PDA

Zobacz pełną wersję : Kampania "na wojennej ścieżce"

gelo441
17-03-2012, 17:17
Witam! Po pierwsze, jak zmienić podatki w tej kampanii? Po drugie, jak grać Indianami w bitwach? Nie mam szans z europejczykami! Ja rzucam 3 oddziały na 1 oddział piechoty liniowej , a i tak uciekli moi jedni, a reszta takich strat doznała, że już się nie nadają do dalszej walki. Macie jakieś pomysły? Z góry dziękuję za odp i pozdrawiam!

WOJOWNIKH
17-03-2012, 18:16
Witam! Po pierwsze, jak zmienić podatki w tej kampanii? Po drugie, jak grać Indianami w bitwach? Nie mam szans z europejczykami! Ja rzucam 3 oddziały na 1 oddział piechoty liniowej , a i tak uciekli moi jedni, a reszta takich strat doznała, że już się nie nadają do dalszej walki. Macie jakieś pomysły? Z góry dziękuję za odp i pozdrawiam!
Ja - także po doświadczeniach państw Europejskich - doszedłem do wniosku, że u Indian jest tylko I zasada -" W KUPIE SIŁA!!!" :mrgreen: . Kawaleria jest niezła, ale piechota...

Sareth4
17-03-2012, 18:37
Piechota jest dobra jak ją rozwiniesz. Na początek staraj się uderzac na jedną flankę przeciwnika , rozdzielac go na małe części i tak rozbijac. Ewentualnie poślij motłoch żeby przyjął ostrzał a potem szybkich wojowników.

gelo441
19-03-2012, 12:51
Dziękuję serdecznie za odp. Zrobiłem to, co robiłem na Medivalu II (w medku 1 nie grałem bitew). Tzn.uderzyłem dwoma oddziałami na piechotę liniową, a jednym od tyłu i biłem ich z dwóch stron (jeszcze konnicy nie mam, więc ryzykowałem, że zanim okrążę m ich, to rozbiją mi oddziały, ale się udało, bo miałem dużo więcej ludzi).

TERAZ PYTANIE. GDZIE MOGĘ ZMIENIĆ PODATKI< BO MAM DUŻY NIEPORZĄDEK PUBLICZNY I NIE MOGĘ IŚĆ DALEJ??? Z góry dziękuję za odp i pozdrawiam!

Nie ma tak, jak w podstawowej grze. Jak kliknę 2 razy na osadę i najadę kursorem na "podatki" , to pisze, że poniżej mogę je zmienić, ale ja tam nic nie widzę. Hmm, może Indianie nie mogą zmieniać podatku? Ale przecież by nie pisało, że mogę zmienić podatek.

Rue
19-03-2012, 17:47
W Kampanii na wojennej ścieżce nie ma opcji ze zmianą podatków.