Zobacz pełną wersję : Gry o piratach
Lwie Serce
06-04-2012, 18:32
Czy ktoś z forumowiczów grał w grę Sea Dogs albo Age of pirates caraibbean tales? Jeśli tak to podzielcie się wrażeniami z tych gier.
Grałem w Sea Dogs 2 (znane jako piraci z karaibów) i przyznam, że jest dość fajna. Sama fabuła jest raczej prosta i niezbyt ciekawa, ale pływanie różnorakimi statkami jest bardzo przyjemne. Abordaże, używanie różnej amunicji, rozwój postaci i oficerów. Nie najgorsza gra.
Polecam też w Piratów z Karaibów.Rozwój postaci i załogi,handel,dużo wszelakich okrętów,ciekawe bitwy morskie, przepiękne krajobrazy.
Czy ktoś z forumowiczów grał w grę Sea Dogs albo Age of pirates caraibbean tales? Jeśli tak to podzielcie się wrażeniami z tych gier.
Prawdziwy pirat gra w "Port Royal" i je stejki.
Lwie Serce
07-04-2012, 09:09
No cóż, ja się jeszcze nie wypowiedziałem na temat tych gier. Ogólnie lubię pirackie klimaty, a statki w obydwu tych grach są naprawdę fajnie zrobione i te bitwy morskie.
sir Luca
10-04-2012, 13:09
Jeśli lubisz podbijać karaiby to polecam Piretes of the Burning Sea
http://www.burningsea.com/page/home
Nie przepadam za MMO ale ta gra naprawdę wciąga, świetnie rozwinięta ekonomia i całkiem ciekawie rozwiązany problem podbojów. Dla zainteresowanych podpowiem od razu, że prawdziwa gra zaczyna się po osiągnięciu 50 lvl ;)
Link do polskiego forum
http://potbs.pl/forum/index.php
Lwie Serce
10-04-2012, 15:19
Interesujące. A może ktoś grał w East India Company? Wiele sobie obiecywałem po tej grze ale mocno się zawiodłem. Wieje nudą. Co wy na to?
Ja mam EIC nawet wszystkie dlc. Właśnie w święta zainstalowałem ponownie bo wcześniej grałem tylko pół godziny. Jakoś mnie niczym nie zainteresowała.
Szkoda że gra jest w języku angielskim ale pogram trochę może coś mnie wciągnie.
Lwie Serce
10-03-2013, 19:48
Odświeżę temat, bo dzisiaj sobie pograłem w moda o nazwie Super Mod do Age of Pirates. Kto ma tą grę niech koniecznie ściąga :D Urozmaica rozgrywkę pod wieloma względami, można wychodzić poza kolonie do dżungli, gdzie postać może zostać zaatakowana przez piratów. Wygląd obydwu postaci (Beatrice i Blaze'a) zmieniono na lepszy. Dwa nowe budynki czyli bank i burdel (nie nie można robić tych rzeczy :D ), muzyka nowa, teraz jest świetna, widać już chodzących po pokładzie członków załogi jak przełączymy na widok z pierwszej osoby. No super mod, jak sama nazwa wskazuje.
Risen 2 jest utrzymany jest w pirackich klimatach ale nie grałem w tę gierkę, jakoś nie podeszło mi takie przejście klimatu z jedynki :)
Profesor
11-03-2013, 09:23
Osobiście polecam tylko i wyłącznie Sid Meier's Pirates! oczywiście wersję z 2004 roku :)
Ma w sobie wszystko jak dla mnie, co powinna mieć gra "o piratach". Walki na morzu, abordaże, potyczki na lądzie, handel, hiszpańskie galeony, łowcy piratów, poszukiwanie skarbów, najsławniejsi piraci Karaibów, zdobywanie serc pięknych dam oraz wybawianie ich z opresji no i oczywiście klimat :)
Polecam, bo naprawdę warto! ;)
Lwie Serce
11-03-2013, 12:30
Czytałem o tej grze kiedyś, i bardzo rozważałem jej zakup, aż w końcu z głowy wyleciało :D Jednak nadal mnie interesuje i mam małe pytanie, jak z długością rozgrywki? O ile się nie mylę tam postać się starzeje i dlatego interesuje mnie czy zbyt szybko gra się nie urywa.
Profesor
11-03-2013, 12:50
Gra zakończy się wtedy, kiedy ty zechcesz. Po prostu podczas dzielenia łupów, musisz porzucić pirackie rzemiosło i wtedy podliczane są wszystkie Twoje osiągnięcia :)
Oczywiście im dłużej grasz, tym postać jest coraz starsza, słabsza i wolniejsza. Gra ma otwarty świat, niemal bez żadnych ograniczeń co do Twoich decyzji. Oczywiście fabuła istnieje, jednak nie jest ona najważniejsza i można wykonać te zadania w dowolnym momencie gry (chociaż lepiej zrobić to za młodu, bo na starość ciężko pokonać "czarne charaktery", a na trudniejszym poziomie gry jest to praktycznie nie do przejścia :P).
Lwie Serce
11-03-2013, 12:59
To dzięki za odpowiedź, bardzo mnie zachęciłeś, a ostatnio znów mnie naszło na te klimaty :)
Osobiście polecam tylko i wyłącznie Sid Meier's Pirates! oczywiście wersję z 2004 roku :)
Ma w sobie wszystko jak dla mnie, co powinna mieć gra "o piratach". Walki na morzu, abordaże, potyczki na lądzie, handel, hiszpańskie galeony, łowcy piratów, poszukiwanie skarbów, najsławniejsi piraci Karaibów, zdobywanie serc pięknych dam oraz wybawianie ich z opresji no i oczywiście klimat :)
Jedyne, czego brakowało mi w Pirates! to rozbudowany system handlowy z Port Royale - jakby połączyć to z bitwami, szukaniem skarbów i przygodami z Pirates to powstałaby gra doskonała, a tak jest... tylko dobra. ;)
Swoją drogą to dla mnie Port Royale>Port Royale 2, głównie ze względu na nieszczęsne bitwy, które całkiem skopano w 2. :(
Czemu zapomnieliście o Corsairs? ;(
Nowy Assassin ma być o piratach.
http://www.moddb.com/games/hearts-of-oak - jakaś nowa, niezależna produkcja warta uwagi
RockMiguel
23-05-2013, 16:32
Nowy Assassin ma być o piratach.
Templariusze i piraci ? Przecież to są dwa różne ugrupowania, Ubisoft'wi musi się wyobraźnia kończyć.
przemekkopaczek
26-05-2013, 13:08
Ja właśnie gram w Risen 2 i można śmiało pod piracką bandęrę podciągnąć tą grę. Gra w klimatach starego dobrego Gothica więc polecam. Corsair dobry ale teraz grafa już nie ta. Pamiętam również Piraci z Karaibów fajnie się grało.
Corsair dobry ale teraz grafa już nie ta.
Szata czyni człowieka.
Pamiętam, jak stareńki Cutthroats dołączony wieki temu do CDA rozbudził we mnie pasję do wirtualnego przemierzania Karaibów, łupienia, handlu i szukania skarbów... Dziś już pewnie nawet bym na niego nie spojrzał (grafika już wtedy odrzucała), ale dzięki niemu potem trafiłem na Sea Dogs, Port Royale i Pirates!... Piękne czasy. ;)
Game Dev Tycoon to w pewnym sensie gra o piratach.
Pamiętam, jak stareńki Cutthroats dołączony wieki temu do CDA rozbudził we mnie pasję do wirtualnego przemierzania Karaibów, łupienia, handlu i szukania skarbów... Dziś już pewnie nawet bym na niego nie spojrzał (grafika już wtedy odrzucała), ale dzięki niemu potem trafiłem na Sea Dogs, Port Royale i Pirates!... Piękne czasy. ;)
Ja największe nadzieje wiążę z Heart of Oak przy której tworzeniu pomagam. Domyślnie ma to być realistyczny symulator statku, który odwzorowuje również życie na nim a załoga jest w pełni interaktywna (trochę jak w SH4). Niestety trzeba będzie na nią trochę poczekać bo jest jeszcze w dość początkowym stadium rozwoju.
Jak kupić galerę wojenną w Age of Pirates - Caribbean Tales? Bo w żadnym porcie jej nie ma więc nie mogę jej kupić.
Lwie Serce
30-10-2013, 18:43
Galer to tam chyba nie ma, może chodzi Ci o galeon wojenny? Wydaje mi się że na początku gry wybrałeś niski rozwój miast, przez co stocznie są niewielkie a co za tym idzie nie można kupować dużych statków. Choć najlepiej po prostu zdobyć abordażem, oszczędniej i dużo łupów wpadnie.
No racja. Dzięki za pomoc. Ściągam sobie Super Moda do tej gry ale strasznie wolno się pobiera.Przejmować galeonów wojennych nie będę na razie bo jeszcze średnio ogarniam to strzelanie z dział. Te galeony pływają po 3 gdzieś, a ja nie daje rady 3 statkom wojennym naraz.
Lwie Serce
30-10-2013, 19:22
Tego super moda to bardzo polecam, po grze w niego już nie potrafiłbym zagrać w podstawkę bo dodaje mnóstwo ciekawych rzeczy.
inquisitor
21-11-2013, 11:04
Grałem, bardzo dobry mod ale od momentu gdy zaczełem grac w pirates of the burning sea, jakos nie moge powrocic do age of pirates, dlatego polecam kazdemu Pirates of the Burning Sea www.burningsea.com (http://www.burningsea.com)