Zobacz pełną wersję : Internet w Wawce
10 pazdziernika kończy mi się umową z dostawcą netu i szukam jakiejś nowej ciekawej oferty. Jakiego dostawce polecacie w Wawce? Do tej pory mialem 10 mb w UPC i nie powiem nie narzekam, zastanawialem się na opcja 8 mb za 75 zl, ale znów wylukałem taki wynalazek jak Vectra tam jest niby 8 mb za 60 zl(choc w cenniku już jest 70 zl, jak tak to wole sprawdzonego UPC ;) ), ale jakaś słaba predkośc wysyłania danych.... co byście mi polecili?
Że tak spytam z ciekawości ile płaciłeś za ten 10mb? Ja u siebie na tym moim zadupiu płacę ok 60zł za 2mb...
90 zl, ale teraz za tą cene jest 25 mb :lol:
Najgorzej na wsi. Ja miałem neta początkowo z Neostrady, ale ktoś mi linie przerywał (jakiś sąsiad), i teraz mam Netie 1mb za 50zł. Na wsi o dobrego neta ciężko, ale mam szczęście i polecam netie szczególnie.
Nie wiem w czym masz problem Barsa na twoim miejscu bym od dawna brał neta 25mbps z UPC
PS.Dla ciekawskich http://www.upc.pl/internet/ Pojawiła się nowa opcja - 120mbps która została osiągnięta przez przejście na EuroDOCSIS 3.0 (opcja dostępna tylko w 4 Polskich miastach - Warszawa, Kraków, Katowice i Gdańsk), niestety koszt takiego neta wynosi 200zł ale opcja 50mbps już 120zł
Do Ibran --> Jeśli masz za 60zł 2mbps nie jesteś w zadupiu ;) Natomiast jeśli ktoś jak ja ma za 60zł 1mbps (ale w nocy 2mbps) to dopiero wtedy może powiedzieć że żyje w zadupiu ;)
Do Brave --> Jeśli mieszka się na wsi to lepiej wybrać bezprzewodowy internet niż kablowy ;)
Do Andzi: no to sie wie, to jest oczywiste. u mnie na wiosce nimo kablowego :)
Jeśli chodzi o wawę to UPC można brać w ciemno, miałem kiedyś i było prawie bezproblemowo. Vectrę mam w Białymstoku i może być, ale rzeczywiście prędkość wysyłania jest zawsze dość niska i ogólnie Vectra jest drogą i olewającą klienta kablówką. Ja teraz w wawie załapię się chyba na Aster, szkoda że nie ma okablowania UPC :(