Zobacz pełną wersję : Czy jest faza ostrzału i czy konie mają prawo patatajać. FFA
Panowie co tu sie k.... dzieje. Jak mozna uciekac jednostkami pieszymi jesli jest sie atakujacym????? Czy komus biale z czarnym sie powalilo!!!!! Faworyzujemy konny spam????? Szlag moze trafic jak czytam twa analize Amrodzie jakie fazy bitewne??? Wedle tego co piszesz to od teraz nie ma juz pozycji atakujacego jak i obroncy poniewaz wszystko jest umowne PORAZKA. Teraz mozna wziasc luk i uciekac do woli az znajde sie w odpowiedniej pozycji do strzalu, strzelic i ponownie wiac aby znalesc pozycje i tak do wyczerpania amunicji? Zatem kilka lukow oraz kaw sprawi ze bitwa bedzie trwac az do wyczerpania amunicji 5 godzin!!! Zatem Generale Wyrwidebie ten turniej jest pod Ciebie zrobiony!!!!!!!
Jak mozna uciekac jednostkami pieszymi jesli jest sie atakujacym?????
A grałeś kiedyś w Roma? :mrgreen:
william/kaszanka
05-03-2012, 22:08
Można jak najbardziej uciekać po to się bierze konne łuki aby najpierw się wypstrykać a dopiero potem na przerzedzone siły zaatakować. Nie rozumiem o co kłótnia...
Williamie wiem jak to dziala i Ty tez miales okazje sie przekonac jak konczy sie chowanie jednostek w lesie i uciekanie kaw po mapie!
[link usunięty - powinieneś chociaż poinformować przeciwnika o nagrywaniu - Amrod]
Tylko takie praktyki powinny byc ograniczane bo przez nie gracze traca checi do gry!!!!
A no własnie tak jak to robił Pyza. Pyza był stroną atakująca i ani przez chwile bitwa nie stała w miejscu, cały czas jeździł ha i ostrzeliwał z bardzo dużym powodzeniem armie Shadowa. W dodatku ten na koniec jak juz bylo wiadomo ze przegra wyszedł z gry, co jest w turnieju absolutnie niedopuszczalne i nie powinno mieć miejsca. Jeszcze by tego brakowało żeby może Pyzie kabla jebnał...
Nie każdy musi grac na pałe rushem jak widac sa jeszcze inne mozliwosci w tej grze, prawda jest taka ze Pyza jako niezbyt doświadczony w turniejach gracz okazał się taktycznie dużo lepszy od Shadowa i słusznie go pokonał, a Wy nie potraficie tego zaakceptować.
P.S. Zresztą konie mają naturalne, niezbywalne prawo do patatajania, więc nie wiem w jakim celu toczy sie ta dyskusja...
Ja pierdole alek.pl ogarnij się w końcu :lol:
Może zróbcie turniej pod siebie gdzie rusch tylko dozwolony będzie :twisted:
Oj Alku niewiem z czego robisz taki problem... Przeceiż bitwe wygrałeś, strat dużych nieponiosłeś, "czitów" nie było, a z czego robisz problem? Z tego że Twój przeciwnik wzioł więcej cav (zasd niezłamał bo limit cav jest na 4 konne łuki i 4 maksymalnie takie same jednostki).
A powiedz mi od czego jest cav? Od szarży na Twoją armię złożoną TYLKO i wyłącznie z naginat/yari + 2 rusznice z łaski na pocieche i ew. jakiejs cav, dobra może ten skład sie sprawdza, niewiem nie grałem ale nierób problemu z tego że cav się rusza, bo ona od tego jest (zdziwiony?) i jeśli takie Turnieje Ci się niepodobają to sory bardzo, zroganizuj sobie swój. Pozdro!
ano można, jak widać wszystko jeszcze przed Tobą...
Faworyzujemy konny spam?????
Wydawało mi się, że jest ograniczenie na jednostki kawalerii, tym bardziej na ha.
Nie wiem ale zaczynamy dyskusje na tematy tak oczywiste jak długa jest tradycja rozgrywania bitew na multi.
Naprawdę kwestia atakującego, czy kampienia była poruszana już wielokrotnie. Apeluje zatem do osób mniej doświadczonych w sprawach rozgrywania bitew online, o uprzednie zainteresowanie się tematem, bo później wychodzą niepotrzebne nieporozumienia.
Widzisz Alek, różny jest styl grania zawodników, jedni preferują tzw. skimrish inni rush. Ci pierwsi lubują się w walce podjazdowej, kąsaniem przeciwnika jednostkami strzeleckimi, a dopiero na samym końcu dążą do starcia. Tzw. rusherzy wolą od razu przejść do rzeczy i dążą do jak najszybszego zwarcia.
Nie neguję sposobu grania jednych czy drugich -tak naprawdę trzeba umieć zagrać wszystko ale musisz wiedzieć, że w obu przypadkach gracze z takim samym zaangażowaniem ATAKUJĄ przeciwnika.
Poczekam Scooter jak trafisz na konny spam i uciekajacom piechote z lukami i bedziesz ganial za klijentem kilka godzin, z tego co pamietam takie praktyki w turnieju do ktorego sie odwolujecie Aggony, zabronione bylo! jesli 1 z graczy straci cala kawalerie 2 winien w ciagu 5 min atakowac nawet jesli byl broniacym
Polakko nie o moja bitwe sprawa idzie tylko o pyze i Shadowa
Nie wiem kto się odwołuje do Aggony 1v1, ale tam nie było tak jak piszesz, tzn:
jesli 1 z graczy straci cala kawalerie 2 winien w ciagu 5 min atakowac nawet jesli byl broniacym. To co napisałeś pozbawione jest sensu, bo co, jak wezme samą piechote bez kawalerii to z atakującego nagle stane się broniącym?
W Aggony był zapis mówiący o tym, że jeśli jednemu z graczy zostanie sama kawaleria na polu bitwy, automatycznie staje się graczem atakującym. Jeśli komuś zostałyby same konne łuki i jeździłby tymi konnymi łukami cały czas i strzelał do przeciwnika, nie byłoby to naruszeniem regulaminu, bo w końcu atakuje. Na dystans bo na dystans, ale atakuje, zadaje straty itd. Musisz po prostu zrozumiec to, że atak to nie jest tylko dążenie do zwarcia jednostek, ale również można atakować jednostkami strzeleckimi
-HoE- VeRoN
05-03-2012, 23:05
Bitwa była jaka była niech będzie ale fer będzie tylko wtedy jak rozegrają bitwę drugą niech 1-wsza będzie dla pazy. Eliminacja ShadowaAir walkowerem pokaże tylko to , że kombinujecie na każdym kroku żeby tylko kogoś wyeliminować z HOE walkowerem( tak jak to zrobiliście z HoE Risk i HoE MASTODON) bo sie boicie a jak Tuqrek mi uciekł bo przegrał i nagle nie może grać to wszystko ok tylko ostrzeżenie dostał Lol tylko się ośmieszacie.
Poczekam Scooter jak trafisz na konny spam i uciekajacom piechote z lukami
Trafiłem w Aggony i odpadłem w 2 rundzie ładnie dziękując za grę ;)
@Veron
Wy się ośmieszacie tą całą farsą i forsowaniem spraw w których ewidentnie nie macie racji.
I nie wyjeżdżaj mi tu z Mastodonem i Riskiem, bo w regulaminie wyraźnie jest napisane - ten sam klan, trzeba dać screeny - a sędziowie mimo wielu przypomnień nie dostali screenów, tylko jakąs powtórke z bitwy rozgrywanej na złej mapie, zgadza się? Dokładnie 3 razy przypominane było żeby dali coś na potwierdzenie i nic, ale oczywiście zawinili stronniczy sędziowie, bo trzeba jakoś usprawiedliwić własną głupotę i niekonsekwencję (bo z powodzeniem można tak mówić w tym konkretnym przypadku)
Wielki Mistrz Malborka
06-03-2012, 00:00
Bitwa była jaka była niech będzie ale fer będzie tylko wtedy jak rozegrają bitwę drugą niech 1-wsza będzie dla pazy. Eliminacja ShadowaAir walkowerem pokaże tylko to , że kombinujecie na każdym kroku żeby tylko kogoś wyeliminować z HOE walkowerem( tak jak to zrobiliście z HoE Risk i HoE MASTODON) bo sie boicie a jak Tuqrek mi uciekł bo przegrał i nagle nie może grać to wszystko ok tylko ostrzeżenie dostał Lol tylko się ośmieszacie.
Veronie jak możemy ośmieszać się przestrzeganiem regulaminu?
5. Umawianie na bitwy powinno odbywać się za pośrednictwem forum, w odpowiednich tematach. Można także umawiać się na inne sposoby (GG, e-mail), ale o postępie rozmów należy informować na forum, gdyż tylko takie są wiążące.
6. Wyniki należy podawać w wyznaczonych tematach poprzez: screenshot z wynikiem bitwy, powtórkę lub potwierdzenie przez obu graczy. Mecze między graczami z tego samego klanu muszą być potwierdzone screenem z wynikiem bitwy lub powtórką.
Powtórka była tylko jedna na dodatek nie z tej mapy co powinna, skrinów nic aktywność znikoma i do razu info że "wygrałem 2:0" na przeddzień zakończenia deadlinu
Nie mów też że eliminujemy HoE czy faworyzujemy kogoś bo szachiści są bezstronni i obiektywni a dla przykładu alek vs mariaczi, zgłoszenie wyniku + skriny, zaraz potem potwierdził mariaczi i wszystko ok, tak samo było w każdym innym przypadku a jak ktoś łamie regulamin to przykro mi bardzo ale zapisując się go akceptował i zobowiązywał przestrzegać
Panowie co tu sie k.... dzieje. Jak mozna uciekac jednostkami pieszymi jesli jest sie atakujacym????? Czy komus biale z czarnym sie powalilo!!!!! Faworyzujemy konny spam????? Szlag moze trafic jak czytam twa analize Amrodzie jakie fazy bitewne??? Wedle tego co piszesz to od teraz nie ma juz pozycji atakujacego jak i obroncy poniewaz wszystko jest umowne PORAZKA. Teraz mozna wziasc luk i uciekac do woli az znajde sie w odpowiedniej pozycji do strzalu, strzelic i ponownie wiac aby znalesc pozycje i tak do wyczerpania amunicji? Zatem kilka lukow oraz kaw sprawi ze bitwa bedzie trwac az do wyczerpania amunicji 5 godzin!!! Zatem Generale Wyrwidebie ten turniej jest pod Ciebie zrobiony!!!!!!!........hihihihi....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ......mój ulubiony forumowicz.........
william/kaszanka
06-03-2012, 18:34
Williamie wiem jak to dziala i Ty tez miales okazje sie przekonac jak konczy sie chowanie jednostek w lesie i uciekanie kaw po mapie!
[link usunięty - powinieneś chociaż poinformować przeciwnika o nagrywaniu - Amrod]
Tylko takie praktyki powinny byc ograniczane bo przez nie gracze traca checi do gry!!!!
Przepraszam bardzo ale jakim prawem wstawiłeś repke z moim udziałem na YT bez mojej wiedzy!?
Przegrał a to, że nie potrafi sobie z tym poradzić to jego wyłączny problem. Czekamy na turniej rush vs rush tyle.
P.S Proszę o usunięcie filmiku z You Tube.
Film byl wstawiony poniewaz ukryles jednostki przy czerwonej lini w lesie a wedle zasad nie mozna opierac obrony o czerwona linie. Sedziowie sie z tym zapoznaja i usune a ps. Nie wiedzialem Kaszanko ze jestes az tak zadufana i ze nawet nie mozna bez pytania film z Twoim noobstwem wzucic. Moich przegranych bitew jest sporo i jak dotad nikt nie mial z tym problemow!!! Po przywodcy IPL mozna sie bylo spodziewac wiecej samokrytyki ale coz duma duma duma duma......................... ucierpiala? A moze tak Akta Ci sie marza i pelna cenzura
william/kaszanka
06-03-2012, 20:52
Alku bardzo miło się mi z Tobą grało i nie mam żadnych zastrzeżeń co do Twojej gry a tym bardziej zachowania. Przyznałem się bez niczego do popełnionego błędu w temacie z bitwa, sędziowie co zrobić mieli to zrobili.
Mógł byś nie ubliżać mi jeżeli ja do Ciebie nic nie mam? Wyskakujesz na mnie z jakiego powodu? Że źle zagrałem? Bez przesady trochę KULTURY.
P.S nie jestem w Imperium
P.S 2 Repki z zastrzeżeniami wysyła się do sędziów a nie na YT.
Tyle ode mnie. Dziękuje
AlekPL ---> widzę, że lubisz "arguing in your spare time" :)
Wobec tego z dedykacją dla Ciebie:
http://www.youtube.com/watch?v=bPiRyjaku9w
Natomiast Twoje dość chamskie wyzwiska pod adresem Williama są o tyle całkowicie nietrafione, że (abstrahując już nawet od tej konkretnej sytuacji) to po prostu bardzo sympatyczny gracz z dystansem do tej całej zabawy, którego wielu innych zdało się gdzieś niestety zgubić.
Ja wstawilem riposte do Twoich wpisow i zastrzezen co do wolnosci internetu a pikantniejszy jezyk uzylem z uwagi na ten rush ktory podpinasz do mnie
Cały śmieszny temat . Walka na odległość to też walka a podejmowanie walki przez jakąkolwiek ze stron to też atak.
Co tutaj HoE próbuje jeszcze udowodnić ? Że powinno wygrać każdą bitwę ? ShadowAir przegrał , trudno , spada do drabinki dogrywek , gdzie z dużym prawdopodobieństwem może zajść aż do samego finału.
Swietna wstawka Purple naprawde niezle!!! :lol: :lol: ;)
A to specjalnie dla Pyzy i jego PATATAJI od HoE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://gobarbra.com/hit/new-69103a125e5 ... 66c482348f (http://gobarbra.com/hit/new-69103a125e53cf37289a5266c482348f)
Istnieje taka opcja jak: "Edytuj post", już nie pierwszy raz Ci się to zdarza -Piterus
Nie wiem do czego zmierzasz? Przeciez po to zostala stwozona ta opcja amy miec mozliwosc poprawic bledy :P badz cos dopisac lub wykasowac ;) wiec czemu ma sluzyc ten wpis w mego posta?
Ale robicie na Alka nagonkę , nowy talent poza grą jako DJ chciał pokazać , a tu od razu edytuj posta.
Proszę wyluzować , może jeszcze jakiś przebój się pojawi na totalwarowej liście przebojów.
Pozdrawiam.
:lol: :lol: :lol: :lol: ;)
Wielki Mistrz Malborka
09-03-2012, 19:22
Chodziło raczej o to że napisał posta pod postem - małe zło ale jednak jakieś :P
Panowie co tu sie k.... dzieje. Jak mozna uciekac jednostkami pieszymi jesli jest sie atakujacym????? Czy komus biale z czarnym sie powalilo!!!!! Faworyzujemy konny spam????? Szlag moze trafic jak czytam twa analize Amrodzie jakie fazy bitewne??? Wedle tego co piszesz to od teraz nie ma juz pozycji atakujacego jak i obroncy poniewaz wszystko jest umowne PORAZKA. Teraz mozna wziasc luk i uciekac do woli az znajde sie w odpowiedniej pozycji do strzalu, strzelic i ponownie wiac aby znalesc pozycje i tak do wyczerpania amunicji? Zatem kilka lukow oraz kaw sprawi ze bitwa bedzie trwac az do wyczerpania amunicji 5 godzin!!! Zatem Generale Wyrwidebie ten turniej jest pod Ciebie zrobiony!!!!!!!
"Narzuć wrogowi bitwę na swoich warunkach, nigdy na jego" - podstawowe prawo przetrwania.
Wielki Mistrz Malborka
11-03-2012, 21:52
Oj taaaaak, zagrałem właśnie z pyzą i wiem coś o tym ;)
Film byl wstawiony poniewaz ukryles jednostki przy czerwonej lini w lesie a wedle zasad nie mozna opierac obrony o czerwona linie. Sedziowie sie z tym zapoznaja i usune a ps. Nie wiedzialem Kaszanko ze jestes az tak zadufana i ze nawet nie mozna bez pytania film z Twoim noobstwem wzucic.
czekałem może się gościu zreflektuje i przeprosi za chamskie zachowanie pokarze szacunek dla innego gracza .
Skoro nie to na szczeniackie zachowanie trzeba odpowiadać szczeniacko bo inaczej nic nie zrozumie .
No to posłuchaj ajejku .pl (czytaj alek pl ) to że jęczysz i nadal nie rozumiesz podstawowych zasad niewiele mnie obchodzi ale że w chamskim zachowaniu w postach obrażasz mojego kolegę ,próbujesz go ośmieszyć przekręcając jego nick wobec tego przejść bez echa nie mogę.
Po prostu nie można nie reagować i nie piętnować takiego zachowania jakie pokazał w tej sprawie ajejku pl (czytaj alek pl).
Nie szanujesz innych ,inni nie szanują Ciebie.
Chamstwem bylo otwarcie tego tematu bez mojej wiedzy i zrobienie mnie jego autorem!!!
Chamstwem bylo przypisywanie mi ruschu!!
Szczeniackie bylo zadanie usuniecia filmu z You Tube skoro moge nagrywac wszystkie swoje bitwy (ACTA wciaz nie dzialaja, na szczescie)
Od samego poczatku istnienia HoE jest robiony czarny piar przeciwko nam ze strony Polskich klanow. Obrazano nas juz tak wiele razy na tym forum oraz osmieszano ze juz wiecej nie bedziemy sie temu bezczynnie przygladac!!!
Wiele razy udowodnialismy swe umiejetnosci w bitwach. Koledzy z SB wielokrotnie z nami walczyli i wiedza ze gramy honorowo a bitwy sa na najwyzszym poziomie!!! Ps. IPL spotkalem raz honorowo skampionego w narozniku w lesie.
Jestesmy od zaledwie 2 lat na scenie Multi, i wywolalismy jekies niezdrowe nastroje!!! Dlaczego???
Nie bralismy udzialu w turniejach na orgu, nie wstawialismy postow a i tak bylo o nas duzo zlego!!!
To nie my oczernialismy Was lecz to Wy macie do nas jakies ............ no wlascie co i dlaczego?
Wiec nie pisz mi tu o szacunku i sam zastanow sie nad soba i tym jak Twoj klan wypowiada sie o nas.............................................!
Szkoda ze zyjecie przeszlymi edycjami Total War nie idziecie z duchem czasu gdyz wowczas mozna bylo by Was spotkac tak jak kolegow z SB, SUNTZU i ocenic Wasze umiejetnosci dojzaloscz oraz honor!!!!!
Nie szanowaliscie nas zatem i my nie mamy zamiaru Was szanowac!!!
Alku nie mieszaj tu IPL.Markus i William nie należą do tego klanu.
Jak gralem z williamem to byl w IPL
Swoimi postami jedynie potwierdzasz słuszność mojej oceny zachowujesz sie i reprezentujesz postawę dalece odbiegającą od ogólnie przyjętych norm ,na dalszą rozmowę z tobą nie mam ochoty bo byłaby bezcelowa .
Nie oceniam twojego klanu nie oceniam twojej osoby oceniam twoją postawę w tym temacie i jest ona żenująca.
Tak wiec dopóki nie zachowasz sie na poziomie i nie przeprosisz Williama/Kaszanki za swoje zachowanie dla mnie pozostaniesz nadal gościem charakteryzującym sie szczeniackim zachowaniem i postawą .
Bywaj ajejku pl (czytaj alek pl) .
Wielki Mistrz Malborka
12-03-2012, 19:41
Akurat SUNTZU, alku specjalizuje się w Napoleonie, w szoguna gra tylko kilku z nas
william/kaszanka
12-03-2012, 19:49
Specjalistą od STW nie jestem zachowałeś się jak dzieciak.
ajejku pl (czytaj alek pl) jeżeli uważasz, że wasz klan jest atakowany przez polskich graczy to możecie zmienić forum, kraj i miejsce kłótni zostańcie klanem rosyjskim lub jakim wam pasuje i dajcie spokój polskim graczom.
Czemu atakujesz IPL, SUNTZU, SB i inne klany, których to nie dotyczy?
Bywaj ajejku pl (czytaj alek pl)
Temat troche zbacza z głównego nurtu ... no ale tak zawsze jest jak się spotkają polskie klany. Miało być o zachowaniu , wyszło wzajemne obrażanie i wylewanie żalów.
Wielki Mistrz Malborka
12-03-2012, 20:23
Polacy i tyle w temacie
Dajcie już spokój Wszyscy ;)
william/kaszanka
12-03-2012, 22:15
Także faza ostrzału jest temat do zamknięcia moim zdaniem ;)
Tak, wydaje mi się, że dyskusja zatoczyła koło. Część druga wkrótce. Stay tuned.