Zobacz pełną wersję : Rycerze Feudalni vs Rycerscy Kawalerowie
Oliwier1518
21-03-2012, 19:35
Czy to normalne ,że rycerze feudalni pokonują rycerzy z późniejszych epok ?Doświadczenie takie samo ,ulepszeń brak a zawsze wygrywają .Powiedziałbym ,że to szczęście ale testowałem równo po 5 razy .Przegrali tylko raz z szlacheckimi miecznikami (z mojej winy ,przez przypadek wcisnąłem rozproszoną formację). Nie robiłem nic poza wydaniem rozkazu ataku
Lwie Serce
06-04-2012, 12:07
Z kawalerami to chyba szczęście albo inna taktyka, ale np z możnowładcami ( pieszymi oczywiście ) dają sobie radę prawie zawsze.
Arn_de_Gothia
16-05-2012, 21:49
Mhh komputer czasem wydaje dziwne rozkazy ... Pamiętam jak walczyłem oddziałem zwykłej jazdy i rozgromiłem rycerzy zakonnych(pełnych braci, piechotę) w teutonicu, a to tylko dla tego, że komputer postanowił iść tyłem do kawalerii.
W twoim przypadku może komputer każe tylko atakować i walczy na wyczerpanie ? ja tak robiłem dawniej jak walczyłem kawalerią przeciw kawalerii, ale to bez sensu bo traci sie premię szarży i cenną kawalerię.
Dzięki niej przeszedłem SS królestwem Jerozolimskim i kampanię krzyżowca w kingdoms . Możliwe, że grasz jak ja szarża i odwrót i znów szarża . To by tłumaczoły czemu bijesz późniejsze jednostki