii wroga.
A jak dodamy wsparcie kuszników To zanim wróg dojdzie to nie ma go w 20%.
Arnor bo lubię jednoczyć ziemie a w ich przypadku można zjednoczyć i stworzyć całe królestwo. Łatwo też dać im ładne, naturalne granice. Nie pasuje mi tylko to że to królestwo musi być Dunedainów, jakoś nie pasuje mi walka Eriadorczykami o to żeby stać się kimś innym.
Dalej są Dale, Rohan, Rhun i Harad. Gondorem rozegrałem tylko jedną kampanię w której błyskawicznie wygrałem więc się do nich lekko zraziłem, no i mam afekt do Numerojczyków za ich głupotę.
Nie lubię grać nacjami bez konnicy, krasnalami jednak sobie jedną kampanię rozegrałem. Granie Elfami mi nie leży, poniekąd dlatego że przecież oni się ze Śródziemia wynoszą ale głównie dlatego że nie lubię tej rasy.
Leśne elfy.kocham ich architekturę i widok padającego wroga od moich strzał!:D
Ja lubię Rohan i widok rozjeżdżanych prze potężną konnice wrogów :D
trolkamil
27-05-2012, 15:43
akurat jazda rohanu jest słaba, za słaba. Ta nacja powinna mieć znacznie lepszą jazdę, bo wojo opiera się tylko na niej praktycznie, słaba piechota i łuki, nieraz szkoda rekrutować. Na twoja jazdę mam Drzewce tj. Enty, hehehe najlepsza jednostka w grze, mogą zabić ją tylko:
- trole, Mamueukile, katapulty, oszczepnicy i jazda z oszczepami, ale zanim dobiegnie to łucznicy wycinają ją w pień i tylko wysłać Enty, żeby siały zgrozę i zniszczenie. Grałem w Mos-a teraz Arnonem i grało się fajnie, ciekawe jednostki, silna piechota i łuki w późniejszym etapie, a i silna jazda. No i Enty mi się rekrutowały co kilkanaście tur jak fangorn podbiłem.
Powiem tak Mumakile te twoje enty zgniotą,rozrąbią i wogule roz******ą na kawałki więc harad ma moim zdaniem najsilniejsze jednostki ale w kampanii Isnengardem miałem bitwę z entami(a miałem tylko 1 odział najsłabszych łuczników) i co automatyczne rozstrzygnięcie i wygrana.
A widziałeś pojedynek piwny Legolasa i krasanala w wersji reżyserskiej WP?
Nie widziałem ale i tak nie uznaję w pełni wizerunku Krasnoludów jaki przedstawiono w filmie. Woleli przyciągnąć do kin małe piszczące nastolatki, na widok Lego-szmego z dupy wziętego długo-uszastego popierdka, niż pokazać jednoosobową twierdzę jaką jest każdy Krasnolud !
Ostrzwtlumie
07-06-2012, 12:51
Moja ulubiona frakcja jest Rohan :D Mają dobrą jazdę, jak i dobry punkt startowy do ataku na Isengard ;) Choc mało nimi grałem bo ciągle przy jednej walce miałem pulpit ale frakcja całkiem fajna :D
Rhaegrim
11-06-2012, 19:47
Moją ulubioną rasą są krasnoludy . Mam świra na punkcie krasnali
:D
adriankowaty
11-06-2012, 20:00
Rhun
radwanski
06-08-2012, 19:28
Ja lubię grać RHUN. Silna jazda, dobra piechota i fajnie jest grać tymi "złymi"
newslayer
15-08-2012, 10:20
Wysokie Elfy to jest to moja ulubiona frakcja maja ciekawe jednostki a gra nimi to istny cud miod... :)
1 miejsce - Elfy z mrocznej puszczy
2 miejsce - Arnor - szczególnie teraz na 1.25 MOS z DCI
Jak grałem w tego modka to wybrałem za 3cim razem Dale i przerobiłem nazwę na Królestwo Krisengardu :D
Daleko od zamieszania a i przeciwnicy z brzegu do pokonania w tym pomocny też sojusz z Krasnoludami. Gdy Rhun i Gondor zostały zniszczone wraz z Elfami, złe frakcje zaczęły się prać między sobą a Isengard został zniszczony przez Mordor. Nie wtrącałem się za bardzo w wielkie wojny, lecz szczypałem im prowincje. Atak, odbicie 1-2 prowincji i pokój i tak co kilka, kilkanaście tur. Na średnim poziomie rozpykałem wszystkie frakcje prócz Krasnoludów (sojusz). Na koniec gry miałem z 2ie bańki kasy, ale tur tam trzasnąłem blisko 500. Miłe wspomnienia, zagrałbym jeszcze sobie, świetny modek, polecam.
TemplariuszII
09-09-2012, 19:12
Bez dwóch zdań Gondor. Za co? Klimat, walki z Mordorem o Osgiliath, wygląd jednostek (szczególnie Gondor Spearman i Gondor Infantry), Minas Tirith... Coś pięknego ;P
Rohan za uwielbianą przeze mnie jazdę oraz możliwość szybkiego podboju Isengardu. Później pomoc sojusznikowi w wojnie z Mordorem ;)
Uwielbiam Isengard za:
-Wyzwanie dla mnie (Walka z Rohanem)
-Moich ulubionych:Gwardie Orthanku
-Sarumana :D
adriankowaty
19-11-2012, 10:04
Gondor - za armię, za klimat rycerskiej Europy, za walkę ze szkaradami Mordoru.
berengar
17-01-2013, 20:38
Dla mnie jest nią Eriador (Aragorn, Gandalf, Shire), który przekształcamy później w Arnor. Początkowo dość trudna rozgrywka, zdarza się że trzeba walczyć z 3 wrogami jednocześnie. Najtrudniej grało mi się Insengardem, rozgrywka tą frakcją jest o dziwo taka ciężka ze względu na jeden zamek, małą początkową armię i co najważniejsze brak pikinierów- i jak tu u licha walczyć w otwartym polu z konnicą Rohanu? :? .
mustafaga
18-01-2013, 12:08
Taak. Najbardziej lubię Elfy ( ogólnie ). Każda nacja Elfów jest inna, a moja ulubiona to Elfy z Lorien ( w submodzie MOS 1.41 ). Wysokie elfy mają świetną piechotę ( 1 jednostka ma 39 obrony ), no i oczywiście duży "+" to konnica. Leśne to świetni łucznicy ( dużo strzał, daleki zasięg, późniejsze bardzo dobre w zwarciu ) i lekka piechota z dobrą obroną i atakiem, świetna jako "mięso armatnie" żeby łucznicy mogli strzelać. Elfy z Lorien, moje ulubione, później świetne jednostki Galadhrimów z mieczami ( super atak ), z tarczami ( świetna obrona ) i łuczników ( świetny zasięg, mocne strzały, dobrzy w zwarciu i niezła obrona ). No i czego nie może zabraknąć wszystkim elfom morale. Emocjonujące zadanie zniszczenia Orków z Gór Mglistych, na początku oblężenie Khazad-dûm i zablokowanie orkom dojścia do Lorii. Potem stopniowe niszczenie miasteczek i fortów. Na końcu szturm na Mordor. Taak. Elfy z Lorien
Lwie Serce
19-01-2013, 19:00
Szlachetni jeźdźcy równin, synowie Eorla, potężni wojownicy, nie bali się stawić czoła hordom Sarumana, Saurona, Easterlingom, a koniec końców wielkim Mumakilom Haradrimów! Każdy kto stanie na drodze ich szarży, zginie pod kopytami ich rumaków, powstańcie jeźdźcy Theodena!
Lubię ich kawalerię, jest bardzo silna, a poza tym mam sentyment do Rohhirimów.
Lubię też bardzo Gondor, potężne królestwo, które jednak słabnie, ma nadal świetnie wyszkolonych żołnierzy, także rycerze z Dol Amroth przybędą ich wspomóc.
trolkamil
22-01-2013, 23:14
Sindarowie - chyba zazwyczaj nimi gram. Uwielbiam wyrznąć kilka flag orkow jedną armią. Gondor - idealnie zróżnicowana piechota, świetna jazda, dobrzy łucznicy.
elendil92
15-02-2013, 13:50
Moim skromnym zdaniem bardzo dobrą frakcją jest Harad , a to z powodu przede wszystkim mumakili , kilkia takich jednostek i każda armia zniszczona , najpierw zasypują wroga strzałami z dużej wysokości a potem lecą taranem lub w miejscu jednym ciosem kłami zabijają kilkanaście jednostek wroga, polecam .
Lwie Serce
15-02-2013, 17:03
Racja świetne są, zwłaszcza jak się skoordynuje ich atak z kawaleryjską szarżą :)
elendil92
15-02-2013, 21:46
No ba , najlepiej niszczyło się krasnale kiedy uciekali na tych swoich małych nóżkach przed wielkimi bestiami:D
dardawid232
11-03-2013, 15:38
Ogólnie lubię krasnoludy ale Krasnale z Thrid age nienawidzę za prowincje daleko od Stolicy jest po -60% często brałem armie stamtąd i przez pół Śródziemia biegłem do Ereboru lubię też Isengard chociaż są łatwi ich piechota jest wspaniała kusznicy niszczą wszystko a jak opracuje się proch są bomb trhower oni niszczą wszystko 2 salwy i oddział ucieka a po 3 zostaje ich 20.lubię też Elfy z Lorien przyjemnie się nimi gra podobnie elfami z puszczy szczególnie ich lubię za Legolasa który czasami nie umie biegać wysokimi nie grałem bo tam jest podbnie co do odległych prowincji Gondorem gram aktualnie i jest banalny po około 20 turach dochodzę pod czarną bramę i Cirith Ungol są najbardziej dokładną frakcją w grze (najwięcej jednostek)gdy spojrzeć na liste jednostek gondoru a orków z gór mglistych to może lekko wkurzyć.Rhun nie grałem ale na pewno zagram kojarzą mi się z Rosją w zwykłym medievalu Rohan wydawał mi się dobry kiedy grałem Isengardem podbicie go nie stanowiło problemu tylko ciężkie straty po szarżach konnicy.Orki z Gundabad są bardzo ciekawą frakcją bardzo trudni przez zachodnich sąsiadów ale lepiej rozbudowani od Orków z gór mglistych kiedy dostałem trolle już przegrywałem z Eriadorem :( i został MORDOR siedziba czarnego pana,prawowitego władcy śródziemia,władcy władców którzy władają władcami(wiem że głupie)bardzo przyjemni i ciężcy szczególnie kiedy walczyłem z Dale,Rohanem,Gondorem,elfami z Lorien i z puszczy ale moim Nazgulom nic nie przeszkodziło.nie skończyłem nim kampani bo zaczynałem chyba 5 razy zaczełem na 3.0 później aktualizowałem na 3.2 trochę pograłem dodałem MOSa chciałęm większą mapę ale się nie udało musiałem reinstalować później znowu coś zepsułem i to mnie zniechęciło
Ulubiona frakcja:Mordor/Isengard (egzekwo)
mi sie mordorem dobrze gra, duzo miast blisko siebie, dobre polozenie miedzy gorami.
Ulubiona frakcja...ciężko będzie.Stawie na Harad,w końcu musze wybrać jedną frakcje,ale to nie moja jedyna ulubiona frakcja :D
Ulubionymi frakcjami są Harad i Isengard :3
Hardad za fajne wojsko,mumakile,oraz położenie.Ogólnie fajni są :D
A Isengard...za Sarumana,Isengard sam no i ogólnie podoba mi sie ta frakcja.
szkoda ze nie ma frakcji hobbitow :D
Jednostki Hobbitów byłyby słabe i granie ich frakcją raczej do przyjemnych by nie należało.
Moja ulubiona frakcja to Isengard, za ciekawy klimat gry. Mimo, iż muszę mordować jeźdźców Rohanu( sorry Lwie :) ) to gra jest ciekawa, liczne jednostki, wśród nich Pikinierzy oraz jazda na Wargach(czytaj filmowych hienach :( ).
Drugą frakcją, którą przyjemnie się gra, choć trudno to krasnale , eksplorowanie terenów na wschód od mrocznej puszczy ,sojusz z Dale oraz wojna z Esterlingami to to czego niestety film nie poruszył, a było niesamowicie ciekawe.
Trzecia to Eriador/Arnor, prowadzenie wojny z goblinami, próba odbudowania potęgi i zjednoczenia ziem dawnego królestwa, To jest to :D
Dobra starczy bo wymienię wszystkie
agandaur
14-04-2013, 10:12
Ja najbardziej lubie Mordor. Fajne są tam postacie np; czarnoksięrznik z angmaru, sauron, i inni nazgule :D
Andrij Marszałek
14-04-2013, 14:10
HARAD - lubię te wschodnio-południowe klimaty, konnych łuczników i kochane słoniki :)
agandaur
14-04-2013, 15:36
mordorem dobrze się gra. masz do wszystkiego blisko (orucz krasnoludów).
Daedagor
17-04-2013, 14:55
Harad i Rhun. Dzięki tym jednostkom w Bitwie o Śródziemie II, Mordor stał się moją ulubioną frakcją. Tutaj, jako że są oddzielnymi frakcjami to głos leci na nie. Mumakile, łucznicy... no i te pancerze <3.
RockMiguel
08-05-2013, 14:57
szkoda ze nie ma frakcji hobbitow :D
Żeby trollom zbytnio się nie nudziło?
Jakubeasy
14-05-2013, 18:25
Elfy z Lórien pod wodzą Haldira Złotego Lasu !!! "Orkowie którzy weszli do Lórien już nigdy go nie opuszczą "
Arnor za Gandalfa i Aragorna. Frakcja bardzo wymagająca i można powiedzieć najsłabsza, gdy komputer nią się zajmuje, dlatego warto samemu wspierać sojuszników zjednoczonym królestwem. Długo trzeba czekać na dobre jednostki, ale warto, gdyż wtedy orki są bez problemu do pokonania i można śmiało brać się za pomoc Rohanowi.
PerWerka
09-07-2013, 19:03
Tak prawdę powiedziawszy to niedawno dopiero zaczęłam grać w TATW. Wybrałam na początek Leśne Elfy, więc prawdopodobnie już choćby z sentymentu będzie to moja ulubiona frakcja. Ulubiona chociażby ze względu na Legolasa ;)
Z natury jestem osobą spokojną, lubiącą lasy i jeziora, więc może dlatego taki wybór....
mikus1410
27-08-2015, 23:33
Co! Pierwotni złodziejami! Uciekaj w otchłań płomieniu udunu! jedyne słuszne istoty zmiażdzą twe siedlisko niby mrowisko :) ! Za Manwe i Eru ! Elfowie zniszczą wszelki opór twej nędznej wieży i zabłyśnie światło Valinoru wspomagane przez wszystkie Silmalliriony !! i jęki twego pana ! cierpiącego w otchłani!! Niewolniku Melkora!! :) i zabłysną nasze pancerze skąpane w rosie poranka i zhańbione krwią twych szyderstw - orków miecze i groty śmigać będą niczym wiatr! nigdy nie będziesz panem ludzi !!! A tak na serio to elfy leśne- takie małe potworki gondor- świetna piechota niezła jazda i dobra dystansówka Ruhn ładne pancerze smoczych legionów Isengard- solidne i liczne Uruk-Hai :) i jeszcze hobbici! zabójcy! zabili mi jednego urka!!! :)
heh a ja myślałem że sauron jest tylko nędznym sługą Melkora :) i to chyba wszechpotężny Numenor zniszczył mordor :/ twoi słudzy uciekali i tak dymiło że z kosmosu widać było a Numenor zniszczyli Valarowie :) czyż to nie ci wieśniacy pobili twoje armie? skąd masz pierścień? e-bazarek :)
Pan Pytajnik
02-05-2016, 02:38
Leśne Elfy za łuczników za to, że wyglądają epicko no i przez Ragnara :D na submodzie Baron