PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań

Path
27-02-2012, 18:46
Witam,
z serią TW mam już całkiem spore doświadczenie, niemniej jak wiadomo człowiek rozwija się całe życie i wszystkiego się wiedzieć nie da ^^ Mam kilka pytań, które mnie nurtują od dłuższego czasu.

1) Jak szybko i łatwo osiągnąć inne gildie niż kupiecka,odkrywców,złodziei, czy zabójców? Starałem się wiele razy doprowadzić do powstania chociażby loży masońskiej i nic z tego. W sumie to nie jest nadzwyczajnie potrzebne, ale człowiek grając któryś kolejny już tam raz stara się wykrywać te pewne smaczki. Macie jakieś porady ?

ps. zaglądałem do tego wątku: viewtopic.php?f=21&t=438&start=20 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=21&t=438&start=20) ,ale chciałbym poznać opinię z waszego czystego doświadczenia.

2) Na miłość boską jak grać państwem by reszta Europy nie uważała Cię za "złowieszczego", albo "bardzo niegodnego zaufania" ? Zawsze gram starając się zawierać sojusze, które zamierzam utrzymać jak najdłużej i z państwami, których tereny na okres przynajmniej 50 tur mnie w ogóle nie obchodzą, oni zawsze te sojusze jednak łamią. Staram się im pomagać finansowo i militarnie utrzymywać jak najlepsze stosunki ,a oni prędzej ,czy później mnie zaatakują mimo ,że skazują się tym sposobem na totalną klęskę. De facto to atakuję tylko te państwa, które wcześniej zaatakowały mnie, praktycznie nigdy sam nie wywołuję konfliktu.

Rozumiem ,że istnieją pewne prowincję ,które są traktowane przez niektóre państwa jako priorytet do zdobycia ,taki już jest ten bot ,coby było ciekawiej, z drugiej strony bezsensu z tego powodu wywoływać wojnę atakując mój port jednym statkiem... To jest tym bardziej irytujące ,że niektórych państw po prostu nie chce całkowicie niszczyć ,a oni przez tą moją reputację nie chcą podpisać zawieszenia broni ,nawet jak mają jedną prowincję ,zero armii i proponuje im sporą sumkę. Kpina.

O coś jeszcze chciałem się zapytać ,ale mi wyleciało z głowy, może sobie przypomnę w trakcie grania ^^ Liczę na rzeczowe odpowiedzi.

Piter
27-02-2012, 18:56
2) musisz uwalniać jeńców i okupować, nie grabić czy palić miasta, a najlepiej to ściągnąć moda z lepszym niż tragiczne ai z podstawki
viewforum.php?f=30 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=30)

Path
28-02-2012, 16:39
Ok ,ale rozumiem ,że "agresywne zrywanie sojuszów" też ma na to wpływ? Oprócz tego rozumiem ,że zero szpiegostwa i zabójców ? W sumie dochodzę do wniosku ,że to trochę prymitywny system ,mogli się bardziej postarać nad AI przyczynowo-skutkową ;)

A co z tymi gildiami ? Jak chcę gildię hodowców koni to muszę budować non stop tylko stajnie i mam darować sobie inne budynki ? :roll:

David67
05-03-2012, 21:29
2) musisz uwalniać jeńców i okupować, nie grabić czy palić miasta, a najlepiej to ściągnąć moda z lepszym niż tragiczne ai z podstawki
viewforum.php?f=30 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=30)
Uwalniałem jeńców, nie paliłem miast, nie zrywałem sojuszy, ani żadnych paktów, a reputacja po podbiciu trzy czwartej Europy była "Podstępny" :|. Jak tyle nie podbijałem to miałem reputację "Prawdomówny". A z tym ai to się zgadzam ;)