PDA

Zobacz pełną wersję : Runda 5 - -HoE- krezus vs {SacredBand}Zib

Amrod
17-03-2012, 21:57
Atakującym w pierwszej bitwie jest Krezus.
Proszę jeszcze raz zapoznać się z Regulaminem i Zasadami.
Czas do rozegrania meczu (do dwóch zwycięstw) do 23 marca.
Wszystkie DLC dozwolone.

Powodzenia!

Zib
18-03-2012, 10:11
Witam, kiedy masz ochotę zagrać?

Zib
18-03-2012, 21:51
Zapowiada się ciężki tydzień więc prosiłbym, o szybsze dogranie terminu. Yo

krezus
19-03-2012, 11:51
środa wieczorem bądź gotów na ciężką przeprawę z Jaremą tylko jeden na tarczy z tego pojedynku wróci joł

krezus
19-03-2012, 11:57
Tak na poważnie w piatek nie dam rady na pewno ...........w srode najlepiej tak wieczorkiem a pozostale dni to nie obiecuje czy bede w stanie sie zalogowac po robocie ale moze sie uda

Zib
19-03-2012, 19:52
OK-postaram się być w Środę.

krezus
19-03-2012, 22:56
Może sędziowie wydłuża nam termin rozgrywki.........bardzo chetnie rozegram bitwe z Zibem w spokojnych warunkach
cięzko jest sie umowic w tygodniu jak się pracuje i ma sie rodzine na glowie

Zib
20-03-2012, 16:19
Czyli możesz czy nie możesz i prosisz o weekend ?

krezus
20-03-2012, 21:27
Wiesz ja nie mam ustalonego czasu pracy i nie wszystko ode mnie zalezy...nie wiem czy nie bede mial np wezwania pacjenta do domu i kiedy wroce
na pewno postaram sie byc ok 19 juz online .........sroda to moj najluzniejszy dzien................nie wiem czy nie bede tak wypruty ze jak dojdzie do 3 bitwy to poprostu nie usne na klawiaturze............
powiem tak tempo tych meczy jest po prostu zabojcze jak dla mnie i chetnie oddałbym walkowera zeby miec spokój ale na pewno stane do walki.
Fajnie byłoby ze strony sedziow żeby na wszelki wypadek wydluzyli nam termin rozegrania meczu co nie znaczy ,że od razu chce z niego skorzystac.
Narazie uwązam ,że jestesmy umowieni na jutro w godzinach wieczornych.
druga rzecz ,że nie ma cie online i nie moge sie z Tobą spokojnie umowic na steamie tylko przez to forum.

Zib
20-03-2012, 22:44
Ja w domu też bywam różnie, ostatnio na stw np nie mam wcale ochoty. Jak dadzą przedłużkę to pewnie nie ma problemu, postaram się być jutro- nie będzie Ci pasowało zagramy kiedy będziesz mógł -ja wszystko rozumiem.

Zib
22-03-2012, 17:00
Dnia wczorajszego mecz się nie odbył-Krezus miał ważne sprawy. Mecz przesunięty na dziś.

Wychodzi patch pod nową grę ponad 5gb mimowolnie mi go pobiera i z tego co widzę na około 21 powinienem mieć gotowego STW - ale to i tak przy dobrych lotach.To było raz.
Dwa to to, że już słyszałem sporo zażaleń, że patch psuje multi, a więc zobaczymy co z tego wyniknie.

krezus
22-03-2012, 20:47
No coz czekam na Ziba jest kolo 21 a pacz mu sie jeszcze nie sciagnal .........do tego dochodza problemy techniczne z gra czesto wywal do windowsa

czy sedziowie moga wydluzyc termin!!!!!!!!!!!

z przyczyn technicznych raczej nie mozemy rozegrac tego meczu do jutra

Zib
22-03-2012, 22:45
90% w tym momencie + jakieś cyrki z serwerami. Niewykonalne.

Wielki Mistrz Malborka
22-03-2012, 22:45
Z powodu patcha macie przedłużkę do 31 marca, dzięki temu będziecie mogli się do niego trochę przyzwyczaić
link (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=403&t=10171)

Rue
24-03-2012, 16:24
Posty przeniesione.
Wszelkie uwagi co do problemów z grą proszę pisać w tym temacie:
viewtopic.php?f=403&t=9791 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=403&t=9791)

Amrod
31-03-2012, 10:37
Krezusie, udało Ci się przezwyciężyć problemy techniczne? Próbowałeś może opcji z mojego linku powyżej? U mnie ustały problemy z CTD po zwiększeniu parametrów tam podanych.

krezus
31-03-2012, 19:18
moge wejsc do awatara starego......co prawda nie gralem bitwy ale wszystko dziala bez zarzutu jak zmienie avatary...mysle ze chyba da rade zagrac.......moze byc jutro

pocxzekam jak Zib bedzie online to sie z nim umowie

Zib
31-03-2012, 22:46
W jakiż to sposób uczyniłeś, że działa?

piterus
31-03-2012, 23:44
Panowie ostatni dzień przedłużki - viewtopic.php?f=423&t=10146&p=221544#p221544 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=423&t=10146&p=221544#p221544) , postarajcie się w miarę możliwości dograć ten mecz.

krezus
01-04-2012, 00:48
Nic nie uczyniłem po prostu zaczeło dzialac...........przedtem nic nie pomagało.......
w razie co moge zagrac jutro......pora do ustalenia online

ps. do sędziów ja moge zagrac zaczal mi działac stary awatar ale Zibowi nie dziala decyzja nalezy do Was

Zib
01-04-2012, 10:11
Zobacz czy możesz rozegrać bitwę.

krezus
01-04-2012, 10:30
moge

Zib
01-04-2012, 11:06
Masz clouda właczonego normalnie ?

Amrod
01-04-2012, 11:18
To ja może zapraszam obu graczy na 20:00, dzisiaj wieczorem, to sprawdzimy komu działa a komu nie. Myślę, że godzina będzie pasowała?

krezus
01-04-2012, 11:21
jestem w pracy ale bede najwyzej dacie mi pare minut na zalatwienie sprawy

ps. no mam clouda wlaczonego

krezus
01-04-2012, 11:25
Po co czekac do 20 ja moge grac teraz , sprawdzic mozesz tez teraz jak nie wierzysz

piterus
01-04-2012, 20:21
Przypominam o tym, że temat dotyczy Krezusa, Ziba i sędziów.
Posty zostały usunięte, wszelkie pytania i wątpliwości proszę kierować do tematu stworzonego w tym celu.

krezus
01-04-2012, 20:27
Sytuacja jest komiczna awatar dzialal bez zarzutow jeszcze okolo 14.........teraz znow same crashe..........
do decyzji sedziów
Troche nieładnie zachował się Zib, że wczesniej nie poinformowal ze Jemu tez nie działa avatar.

Więc wczoraj jak był termin byłem zwyciezca zgodnie z regulaminem bo mi działał avatar))))) jeszcze koło południa gdybysmy zrobili test tez bym mogl zagrac..i dostac ...............teraz okolo 20 znow nic nie działa tj. stary avatar )))))))))))))))

Dla niedowiarków mam nawet na profilu osiagniecie ,ze pokonalem stara armie armie z FOS jako ostatnio zdobyte...))))
Mój profil historia profilu z today)))

Tyle ode mnie.

Do rozstrzygnięcia przy zielonym stoliku bo ja nic nie wymyśle. Pewnie jutro znów mi może avatar działać albo nie wiem za 2 h????

piterus
01-04-2012, 20:33
Ok rozumiem, jeszcze może niech Zib doda coś od siebie.

Zib
01-04-2012, 20:39
Jak mam się bronić przeciwko takiej argumentacji?

Ja nie ukrywałem tego przed nikim, że avatar mi nie działa. Nie kryłem się i przed Tobą i przed Amrodem, i przed kimkolwiek kto mnie o to zapytał. Zaraz jeszcze będę działał bo mam 2 pomysły, ale pewnie i tak nic z tego.
Nie będę wszczynał kłótni (choć chyba jest parę spraw do poruszenia), zostawiam decyzję w rękach sędziów, nie będę na żadnego wpływał, z postów można dostatecznie dużo wywnioskować.

Jeśli ktoś jednak ma pytania inne bądź o mój punkt widzenia proszę pisać na steam, lub tutaj.

Yo.

Zib
01-04-2012, 20:53
No to jeśli raz jest tak ,a raz tak to nie wykluczone, że mnie też mógł działać.To raz.
Dwa. Jeśli coś działa, a za chwile może nie działać - nie z winy osoby to jak tu o godne turnieju, sprawiedliwe warunki?
Ja np już widzę "zrobił kabla", "zrobił crasha, bo przegrywał", "uciekł" i wiele innych niesmaków.
Jeśli faktycznie masz sprawny awatar to JA to to rozumiem tak, że o godzinie 3:57 wchodzisz i grasz bez problemu.
Także jeśli masz Krezusie sprawnego awatara to JA daję Ci już teraz walkowera bez pytania sędziów i życzę Ci gl i hf dalej, ale jeśli masz tak samo jak ja - to bez sensu bo gra nie jest sprawna w 25% nawet.

Yo.

krezus
01-04-2012, 21:06
No Zib dlaczego tak nieładnie przekręcasz bieg wypadków................po takim graczu spodziewałem się, że nie................
Był temat zrobiony przez sędziów i nie napisałeś ,że masz problemy z avatarem! Ja o swoich problemach pisałem tydzień wcześniej......
prosiłem o decyzje......prosiłem o zawieszenie turnieju ale sędzia Wielki Mistrz zasugerował,że mam się wycofać......prosiłem o przedłużenie terminu...........opisałem całą sytuację. Milczałeś.

Dostałbyś walkowera ale nagle po tej małej poprawce zaczął mi działać stary avatar i dopiero wtedy odpowiedziałeś ,że nie możesz zagrać!!!
W dodatku sędziowie specjalnie z tego powodu przedłużyli rozgrywkę o 1 dzień.....................przecież to wszystko jest zapisane.........

Zib
01-04-2012, 21:21
Broń Boże nie przyjąłbym takiego walkowera. Następny mecz Twoim zdaniem jakbym zagrał z niesprawnym Szogunem? :)
Sam pisałem przecież z Twojej prośby do Amroda o przedłużkę, i też mu mówiłem o problemie swoim, a on jest też sędzią. Uznałem że tyle wystarczy. Dziś też mu napisałem że mi nie działał i nigdy nie działał. Nie grałem na pewno na walkowera, z resztą gdybym był taki już ze Squnikiem wziąłbym darmowe zwycięstwo. Jestem tu po to by pograć, pobawić się i poniekąd sprawdzić. Zwycięstwo samo przyjdzie jeśli się będzie wystarczająco dobrym- nie jestem łasy na tytuły więc nie te drzwi Krezus ;)
Przyznaję Ci jednak rację powinienem także coś odp, jednak od kiedy zawieszono nawet tu nie zaglądałem(oczywiście to żaden argument).Zawsze informowali mnie koledzy z klanu o jakiś postępach.
Yo.

krezus
01-04-2012, 21:34
Nieważne. I tak już po sprawie.
Ja Amrodowi opisałem całą sytuację i nic nie mogę na to poradzić............chciałem zagrać, robiłem ile mogłem.
Z drugiej strony to nieco inaczej wygląda bo ja nie jestem z Wami w kontakcie.

ps. )))) przed chwilą działał mi nowy avatar .........teraz znów żaden)))))

Zib
01-04-2012, 21:43
Mnie po prostu łatwiej było napisać na steam niż na forum. Z natury jestem leniwcem. Sądzę jednak, że żaden walkower nie wchodzi na ten moment w grę przy najmniej przyznany na moją korzyść.

krezus
02-04-2012, 18:09
Jaka jest w koncu decyzja sedziów????

Amrod
02-04-2012, 19:26
Twórcy Shoguna 2 sprawili nam nie lada niespodziankę w związku z tą dużą aktualizacją na premierę dodatku. Mamy dziwną sytuację, że albo gra działa, nie działa, działa z problemami, raz działa, raz nie działa. Do wyboru do koloru.

1. W Regulaminie nie jest napisane co robić w przypadku, gdy jednemu z graczy gra nie działa, ale z dużym prawdopodobieństwem i biorąc pod uwagę utrwaloną praktykę w innych turniejach, brak technicznej gotowości/ możliwości rozegrania meczu obciąża gracza, który te problemy ma, skutkując walkowerem na rzecz przeciwnika, który nie miał tych problemów (był gotowy do rozegrania meczu). Jest to porównywnywalne do sytuacji, gdzie przeciwnik nie stawia się na umówione mecze w trakcie trwania turnieju (rundy) ze swojej winy. Myślę, że jest to poza wszelką wątpliwością.

2. Z racji tego feralnego patcha, jego dużej wagi oraz chęcią zapewnienia możliwosci zapoznania się ze zmianami, sędziowie turnieju przedłużyli turniej o ponad tydzień.

3. Obaj gracze przejawiali aktywność w umawianiu się na mecz. Doszło nawet do sutalenia terminu, gdzie z powodów osobistych nie mógł się stawić Krezus (to było przed patchem), a następnie technicznie nie był gotowy Zib (po patchu). Poboczna sprawa, że faktycznie posty Ziba nie sugerowały problemów, można było jednak to wywnioskować. Gracz nie ukrywał tego.

4. Sędziowie ogłaszają dodatkowy jeden dzień przedłużki z powodu nierozstrzygnięcia meczu Zib/Krezus i uwaga, bo moze ktoś nie zauważył, Hohn/Mortiner oraz braku jednej bitwy Scooter/Rafi.

5. Ostatniego dnia Krezus zgłasza, że problem się rozwiązał. Zib zgłosił zastrzeżenie, że może nie być tą prawdą. Myślę, że każdy podzieli taką reakcję, gdzie przeciwnik mając identyczne problemy nie może rozegrać meczu, a następnie w połowie ostatniego dnia zgłasza ich rozwiązanie. Ja, jako sędzia jestem zobligowany do sprawdzenia takiego zastrzeżenia na wniosek uczestnika.

6. Osoby postronne zgłaszały, że dlaczego nie sprawdziłem, że gra działa Krezusowi odrazu. No Panowie, Niedziela Palmowa. Litości. Ale to nie jest moje wytłumaczenie. O 12.18 piszę posta z propozycją spotkania o danej, wieczornej godzinie, która zazwyczaj pasuje wikszosci graczy (większosć meczy w turnieju była zostawiana na niedzielę wieczór). O 12.50 pisze dodatkowo PW do Krezusa o kontakt. Później dostaję zaproszenie, sorry, nie pamiętam o której, czy miałem czekać przy komputerze 24/24? Sory, nie płacą mi za to, robię to z własnej woli, w swoim wolnym czasie. Może to komuś da cokolwiek do zrozumienia. Około 19 próbowaliśmy rozegrać z Krezusem mecz. Niestety nie było to możliwe. Problem powrócił.
Pytanie. Co by było gdybym zagrał o 12, a co by było jakby działało i dlaczego właśnie tak a nie inaczej. Nie wiem.
Jaki jest fakt. Fakt jest taki, że Krezus nie rozwiązał problemu, dlatego ciężko mi przyznać walkowera dla Krezusa za to, że przez kilka godzin gra mu działała.

7. Powracając do głównego wątku, mamy do czynienia z sytuacją, gdzie dwóch graczy ma nieprzemijające problemy techniczne. Obaj ich nie rozwiązali, obaj przejawiali chęć rozegrania, żaden tych problemów nie przezwyciężył.

8. Pytanie. Czy runda powinna być dalej przedłużana aż do skutku? Czy mamy czekać na patcha? Nie mam żadnej informacji o tym czy będzie łatka, a najważniejsze kiedy? Czy z kolejnej przedłużki nie wynikają liczne minusy, np. jak ocenić sytuację, gdy obaj gracze będą ciągnęli umawianie się bez widocznych rezultatów. Czy fakt, że jednemu zadziała gra, będzie wystarczającym do przyznania walkowera na jego rzecz? Czy wtedy takie coś jak koneic przedłużki/deadline ma rację bytu? Wydaje mi się, że nie. Prosze zwrócić uwagę, że jednak większośc graczy rozwiązała swój problem i zdołała rozegrać mecz. Może więc, nie jest to tak powszechne.

9. Pojawiły się głosy postronnych, o zawieszaniu turniejów, przeciąganiu w nieskończoność. Przepraszam, może nie jestem na bieżąco ze wszystkimi turniejami, ale nie pamiętam takiego przypadku. Turniej A1C oferował przedłużki, ale turniej przeszedł dość sprawnie (już nie wspomnę o wysyłaniu powtórek i zamieszczaniu ich w trakcie turnieju), Noble Arena 2 gracza Pariya przewidywał tylko 1 tydzień przedłużki w związku z tymi problemami. Podobnie nie zauważyłem przedłużki w turnieju 2vs2 organizowanym przez RedWarriora.

10. Podsumowując. Moim zdaniem, jako sędziego głównego, mecz Krezus vs Zib winien zakończyć się obustronnym walkowerem z, niestety, powodów technicznych.

A tak pół żartem pół serio. Jeżeli chcecie to poczekajmy do ukazania się patcha, kiedyś tam, tylko trzeba pomyśleć o tych graczach, którzy zdążyli rozegrać mecze w swoich terminach. Byłbym również bardzo rad z poinformowania mnie o tym kiedy do takiego faktu dojdzie, tj. rozegrania meczu :)

Słowem, czy zainteresowani gracze przyjmują powyższy werdykt o obustronnym walkowerze z powodów technicznych?

Zib
02-04-2012, 19:35
Jestem tylko graczem. To decyzja sędziów i postaram się ją uszanować.

krezus
02-04-2012, 19:37
Zgadzam się.............skoro dziś znow mi nie chodzi avatar walkower na moja korzyśc bylby mocno kontrowersyjny i stawiałby mnie w nieciekawej sytuacji.

Po ustapieniu problemow technicznych chetnie rozegram mecze Zibem w ramach honorowych pojedynkow..............moga być ciekawe bitwy jak z Alkiem( gdzie doslownie w kazdej bitwie o wyniku decydowal mały blad a wynik kazdej z 3 bitew mogł byc zupelnie inny dla każdej ze stron)

Wielki Mistrz Malborka
02-04-2012, 19:39
Ja tak powiem odnośnie tego że gra raz działa raz nie - otóż od 13 do 17 grałem non stop bez żadnego problemu, poszedłem do kościoła, wracam o 19:30 i gra nie działa w sensie że nie mogę zagrać dobieranki ani na liście.