Zobacz pełną wersję : Problem z directx 9.0
Nigdy czegos takiego nie miałem po kilku dniach przerwy od grania w Rome tw nagle pisze , że brakuje directx 9.0 , który jest potrzebny do działania gry. Wchodzę więc przez deamona aby zainstalować tego directx w wersji 9.0 a tu info , że mam już zainstalowaną najnowszą wersje i nie ma potrzeby doinstalować i nic nie moża zrobić. Próbowałem odinstalowywać Rome Tw i pod koniec albo instalować tego directx 9.0 lub nie instalować niezależnie od tego co zrobiłem ciągle wyskukiwały te same komunikaty co z tym można zrobić?
Jak usunąłeś Rome to wyczyściłeś dokładnie folder z grą ? Po drugie spróbuj odinstalować i na nowo zainstalować directa.
Nigdy czegos takiego nie miałem po kilku dniach przerwy od grania w Rome tw nagle pisze , że brakuje directx 9.0 , który jest potrzebny do działania gry. Wchodzę więc przez deamona aby zainstalować tego directx w wersji 9.0 a tu info , że mam już zainstalowaną najnowszą wersje i nie ma potrzeby doinstalować i nic nie moża zrobić. Próbowałem odinstalowywać Rome Tw i pod koniec albo instalować tego directx 9.0 lub nie instalować niezależnie od tego co zrobiłem ciągle wyskukiwały te same komunikaty co z tym można zrobić?
A wytłumaczysz mnie po co Ci do tego używać programu do odtwarzania obrazów płyt? Jestem niezmiernie ciekawy, tak jak i pewnie reszta grona moderatorów.
Tak wyczysciłem całkowicie folder z grą . A deamona używam dlatego ponieważ płyta z grą mi się porysowała mocno i przed całkowitym brakiem możliwości odtwarzania zgrałem cała zawartość płyty na dysk. Poza tym wpierw miła byłaby odpowiedż na zadane pytanie a nie zadawanie kolejnego ale spoko.
Tak wyczysciłem całkowicie folder z grą . A deamona używam dlatego ponieważ płyta z grą mi się porysowała mocno i przed całkowitym brakiem możliwości odtwarzania zgrałem cała zawartość płyty na dysk. Poza tym wpierw miła byłaby odpowiedż na zadane pytanie a nie zadawanie kolejnego ale spoko.
Według zasad forum pomagamy tylko osobom z oryginałami, które teraz kosztują grosze (20 zł za Rome: Antologia), więc zanim pomogą Ci moderatorzy (a także inni użytkownicy), muszą mieć jaką taką pewność, że potrzebujący pomocy jest porządnym obywatelem. Dlaczego tak czynimy? Odpowiedź tutaj:
viewtopic.php?f=61&t=8435 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=61&t=8435)
PS. Radzę zamiast obrazów płyt zaopatrzyć się w nowy egzemplarz gry, będzie mniej podejrzeń.
Ahh zupełnie zapomniałem dodać , że ta moja porysowana płyta z grą to oryginał. Jednak widać , że jakiś agent śledczy być może stwierdził po moich postach , że nie posiadam oryginała i już takową informację przekazał. Płyta jes oryginalna ale z powodu porysowania były ogólne problemy z dzialaniem . Więc po kilkunastu próbach udało mi się zawartość płyty zgrać na dysk i próbować przez deamona odpalać i takowy problem z tym directx 9.0 występuje.
chochlik20
17-04-2012, 08:58
Ahh zupełnie zapomniałem dodać , że ta moja porysowana płyta z grą to oryginał. Jednak widać , że jakiś agent śledczy być może stwierdził po moich postach , że nie posiadam oryginała i już takową informację przekazał. Płyta jes oryginalna ale z powodu porysowania były ogólne problemy z dzialaniem . Więc po kilkunastu próbach udało mi się zawartość płyty zgrać na dysk i próbować przez deamona odpalać i takowy problem z tym directx 9.0 występuje.
Po pierwsze nie oburzaj się, Samick nie jest żadnym agentem, działa zgodnie z zasadami forum i jego regulaminem, po drugie za pomaganie piratom w problemach można najbidniej dostać ostrzeżenie a w najgorszym wypadku bana :ugeek: przed rejestracją należało przeczytać regulamin, o to, że masz porysowaną płytę to już chyba tylko Twoja wina - złe obchodzenie się i przechowywanie robi swoje. Nie wiem czy nie istnieje możliwość aby proc\ducent wymienił Ci takową płytkę na nową jeśli posiadasz oryginał. A jeśli nie to wydaj 20zł na nową grę. Nie dziw się, że będziesz miał problemy by ktoś pomógł Ci rozwiązać problem - boimy się wszechobecnych moderatorów.
Nie no spoko nie oburzam się. Jednakże problem z płytą postanowiłem sprawdzić na dwa sposoby. Swoją płytkę odpaliłem na pc u znajomego i gra działała. Z koleji jak pożyczyłem od innego znajomego oryginał Rome Tw i u mnie wyskakuje to samo jak próbuje odpalac swoją płytkę , więc już kompletnie nie wiem o co chodzi z tym. W tym wypadku kupienie oryginała chyba nic by nie zmieniło poprostu przez tego directx 9.0 nie mogę pograc w Rome Tw na własnym sprzęcie.
Pomijając posty spamowe.
Wpierw bym spróbował przeskoczyć do DX w wersji 9.0c. Jeśli takową już masz to do 10. Jeśli to by nie pomogło, to do 11. W ostateczności, spróbowałbym zdeinstalować DX, z totalnym czyszczeniem rejestru i ponowna instalacja wersji 9.0c.
chochlik20
19-04-2012, 22:35
w najgorszym wypadku wychodzi Ci format dysku na którym masz grę, i próba od nowa jej zainstalowania
http://forum.dobreprogramy.pl/directx-z ... 83214.html (http://forum.dobreprogramy.pl/directx-zainstalowany-niewidzialny-problem-t283214.html) może Ci pomoże to forum
taki juz "urok " directa - nie ma mozliwosci ludzkiego odinstalowania tego dziadostwa i cofnięcia do starszej wersji po ludzku tylko trzeba "ręcznie" - wywalaj pliki direct X
zobacz tutaj: http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=351&t=10271