PDA

Zobacz pełną wersję : problem multiplayer w kampani

Iniesta
03-03-2012, 12:02
A więc tak, po przejżeniu kilku stron u was w dziale porad, problemów itd zobaczyłem ze da się grać w trybie multiplayer kampanie co mnie oczywiście ucieszyło ale niestety po wpisaniu:
[hotseat]
turns = 0
scroll = 0
autoresolve_battles = 0
disable_console = 0
disable_papal_elections = 1
save_prefs = 1
update_ai_camera = 1
validate_diplomacy = 1

[misc]
unlock_campaign = true

[multiplayer]
playable = true

do notatnika komputer sam rozstrzyga bitwy które sa juz po mojej kolejce tzn jak np zaatakuje jakiś zamek, miasteczko, to muszę czekać 1 turę by go zdobyć a w tym czasie swój ruch wykonuje komputer który mnie atakuje i chcąc nie chcą bitwa rozstrzyga się automatycznie ;/ Znacie może jakieś rozwiązanie? A dodam ze podczas mojej tury sam mogę o wszystkim decydować.

PlanB
03-03-2012, 14:16
Nie wiem czy cie dobrze zrozumiałem,ale chyba chodzi o to że po kliknięciu klepsydry kończy się twój ruch a zaczyna ruch innych państw,więc one cię atakują,a ty nie masz na to wpływu bo to multiplayer.
Także jeśli grasz z komputerem to tryb hot-seat ci niepotrzebny,gdyż on się przydaje Kampanii Online ;)

Iniesta
03-03-2012, 16:26
No tak ale jeśli chce sobie zagrać z bratem kolega siostrą czy kimś tam innym to gram na jednym komputerze, wiec widzę że kurcze nie da się zmienić ;/

Iniesta
04-03-2012, 01:33
Nikt nie wie jak to można zmienić?

Matisek
10-03-2012, 20:33
nie rozumiem, co chcesz zmienić?
To że gdy grasz np. Anglią, a Twój brat Francją i Twój brat ma ruch- atakuje Twoją armię i Ty nie możesz nią sterować, to nie- nie da się tego zmienić. Możecie rozstrzygać bitwy albo automatycznie (tak jest sprawiedliwiej), albo ten, którego ruch ten gra.

MrLechioslaw
17-07-2012, 08:32
Witajcie właśnie szukałem rozwiązania takiego problemu. Gramy z kolegą w kampanie na jednym kompie i po tym jak wykonam swoją turę, zaczyna się tura kolegi, gdy on kończy rusza się komputer i ja ani nie widzę ruchów komputera ani nie mogę rozgrywać walk w trybie bitewnym, wszystkie rozgrywają się automatycznie (gdy komputer atakuje mnie lub kolegę) czy znacie jakieś rozwiązanie tego problemu? Byłbym bardzo wdzięczny.

17-07-2012, 11:49
Przed rozpoczęciem kampanii dla 2 graczy powinna być taka opcja " Automatycznie rozstrzygnij" i odznaczamy ją. Jak jesteś na planszy świata to wejdź w opcje i tam jest opcja "Pomiń ruchy przeciwnika" (czy jakoś tak) i odznaczasz ją. Proste :mrgreen: