Zobacz pełną wersję : Dyskusja ogólna!
Modyfikacja obejmuje swoim zasięgiem ogromne połacie terenu, zadając kłam temu ze silnik gry jest nieprzystosowany, nie korzysta ze zbyt wielkiej ilości skryptów, ale z triat( triatów), odpowiednie poukładanych budynków, statystyk i balansu jednostek, kosztów itp... co czynię to samo co skrypty ale nie są tak pamięciożerne....System AOR, podbijasz Chińczyków i szkolisz takowych żołnierzy, musisz jak w normalnych podbojach uważać by ci których podbijesz nie zaczęli stanowić o sile twojej armii :)
:lol: . Według dat, odpowiedni rozwój, lub niedorozwój ;) Mod ma wielką mapę, ma trochę dziwnych niuansów, ale jest cały czas rozwijany...
970, 1080, 1200, 1220, 1230, 1300, 1331, 1400, 1453, 1500, and 1547
LINK DO MODYFIKACJI
http://www.twcenter.net/forums/forumdis ... l-Conquest (http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?1251-Eras-Total-Conquest)
http://img36.imageshack.us/img36/8460/mapbase1080.jpg
i z innej kampanii ;)
http://imageshack.us/a/img220/8939/schowek04wb.jpg
rok 1547
http://img859.imageshack.us/img859/535/empiresmap.jpg
-------------------------------------------------------------------
popatrzłem na tw center na screenny no mnie "cuś" zdziwiło a mianowicie miasta kto widział kraków na mazurach a rewal na pomorzu :roll: i dlaczego wisła jest tak mała :?
Abu Yusuf
23-09-2009, 09:49
Napisałeś że pliki moda nadpisują podstawke, czy w sposób mogący spowodować niekompatybilność z czystymi medkami?( chodzi mi o ko ;) )
Napisałeś że pliki moda nadpisują podstawke, czy w sposób mogący spowodować niekompatybilność z czystymi medkami?( chodzi mi o ko ;) )
Nie znalazłem informacji, na temat który ciebie interesuje, ale to praktycznie małe dwa pliki, jakoby odpowiadają za wyświetlanie poprawnie mapy kampanii...Więc można spokojnie zaryzykować...Pamiętaj o kopi, tych plików ;)
popatrzłem na tw center na screenny no mnie "cuś" zdziwiło a mianowicie miasta kto widział kraków na mazurach a rewal na pomorzu :roll: i dlaczego wisła jest tak mała :?
Normalka, jest mało modów, gdzie poważnie się traktuje Polskę :evil:
jan_boruta
23-09-2009, 12:29
Normalka, jest mało modów, gdzie poważnie się traktuje Polskę :evil:
Jesteście w błędzie, albowiem kampania XVI-wieczna została poprawiona.
http://img524.imageshack.us/img524/4243/1546europeeast.jpg
Nie tylko poprawiono Polskę, ale też skopaną Austrię i Prusy. Teraz gra się z przyjemnością. :)
Subforum na TWCenter:
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1251
Da sięgrac tu Chinami??? :shock:
Ściągam tego moda jak najprędzej, 1 GB :lol:
czyli które trzeba skopiować 8-)
[Jesteście w błędzie, albowiem kampania XVI-wieczna została poprawiona.
Nie tylko poprawiono Polskę, ale też skopaną Austrię i Prusy. Teraz gra się z przyjemnością
szkoda że tylko 16-wieczną :roll:
CaiusCosades
24-09-2009, 19:19
Czy mając zainstalowanego TATW, będę mógł pograć w tego moda?
Tak, bo z tego co widzę jest w osobnym katalogu mods.
Postanowiłem nie czekać i udało mi się ściągnąć dzisiaj ;) . O to 2 screeny na zachętę :
http://img97.imageshack.us/img97/7663/0008o.jpg (http://img97.imageshack.us/i/0008o.jpg/)
http://img198.imageshack.us/img198/3711/0009q.jpg (http://img198.imageshack.us/i/0009q.jpg/)
Nie wiem jeszcze co prawda jak żołnierze prezentują się na polu bitwy...
Ta mapa świata naprawdę obejmuje wszystkie kontynenty (oczywiście oprócz antarktydy i australii)? :shock: ... chociaż chyba jest limit prowincji,więc będzie się ją szybciej przemierzać.
jan_boruta
26-09-2009, 15:48
Australia też jest. :) Niektóre kontynenty uległy strasznemu skurczeniu, np. Europa jest niebywale zatłoczona - ale nie można na to narzekać, bo to już nie XII wiek, ale XVI. Stąd fajnie jest widzieć brutalne, szybkie wojny w Europie, a z drugiej strony - podbój kolonialny w niezaludnionych Amerykach czy na Syberii. :)
Witch King
26-09-2009, 16:04
:shock: Świetny moda, CHINY, AUSTRALIA :shock: Mod naprawdę dobry i dużo nie zajmuje ale czy ktoś mi powie jakie wojsko miła wtedy Australia bo nie wiem :oops: :|
jan_boruta
26-09-2009, 16:10
Australia jest jako powstańcy, nie wiem jakie tam jednostki są :P Ale np. przy zajmowaniu Kanady walczymy z Inuitami i innymi dziadami w futrach :)
Wyczytałem,że Australie w tym okresie zamieszkiwali jedynie Aborygeni. Była odkryta już wcześniej,ale wszystkie państwa jednoznacznie uznały ją za zadupie i omijały szerokim łukiem,jedynie od czasu do czasu wyrzucali tu więźniów na wygnanie.
kretu19955
28-09-2009, 14:49
Właśnie ściągnąłem instaluję mam tylko nadzieję, że było warto.
marcinus1002
23-10-2009, 17:09
Można grać hot-seat??
Soul of Night
24-10-2009, 11:33
Można grać hot-seat??
W każdym medievalu da się uruchomić hot seat...
daniel22
01-01-2010, 20:59
Czy ktoś może coś więcej na temat moda powiedzieć? Wlaśnie ściagam, ale prezentuje sie znakomicie. ; D
Matatjahu
16-02-2010, 19:46
Ło ja pi@#$%lę to ma mapę większą niż empire jak skończę za jakieś pół roku z przerwami na Thrid Age Medka II i SS... to na pewno zagram w to.
Napoleon7
19-02-2010, 12:33
Ile w tym modzie jest prowincji?! Na oko musi być więcej niż 200!!! Czyli złamali kod i przekroczyli tę magiczną cyfrę!!!? Jeżeli tak, to ściagam. ale jeżeli nie, to nie warto - bo wtedy pół Azji musiałoby stanowić jedną prowincję i gra nie miałaby sensu. Ktoś jest w stanie odpowiedzieć?
Tego moda powinni do Empire zrobić. Ściągam go zobaczę jak się gra
kubapumaxd
12-03-2010, 20:45
Wydaje się super.
Ituriel32
29-03-2010, 14:31
Wiecie czym to wypakować?
Po pobraniu 4 partów, pierwszy nie jest startowym (exe)
Mam winrara ale nie umiem go wypakować.
Pobierałem 2 razy ale to nic nie dało.
winrarem nic nie wskórasz musisz mieć program 7zip bo to jest w formacie zip.
Witam. Mam pytanie. Włączam kampanię obejmującą cały świat (nie pomnę teraz dokładnie w którym roku się zaczyna). Wybieram dowolne państwo, daję start, wczytywanie dochodzi do końca i... lipa, CTD. Nie orientuje się może ktoś o co chodzi? Dodam, że wszystkie inne kampanie działają bez zarzutu. A ja już widziałem tą inwazję na Australię... :)
dewastator
19-07-2010, 08:11
ja również mam z tym problem,nie działa mi kampania EMPIRES 1457(4 enter),może to się inaczej włącza?z góry dzieki za pomoc.
EDIT:
bingo,znalazłem,trzeba ściągnąć z tej strony poprawke. http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=278124 .podmienić pliki i hajda rycerzami samurajów wycinać
maryjan1001
21-07-2010, 14:19
Świetny mod.
zagrałem Polską w kampani 1500.Wziołem Króla i zebrałem rycerstwo z całego kraju i hajda na Krym co jedną prowincjom jest.Na granicy krymskiej najołem 2xGrand Bombard(najęcie tanie-chyba 200monet,ale utrzymanie 1500).
W trzeciej turze Wielki Mistrz Krzyżaków kopnoł sie do Nieba-i po Krzyżakach we Prusiech(nie miał następcy).W czwartej turze Polska pozbyła sie Krzyżaków i pochańców Tatarskich we Krymie.Co wywołało wojne z Wielką Portą- i tu najlepsze w dwóch bitwach King Pawol The Lion zabija kolejno dwóch Sułtanów-imperium Osmańskie przestaje istnieć,a King Pawol jest już The Blackhearth.Troche gupio bedzie bez Turków...
Ogólnie:
mapa fajna-troche mało czytelna-można produkować po kilku kupców w jednej osadzie i na mapie jest ich od kuja.
Polecam fajne oderwanie od SS6.1
ja również mam z tym problem,nie działa mi kampania EMPIRES 1457(4 enter),może to się inaczej włącza?z góry dzieki za pomoc.
EDIT:
bingo,znalazłem,trzeba ściągnąć z tej strony poprawke. http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=278124 .podmienić pliki i hajda rycerzami samurajów wycinać
A mi i tak nie działa:(( WTF?
rafalPUA
23-07-2010, 16:53
Suchajcie, jesli macie problem z empire to sciagajcie patcha, link dal ktos powyzej, ja tak zrobilem i jest git. Ma ktos z was taki problem, otóż kiedy atakuje miasto frakcji rebel musze przeprowadzic walke automatycznie bo kiedy wybieram bitwe na mapie wyskakuje do Windowsa.
Gra dosyc ciekawa, duza mapa, pelno miast ( mowie o empire), gram Suri sultanat i jest ciezko. Ustawienia Mapa na Hard, bitwy na medium.
dewastator
23-07-2010, 17:02
a wgrałeś najpierw patcha a potem ten pliczek empire?
na razie nie stwierdziłem żadnych problemów z bitwami,obojętnie jakimi,chociaż do rebeliantów jeszcze nie doszedłem.
rafalPUA
23-07-2010, 21:46
Dokładnie, najpierw patch potem poprawka dla empire. Wczesniej nie uruchamiałem nawet gry a więc zrobilem to profilaktycznie , nie wiedzac czy wogole bede mial jakies problemy grajac w empires.
dewastator
24-07-2010, 13:15
Dokładnie, najpierw patch potem poprawka dla empire. Wczesniej nie uruchamiałem nawet gry a więc zrobilem to profilaktycznie , nie wiedzac czy wogole bede mial jakies problemy grajac w empires.
sprawdz scieżke instalacji poprawki,musi być :mods/conquest/data/empires tam się podmieniają te 2 pliki
rafalPUA
25-07-2010, 13:57
Tak, instalacja jest dobra, wszystkie foldery są ok. Hm, ogolnie gra pod empire wyskakuje mi kiedy atakuje rebel town. Gram tez kampanią 970, wybralem Norwegie i znow CDT - kiedy atakuje miasto szwedów! Hm, mod jest wadliwy ale warto sciagac. Mam tylko nadzieje ze te wyjsciowki do windowsa nie bedą zbyt meczące bo wtedy usuwam - przyjemnosc a udręka to wielka różnica.
Jesli jeszcze ktoś ma problemy w trakcie ataku i wczytywania bitwy to proszę o opis, chciałbym wiedzieć czy to tylko ja mam z tym problem?!
Poniżej przyczyna błędu z system log:
17:57:20.640 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit.
Przetestowałem kampanie 970 ( dwie frakcje Norwegia i Kastylia) za każdym razem kiedy wczytuje sie bitwa mam wrzutke do windowsa i okno z komunikatem o błędzie ( tak jak wyżej).
Testowałem tez kampanie 1080: to samo...
Narazie bitwy wczytują się tylko przy empires ( nacja Hindusów).
Szkoda bo mod fajny, szczególnie kampanie ABCD...itd. Powoli jednak zaczynam sie wkurw... i chyba wywale tego moda.
Ja sciagnalem te 4 lacznie jakies 2gb ale dobra tam, masz wszystko jak powinno byc, rozumiem ,ze sie ostwiera gre "conquest xp" ? Bo ja nie wiem jak właczyc, robilem te a,b,c..w viscie "0" i co xd
rafalPUA
27-07-2010, 09:56
Ja sciagnalem te 4 lacznie jakies 2gb ale dobra tam, masz wszystko jak powinno byc, rozumiem ,ze sie ostwiera gre "conquest xp" ? Bo ja nie wiem jak właczyc, robilem te a,b,c..w viscie "0" i co xd
Jakie cztery?? W Linku do moda na megaupload są trzy czesci do sciagniecia.
No dobra te 3,a potem ten jeden wiekszy [to sa chyba te wszystkie 3]
Ponawiam pytanie jak uruchomić tego moda
rafalPUA
27-07-2010, 11:16
No więc rozpakowujesz po kolei ( od part 1 do 3) moda do głownego folderu z grą: /Medieval II Total war. Jeżeli nie uruchomi ci się menu to znak, że musisz sciagnąć patch i rownież go zainstalować. Po wypakowaniu każdej częsci z osobna wchodzisz do folderu z grą i uruchamiasz plikiem conquestVista. bat albo conquestXP.bat w zależności od posiadanego windowsa. No i wszystko fajnie jeżeli chodzi o mape kampanii, schody zaczynają się gdy chcesz walczyć na mapie bitewnej, czeka CDT.
dewastator
30-07-2010, 14:57
hm..te ctd z bitwami...ja do któregoś moda wykasowałem z podstawki plik "descr_geography_new" bo też miałem problem z bitwami..może to pomoże
Seraphin
30-07-2010, 21:54
Chętnie zagrałbym w tę modyfikację skoro nie koliduje z SS. Pobrałem tą standardowo wersję w trzech częściach oraz patch, wrzuciłem do folderu z grą, ale... Wiem, że to zabrzmi głupio... nie potrafię tego odpalić :D
Tzn. czytałem tutaj na forum, na forum moda jak uruchomić, ale problem w tym, że nie mam nigdzie takiego pliku, jak conquestXP.bat czy conquestVista.bat :P
Powinien się znajdować w głównym folderze z grą, ale nie ma tam tego... Przeszukałem w wyszukiwarce nawet, ale nic takiego mi nie znalazło. Co jest grane? ^^
dewastator
31-07-2010, 08:37
wypakuj te 3 pliki do osobnego folderu,a potem przekopiuj
Seraphin
31-07-2010, 12:32
Tak właśnie zrobiłem ;) ani śladu po tych plikach...
k@mil1995
31-07-2010, 12:43
Trzeba mieć Kingdomsa????Czy wystarczy zwykły medieval 2?
dewastator
31-07-2010, 14:21
kingdoms
@Seraphin
a jakim programem rozpakowywałeś? bo najlepiej 7-zipem
Seraphin
31-07-2010, 14:34
7zipem, rzecz jasna.
Zrobiłem wszystko wg instrukcji. Może inaczej... Gdzie dokładnie znajdują się te pliki? Są osobno zaraz obok katalogu "mods"? Może wystarczy po prostu, jak ktoś podeśle mi te dwa pliki i zadziała... Nie rozumiem czemu tego nie ma, skoro pobrałem z oficjalnego działu. Po rozpakowaniu mod waży 1.85 GB, więc wydaje mi się, że wszystko się pobrało... Zresztą rozpakowałem bez problemu.
dewastator
31-07-2010, 15:39
może coś Ci sie zle pobrało bo powinny być po wypakowaniu razem z readme 2 pliki bat,pod viste i pod xpeka
Seraphin
31-07-2010, 16:15
A mógłbyś mi wrzucić ten plik pod XP? Spróbowałbym z nim, a jeśli nie to ściągnę mod jeszcze raz, może z jakiegoś innego źródła...
dewastator
31-07-2010, 18:04
daj jakiś namiar,ale gdzies w poradniku modowania jest opis jak samemu zrobić taki plik.bat
Seraphin
31-07-2010, 18:49
Na obojętnie jaki serwer mogłeś wrzucić, ale możesz też rzucić na maila grey09@gmail.com
Będę wdzięczny :)
No widać modzik dosyć obszerny :D...a jak jest z jednostkami starych nacji tj.Polska,Niemcy,Węgry,Francja itp. jest coś nowego czy wszystko po staremu ?
Seraphin
03-08-2010, 01:16
No, więęęc udało mi się wreszcie poprawnie pobrać moda i zainstalować. Najpierw miałem problemy z wersją podzieloną na 3 części, wrzucone na megaupload całkiem szybko się pobrały, ale okazały się wadliwe. Skorzystałem więc z innego serwera, na którym mod wrzucony był w całości... Jak się okazało ograniczenie na tym serwerze było do ok. 30 kb/s, więc mod ściągałem cały dzień, ale pomyślałem - warto.
No i ciężko mówić o pełnej satysfakcji, ale i tak jest całkiem nieźle ;) ogólnie tak: kampanii Empire nie odpaliłem za skurczybyka - tj. włącza się gra, ale przy wybraniu frakcji i uruchomieniu gry wywala na pulpit (a szkoda, bo właśnie tej części gry byłem najbardziej ciekaw). Zresztą niezależnie od kampanii po małej wycieczce po menu gra zaniecha funkcjonowania, więc trzeba kampanie odpalać czym prędzej :D nie ma nawet mowy jakiejś custom battle, broń Boże! No, ale powiedzmy, że po SS już się nauczyłem z tym żyć...
W Europie rzeczywiście jest bardzo gęsto, wg mnie momentami aż za gęsto... Ale co kto lubi. Jak na razie rozpocząłem grę Polską i to co mi się bardzo spodobało i z czym co prawda miałem do czynienia w innych modach, ale o trochę innym charakterze to rekrutacja wojsk rodzimych. Na południu Rzeczypospolitej Obojga Narodów (nareszcie można takową zagrać) w okolicach Morza Czarnego można nająć jednostki Tatarskie, bardziej na zachód węgierskie, na wschodzie ruskie, są nawet rumuńskie i oczywiście litewskie - wszystko to powoduje, że teraz armie Rzeczypospolitej są takie, jak były w rzeczywistości, złożone z różnych wojsk. Brakuje mi tylko jednych - Kozaków, a ich brak boli bardzo. Mam rok 1453 bodajże i co ciekawe Malbork Krzyżakom gdzieś zjadło :D też mnie to rozczarowało... Poza tym na razie całkiem miło się gra, po pierwszej turze Szkocja z Francją zawarły sojusz (z czym często mieli problem) więc zapowiada się ciekawie. Co prawda dawno nie grałem w podstawkę Medievala 2, ale zdaje się, że muzyka jest właśnie z niego - więc nudna i oklepana. Tekstury mapy są nawet ładne i barwne, ale ukształtowanie terenu i tekstury mórz i oceanów pozostają w tyle za tymi z SS. No, cóż :) pogramy, zobaczymy co dalej... Przeraża mnie jeszcze opcja tych CTD rozgrywając bitwy... Mam nadzieję, że nie będzie to zbyt uciążliwe.
Pozwoliłem sobie o aktualizacje moda w pierwszym poście, linki, wcześniej nie było ujętego patcha, różnych wersji do pobrania...Zmieniłem na właściwszą proponowana przez twórców nazwę...Nie grałem w obecną wersją, ale stworzenie Wielkiej Japonii mnie korci :lol: :)
Nowa wersja od razu, zmieniam numer wersji ;) Uzupełniony pierwszy post ;)
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=5578169
Kilka ich obrazków
[spoiler:2v8sw4qf]http://img151.imageshack.us/img151/6632/hague1080.jpg
http://img843.imageshack.us/img843/1266/porcelaintower.jpg
http://img692.imageshack.us/img692/222/1230china.jpg
http://img177.imageshack.us/img177/4521/1230europe.jpg[/spoiler:2v8sw4qf]
Witam pobralem moda zainstalowalem i pojawily sie problemy ;/ pod miastami duze biale lo nie da sie wejsc nigdzie poczytalem na forum i znalazlem ze trzeba unpackerem pliki rozpakowac wiedzialem ze moze to cos uszkodzic ale zaryzykowalem :P no i krach mod zaczal pieknie dzialac :) ale sa dwa problemy nie wiem dlaczego kampania od 1547 bodajze roku nie chce sie wcytac wyskakuje blad bitwy nie dzialaja czy da sie to jakos naprawic prosze o szybka odp :)
Jest jeszcze inny sposób na białe pod miastami wykasowanie tych plików, oczywiście kopie warto zrobić- battle.sd, shared.sd, strategy.sd, ale skoro tamto podziałało, to dobrze, co do wyskakiwania, trzeba zainstalować fixa, dokładnie masz którą wersję? Ostatnią?
Mam takie małe pytanko :D .Czy gdy mam zainstalowanego SS6.2 i RR/RC 1.3 to mogę też tego moda zainstalować czy coś się będzie gryzło ?
Nie powinno, tworzy oddzielny folder w mods, ale zawsze powtarzam i teraz powtórzę również, ja mam kopię Medka 2 i nigdy na tym źle nie wyszedłem, a gdy dodaję mody, robię sobie aktualną kopię poprzedniej wersji. Dlaczego? Raz się pomylisz, i reinstalka, a tak spokój, można z plikami pokombinować. Nie wydaje mi się dużym utrudnieniem, przy wielkości dzisiejszych twardych dysków.
Czyli najlepiej zrobić sobie kopie całej gry,dzięki za odpowiedz ;) .A te pliki "1230 empires" i "True Conquest",co dodają ? Bo jak rozumiem pliki "conquest 2.2 bat files" i "conquest 2.2.2" to patche do moda.
Tak mam wersje podstawki 1.3 i kingdoms 1.5 :) oraz wersja moda ostatnia :)
Tak mam wersje podstawki 1.3 i kingdoms 1.5 :) oraz wersja moda ostatnia :)
zainstaluj fixa pod tą kampanię, skasuj regenerujące się pliki map.rwm, i spróbuj odpalić, czasami zaskoczy za drugim, bądź pierwszym razem.
quote="modem"]Czyli najlepiej zrobić sobie kopie całej gry,dzięki za odpowiedz ;) .A te pliki "1230 empires" i "True Conquest",co dodają ? Bo jak rozumiem pliki "conquest 2.2 bat files" i "conquest 2.2.2" to patche do moda.[/quote]
Część to skróty, bo nie zawsze się instalują, w folderze gry masz skrót do moda, pod xp i vistę, jak nie ma to posiłkujesz się fixami.
Tak, to patche pod wybrane kampanie.
Dzieku bardzo wszystko smiga jak nalezy jeszcze raz dzieki i pozdro :)
Cześć,nie da się może jakoś zmienić straży Generalskiej i oficerów Husarii na inne modele ? Bo te bardziej pasują do Ruskich i innych wschodnich frakcji a nie do Polaków.
Zajrzyj do poradnika pod Medka 2, jest tam o dodawaniu jednostek
viewtopic.php?f=249&t=5747 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=249&t=5747)
Trochę zawiłe to wszystko,ale jakoś trzeba sobie poradzić...jest może jakiś program albo coś do podglądu tekstur w Medku ?
Mateusz18121995
10-12-2010, 18:00
Szczerze powiem, że Conquest "cuchnie" innymi modami. Są tu jednostki zarówno z BC jak i Lithuania Mod czy Magyar Mod. Takie zróżnicowanie modeli sprawia, że pole bitwy między Safawidami a np. Polską wygląda trochę dziwacznie. Następnym celem mojej krytyki jest Polska. Nasza ojczyzna nie wygląda zbytnio zachęcająco w porównaniu z innymi państwami. Ale nie wszystko jest złe. Pochwała należy się za ilość kampanii(te niestety też nie są idealne) oraz zasięg jaki obejmują(pierwszy raz mogę podbijać na Pacyfiku). Szczególnie zaimponowały mi nacje orientalne takie jak Chiny czy Japonia. Tutaj należy się wielki plus.
To źle źe "czuć" innymi modami? Mnie osobiście cieszy że twórcy modów zaczynają nawzajem siebie dostrzegać i udostępniać zrobiony wcześniej materiał, a ile jest projektów, co pozostawiły po sobie ciekawe rzeczy, a nie są kontynuowane? ;)
Co do Polski już do znudzenia ja powtarzam i inni moderatorzy, że są może z dwa, góra trzy mody, gdzie trochę poprawiono Polskę, a tak poza tym jest traktowana po macoszemu :evil:
pozdrawiam
Mateusz18121995
13-12-2010, 15:15
Wg. mnie źle, ponieważ jednostki z Lithuania Mod całkowicie nie pasują do tych z Broken Crescent. Poprostu jedzie tu taki oddział mamelkuków a tu cali szaro-brązowi, dodatkowo wyraźnie odróżniający się jakością wykoniania oddział włóczników Litewskich. Już lepiej by pasowały jednostki z Teutonic Campaign
Mateusz18121995W tym względzie masz całkowitą rację, przydałaby się unifikacja swoista by jednostki nie odróżniały się w technice zrobienia. Dlatego zawsze się dziwię że niektóre autorskie mody są tak mało popularne, ale cóż życie ;)
nie wiem czemu jak usiłuje rozpakować tego moda to nie mogę?
nie wiem czemu jak usiłuje rozpakować tego moda to nie mogę?
Dokładnie jaki plik ściągnąłeś? Którą wersję?
to masz po ściągnięciu? i ma z 1.5 giga?
conquest 2.2.1.exe
Czyli po kolei, co ściągnąłeś? W jakiej kolejności? Dałem linki do różnych opcji, akurat ten co pobrałeś spróbuj rozpakować programem 7zip, najlepiej pobierz go sobie stąd:
http://www.dobreprogramy.pl/7Zip,Progra ... 12559.html (http://www.dobreprogramy.pl/7Zip,Program,Windows,12559.html)
pozdrawiam
Ktoś mi powie jak rozwiązać taki kłopot:
Uruchamiam tę wersję moda, która ma obejmować cały świat. Gra się ładnie wczytuje, wybieram kampanię, nację i wywala mnie do windowsa. Dzieje się tak niezależnie od wybranej nacji.
Wersja moda 2.2.2.
Win XP SP3.
Specjalnie odinstalowałem i zainstalowałem całą grę z dodatkiem by uruchomić tego moda.
Wrzuciłem fixy, o których pisałeś. Problemu to nie rozwiązało. Kampania od 1547 roku dalej nie chce ruszyć w żadnej nacji.
Instalowałeś z jednego pliku? Te wersje kilku partowe to pomyłka, napisz, bo u mnie było podobnie, ale potem spokojnie ruszyło. Co ciekawe, po wgraniu fixów, wywalało, skasowałem map. rwm i wyskakiwało, dopiero za którymś razem zaskoczyło...
Zainstalowałem wersję 2.0 (z jednego dużego pliczku), na to wersję 2.2 i ostatecznie podniosłem do 2.2.2.
Szlag wie jakim cudem, ale wywaliłem moda, zainstalowałem Stainless Steel po czym tego moda i już działa kampania od 1547 roku. Dzięki za pomoc!
Hmmm...pomogłem? ;) Co do samej rozgrywki grałem Imperium Osmańskim, spróbuj :D Afryka cała to dominium Osmańskie szkoda że savy się nie zachowały :D
Gram Rzeczypospolitą. Niestety Hiszpania odpadła już z gry, prawie pokonali Francuzów, ale dziwny splot wydarzeń i pada ostatni przedstawiciel tamtejszej dynastii, a państwo idzie w rozsypkę, dlatego wykorzystuję sytuację i zaczynam podboje. Kolejny cel to Pacyfik i Ameryki.
Jest jakiś fajny modzik, albo patch by poprawić mapę rozgrywki? Ta jest trochę... mało realistyczna.
Napisz dokładnie jaką wersją grasz, co dokładnie instalowałeś, trochę pozmieniałem w pierwszym poście, możliwe że czegoś nie było...
Zaczynam z powrotem w niego grać, tradycyjnie na pewno nie Polską :D
pozdrawiam
Intalowałem wersję 2.2 po czym patcha na 2.2.2. Generalnie chodzi mi o mapę, bo w sumie tylko ona mnie denerwuje.
Jest wersja 2.3, jaką grałeś kampanią? Ja na zmianę gram 1230 i 1547 empires, z wiadomych względów mapa przy jej gigantyzmie musi mieć swoje uproszczenia, ale wszystko zależy od tego jaka rozgrywka, wersja 2.2 miała swoje bolączki, teraz jest lepiej, a ma być w przyszłości poprawiane ;)
edit:
są patche poprawki, pierwszy post zaktualizowany :)
Jako że sam sobie gram, to sam sobie będę prowadził dyskusję :lol: :lol: :lol: , trochę screenów, nie przebierałem, co jakiś czas będę dorzucał, jakość musiałem zmniejszyć, bo wagowo forum ma problemy, a linków inaczej nie daję zazwyczaj :D
Wszystko w spoilerze :)
[spoiler:gkbta743]http://img194.imageshack.us/img194/5866/0000ar.jpg
http://img857.imageshack.us/img857/1457/0001q.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/585/0002en.jpg
http://img852.imageshack.us/img852/5100/0003rd.jpg
http://img703.imageshack.us/img703/3699/0004juv.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/8519/0005aa.jpg
http://img855.imageshack.us/img855/2223/0006a.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/6060/0007ak.jpg
http://img862.imageshack.us/img862/4397/0008f.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/5696/0009akg.jpg
http://img811.imageshack.us/img811/2036/0010bo.jpg
http://img843.imageshack.us/img843/792/0011mn.jpg
http://img818.imageshack.us/img818/1760/0012ih.jpg
http://img683.imageshack.us/img683/5071/0013os.jpg
http://img716.imageshack.us/img716/3784/0014ap.jpg
http://img694.imageshack.us/img694/7319/0015mp.jpg
http://img848.imageshack.us/img848/5648/0016g.jpg
http://img851.imageshack.us/img851/6293/0017n.jpg
http://img856.imageshack.us/img856/7651/0018x.jpg
http://img577.imageshack.us/img577/4317/0019u.jpg
http://img641.imageshack.us/img641/7579/0020nt.jpg
http://img17.imageshack.us/img17/1456/0021w.jpg
http://img8.imageshack.us/img8/8144/0022lr.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/9131/0023ap.jpg
http://img807.imageshack.us/img807/6155/0024c.jpg
http://img508.imageshack.us/img508/6026/0025nx.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/8729/0026kd.jpg
http://img818.imageshack.us/img818/86/0027h.jpg
http://img824.imageshack.us/img824/1765/0028rr.jpg
http://img43.imageshack.us/img43/2776/0029v.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/8023/0030ts.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/3310/0031y.jpg
http://img859.imageshack.us/img859/7748/0032i.jpg
http://img696.imageshack.us/img696/5995/0033kj.jpg
http://img195.imageshack.us/img195/7385/0034kv.jpg
http://img857.imageshack.us/img857/7001/0035n.jpg
http://img41.imageshack.us/img41/3681/0036s.jpg
http://img853.imageshack.us/img853/3762/0037x.jpg
http://img824.imageshack.us/img824/9880/0038y.jpg
http://img641.imageshack.us/img641/2110/0039ot.jpg
http://img194.imageshack.us/img194/7748/0040rj.jpg
http://img813.imageshack.us/img813/5844/0041s.jpg
http://img155.imageshack.us/img155/8766/0042ar.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/5494/0043e.jpg
http://img821.imageshack.us/img821/959/0044f.jpg
http://img12.imageshack.us/img12/9255/0045y.jpg
http://img641.imageshack.us/img641/8824/0046dd.jpg
http://img696.imageshack.us/img696/8736/0047zx.jpg
http://img840.imageshack.us/img840/1599/0048p.jpg[/spoiler:gkbta743]
Niezły ten pokaz screenów. Widzę jednostki z SS, Broken Crescent, podstawki i całkiem nowe. Imponujący zasięg terytorialny jeśli chodzi o moda. Wow oczy mi się zaświeciły, tylko co na to mój system operacyjny i Medek II pod którym mam 8 modów obecnie bo 3 usunałem ostatnio. Ciekawy ten mod. Nawet bardzo ciekawy. :mrgreen: (Prawie tak interesujący jak Bellum Crucis 6.1 ) ;)
eeerobert
20-04-2011, 22:38
Hmm, bardzo ciekawie to wygląda. Od jakiegoś czasu miałem chrapkę na tego moda, głównie ze względu na kampanię obejmującą cały świat, ale z tego co czytałem, to była mało grywalna. Jak wygląda największa kampania po zainstalowaniu pacha-czy jest tak jak wcześniej opisywano, że wiele frakcji znika w ciągu kilku pierwszych tur? Czy bitwy działają tak jak powinny? Czy CTD jest częsty? Czy są dalekowschodnie modele miast?
Niezły ten pokaz screenów. Widzę jednostki z SS, Broken Crescent, podstawki i całkiem nowe. Imponujący zasięg terytorialny jeśli chodzi o moda. Wow oczy mi się zaświeciły, tylko co na to mój system operacyjny i Medek II pod którym mam 8 modów obecnie bo 3 usunałem ostatnio. Ciekawy ten mod. Nawet bardzo ciekawy. :mrgreen: (Prawie tak interesujący jak Bellum Crucis 6.1 ) ;)
Co do zapozyczeń jednostek są, ale mi to akurat nie przeszkadza, niestety są ikonowe niedopracowania, ale nie mówię że wina twórców, może cos źle wgrałem? :D
BC 6.1, jest modem klasa sama w sobie, ten jest prostszy, co nie oznacza ze łatwiejszy w rozgrywce.
Hmm, bardzo ciekawie to wygląda. Od jakiegoś czasu miałem chrapkę na tego moda, głównie ze względu na kampanię obejmującą cały świat, ale z tego co czytałem, to była mało grywalna. Jak wygląda największa kampania po zainstalowaniu pacha-czy jest tak jak wcześniej opisywano, że wiele frakcji znika w ciągu kilku pierwszych tur? Czy bitwy działają tak jak powinny? Czy CTD jest częsty? Czy są dalekowschodnie modele miast?
Jest poprawa, w XVI wieku największą potęgą, znaczy się potęgami sa te nacje jakie powinny być, tak samo w kampanii 1230 roku...
Bitwy już działają poprawnie, co do wywalania raz mi się zdarzyło ale z mojej winy, za dużo mieszałem w plikach :D
Najlepiej mi się grało właśnie kampanią 1230 roku, obejmuje mapa Euroazję i Afrykę, czuć że się gra Mongołami, i te bezkresne przestrzenie :D
Niestety kampania 1547 roku ma trochę ikonowych niedoróbek, co do miast na razie tyle, nie mam ochoty na klikanie, wiosnaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol:
[spoiler:1rwmwie0]widok koreańskiego miasta :)
http://img190.imageshack.us/img190/8843/87292545.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/4559/96131219.jpg
Osmańskie miasto z daleka :)
http://img263.imageshack.us/img263/9416/11370681.jpg
Mapa świata, znaczy się regiony z 1547 roku
http://img830.imageshack.us/img830/2381/mapregionsx.jpg[/spoiler:1rwmwie0]
Idill`a (MZ)
21-04-2011, 12:16
Pokaz screenów imponujący :D.
Pozostaję mi tylko ściągnąć moda, hmm... no i zrobić czwartą kopie zapasową 8-) :D
Pokaz screenów imponujący :D.
Pozostaję mi tylko ściągnąć moda, hmm... no i zrobić czwartą kopie zapasową 8-) :D
Fajnie by było, samemu do siebie pisać nie za bardzo mi się chce ;) Mod ma potencjał, jak ktoś grał w Rise of Nations i podbijał swiat, to mu taka wersja Medka 2 spodoba się...
Wiadomo mod ma swoje bolączki, autorzy po kolei je niwelują, biorąc pod uwagę zadanie jakie sobie postawili, nie jest tak źle :D
pozdrawiam
Idill`a (MZ)
21-04-2011, 13:32
Mod ma potencjał, jak ktoś grał w Rise of Nations i podbijał swiat, to mu taka wersja Medka 2 spodoba się...
Wiadomo mod ma swoje bolączki, autorzy po kolei je niwelują, biorąc pod uwagę zadanie jakie sobie postawili, nie jest tak źle
Właśnie motywuję to, że dalej pracują nad poprawkami. :) pamiętam stare wersje, okupione były niezliczoną ilością powiedzmy 'niedokładności'. ;)
ps.
Fajnie by było, samemu do siebie pisać nie za bardzo mi się chce
Eutychesie, czy to twierdzenie aby nie jest sugestywne. hmm :D
Moje spostrzeżenia odnośnie pewnych spraw...Zawsze należy likwidować plik map.rwm. jeżeli np. grało się jakąś kampanią, i chce się spróbować innej, z tego względu że wszystkie kampanie bazują na jednym pliku, który z wiadomych względów jest różny, zostawiając go może się wysypać gra, albo nie wystartować...on i tak się regeneruje więc nie ma problemu...
póki, co nie mam wywaleń do pulpitu, wróciłem do kampanii z 1230 roku, buduję potęgę Imperium Mongolskiego :D Bójcie się Mamelucy! :D
Idill`a (MZ)
Liczę na Ciebie, że znajdziesz chwilę, odradzam ściąganie jednoczęściowego wielkiego parta, bardzo powolny transfer był, lepiej ostatniej spróbować, najpierw wersję 2.0 zainstalować itd...
edit:
moje postępy w kampanii z 1230 roku :D
[spoiler:1jkrggqk]http://img847.imageshack.us/img847/9195/schowek02m.jpg[/spoiler:1jkrggqk]
Idill`a (MZ)
24-04-2011, 02:38
Liczę na Ciebie, że znajdziesz chwilę, odradzam ściąganie jednoczęściowego wielkiego parta, bardzo powolny transfer był, lepiej ostatniej spróbować, najpierw wersję 2.0 zainstalować itd...
Ściągnąłem w partach z "Megaupload", gdzie mam konto. W dwie/trzy godziny i załatwione.
A tu proszę wyniki w mojej kampanii, gram budowniczymi pięknej i genialnej pod względem inżynieryjnym budowli - Angkor Wat, budowniczymi nie w cudzysłowie dosłownie moja armia to wieśniacy. :D
[spoiler:1jcn83rj]http://img146.imageshack.us/img146/7505/wieniacy.jpg (http://img146.imageshack.us/i/wieniacy.jpg/)
http://img64.imageshack.us/img64/275/rtwn.jpg (http://img64.imageshack.us/i/rtwn.jpg/)
http://img854.imageshack.us/img854/6697/20364126.jpg (http://img854.imageshack.us/i/20364126.jpg/)
http://img3.imageshack.us/img3/9752/polinesianinvade.jpg (http://img3.imageshack.us/i/polinesianinvade.jpg/)
http://img194.imageshack.us/img194/4497/cejlon.jpg (http://img194.imageshack.us/i/cejlon.jpg/)
http://img576.imageshack.us/img576/6645/penjabi.jpg (http://img576.imageshack.us/i/penjabi.jpg/)
Niezdobyta twierdza - Kioto. Nawet nie chce pisać, ile to miasto oblegam, ale cóż poradzić mają elitę w dodatku na początku w przewadze liczebnej, z resztą teraz wcale nie lepiej. :D
http://img560.imageshack.us/img560/3295/obleniekioto.jpg[/url]
http://img841.imageshack.us/img841/3791/indochiny.jpg (http://img841.imageshack.us/i/indochiny.jpg/)
http://img845.imageshack.us/img845/1141/indie.jpg (http://img845.imageshack.us/i/indie.jpg/)[/spoiler:1jcn83rj]
Jest wersja 2.3, jaką grałeś kampanią? Ja na zmianę gram 1230 i 1547 empires, z wiadomych względów mapa przy jej gigantyzmie musi mieć swoje uproszczenia, ale wszystko zależy od tego jaka rozgrywka, wersja 2.2 miała swoje bolączki, teraz jest lepiej, a ma być w przyszłości poprawiane ;)
Kampania 1547 roku - cały świat, tylko taka mnie interesowała. Choćby po to by móc stworzyć zamieszki na granicy polsko-chińskiej. ;]
Przy odrobinie wolnego czasu zainstaluję patcha 2.3 i zobaczę, mimo, że wersja 2.2.2 zachowywała się bardzo stabilnie.
Mało grywalna? Myślę, że możliwość podboju całego globu oraz ilość frakcji daje solidne podstawy do stworzenia bardzo ciekawej rozgrywki.
Frakcje upadające po turze... Tych jednoprowincjowych państewek trochejest. Np.: Prusy Książęce.
Całkowicie nowe linki w pierwszym poście :D , jako że wiosna mnie rozleniwia :mrgreen: , to na razie metodą kopiuj wklej zrobiłem z subforum moda, bez tłumaczenia, ale zasady takie same, zwrócić uwagę na to że litera dysku jest podana jako domyślna! Zaktualizowane wszystko do wersji 2.3.3. Najlepiej teraz z pojedynczego parta, ale to tez kwestia szybkości transferu, co kto woli...Zapraszam do grania:)
Kontynuując samotne rozmowy, czekając na mecz w LM, uruchomiłem sobie zaktualizowaną wersję moda i dla tych co grali dobra wiadomość, dali nową kampanię kampanię , poprawili pewne błędy w kampanii obejmującej cały świat, albo mi się co pomyliło, w każdym bądź razie menu startowe wygląda już inaczej w kampaniach obejmujących Eurazję i Afrykę, na na razie tyle :D
Potem jak znajdę czas to wrzucę kilka obrazków z poprawionej kampanii ;)
Trochę czasu bez gry w tego moda i nie pamiętam, czy to właśnie nie w tej modyfikacji w kampanii 1547 jako ekran startowy w tle nie pojawiał się obraz ostatnich chwil Stanisława Żółkiewskiego?
Tak w ogóle to w którym roku kończy się kampania 1547?
Tak w ogóle to w którym roku kończy się kampania 1547?
1648 winter :D
--------------------------------------------------------------------------------
Troche pograłem, niestety Mongołowie maja stary błąd, nie ma muzyki na mapie kampanii jak się nimi gra, ale tylko nimi :D Może ktoś gra w nową wersję i ciekawi mnie, czy tez tak ma, możliwe ze tylko u mnie tak jest?
W nowej kampanii 1230 gdzie gram Mongołami świeżo po śmierci Czyngis- chana nie ma muzyki, w sumie mi to aż tak nie przeszkadza, ale może tylko ja tak mam? Co do samej rozgrywki, to co napisałem swego czasu wcześniej, czuć że się gra tą nacją ;) Wezmę sobie inną kampanię jak znajdę chwilę, może zamieszki na granicy polsko- chińskiej z równoczesnym "wjazdem" na tereny co miał je Francisco Pizarro "zwiedzić?" :lol:
Aktualizację zrobili twórcy moda linków, pod najnowszą wersję można w jednym instalatorze ściągnąć, jest wybór....Proszę pamiętać że mod ma po instalacji 6,84 GB :D
Mimo pewnych mankamentów robi wrażenie :)
Dunkel wspomniał o Eras...., widać że nie grał w tego moda... :D
daj zrzut. przekonaj mnie.
O tym modzie jest odpowiedni dział, multum screenów, zapraszam :D
Do końca nie rozumiem czego szukasz w modach? Mapy z Europy Universalis 3 z modem DEI? :lol:
możliwe, kiedyś dawno temu przerzuciłem się z EU na TW, bo tu można było kierować bitwami...także podświadomie pewnie dążę do skrytego niegdyś marzenia EU z bitwami...
ps. rzecz w tym, że te zrzuty map mnie nie przekonują... dziwne jakieś te prowincje...
możliwe, kiedyś dawno temu przerzuciłem się z EU na TW, bo tu można było kierować bitwami...także podświadomie pewnie dążę do skrytego niegdyś marzenia EU z bitwami...
ps. rzecz w tym, że te zrzuty map mnie nie przekonują... dziwne jakieś te prowincje...
Przeniosłem do odpowiedniego działu, wiem ukrop z nieba leci itd...dlatego do tej pory nie wywaliłem z setki postów nie na temat, póki co, przenoszę :D
Przed oceną czegokolwiek, należy zagrać, miarodajne są opinie
jan_boruta, który już na naszym forum się nie udziela, można go spotkać na twcenterze...
http://erasconquest.x10.mx/index.html
Stronka w pełni poświęcona temu modowi.
Stronka w pełni poświęcona temu modowi.
Po raz kolejny dziękuję za pomoc, nie zawsze człowiek ma czas by posprawdzać pewne rzeczy....Od razu zmieniam pierwszego posta, i jak tradycyjnie- polecam się na przyszłość :)
Mateusz Sz
30-06-2011, 12:56
Mam ochotę by to ściągnąć i zagrać sobie Imperium Mogołów (zwłaszcza, że w Empire ta frakcja jest niegrywalna, a dodatkowo ma trochę marne jednostki), ale czy frakcja ta została odpowiednio przedstawiona, tzn. nie skaszaniona tak jak Polska w tym i wielu innych modach a także przedstawiona zgodnie z realiami historycznymi?
Mam ochotę by to ściągnąć i zagrać sobie Imperium Mogołów (zwłaszcza, że w Empire ta frakcja jest niegrywalna, a dodatkowo ma trochę marne jednostki), ale czy frakcja ta została odpowiednio przedstawiona, tzn. nie skaszaniona tak jak Polska w tym i wielu innych modach a także przedstawiona zgodnie z realiami historycznymi?
Wszystko masz w linku do strony moda, tak jak jest w istocie, tak też opisano :)
Mateusz Sz
30-06-2011, 13:22
Na stronce byłem, a tam o tej frakcji napisane tyle co przysłowiowy kot napłakał. Dosłownie 2-3 linijki. Dlatego pytam się Was, którzy grali w tego moda. Jak nikt się nie interesuje mogołami i nie może potwierdzić zgodności historycznej, to czy chociaż fajnie się tą nacją gra.
Fajnie się gra, w wersji 2.3.3, masz wyszczególnione imperium za Temudżyna, za czasów gdy nastąpiły niesnaski, czujesz że grasz poważną nacją :)
Co do historyczności, nie jest źle, ale nie ma co przesadzać z szukaniem podręcznikowej historii, bo nie ma moda pod żadną grę w serii Total War, co można uczyć się historii :)
Mateusz Sz
30-06-2011, 17:27
Dzięki Eutyches za przekonanie mnie do tego moda. Ściągnąłem i choć zrobiłem tylko kilka tur, warto było poświęcić te 2 godzinki na ściąganie. Gram Imperium Timurydów, i teraz naprawdę można poczuć namiastkę władzy nad nacją islamską, a nie to co w Medievalu, że bronimy się przed Krucjatami. A co do ostatniego- nie zgodzę się. Bardzo dużo rzeczy można dowiedzieć się z Europa Barbarorum pod Roma :), no ale on niestety jest po angielsku, i przedewszystkim- nie te realia
To prawda, mod mimo ze ma pewne mankamenty, jak zresztą każdy, to grając swego czasu Imperium Osmańskim, czułem ten oddech janczarów na plecach hehehe, wyobrażasz sobie, cała Afryka była muzułmańska pod panowaniem Osmanów, szkoda ze nie zachowały mi się sejwy....
Mateusz Sz
30-06-2011, 19:34
W każdym modzie (jeśli poszukać) trafi się jakiś mankament. A i dobrze, że nie ma słoni z armatami, Panzerkampfwagenów Medievala 2 Total War :D
Ja zamierzam w kampani Timurydów zawitać do wrót Londynu :twisted:
W każdym modzie (jeśli poszukać) trafi się jakiś mankament. A i dobrze, że nie ma słoni z armatami, Panzerkampfwagenów Medievala 2 Total War :D
Słonie mogły łatwo w popłoch wpaść kiedy z armat się strzelało ;)
Mateusz Sz
30-06-2011, 20:40
Coś ci cię chyba pomyliło, napisałem, że nie ma słoni z armatami (artyleryjskich) a nie samej artylerii :) . Fajnie, że muzułmanie mają jednostki z Broken Crescent. Lecz niestety, jednostki naszego kraju na tle tych islamskich wypadają co najmniej słabo...
[quote="Mateusz Sz":2o07az0d]W każdym modzie (jeśli poszukać) trafi się jakiś mankament. A i dobrze, że nie ma słoni z armatami, Panzerkampfwagenów Medievala 2 Total War :D
Coś ci cię chyba pomyliło, napisałem, że nie ma słoni z armatami (artyleryjskich) a nie samej artylerii :) . Fajnie, że muzułmanie mają jednostki z Broken Crescent. Lecz niestety, jednostki naszego kraju na tle tych islamskich wypadają co najmniej słabo...[/quote:2o07az0d]
Chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem :D
A ja zrozumiałem, słonie nie przestraszą się huku angielskich armat, Timurydzi zapanują nad angolami, o to chodziło? :D
Mateusz Sz
01-07-2011, 13:06
NIE! Wyraźnie napisałem, że cieszę się, że nie ma jednostki Słonie Artyleryjskie. To nie tylko jednostka ahistoryczna, ale też coś takiego było niemożliwe (fakt, próbowano montować armaty na słoniach, ale przy strzelaniu zwierzęta wpadały w popłoch i niedało się nad nimi zapanować)
A i dobrze, że nie ma słoni z armatami, Panzerkampfwagenów Medievala 2 Total War :D
A i mod naprawdę, ale to naprawdę miodzio. Obecnie walczę przeciwko Turkom i niemal ich już rozbiłem :D
I mam jeszcze takie pytanie- jak AI zachowuje się na mapie globalnej dostępnej w kampanii Empires?
Jaką grasz kampanią? rok mnie interesuje, Empires czyli 1547, która czasami gram- zależne jest od nacji, AI jest cwane, w bitwach twardziele hehe ;)
Mateusz Sz
01-07-2011, 13:36
Obecnie gram w 1453. Ale po zakończeniu kampanii przerzucę się na Empires i albo będę grał Japonią, albo Safawidami.
Proza życia daje w kość, więc sobie odreagowałem Imperium Osmańskim, trochę to trwało :D Oczywiście, ze jeszcze nie koniec, ale ten czerwony kolor to mój dorobek :) To są trochę losowo wybrane zrzuty, tyle ich jest ze .... :lol:
Efekt, powiększona mapa podglądu :)
http://img84.imageshack.us/img84/1163/efektmh.jpg
Reszta w spoilerze :D
[spoiler:1usdop39]http://img823.imageshack.us/img823/5659/0002ki.jpg
http://img694.imageshack.us/img694/306/0003rj.jpg
http://img585.imageshack.us/img585/2425/0004pk.jpg
http://img88.imageshack.us/img88/4923/0005nc.jpg
http://img8.imageshack.us/img8/1528/0006ki.jpg
http://img820.imageshack.us/img820/5026/0007ny.jpg
http://img51.imageshack.us/img51/4472/0008qq.jpg
http://img837.imageshack.us/img837/8170/0009jk.jpg
http://img854.imageshack.us/img854/2012/0010ie.jpg
http://img849.imageshack.us/img849/7813/0011t.jpg
http://img62.imageshack.us/img62/8587/0018fx.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/9941/0017hd.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/5695/0016cn.jpg
http://img221.imageshack.us/img221/2201/0015u.jpg
http://img143.imageshack.us/img143/3133/0014qg.jpg
http://img200.imageshack.us/img200/2138/0013yb.jpg
http://img192.imageshack.us/img192/9328/0012ti.jpg
http://img846.imageshack.us/img846/7914/0021s.jpg
http://img707.imageshack.us/img707/9823/0025yi.jpg
http://img856.imageshack.us/img856/7083/0026p.jpg
http://img192.imageshack.us/img192/5918/0027ai.jpg
http://img708.imageshack.us/img708/4200/0028bo.jpg
http://img854.imageshack.us/img854/3624/0029ms.jpg[/spoiler:1usdop39]
Wow niezgorsze Imperium i screeney tez fajne. Ai bitewne z tego moda jest niezłe. Właśnie je testuję, a rozmiary mapy to szok wręcz.
Mod jest cały czas rozwijany, tu mamy akurat XVI wiek, a są kampanie jak w pierwszym poście, dotyczące np. czasów tworzenia się potęgi Mongołów, czy tworzenia się potęg np. Japonii itp...
AI bitewne mnie zastanawia, trzeba uważać, ale tak naprawdę każdy mod proponuje lepsze rozwiązania na mapie bitewnej od tych co są w grach serwowanych w wersjach oryginalnych, może za wyjątkiem Shoguna 1 i Medka 1, ale to kwestia jaka nacją, czy klanem się gra...
Jak znajdę chwilę, to trzeba będzie założyć kolonie w Ameryce hehe, szkoda że nie można nazwać nadawać nowych nazw ...innych np. Nowy Konstantynopol, Nowy Stambuł itp :lol:
Tradycyjnie w temacie tego moda, prowadzę prawie monolog. :lol: Moje dalsze postępy przy rozszerzaniu tureckiego imperium :D
http://img189.imageshack.us/img189/2011/hehesy.jpg
O żesz państwo na 4 kontynentach... Niezły rozmach. :P Widzę, że zniszczyłes Majów i Azteków w Ameryce Południowej... Nieładnie. :lol: To sie nie buntuja przy takich odległościach?
Buntują, deficyt mam i ogólnie jest wesoło :D jedynie co mnie ratuje, że - tak jest u mnie - z muzułmanami mimo różnic religijnych( sunnici, szyici) idzie się dogadać, a Hiszpanie wzięli się za łby z innymi nacjami, ze mną mają rozejm, dużo rozejmów, dużo kasy poszło i czekam, aż zacznie się jedna wielka wojenna balanga, póki co, muszę pilnować innowierców, bo im Jedyna słuszna wiara nie odpowiada ;) ...Nie gram w niego cały czas, ale systematycznie, na raz to można się lekko zdenerwować :lol:
Moderatorzy nie spać proszę :lol: Jest patch poprawiający bolączki, tego niezłego moda od którego czuć atmosferę Rise of Nations - wersja 2.3.4, a patch nieduży, ale grunt że porządny. Chyba trzeba znowu Medka zainstalować? :D
http://www.twcenter.net/forums/attachme ... 1315134167 (http://www.twcenter.net/forums/attachment.php?attachmentid=179918&d=1315134167)
Dla leniwych i zniecierpliwionych.
Co do save'ów, z większości kampanii mają działać. ;)
Niestety nie znalazłem co ten patch zmienia. ;/
Można tylko wyciągać wnioski z plików jakie ma w sobie patch
http://i56.tinypic.com/ezppix.png
może mi ktoś pomóc ściągnąłem tego moda ale jest problem nie ma wogóle głosu cicho nic ,proszę o pomoc :(
POBRAŁEM TEN MOD viewtopic.php?f=372&t=1152&p=198320#p198320 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=372&t=1152&p=198320#p198320) ALE JEST PROBLEM BO NIE MA WOGÓLE GŁOSU ,PROSZĘ O POMOC :( :(
ok już sobie poradziłem zamykam temat
może mi ktoś pomóc ściągnąłem tego moda ale jest problem nie ma wogóle głosu cicho nic ,proszę o pomoc :(
Spróbuj z katalogu sounds z data moda usunac plik events.dat i events.idx moze to cos pomoże. Przed ich usunięciem zrób ich kopię. Po tym jak je wytniesz z sounds spróbuj odpalić moda ponownie.
Jak grac w tego moda na windows 7 :/
pomoże mi ktoś?
Jak grac w tego moda na windows 7 :/
pomoże mi ktoś?
Myślę, że nie da rady Tobie pomóc, co sugeruje odzew na Twoją prośbę. Wszyscy czekali aż rozwiniesz temat i dasz pole do popisu, a tak? Nic nie poradzimy.
POMOCY!!!!! grałem sobie turkami w tego moda już dużo zdobyłem na mapce ale wczoraj kiedy chce wczytać gre wywala mi do windowsa pomoże ktoś !!! PLIZZZZ :(
__________________________________________________ __________________________________________________ ________
nie wczytuje save'a jednego z tej kampani co gram a wcześniejszego z tej samej już tak . PROSZE O POMOC :(
Graj od wcześniejszego zapisu. Czy to była jakaś konkretna tura? Czy zapis wcześniejszy pochodzi z wcześniejszej tury?
jest spolszczenie do moda
jest spolszczenie do moda
To pytanie czy stwierdzenie faktu? Save Ci ruszył po cofnięciu sie do poprzedniego zapisu?
tak pytam czy jest spolszczenie do tego moda :?: a save wcześniejszy rusza ale w tym co nie chce już dużo więcej zdobyłem więc lipa troche ;)
Spolszczenia do tego moda nie ma. Przynajmnie ja nic o istnieniu spolszczenia nie wiem. Pozdrawiam :P .
Prośba do uprawnionych: czy da radę zmienić nazwę tematu by odnosił się on do najnowszej wersji moda? (Czyli 2.3.4)
może ktoś mi pomóc podczas bitwy jak gram to nie słychać odgłosów bitwy np.dzwięk wypuszczanych strzał czy odgłos biegnących jednostek np konnicy etc. wogóle nie ma dzwięku efektów .PLIZ HELP
Prośba do uprawnionych: czy da radę zmienić nazwę tematu by odnosił się on do najnowszej wersji moda? (Czyli 2.3.4)
Szlachetny Samicku już zmieniłem, bo moderatorzy śpią jak zawsze :) :lol:
Szkoda, bo wiele modów ma swoje aktualizacje, nie mówiąc o nowych... Dotyczy to nie tylko pod Medka 2, ale co ja tam wiem :D
-----------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------
może ktoś mi pomóc podczas bitwy jak gram to nie słychać odgłosów bitwy np.dzwięk wypuszczanych strzał czy odgłos biegnących jednostek np konnicy etc. wogóle nie ma dzwięku efektów .PLIZ HELP
Podaj dokładnie jaką wersją grasz, jaką kampanią- dokładnie, jaką nacją, która tura...
Nikt tutaj nie śpi. Pomimo mych usilnych prób ( i śladów, które pozostawiłem przy tym w pierwszym poście) nie mogłem tego zrobić. Po prostu się nie zmieniało na tą 4.
Jeżeli widzisz nowe mody gdzieś to zawsze się możesz podzielić i założyć stosowny temat. Ja na wszystko czasu nie mam, zwłaszcza od kiedy wzięto mnie do zespołu Invasio Barbarorum I & II i organizuję na potrzeby tego moda muzykę.
Gdybym miał czas, to nie zrezygnowałbym z moderatorki, ale są przecież inni moderatorzy, Ty akurat robisz co do Ciebie należy, właśnie zainspirowałeś mnie i aktualnie w wolnym czasie czytam
King William, Nathan Long, - Przygody Gotreka i Felixa, to co po polsku zostało wydane :)
Krasnolud jest bomba :D
pozdrawiam
Niestety, odkąd Copernicus w pamiętnym roku 2010 zrezygnował z wydawania to te 8-9 pozycji to wszystko na co możesz liczyć. Są też różne inne pozycje, warto zaglądnąć na drachenfels.pl forum, gdzie jest stosowny spis. Prawdopodobnie i tak już tego nie kupisz, dzięki CC, ale od czego jest chomik, aby dorwać jakieś białe kruki. :P
Wejdź do katalogu sounds moda, i skopiuj te 4 pliki eventsdat,eventsidx,musicdat,musicidx - skopiowane pliki nagraj w osobnym katalogu by mieć ich kopię. Jak zrobisz kopię tych 4 plików to wejdź ponownie do katalogu sounds moda i usuń na razie te 2 pliki eventsdat,eventsidx. Po ich usunięciu odpal moda i zobacz czy jest muza. Jak nie ma ponownie wejdź do sounds i usuń tym razem 4 pliki: eventsdat,eventsidx,musicdat,musicidx jak to nic nie da to nie wiem jak to naprawić. Zrób kopię by móc przywrócić te pliki.
Wejdź do katalogu sounds moda, i skopiuj te 4 pliki eventsdat,eventsidx,musicdat,musicidx - skopiowane pliki nagraj w osobnym katalogu by mieć ich kopię. Jak zrobisz kopię tych 4 plików to wejź ponownie do katalogu sounds moda i usuń na razie te 2 pliki eventsdat,eventsidx. Po ich usunięciu odpal moda i zobacz czy jest muza. Jak nie ma ponownie wejdź do sounds i usuń tym razem 4 pliki: eventsdat,eventsidx,musicdat,musicidx jak to nic nie da to nie wiem jak to naprawić. Zrób kopię by móc przywrócić te pliki.
no nic to nie dało dalej nie ma dzwięku efektów,jeśli ktoś za przyczyne błędu niech pomoże.PLIZ
__________________________________________________ __________________________
pomóżcie ! gram kampanie world chinami normalnie muzyka jest głosy też tylko w czasie bitwy nie ma dzwięku efektów :(
NIE rób DP. EDYTUJ. - Martin von Carstein.
Dzięki Eutyches. :)
@Vorenus
Pisanie po raz szósty tego samego komunikatu z tymi samymi błędami, nie przyspieszy rozwiązania problemu, a staje się denerwujące dla osoby, która przegląda taki temat. Oprócz oczekiwania na pomoc możesz jeszcze wybrać się na forum http://www.twcenter.net odnaleźć odpowiedni wątek i tam oczekiwać aż odpowiedzi udzielą Tobie twórcy moda.
już sobie poradziłem , a teraz mam pytanie jak zapobiegać rozprzestrzenianiu się nędzy w osadzie??? może ktoś pomoże
już sobie poradziłem , a teraz mam pytanie jak zapobiegać rozprzestrzenianiu się nędzy w osadzie??? może ktoś pomoże
A jak sobie poradzileś? Reinstalacja? Czy najnowszy patch?
edit: Co do nędzy - to ustaw niskie podatki, buduj budynki od porządku publicznego i szczęścia. Patrz na cechy namiestników i ich świty nie wiem jak w tym modzie w jakiego grasz ale w wielu innych są cechy wpływające na poziom nędzy lub częściej świta postaci wpływa na obniżenie poziomu nędzy w osadzie.
reinstalka wszystkiego i git :)
__________________________________________________ _________________________________
mam pytanie jak zapobiegać rozprzestrzenianiu się nędzy w osadzie??? może ktoś pomoże,gram kampanie world ,frakcja great ming
Połączone. - Martin von Carstein.
Przecież Ci odpowiedziałem 2 posty wyżej co do tej nędzy.
Ostrzeżenie słowne Vorenus. Albo się nauczysz edytować, albo zostaniesz dotkliwie pokarany. Inni jakoś potrafią, więc aby oddać im sprawiedliwość muszę zareagować. Nie po to ci wytłuszczam wielkimi literami, abyś tego nie widział. Edytuj swe posty, nie rób posta pod postem pod postem, bo to niczego nie przyspieszy tylko robi burdel, który ktoś musi sprzątać. I czytaj posty innych zanim zadasz jakieś pytanie. Zwłaszcza jak zadałeś takie pytanie wcześniej.
inquisitor
02-12-2011, 17:21
Ja mam takie pytanie, czy w tym modzie są jednostki stosowne do okresu, np jeżeli zagram kampanię RON 1547 to będę miał jednostki z tego okresu ?
Tak, masz do dyspozycji jazdę racką, pierwowzór husarii. Powszechne są jeszcze jednostki kusznicze, czy tzw. strzelców, chociaż bardziej opłacalna jest broń palna. Co ważniejsze, istnieją historyczne regionu, gdzie można rekrutować dane jednostki, więc nici ze szkolenia jazdy rackiej w Paryżu. :D
inquisitor
03-12-2011, 00:09
Ah dzięki, szkoda tylko że nie zrobili kampanii ciut później, mam na myśli od reform wojskowych Batorego i późniejszych czasów, wojen z Szwecją, Rosją, Turcją i Kozakami w RON a w europie chociażby wojny 30 letniej ...
inquisitorZobacz po budynkach, co można wybudować, ewentualnie zerknij w odpowiednie pliki tekstowe...Polską nie grałem, ale grając Imperium Osmańskim, miałem po pewnym czasie cały ich "specnaz", co tak rozstawiał po kątach europejskie i nie tylko armie ;)
inquisitor
03-12-2011, 11:05
Jeżeli tak to pobiorę tego moda i sprawdzę bo czytając posty w tym temacie niezłego apetytu mi narobiliście na tą produkcję ;D
O jego ogromie niech świadczy ten credits, ze strony moda wzięty. Link jest w pierwszym poście do tego moda. Sama modyfikacja jest cały czas rozwijana ;)
[spoiler:37eby36n]Credits
This mod incorporates the following mods:
Agents-Minimod (Barser): changes units strat appearance
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=185897
Alternate Crusader Shields (Salty) : improves crusader shields
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1214 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1214)
Armoured Generals Mod (Tyre) : changes the appearance of generals on the strat and battle map
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=106633
Basileia ton Romaion v1.0 (Caesar Clivus): new Byzantine units and strat models
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=182151
Banner & Symbol MOD (joedreck) : gives all vanilla factions new banners and symbols
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=93253
Battles of Asia (High_Templar) : new monk unit
http://www.twcenter.net/forums/forumdis ... une=&f=380 (http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?s=&daysprune=&f=380)
Blood, Broads, & Bastards v3.0 (dearmad and Pnutmaster) : gives factions generals and leader more traits
http://www.twcenter.net/forums/download ... ile&id=955 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=955)
Bringing Justice to the Horde! (Kalos) : reskins Mongols
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1651 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1651)
Bulgaria: Total War 2.0 (Gogo_t) : adds new symbols and units to the Baltic and Crusader factions
http://www.twcenter.net/forums/forumdis ... une=&f=769 (http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?s=&daysprune=&f=769)
burrek's Polish Heraldry (burrek) : reskins some Polish shields
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1149 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1149)
burrek's Unique Europeans, Early Period v0.91 (burrek): reskins most European factions' early units
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1025 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1025)
burrek's Unique Europeans, High Period v0.3 (burrek): reskins most European factions' late units
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1048 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1048)
Byg's Grim Reality 2.0 (Byg): character and supply traits (soldiers may munity if you spend too long in enemy terriory).
http://twcenter.net/forums/showthread.php?t=106060
Byzantium Armor Progression Mod V 0.7 (WhiteWolf) : give the Byzantine Empire new armour upgrades
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1134 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1134)
Coat of arms (Musculus Maximus) : adds new factions symbols
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=220821
Crimson Tide 4.2 (Magus) : adds blood, burns, sand, snow, and dirt to the soldiers
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=2042 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=2042)
Danish Shields (ziher) : reskins some Danish units
http://www.strategyinformer.com/pc/medi ... 11603.html (http://www.strategyinformer.com/pc/medieval2totalwar/mod/11603.html)
Darker nights Updated (ziher) : makes the nights darker
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1155 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1155)
Dawn of Kingdoms (Lord Condormanius) : gives Sergeant Swordsmen new meshes
http://www.twcenter.net/forums/forumdis ... une=&f=343 (http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?s=&daysprune=&f=343)
Diverse Loading Screen 3.1 (apkairan) : adds 65 more loading screen to this mod
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1782 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1782)
English Shields (Himmelsfeuer) : reskins some English shields
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1213 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1213)
Faction leaders and generals battle and strategy skins V8 (Barser): gives generals new battle skins
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=173678
Falcom Total War (y2day): new, larger campaign map
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=534
Female Soldier Models mod (rainyxp) : add female soldiers to the Custom Battles
http://game.ali213.net/thread-2066856-1-1.html
Fluid Campaign Map (Swagger): reduces strat map lag
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=207563
French Shields (Himmelsfeuer) : reskins some French shields
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1222 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1222)
Ghost helmets FIX v1.2 (zxiang1983) : fixes floating helmets bug
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=102402
HRE shields retexture : (ziher) : reskins some Rebel shields
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1118 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1118)
Highways mod (selenius4tsd): add highways
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1125 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1125)
Italian Factions - Shield Mod 1.1 (Salty) : reskins some Italian shields
http://www.strategyinformer.com/pc/medi ... 12217.html (http://www.strategyinformer.com/pc/medieval2totalwar/mod/12217.html)
King's Banners 3.0 (joedreck) : new banners, shields, and symbols
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1988 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1988)
Lithuania Mod 1.1: new Polish, Lithuanian, Baltic, and Mongol units
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=165343
Lord Condormanius' Irish Reskin (Lord Condormanius) : reskins Irish units
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1755 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1755)
MapMod: Trees, Textures, Sea v1.7 (Charge) : improves strat map appearence
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=153955
Magyar Mod 2.14 (Csatádi, Dome) : new Hungarian units
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1506 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1506)
Merc unit textures ver 1.0 (midnite) : adds new merc shields
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=211473
Mongols and scotland models(MTW2) (vlad) : gives the Mongols new skins
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1827 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1827)
Muslim Generals Barded Horse Mod (AliAS) : reskins Muslim horse
http://www.strategyinformer.com/pc/medi ... 13188.html (http://www.strategyinformer.com/pc/medieval2totalwar/mod/13188.html)
New battle models for captains (Lord Condormanius): changes the appearence of captains on the battle map
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1877 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1877)
New models for Mailed Knights (Lord Condormanius): gives mailed knights new meshes
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=2096 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=2096)
New models for Dismounted Mailed Knights (Lord Condormanius) : gives the dismounted mailed knights new meshes and unit images
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=2171 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=2171)
New muslim skins (midnite): changes the appearence of Egypt's Nubian soldiers and Mali units
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=194868
New models for Mailed Knights (Lord Condormanius): gives mailed knights new meshes
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=2096 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=2096)
New models for Dismounted Mailed Knights (Lord Condormanius) : gives the dismounted mailed knights new meshes and unit images
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=2171 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=2171)
New muslim skins (midnite): changes the appearence of Egypt's Nubian soldiers and Mali units
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=194868
New Spain Banners: gives Spain new banners
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1806 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1806)
New strat models for captains (Lord Condormanius): changes the appearence of captains on the strat map
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1983 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1983)
New strat models for cities and castles (Agart) : changes the appearence of cities and castles on the strat map
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1993 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1993)
Newest Battle AI (Condottiere SOG) : improves campaign and battle AI
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=2191 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=2191)
Ordo Teutonicus (Rex Cobalt) : changes the appearence of Teutonic units
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=128720
Ornamentum 1.32 (GubZol and DaNova) : reskins England, Scotland, and Denmark
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=136437
Ottoman Heavy Infantry (DerDiskusWerfer) : adds new Turkish / Persian Units
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=138072
Real Combat 1.8 and Real Recruitment 1.3 (point blank) : makes the attack and defence of units more realistic
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=197224
Real Horses Project (Argent Usher) : makes horses look more realistic
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=165860
Realistic Walls and Siege Engines for UAI 1.6 (Raptor_341) : makes walls tougher, so sieges are more difficult.
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1728 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1728)
Rebel Shields (ziher) : reskins some Rebel units
http://www.strategyinformer.com/pc/medi ... 11960.html (http://www.strategyinformer.com/pc/medieval2totalwar/mod/11960.html)
Rusichi: Total World (Tchouk) : new faction symbols, strat models, and russian units
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=187774
Rus2 (Runir) : new Middle Eastern and Indian units, symbols, and strat models
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=115051
Sergeant Models (Lord Condormanius) : new models for Sergeant units
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=2169 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=2169)
Scotland Shields (ziher) : reskins some Scottish units
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1132 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1132)
Skymod Vers 1.0 (Horsearcher) : improves different weather conditions
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1117 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1117)
Spanish Shields (ziher) : reskins some Spanish units
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1146 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1146)
Stainless Dragon (参谋长) : Song Dynasty units
http://www.clanlong.com/forum/thread-141503-1-1.html
Stone forts (Master Zuma) : improves the appearance of battle map forts
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=160955
Teutonic Campaign Skinpack (Tyre) : changes the appearance of Teutonic, Lithuanian, and HRE units
The Impalers, Hungary Skins (Black_Nebula) : gives hungary new skins
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=268729
The Real People Mod (Matz) : gives all agents more traits
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1809 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1809)
Timurids and mongols Reskin V.2 (Lt_Dave) : give the asian factions new skins
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1711 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1711)
Turk Reskin 1.1 (Eternal Cocoon): reskins Turkish faction
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1044 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=1044)
USCARLI MATHERIANI (Matherlandia): changes the Huscarl's appearence.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=125862
Vanilla Style Skins 1.0 (Tyre) : changes the appreance of English, Scottish, and HRE units
War College Quotes Mod (Ryoken) : adds 246 new quotes
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=2411392
XAI 3.2 for PDER (Xyrex) : improves the campaign and battle AI
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=2240 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=2240)
XVIIth Century Mod: Dominium Maris Baltici (thrashing_mad) : Polish and Russian units
http://www.twcenter.net/forums/forumdis ... une=&f=739 (http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?s=&daysprune=&f=739)
Y&Y Visual Improvement Pack (yelowdogg23) : adds new Byzantine castles and cities, new load screens, menu buttons, and warhorn sounds
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=170452
Young Witches (Hereje): give the witches younger portraits
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=225802
Zuma mod 3 version 0.9 (Master Zuma) : Some strat map units, new settlement textures, crown ancillaries
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=167265
中国新势力(想要的留下邮箱) (august831117): chinese units
http://www.clanlong.com/forum/viewthread.php?tid=54502
BOBOS的大明兵模,多图杀猫 (bobos): Ming Dynasty units
http://www.clanlong.com/forum/thread-86239-1-1.html
I would also like to thank the following people for their help.
gigantus for helping me fix some map and strat map bugs.
SicilianVespers for all his work on the launch menu.
tomwushu for beta testing this mod.
The Holy Pilgrim for beta testing this mod.
mojiyu for helping me find some Chinese units.
kkchen88 for helping me find some Chinese units.
The Housekeeper for his Japanese units.
History for all his help with the Chinese, Korean, and Thai units.
Raaka for his Norse units.
Wundai for his strat map wonders.
Praetorians for all his help with the Burmese and Thai units, and making the[/spoiler:37eby36n]
inquisitor
04-12-2011, 11:16
Pobrałem,zainstalowałem i pojawia się problem bo gdy uruchamiam kampanie i pojawia się okienko wyboru nacji to gdy klikam na niektóre państwa to mnie wywala do windy ;/
Podaj dokładnie jak zainstalowałeś i co? Jaką wybrałeś kampanię? Na niektórych systemach i kompach wywala, z tego tytułu, że jak moderzy przekroczą pewna liczbę nacji w ilości, to silnik gry tak reaguje, co nie wpływa na sama jakość rozgrywki...jest wiele znanych i bardzo dobrych modów z ta przypadłością, więc nie ma co się denerwować, podaj tylko dane j.w. i zobaczę co z tym zrobić :)
inquisitor
04-12-2011, 12:52
2.3.3 zainstalowałem dobrze bo sama gra działa i odpalałem inne kampanie tylko czasami coś jest nie elo i wywala gdy kliknę na nację ...
Zainstaluj wersję ostatnią 2.3.4 i wtedy zobacz, czy wywalanie się powtarza :D
inquisitor
04-12-2011, 13:59
a Masz jakiś link do Niej bo nie mogę znalexć :D
a Masz jakiś link do Niej bo nie mogę znalexć :D
Prosisz- masz :D , ostatnia linijka postu na ich forum, uzupełnię tutaj w pierwszym poście. Wchodzisz i rozpakowujesz nadpisując wszystkie pliki, kasujesz wszystkie map.rwm i próbujesz od nowa grę:) Wywalać może niestety dalej...
http://www.twcenter.net/forums/attachme ... 1315134167 (http://www.twcenter.net/forums/attachment.php?attachmentid=179918&d=1315134167)
inquisitor
04-12-2011, 15:42
Dzięki wielkie niestety będę mógł sprawdzić dopiero później bo teraz jadę do rodziny :)
czy wy możecie rozgrywać bitwy?
fajny mod, kampanii dużo, poprawiłem mapę dla Polski (kampania 1500)
zadowolony chciałem włączyć Custom Battle
wybieram tu Polskę, tam Turcję, wybieram jednostki, włączam, ładuje się bitwa, pojawia się już pole bitwy, ale po 1 sekundzie znika i wywala do windowsa,
próbowałem skasować ten descr_geography czy coś, ale niestety nadal nie chodzi :(
ktoś poradzi co może być problemem?
Hmm albo przesadziłeś ze zmianą mapy (co raczej nie powinno mieć wpływu) albo coś w trakcie instalacji poszło nie tak, jesteś pewien poprawnej kolejności instalowania moda?
Hmm albo przesadziłeś ze zmianą mapy (co raczej nie powinno mieć wpływu) albo coś w trakcie instalacji poszło nie tak, jesteś pewien poprawnej kolejności instalowania moda?
tak, wszystko jest dobrze, nie działają bitwy
może coś z unpackerem nie tak było?
naprawdę nie wiem co może być przyczyną :/
wam dobrze chodzą bitwy (w custom battle, nie w kampanii) na części 1500?
wszystko jest dobrze, usunąłem descr geography z głównego folderu gry i chodzi :)
ale teraz kolejny problem...
mam patcha 1.3 i chciałem zainstalować 1.5, bez niego frakcje "znikają" po śmierci władcy, mam 25 turę i już nie ma Anglików i Zakonu, patch nie chce się zainstalować ponieważ nie odnajduję gry, wiem co jest przyczyną, miałem formata, a pliki z jednego dysku zachowały się w całości, w tym Medieval II, ale wszelkie wpisy do rejestru do tych gier zniknęły, również do Medievala
co prawda np. Kingdoms Grand Campaign Mod też wymaga tego patcha, ale nie zniknęła mi żadna frakcje po śmierci władcy...
i tu pytania
-jak dodać wpis do rejestru do Medievala?
-ewentualnie jaki plik trzeba dodać/skasować by nie znikały te frakcje, bo jeśli jeden patch chodzi bez 1.5 (mimo, że go wymaga) a drugi wymaga go, bo jeśli nie to frakcje "znikają"
niby mógłbym przeinstalować grę, ale w tym problem, miałem oryginała, pożyczyłem komuś i za Chiny nie przypomnę sobie komu go pożyczałem... dlatego patyczkuję się z tymi wpisami lub plikiem który należy dodać/usunąć
ps. wybaczcie za 2 post z rzędu
Podaj jaki masz system operacyjny
Mam Windows XP Professional wraz z Service Pack 3.
wejdź w uruchom, jak klikniesz na start w lewym dolnym rogu to wyswietli ci sie menu, i tam masz
uruchom
wejdź w niego
wpisz regedit
wyświetli ci się rejestr
wejdź w opcję znajdź, czy też szukaj
wpisz nazwę gry, powinieneś znaleźć coś takiego, tylko że o niższych numerach
zmień je na takowe dotyczące patchy...jak masz w spoilerze
[spoiler:th3d7w2k]Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Uninstall\{75983B66-804C-40D1-BA13-64DAF652A6F1}]
"UninstallString"="C:\\Program Files\\InstallShield Installation Information\\{75983B66-804C-40D1-BA13-64DAF652A6F1}\\setup.exe -runfromtemp -l0x0015 -removeonly"
"LogFile"="C:\\Program Files\\InstallShield Installation Information\\{75983B66-804C-40D1-BA13-64DAF652A6F1}\\setup.ilg"
"InstallLocation"="E:\\Program Files\\SEGA\\Medieval II Total War\\mods\\americas"
"ProductGuid"="{75983B66-804C-40D1-BA13-64DAF652A6F1}"
"InstallSource"="g:\\americas\\"
"DisplayName"="Medieval II Total War : Kingdoms : Americas"
"Publisher"="SEGA"
"URLInfoAbout"="http://www.sega-europe.com"
"HelpLink"="http://www.sega.com/support"
"HelpTelephone"="1-800-USA-SEGA"
"URLUpdateInfo"="http://www.totalwar.com"
"RegCompany"="Kotolud"
"RegOwner"="JamaKot"
"NoModify"=dword:00000001
"NoRemove"=dword:00000000
"NoRepair"=dword:00000001
"InstallDate"="20111203"
"Language"=dword:00000015
"DisplayVersion"="1.05.000"
"Version"=dword:01030000
"MajorVersion"=dword:00000001
"MinorVersion"=dword:00000003
"LogMode"=dword:00000001[/spoiler:th3d7w2k]
kliknij
[spoiler:th3d7w2k]Nigdy nie pisz ze grę pożyczyłeś, bo zacznę wnikać ;)[/spoiler:th3d7w2k]
ordenus22
22-12-2011, 16:34
Zainstalowałem i włączyłem rok 1500 (Polską) i wrażenia ogólnie pozytywne tylko ta lokalizacja miast na mapie hmm, kto grał ten wie o co chodzi. Potem sprawdziłem ten 1547 też Polską, widziałem screeny mapy wcześniej więc byłem przygotowany na nią :D Na pierwszy rzut oka pod względem szeroko rozumianych szczegółów mod nie jest tak dopracowany jak Bellum Crucis, ale choćby ze względu na możliwość grania w okresie nowożytności, który jest moim ulubionym okresem w historii, na pewno w niego pogram. Jednak wybiorę na początek tą kampanię 1500, gdyż ta miniatura mapy Europy z 1547 trochę mnie odrzuca.
Eutyches - niezbyt rozumiem
mam znaleźć Kingdoms w tym rejestrze czy Medievala II (podstawkę)?
spróbowałem i z tym, i z tym z plikiem "EXEString"
ale nie działa i tak (nadal jest napisane "Kingdoms wymaga najpierw zainstalowania...")
Eutyches - niezbyt rozumiem
poza tym nie wiem jak coś edytować tam, nie ma tam żadnego tekstu tylko jakieś cyfry :(
znajdź w rejestrze, dałem ci to co masz znaleźć by cokolwiek zmieniać, od razu zorientujesz się co masz za wersję :)
wystarczy w rejestrze wpisać nazwę gry i znajdź klikasz, i potem znajdź następny aż dojdziesz do podobnego wyglądu jak ci podałem, a jak masz już spaczowane, a rejestr nie widzi to zmieniasz tak jak widać, w opisie rejestru jest wszystko w górnym menu, poklikaj spokojnie sobie poradzisz...
jedno i drugie razem znajdziesz po to ci to skopiowałem
niestety chyba nie będę potrafił tego zrobić, zmieniłem wiele tam tych plików na to co podałeś, ale nadal przy instalacji patcha 1.5 jest napisane, że wymaga Medieval II Total War :(
Ktoś sprawdzał tryb hot-seat z kolegą w tym modzie?
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=344224
TemudżynI
28-01-2012, 16:00
Pomóżcie. Wiem że wielu z was powielało to pytanie,ale co zrobić aby działały bitwy? Proszę o pomoc! Ale tylko w bitwach bo w kampanii działają. I czy jest już spolszczenie?
KrystianBorys
29-03-2012, 18:52
Pomóżcie. Wiem że wielu z was powielało to pytanie,ale co zrobić aby działały bitwy? Proszę o pomoc! Ale tylko w bitwach bo w kampanii działają. I czy jest już spolszczenie?
Spolszczenia nie ma i chyba raczej nie będzie, żeby działały bitwy usuń plik descr_geography, nie oczekuj cudownego efektu, taka jest przypadłość wielu modów, czyli zbugowany tryb własnej bitwy...
Ostrzwtlumie
29-03-2012, 19:43
Kurde z chęcią bym zagrał ale jak się ściąga 70kb/s to bez jaj. Ma ktoś link do torrenta tego moda?
Z którego linka ściągasz?
Ostrzwtlumie
29-03-2012, 20:50
Z tego:
http://www.uploadstation.com/file/x9KNpZS
Normalne ściąganie mam na poziomie 700-750kb/s .
Spolszczenia nie ma i chyba raczej nie będzie, żeby działały bitwy usuń plik descr_geography, nie oczekuj cudownego efektu, taka jest przypadłość wielu modów, czyli zbugowany tryb własnej bitwy...
Mi tryb własnej bitwy działa, ale jednostki są cudaczne, pochodzą z jakiegoś moda fantasy tego samego autora. Widocznie wykorzystuje jakieś skrypty z niego i nie chciało mu się wywalać tych wszystkich jednostek. Bitwy losowe nie sprawdzałem, więc nie wiem.
Z tego:
http://www.uploadstation.com/file/x9KNpZS
Normalne ściąganie mam na poziomie 700-750kb/s .
Niestety nasz internet to jest...Chociaż u nich tez z tymi linkami jest różnie, ja np. ściągałem z innego, już zlikwidowanego, tez się ślimaczyło, ale mod wart tego by go mieć i spróbować, te mapy, budowanie imperiów :D , szczególnie...według uznania, a modyfikacja co jakiś czas, jest uzupełniane i poprawiana, a to świadczy też o czymś :)
Ostrzwtlumie
29-03-2012, 22:02
Zauważyłem że wart uwagi;] A jako że Napoleon nie chce mi działać to szukam czegoś do zabicia czasu aż rozwiąże z nim problem :( . Jakby był mod na torrencie to by był suuuper.
EDIT: Dobra pobieram :D Jest prędkość 150kb/s to jakieś 2h i będzie :)
Mógłby ktoś podać linka do jednostek jakie są w modzie ;)
EDIT2: Dobra mam Jak zobaczyłem wielkość mapy :o i ilość frakcji to aż mnie przytkało :o :lol:
Każda kampania jest ciekawa, ja grałem Mongołami Czyngis Chana,
a w innym okresie na mapie całego świata, nie jakieś biedne skrawki nad Morzem Śródziemnym- i niosłem sztandar islamu pod strzechy domostw :mrgreen: na pięciu kontynentach, szkoda że się linki do ostatnich savów nie zachowały, itd...itp....
udowodnili twórcy, że można coś ciekawego zrobić, prawdziwy Total War przywodzący klimatem Rise of Nations :)
Z przyjemnością do niego zawsze wracam :)
-
Niestety póki co, strona moda zniknęła, może to tylko chwilowe, szkoda by było takiej modyfikacji. Ostał się ino twcenter :roll:
Ostrzwtlumie
03-04-2012, 23:23
Jak dla mnie ciekawy mod;] (Miałem w niego więcej pograć ale zainstalowałem Kingdoms i gram Bizancjum, jak skończę to do moda wrócę). Rozegrałem może z 5 tur krajem który zajmuje Japonię i gra się spoko. Z chęcią podbije Australię :twisted: . Jest w tym modzie broń palna?
PS Zna ktoś dobry(ukończony i stabilny) mod pod medka2 który dodaje proch strzelniczy i rozgrywa się tylko w europie ew. Bliski Wschód, Egipt?
Rozegrałem może z 5 tur krajem który zajmuje Japonię i gra się spoko. Z chęcią podbije Australię :twisted: .
Cały czas to coś na Wyspach Japońskich to Cesarstwo Japonii. :)
Jest w tym modzie broń palna?
W zależności od kampanii, ale zapewniam, że jest.
PS Zna ktoś dobry(ukończony i stabilny) mod pod medka2 który dodaje proch strzelniczy i rozgrywa się tylko w europie ew. Bliski Wschód, Egipt?
A kampania od 1500 roku?
Ostrzwtlumie
04-04-2012, 12:51
Okey dzięki za odpowiedź;]Chodziło o jakiegoś inne moda, ale dobra spróbuje innej kompanii.
A kampania World, od 1547? :D
Ostrzwtlumie
04-04-2012, 12:59
A kampania World, od 1547? :D
No właśnie ja gram ale Cesarstwo Japonii nie ma broń palne(jak na razie)(poza działami) więc się pytam. :D
A jak podbije powiedzmy państwo które miało broń palną(muszkiety) to będę mógł te jednostki rekrutować tam?
Raczej nie, chyba najemników tylko.
Dlaczego nie? Jeśli przejmie tylko nie naruszone obiekty, wszystko powinno grać.
Nie wiem którą masz turę, ale musisz czekać na Odę Nabunagę, który jako pierwszy w Japonii zaczął używać broni palnej w masowej ilości na polu bitwy (masowa czyli kilka tysięcy). ;)
A przynajmniej tak podpowiada logika. :P
Ostrzwtlumie
05-04-2012, 00:37
Wooo turę mam może z 5-8, grałem w Kingdoms :P W święta spróbuje dojść dalej :twisted:
Tak tylko dodam jeszcze, że nie zdziw się, jak nie będzie jednostek z bronią palnych, a do wybudowania zostaną budynki przynoszące straty. Na takie momenty polecam poniższy temat:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=515919
Ostrzwtlumie
05-04-2012, 01:06
Tak tylko dodam jeszcze, że nie zdziw się, jak nie będzie jednostek z bronią palnych, a do wybudowania zostaną budynki przynoszące straty. Na takie momenty polecam poniższy temat:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=515919
Dzięki za radę, jutro forum ogarnę bo zmęczony jestem już(choroba :( )
Lubię tego moda, za to co poniżej...Znalazłem chwilę czasu i zagrałem sobie Persją :) Modyfikacja jak tez i inne na polskim forum niedoceniona, ale mnie już nic nie zdziwi...Jakby mieli robić kontynuację Medka 2, czy też Rome, warto by CA zerknęła w tego moda, są rozwiązania niespotykane w innych modyfikacjach i zadają kłam pewnym dywagacjom odnośnie map :)
Poniżej kilka screenów, zapraszam do grania :)
http://img15.imageshack.us/img15/2065/2012041400004.jpg (http://img15.imageshack.us/i/2012041400004.jpg/)
To, co lubię w serii Total war a szczególnie w tym modzie :mrgreen:
http://img651.imageshack.us/img651/4485/schowek01sc.jpg (http://img651.imageshack.us/i/schowek01sc.jpg/)
Zielono mi, powoli się rozkręcam :)
http://img844.imageshack.us/img844/2213/schowek02tr.jpg (http://img844.imageshack.us/i/schowek02tr.jpg/)
http://img220.imageshack.us/img220/8939/schowek04wb.jpg (http://img220.imageshack.us/i/schowek04wb.jpg/)
Lubię tego moda, za to co poniżej...Znalazłem chwilę czasu i zagrałem sobie Persją :) Modyfikacja jak tez i inne na polskim forum niedoceniona, ale mnie już nic nie zdziwi...Jakby mieli robić kontynuację Medka 2, czy też Rome, warto by CA zerknęła w tego moda, są rozwiązania niespotykane w innych modyfikacjach i zadają kłam pewnym dywagacjom odnośnie map :)
Poniżej kilka screenów, zapraszam do grania :)
http://img15.imageshack.us/img15/2065/2012041400004.jpg (http://img15.imageshack.us/i/2012041400004.jpg/)
To, co lubię w serii Total War a szczególnie w tym modzie :mrgreen:
http://img651.imageshack.us/img651/4485/schowek01sc.jpg (http://img651.imageshack.us/i/schowek01sc.jpg/)
Zielono mi, powoli się rozkręcam :)
http://img844.imageshack.us/img844/2213/schowek02tr.jpg (http://img844.imageshack.us/i/schowek02tr.jpg/)
http://img220.imageshack.us/img220/8939/schowek04wb.jpg (http://img220.imageshack.us/i/schowek04wb.jpg/)
W tego moda jeszcze nie grałem. A to chyba spory błąd jest. Perspektywa podboju całego świata to coś wartego uwagi. Muszę go wreszcie pobrać. Pozdrawiam.
W tego moda jeszcze nie grałem. A to chyba spory błąd jest. Perspektywa podboju całego świata to coś wartego uwagi.
Błąd i to bardzo poważny, bardziej poważny od nie kupienia oryginalnego Medka 2 czy też nie spróbowania BC i SS. ;]
Muszę go wreszcie pobrać. Pozdrawiam.
PS.Powtarzasz to od roku i efektów nie widać. :P
No fakt, już dawno go miałem pobrać, ale brak czasu i ograniczenia co do możliwości pobierania danych z netu, uniemożliwiają mi zagranie w Eras. :mrgreen:
No fakt, już dawno go miałem pobrać, ale brak czasu i ograniczenia co do możliwości pobierania danych z netu, uniemożliwiają mi zagranie w Eras. :mrgreen:
Kiepska wymówka, jak na kogoś, kto ściąga każdą nową wersję BC, jak tylko się takowa ukaże. ;>
No pobieram w pracy..., tego moda. Może koło weekendu coś zagram. :mrgreen:
KrystianBorys
29-04-2012, 10:03
Najlepsza jest chyba w tym modzie kampania 1547. Poza mapką oferuje największy mix jednostek, najlepsze są chyba Chiny, bo Hiszpania i Portugalia mają słabsze jednostki. Zdobyłem nimi całą Azję (bez syberii i części turcji), Afrykę, Australię i Oceanię :-). Jak zwykle nie mogę się tym pochwalić, reinstalka medievala, popsuły się sejwy. :cry:
Ja dopiero teraz mam trochę wolnego czasu, to rozszerzam imperium Safawidów :) Szkoda, ze nie uchowały się savy, screeny pewnie fajne by były :) Poza kampanią 1547, jeszcze podoba mi się szczególnie w czasach gdy po Czyngis Chanie objął rządy Ugedej, i można kontynuować jego dzieło, albo tej machinie wojennej co stworzył przeciwstawić się. A Mongołowie mocni są, twórcy moda im nie poskąpili potęgi :)
Pierwszy mod w całej serii Total War, w który przegrałem, chociaż nie za sprawą podboju, a tego, że grając Prusami nie ma rodziny, a tylko kilku dowódców i mi asasyni ich powybijali, co było pewnym zaskoczeniem dla mnie bo akurat się rozkręcałem w wojnie z Hiszpanią, a tu czekam aż minie tura komputera i komunikat że przegrałem :(. No cóż zawsze jest ten pierwszy raz :).
Mod naprawdę dobry, grając Anglią, zastosowałem podobną taktykę co Hiszpanie i wybiłem członków rodziny królewskiej w Szkocji, a potem przejąłem tylko zbuntowane miasta. I znowu Hiszpania zdążyła podbić już pół Europy, przeszła aż do Krymu, co prawda nie zdołała podbić mojego Paryża i Zachodnich NIemiec (ścisły sojusz ze mną), ale i tak imponujące. Niestety po wybiciu kilku ich pełnych armii zostawili swoje tyły bez obrony, dlatego po kilkudziesięciu turach nie ma już ich w całej Europie, ja zatrzymałem się w Wenecji bo jakoś nie chcę mi się mieszać w sprawy środkowo-wschodniej Europy. Btw w między czasie, ktoś chyba wybił turecką rodzinę sułtańską , bo w jedną runde imperium przestało istnieć :>, teraz, po porażce Hiszpanii są 4 potęgi: ja, Rosja, Chiny i Persja, zobaczymy jak będzie.
Mod naprawdę polecam!
Hmm,właśnie pobieram tego moda z 1 linku,czyli wersję 2.3.3,czy te patche poniżej muszę pobierać?Czy wystarczy tylko ten 1 link i patch 2.3.4?
PS.Tempo pobierania mnie dobija... :?
Czy wystarczy tylko ten 1 link i patch 2.3.4?Wystarczy :D Patch obowiązkowo trzeba pobrać i przekopiować, tak jak podane jest :)
Co do tempa, cóż witaj w kraju gdzie obiecywano coś zrobić z poziomem internetu, na razie jest jak jest i nie mamy na to wpływu...
A z jakiego pobierasz?
Pobierałem z deposit,część linków nie działała,a w 1 było jeszcze gorzej
Na szczęście już wszystko pobrane 8-)
Święto dla wszsytkich fanów ETC, kotów i kotołaków! Nowa wersja Eras Total Conquest!
Patch 2.3.5
Wypakowujemy do folderu data moda
http://www.twcenter.net/forums/attachme ... 1336573613 (http://www.twcenter.net/forums/attachment.php?attachmentid=220880&d=1336573613)
Zmiany:
[spoiler:3797wzkk]I've released the 2.3.5 patch. This patch contains a few bug fixes and reduces the number of regions the Jin had in the 1230 campaign because the Mongols had conquered most of their empire.[/spoiler:3797wzkk]
Można się spodziewać, że tradycyjnie, stare save'y idą w odstawkę.
Rostel123
07-07-2012, 22:13
Siema mam pytanie chce włączyć sobie tego moda wpisuje np. a3 włacza i wychodzi do pulpitu : /
Jaki masz system operacyjny jak XP odpalaj z pliku bat do XP jak Viste albo Win 7 z pliku bat do Visty.
Ja zacząłem nowa kampanie na wersji 2.3.5 no czad jest ale mnie wciągnęło, Bizancjum kampania po 1331 roku.
adriankowaty
24-07-2012, 13:49
Nie traktujcie tego jako spam. Ściągam właśnie dziada, ale mam pytanie: czy jeśli zacznę wcześniej, dla przykładu w 1080, to jednostki późniejsze, np. z 1547 będą dostępne w momencie dojścia do tego okresu?
Każda kampania jest oddzielna i nie ma jako takiej ciągłości.
adriankowaty
25-07-2012, 18:52
Czyli Polska nie może szkolić arkebuzerów w momencie dojścia z 1080? To mało przyjemne. Inne pytanie - gdzie wciepnąć pliki? Do głównego folderu Miedka czy do mods? Ściągnąłem "gołą" wersję 2.0 i sądzę, że starczy.
Czyli Polska nie może szkolić arkebuzerów w momencie dojścia z 1080? To mało przyjemne. Inne pytanie - gdzie wciepnąć pliki? Do głównego folderu Miedka czy do mods? Ściągnąłem "gołą" wersję 2.0 i sądzę, że starczy.
Goła wersja nie wystarczy bo jest niekompletna, po co ci grać na niecałym modzie? Miejsce instalacji tak jak w opisie..
w każdej kampanii masz plik odpowiedzialny za ilość tur i ciągłość w latach kampanii descr_strat.txt, tutaj masz tę o którą się pytasz od roku 1080
start_date 1080 summer
end_date 1600 winter
tu masz screena
http://img15.imageshack.us/img15/2824/schowek01xk.jpg (http://img15.imageshack.us/i/schowek01xk.jpg/)
a na nim ścieżki gdzie są inne po prawidłowej instalacji pliki gdzie możesz sobie podejrzeć.
Miłej gry życzę :)
adriankowaty
26-07-2012, 11:54
Dziękuję. "Gołego" ściągnąłem na sprawdzenie. Później się pomyśli o patchach - taką mam taktykę odnośnie modów. A o pliku wiedziałem, choć zastanawia mnie, dlaczego w 1600 (na koniec kampanii) nie będzie broni palnej - bo o to mi chodziło.
Hmmm...podejrzewam że będzie, zerknij do pliku z jednostkami w tej kampanii. Nie pamiętam jak to było, bo gram innymi kampaniami, mimo że nie jest to mój ulubiony wiek to gra na całej mapie świata- bezcenne :)
Jako ze mało chętnych do dzielenia się screenami, to pozwolę sobie zamieścić post pod postem...
Ratować trzeba Cesarstwo Wschodniorzymskie :) Pierwsza połowa XIV wieku, ogromna mapa, więc zbudujmy większe, potężniejsze niż Cezarom się śniło:) Panowie z CA- pobudka!!!
http://img88.imageshack.us/img88/7599/2012072800003.jpg (http://img88.imageshack.us/i/2012072800003.jpg/)
http://img52.imageshack.us/img52/3797/2012072800004.jpg (http://img52.imageshack.us/i/2012072800004.jpg/)
To co moja lubić najbardziej :) Zniszczyć :)
http://img29.imageshack.us/img29/9030/2012072800005.jpg (http://img29.imageshack.us/i/2012072800005.jpg/)
29 frakcji do wyboru w jednym z licznych okresów czasowych? Coraz bardziej kusi mnie ten mod. Tylko niestety będę musiał kombinować z instalacją - tzn z Windowsem 7 i steam... Swoją drogą czy mógłbyś (czy chciało by Ci się) wypisać listę grywalnych frakcji dla wszystkich 11 kampanii?
AsuryanA co ma Win 7? Jeżeli zainstalować go na partycji systemowej, a na innym dysku masz gry i programy, wyłączony UAC, to nie ma problemu :) Co do nacji hmmm...szybciej by było jakbyś zerknął na forum twc, będzie szybciej, nie piszę tego złośliwie, ale wlazłem na chwilę, a w tle leci bitwa Ces. Wschodniorzymskiego z rebianckimi resztkami Turków :) to jedno, a naprawdę jest trochę tego...Jak znajdę chwilę to zobaczę, kiedyś mieli własna stronę ale padła, bądź zmienili adres....Ale masz, co sie nie robi by ktoś zagrał w tego jednego z najlepszych obecnie modów :) Tylko zagraj i daj screeny!!!!!!!!! :D :D :D
Jedna uwaga doszła w międzyczasie jedna kampania, akurat w nią gram, zaczyna się w 1326 roku :)
lata 970, 1080, 1200, 1300, 1400, and 1500
970
Factions
Britain
Kingdom of England
Kingdom of Scotland
Kingdom of Ireland
Kingdom of the Britons
Western Europe
Kingdom of France
Kingdom of Burgundy
Holy Roman Empire
Iberia
Kingdom of Castile
Scandinavia
Kingdom of Denmark
Kingdom of Norway
Kingdom of Sweden
Italy
Most Serene Republic of Venice
Papal States
Eastern Europe
Kingdom of Hungary
Kingdom of Croatia
Kingdom of Poland
Kingdom of Duklja (Serbia)
Bulgarian Empire
Greek
Eastern Roman Empire
Russia
Grand Duchy of Kievan Rus
Africa
Almohad Dynasty (Moorish)
Ayyubid Dynasty (Egyptian)
Near East
Hamdanid dynasty (Turkish)
Buyid dynasty
Caucasus
Cuman Khanate
Campaign thread
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=321266
1080
Factions
Britain
Kingdom of England
Kingdom of Scotland
Kingdom of Ireland
Kingdom of the Britons (Welsh)
Western Europe
Kingdom of France
Holy Roman Empire
Iberia
Kingdom of Castile
Scandinavia
Kingdom of Denmark
Kingdom of Norway
Kingdom of Sweden
Italy
Papal States
Eastern Europe
Kingdom of Hungary
Kingdom of Croatia
Kingdom of Poland
Kingdom of Duklja (Serbian)
Greek
Eastern Roman Empire
Russia
Novgorod Republic
Africa
Almohad dynasty (Moorish)
Near East
Seljuk Sultanate of Rûm (Turkish)
Caucasus
Cuman Khanate
Campaign thread
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=278120
1200
Factions
Britain
Kingdom of England
Kingdom of Scotland
Kingdom of Ireland
Principality of Wales
Western Europe
Kingdom of France
Holy Roman Empire
Iberia
Kingdom of Castile
Kingdom of Aragon
Kingdom of Portugal
Scandinavia
Kingdom of Denmark
Kingdom of Norway
Kingdom of Sweden
Italy
Papal States
Crusader States
Crusader States
Eastern Europe
Kingdom of Hungary
Kingdom of Poland
Kingdom of Bulgaria
Kingdom of Serbia
Banate of Bosnia
Greek
Eastern Roman Empire
Russia
Novgorod Republic
Africa
Almohad dynasty
Ayyubid Dynasty
Near East
Seljuk Sultanate of Rûm
Caucasus
Cuman Khanate
Campaign thread
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=278118
1300
Factions
Britain
Kingdom of England
Kingdom of Scotland
Western Europe
Kingdom of France
Holy Roman Empire
Iberia
Kingdom of Castile
Kingdom of Aragon
Kingdom of Portugal
Scandinavia
Kingdom of Denmark
Kingdom of Norway
Kingdom of Sweden
Italy
Papal States
Republic of Genoa
Eastern Europe
Kingdom of Hungary
Kingdom of Poland
Kingdom of Bulgaria
Kingdom of Serbia
Kingdom of Lithuania
Teutonic Order
Greek
Eastern Roman Empire
Russia
Grand Duchy of Vladimir
Novgorod Republic
Golden Horde
Africa
Bahri dynasty
Nasrid dynasty
Near East
Seljuk Sultanate of Rûm
Kingdom of Cyprus
Persia
Il Khanate
Campaign thread
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=278117
1400
Factions
Britain
Kingdom of England
Kingdom of Scotland
Western Europe
Kingdom of France
Holy Roman Empire
Iberia
Kingdom of Castile
Kingdom of Aragon
Kingdom of Portugal
Scandinavia
Kalmar Union
Italy
Papal States
Republic of Genoa
Republic of Milan
Eastern Europe
Kingdom of Bosnia
Kingdom of Hungary
Kingdom of Poland and Lithuania
Despotate of Serbia
Teutonic Order
Greek
Eastern Roman Empire
Russia
Grand Duchy of Moscow
Novgorod Republic
Golden Horde
Africa
Burji dynasty
Nasrid dynasty
Near East
Ottoman Empire
Kingdom of Cyprus
Persia
Timurid Empire
Campaign thread
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=278117
1500
Factions
Britain
Kingdom of England
Kingdom of Scotland
Western Europe
Kingdom of France
Holy Roman Empire
Iberia
Kingdom of Spain
Kingdom of Portugal
Scandinavia
Kalmar Union
Italy
Papal States
Eastern Europe
Kingdom of Hungary
Kingdom of Poland
Teutonic Order
Russia
Grand Duchy of Moscow
Africa
Burji dynasty
Nasrid dynasty
Near East
Ottoman Empire
Persia
Safavid Empire
Campaign thread
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=278115
1220, 1331, and 1453
1220
Factions
Britain
Kingdom of England
Kingdom of Scotland
Kingdom of Ireland
Principality of Wales
Western Europe
Kingdom of France
Holy Roman Empire
Iberia
Kingdom of Castile
Kingdom of Aragon
Kingdom of Portugal
Scandinavia
Kingdom of Denmark
Kingdom of Norway
Kingdom of Sweden
Italy
Papal States
Crusader States
Latin Empire
Kingdom of Acre
Eastern Europe
Kingdom of Hungary
Kingdom of Poland
Kingdom of Bulgaria
Kingdom of Serbia
Greek
Byzantine Empire
Russia
Novgorod Republic
Africa
Almohad dynasty
Ayyubid Dynasty
Mali Empire
Near East
Seljuk Sultanate of Rûm
Caucasus
Cuman Khanate
India
Ghulam Dynasty of Delhi
Persia / Middle East
Mongolian Empire
Campaign thread
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=278114
1331
Factions
Britain
Kingdom of England
Kingdom of Scotland
Western Europe
Kingdom of France
Holy Roman Empire
Iberia
Kingdom of Castile
Kingdom of Aragon
Kingdom of Portugal
Scandinavia
Kingdom of Denmark
Kingdom of Norway
Kingdom of Sweden
Italy
Papal States
Republic of Genoa
Eastern Europe
Kingdom of Hungary
Kingdom of Poland
Kingdom of Bulgaria
Kingdom of Serbia
Kingdom of Lithuania
Teutonic Order
Greek
Byzantine Empire
Russia
Grand Duchy of Vladimir
Novgorod Republic
Africa
Bahri dynasty
Nasrid dynasty
Mali Empire
Near East
Ottoman Empire
India
Tughlaq Dynasty
Persia / Middle East
Golden Horde
Jalayirid Sultanate
Chagatai Khanate
Campaign thread
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=278112
1453
Factions
Britain
Kingdom of England
Kingdom of Scotland
Western Europe
Kingdom of France
Holy Roman Empire
Iberia
Kingdom of Castile
Kingdom of Aragon
Kingdom of Portugal
Scandinavia
Kalmar Union
Italy
Papal States
Republic of Genoa
Eastern Europe
Kingdom of Hungary
Polish-Lithuanian Commonwealth
Kingdom of Bosnia
Kingdom of Serbia
Teutonic Order
Greek
Byzantine Empire
Russia
Grand Duchy of Moscow
Novgorod Republic
Africa
Burji dynasty
Nasrid dynasty
Mali Empire
Near East
Ottoman Empire
Kingdom of Cyprus
India
Lodhi Dynasty
Persia / Middle East
Great Horde
Kazan Khanate
Timurid Dynasty
White Sheep Turcomans
Chagatai Khanate
Campaign thread
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=278111
1230 and 1326
1230
Factions
Britain
Kingdom of England
Kingdom of Scotland
Western Europe
Kingdom of France
Holy Roman Empire
Iberia
Kingdom of Castile
Kingdom of Aragon
Kingdom of Portugal
Scandinavia
Kingdom of Denmark
Kingdom of Norway
Kingdom of Sweden
Italy
Papal States
Crusader States
Kingdom of Acre
Eastern Europe
Kingdom of Hungary
Kingdom of Poland
Kingdom of Bulgaria
Kingdom of Serbia
Greek
Depotate of Epirus
Empire of Nicaea
Russia
Novgorod Republic
Africa
Almohad dynasty (Moorish)
Near East
Seljuk Sultanate of Rûm (Turkish)
Caucasus
Cuman Khanate
India
Ghulam Dynasty of Delhi
Central Asian
Mongolian Empire
Chinese
Song Dynasty
Jin Dynasty
South East Asian
Khmer Empire
Campaign thread
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=400499
1326
Factions
Britain
Kingdom of England
Kingdom of Scotland
Western Europe
Kingdom of France
Holy Roman Empire
Iberia
Kingdom of Castile
Kingdom of Aragon
Kingdom of Portugal
Scandinavia
Kingdom of Denmark
Kingdom of Norway
Kingdom of Sweden
Italy
Papal States
Republic of Genoa
Eastern Europe
Kingdom of Hungary
Kingdom of Poland
Kingdom of Bulgaria
Kingdom of Serbia
Kingdom of Lithuania
Teutonic Order
Greek
Eastern Roman Empire
Russia
Novgorod Republic
Africa
Bahri dynasty
Nasrid dynasty
Near East
Ottoman Empire
India
Tughlaq Dynasty
East Asia / Persia
Golden Horde
Il Khanate
Chagatai Khanate
East Asian
Great Yuan Dynasty
Kamakura Shogunate
South East Asian
Majapahit Kingdom
Campaign thread
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=436383
1547
1547
Factions
Factions
Britain
Kingdom of England
Kingdom of Scotland
Western Europe
Kingdom of France
Holy Roman Empire
Iberia
Spanish Empire
Kingdom of Portugal
Scandinavia
Kingdom of Denmark-Norway
Kingdom of Sweden
Italy
Papal States
Eastern Europe
Kingdom of Austria
Kingdom of Poland-Lithuania
Duchy of Prussia
Russia
Grand Duchy of Moscow
Africa
Songhai Empire
Wattasid dynasty
Near East
Ottoman Empire
Crimean Khanate
Persia
Sarafid Empire
Middle East
Khanate of Bukhara
Kazakh Khanate
India
Mughals
Suri Dynasty
South East Asia
Ayutthaya Kingdom
Kingdom of Tangoo
East Asia
Ming Dynasty
Ashikaga Shogunate
Northern Yuan
Tibet
Joseon Dynasty
Campaign thread
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=278110
Czyjak zaczne Kampanie w roku 970 to czy powiedzmy w roku 1080 mapa się powiększy?
I skad to pobrać bez logowania sie płacenia ipobierania innych bezandziejnych programów?
Eutyches - wielkie dzięki. Sporo tego, szczególnie kusza mnie mnie egzotyczne nacje takie jak Tybet, imperium Mali, etc... Jeszcze jak dodatkowo taki Nowogród różni się od Rusi Kijowskiej, czy Księstwa Moskiewskiego czymś więcej niż tylko flagą, to
chyba nie będę się dłużej zastanawiał nad ściągnięciem tego moda i długą zabawą w podboje całego świata. Mod managera pod kingdoms do steam mam, więc może nawet nie będę miał problemów z jego instalacją i uruchomieniem.
@Asuryan
Poczytaj sobie:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=415576
Myślę, że pomoże przy instalacji pod steamową wersję gry. :)
Eutyches - wielkie dzięki. Sporo tego, szczególnie kusza mnie mnie egzotyczne nacje takie jak Tybet, imperium Mali, etc... Jeszcze jak dodatkowo taki Nowogród różni się od Rusi Kijowskiej, czy Księstwa Moskiewskiego czymś więcej niż tylko flagą, to
chyba nie będę się dłużej zastanawiał nad ściągnięciem tego moda i długą zabawą w podboje całego świata. Mod managera pod kingdoms do steam mam, więc może nawet nie będę miał problemów z jego instalacją i uruchomieniem.
hm, przecież nawet nowogród z królestw różni się od rusi z podstawki ;)
Dobry żart Piter, naprawdę dobry :lol: Narobiłem sobie apetytu, ale jednak nie pogram w tego moda z braku możliwości bezpośredniego ściągnięcia pliku "conquest 2.3.3.exe". Nie będę płacił za pobieranie darmowych modyfikacji ani instalował jakichś dziwnych rzeczy mających teoretycznie pomagać w pobieraniu :evil:
Plik conquest 2.3.3.exe jest do ściągnięcia z mediafire, co prawda prosi o autoryzację, ale po wklepaniu kodu z obrazka, wszystko wraca do normy.
Uff, w końcu udało się mi z LetitBit.net, po prostu trzeba zaczekać aż skończy się drugie odliczanie i pojawi się obrazek z hasłem do przepisania. No to teraz tylko 7h czekania...
Wiem, że to truizm, ale z racji na sympatię do tego moda przypomnę :)
1. Zainstalować wszystkie pacze:)
2. Skasować wszystkie pliki map.rwm ( co robią i odczego są , to inna historia
3. Gdyby po wyjściu z gry i ewentualnym wejściu wywaliło z jakimś błędem, nie denerwować się skasować jak wyżej, ten typ tak ma
4. kampanie z zapisami zaczynać po odpowiednio wgranej kampanii- okresu historycznego, bo może się wypyszczać i winda
5. W razie błędów ze steamem, to trzeba patrzeć na ichnie forum
6. Inne rady albo i lepsze doradzi czcigodny Samick :)
7. Jeśli Samick nie będzie wiedział, o radę proś nieomylnego Eutychesa. :)
Na razie jestem na etapie wyrzucania do pulpitu po pokazaniu się planszy ładowania moda... Znaczy został mi jeszcze do wgrania True Conquest i usunięcie map.rmv - jeśli to nie pomoże, to chyba się poddam.
Masz jakoby wersję cyfrową Medka 2? Jeżeli tak, to może być z poczatku problem, ale na początku :) Podaj ile masz wielkości moda po instalacji, może coś niechcący ominąłeś, każdemu może się przecież zdarzyć :) Jaby co to powalczymy nad jego problemami, chociaż u mnie nie wywala :(
Masz jakoby wersję cyfrową Medka 2?
Dokładnie, jak zresztą wszelkie gry na steam.
W końcu znalazłem rozwiązanie. Po prostu nie odpala się go bezpośrednio ze steama, a najpierw z pliku "conquest XP". Po wybraniu w nim interesującej nas kampanii dopiero odpala się moda z pliku "True Conquest". Oczywiście plik map.rvm musi być skasowany z podstawki, a sam mod dodany do biblioteki modów przez Kingdoms Launcher App (Mod manager Medka pod steam). No i jeszcze dodatkowo zmylił mnie opis na total war center, że moda 2.3.3 niby rozpakować trzeba do folderu mods w medievalu, a faktycznie trzeba do głównego gry :mrgreen: Odpaliłem 970 rok Irlandią, ale bieda aż piszczy, brak portów (a przecież nie będę bił Szkotów) i zamków na starcie.
Z instalacją niestety trzeba się pomęczyć, ale wygląda na to że naprawdę warto.
Chwila, jak do głównego folderu gry? Ja mam pliki moda w folderze mods. Chyba, że chodzi o to, że instalator sam tworzy folder moda w folderze mods... Jakie to zamotane. ;/
Graj, graj. Ino nie zapominaj o słusznej sprawie Waszmości, o Najjaśniejszej Rzeczypospolitej, która nam jak mać jest i Królu Jego Mości, który nam jak ojciec. Nasze szable i mężne serca do tradycji wrócić pozwolą! Waszmościowie! Victoria jest blisko! Naszym zwycięstwem rangi staropolskie! Każda szabla się teraz liczy!
Zapraszam do chwalenia się screenami :) Można by zrobić wielki forumowy album, przekrojowy poprzez wszystkie epoki,admin Riko myślę by coś wymyślił od strony technicznej...Sam mam z 500 przeszło screenów z tej serii :) nie chwaląc się oczywiście :D
Cesarstwo powoli odbiera tereny innowiercom, ciężkie są walki bo wyznawcy religii głoszonej przez Pieczęć Proroków biją się mężnie :) Dwa screeny ilustrujące postęp ofensywy :)
http://img140.imageshack.us/img140/8294/schowek01gs.jpg
http://img842.imageshack.us/img842/3788/schowek01az.jpg
Chwila, jak do głównego folderu gry? Ja mam pliki moda w folderze mods. Chyba, że chodzi o to, że instalator sam tworzy folder moda w folderze mods... Jakie to zamotane. ;/
Instalator sam tworzy folder mods/conquest w folderze gry, a dodatkowo nadpisuje parę plików w katalogu głównym gry.
Miałem problem ze zmianą kampanii, ale po wyłaczeniu uac control i wykasowaniu dodatkowo wszelkich map.rvm z folderów moda ruszyło. Co więcej wystarczyło wtedy odpalic moda z samego pliku conquest XP :mrgreen:
Screena na razie zrobiłem jednego, po tym gdy Tybetem zdobyłem Birmę:
http://img444.imageshack.us/img444/1708/2012072900001.jpg
A ja kontynuuję odbieranie ziem innowiercom, za jakiś czas oczy Basileusa zwrócą się na Katolickie plemię ze swoimi heretyckimi zapędami :) Jak inni zacznę dawać screeny ja tez podam więcej :)
http://img844.imageshack.us/img844/6317/ooozx.jpg
adriankowaty
30-07-2012, 15:01
A żółtki cię nieatakują?
A żółtki cię nieatakują?
Atakowali, ale uczyniłem parę zabiegów dyplomatycznych, moze pokaże na screenach kiedy i póki co mam spokój. Żółtki są spokojne, gorzej z niewiernymi spod znaku półksiężyca :(
To różowe obok Ciebie to kto Chini?:D
seba225Tak, Chiny sa potęgą, ale moja trochę w tym wina :) I niestety
adriankowaty wykrakał, żółtki i Hindusi co rusz mnie atakują, jednym słowem Total War :D
Spokojna rozczochrana, z Chińczykami prowadziłem wojnę na jednym moście. Oni podsyłali elitę, a że ja miałem dalej niż oni do elity, to im podsuwałem masę czerni. Generalnie nie było jednostki, która by nie strzelała. Miałem tylu łuczników, że strzały przysłaniały niebo, a moi wojownicy z pierwszej linii mogli walczyć w cieniu. :) Seria bitew i rozbicie Turcji spowodowało, że poczuli respekt i podpisali pokój. :)
Pokazuję dalszy postęp budowania Nowego Cesarstwa Wschodniorzymskiego :) Po szybkim podboju wyznawców świętych krów chciałem porachować się z nacjami na Bałkanach, ale Chiny są upierdliwe i urosły w potęgę :)
http://img221.imageshack.us/img221/236/schowek01ar.jpg
A może znalazłaby się ekipa spolszczająca. U mnie z angielskim nie jest źle.
Tylko niech ktoś mi powie co i jak i mogę pomóc.
Tak więc jest ktoś chętny?
seba225
Szczytny cel, ale ogrom pracy jest tutaj przeogromny, chyba że ktoś by powyciągał z innych spolszczeń, ja się nie zgłaszam, bo wystarczy że z jednym swego czasu spolszczeniem dałem ciała, z braku czasu :) Patrz niżej :)
************************************************** *********************************************
Nadeszła wiekopomna chwila, znowu zabłysło światło Jedynej i Słusznej Wiary nad częścią Ziemi, ale to Wschód zaznaje tej łaski od Boga...Ale już do kotołaka należy czy kontynuować grę czy nie :) W oczach twórców moda jestem zwycięzcą :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A może nauczyć heretycką Europę że ci co siedzą na Piotrowym tronie- mylą się okrutnie? :D
http://img856.imageshack.us/img856/3811/zwycistwo2.jpg
Pograłem nieco na tym modzie. Żałuję, że nie spróbowałem wcześniej. Mod jest super, możliwość podboju calego świata w wielu kampaniach oraz frakcje nie występujące w innych modach i całkiem dobre AI, to jest to. Polecam.
Po takich słowach Aravena, czuję że moja misja została wypełniona. Polegała ona na dopisywaniu po jego poście, na temat niesamowitości Bellum Crucis, informacji o niesamowitym ETC. :)
Teraz mogę odejść w spokoju.