PDA

Zobacz pełną wersję : nie dokończona płatność w sklepie steam

gelo441
14-03-2012, 13:43
Witam! Pierwszy raz dokonuje zapłaty w paypal i steam. Zasiliłem konto p-ey pal i chciałem sobie kupić 2 dodatki ze steama do empire. Jednak , gdy przyszło do płatności pisało , żebym połączył konto pay pal z kartą kredytową (której nie mam), a druga opcja to była zwykłe zasilenie konta (mimo że mam pieniądze na koncie). Pomyślałem sobie że może muszę jakoś przekonwertować PLN na USD w paypal.
Teraz jeszcze raz chciałem kupić od nowa, to znowu mi pisze, że mam (w steamie) niedokończoną tranzakcje i że mogę zostać obciązony tak czy siak tym i płatnościami. Jak teraz dokończyć tą transakcje? Szukam jakiś historii transakcji albo coś , nie ma nic. Z góry dziękuję za odp.. i pozdrawiam!

I jeszcze jedno. Jak kupię dodatek do empire (mowa o indianach i ameryce oraz doodatkowych jednostkach dla ameryki francji i wielkiej brytanii)

Rue
14-03-2012, 14:05
A co wybrałeś kartę czy paypal? Jeśli paypal to być może brakuje Ci paru centów do załatwienia transakcji (paypal pobiera jakieś grosze za transakcje). Najlepiej doładuj jeszcze paypala.

Tu masz opisane wszystko po kolei jak zapłacić paypalem:
[spoiler:umdskwdn]
1. zakładasz konto na http://www.paypal.pl
2. po założeniu konta i zalogowaniu się, klikasz w zakałdkę "dodaj środki" , odpisujesz:
- Nazwa beneficjenta
- Nazwa banku
- Numer rachunku
- Identyfikator przelewu (dzięki niemu pieniądze znajdą się na twoim koncie)

Jeżeli będziesz dodawał środki ponownie za jakiś czas to warto sprawdzić czy identyfikator przelewu jest zmienny czy zawsze taki sam (nie wiem czy jest to już przypisane czy zawsze jest inny, lepiej wiec sprawdzić w zakładce).
3. Dokonujesz przelew na podane konto, albo z konta internetowego albo można dokonać przelewu na poczcie.
4. Po dokonaniu przelewu środki znajdą się na twoim koncie PayPal w przeciągu 2 do 4 dni roboczych.
5. Logujesz się na Steama, wybierasz w sklepie interesujący Cię produkt.
6. Dodajesz do koszyka i wybierasz czy kupujesz dla siebie czy jako upominek.
7. Po wybraniu zostaniesz skierowany do zakładki "Sposób płatności i informacje bilingowe"
- wybierasz płatnosći PayPal
- podajesz imię i nazwisko
- w linijce adres bilingowy wpisujesz ulice i numer domu oraz mieszkania, druga linijka adres bilingowy pozostaje pusta
- wybierasz kraj
- następnie podajesz miasto
- województwo
- kod pocztowy
- numer telefonu wraz z numerem kierunkowym
8. Klikasz dalej i chwilę czekasz, pojawi się "Twoje zamówienie" - wszystko tam masz wykazane co kupujesz itp
9. Następnie klikasz na dole "Rozpocznij transakcję PayPal".
10. Rozpoczyna się transakcja, po chwili dostaniesz potwierdzenie transakcji.
11. Po dokonaniu zakupu, DLC będzie widoczne w zakładce gry -> właściwości -> DLC[/spoiler:umdskwdn]

gelo441
14-03-2012, 14:26
No dobra, dzięki, ale najważniejsze to to, że nie wiem , jak teraz zapłacić za te gry, bo nagle zamknąłem okno i teraz nie wiem jak wrócić do tej płatności. A jak chcę od nowa kupić wszystko zrobić,m to już pisałem co pisze, że mogę zostać podwójnie obciążony, a ja wybrałem w sumie za 9 dolarów , więc w sumie to jakiś grosz jest, nie chciałbym płacić tegoi 2 razy tylko za dodatki.

Amrod
14-03-2012, 14:52
Powrócić sie chyba już nie da (tam są nawet ostrzeżenia żeby nie zamykać, ale czasami steam siezawiesza na tym). Najlepiej jak poczekasz te jeden, dwa dni, system powinien zakończyć tę transakcję jako niesfinalizowaną i dopiero wtedy spróbuj zakupić drugi raz.

gelo441
15-03-2012, 10:09
Witam! Dzięki serdeczne za odp . poczekałem, kupiłem i lipa! Pisało że gra jest w bibliotece, a nic nie ma. Czekam już godzine.
Chodzi o dodatek - nowe jednostki dla anglii francji i ameryki. Od początku ten steam mnie wkur..ał. Nie ma jak się dorwać do pomocy , bo wszystko po angielsku. Jest jakiś kontakt do POLSKIEGO steam? Co zrobić w tej sytuacji? Z góry dziękuję zaodp i pozdrawiam!

Sareth4
15-03-2012, 10:11
Dodatkowe jednostki powinny być już w grze , nie jako coś oddzielnego . Sprawdzałeś ?

Amrod
15-03-2012, 10:44
Nie ma polskojęzycznego supportu. Po zakupie w tym przypadku Steam nie będzie nic ściągał, bo jednostki są już w grze. Tak jak napisał Sareth, włącz jakąś bitwę i poszukaj nowych jednostek.

gelo441
15-03-2012, 14:01
Wydaje mi się, że macie rację. Popatrzcie na to. Oto jednostki, które, wg. mnie, są nowe w armii brytyjskiej:
Kompania strzelców wyborowych/strzelcy frasera
Hescy grenardierzy
Królewscy fizylierzy walijscy
pułk piechoty
królewski pułk nowojorski
strzelcy z fergusonami
lekkokonni dragoni tarletona
brunszwiccy dragoni

Jak toi jest wg was?

Amrod
15-03-2012, 14:07
http://store.steampowered.com/app/10607/
Chyba się pokrywa.

Rue
15-03-2012, 14:22
Tak masz ten DLC .

adriankowaty
15-03-2012, 19:27
Wydaje mi się, że macie rację. Popatrzcie na to. Oto jednostki, które, wg. mnie, są nowe w armii brytyjskiej:
Kompania strzelców wyborowych/strzelcy frasera
Hescy grenardierzy
Królewscy fizylierzy walijscy
pułk piechoty
królewski pułk nowojorski
strzelcy z fergusonami
lekkokonni dragoni tarletona
brunszwiccy dragoni

Jak toi jest wg was?

Ferguson'owi są w podstawce.

Sareth4
15-03-2012, 20:04