PDA

Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Czy istnieje możliwość edycji save-ów ?

Kalp
27-04-2012, 11:16
Witam. Pytanie jak w temacie. Dlaczego pytam ? Mam Starą kampanię gdzie gram Rusią. Mongołowie oblegają mi Kijów. Duże miasto, mury z wieżami artyleryjskimi, pełna obsada plus 5 hord Mongołów. Rozmiar jednostek ustawiony na największe. Problem w tym, że w trakcie obrony gra mi crashuje. Pewnie mój blaszak nie jest w stanie udźwignąć takiej bitwy. Nie wziąłem tego pod uwagę przed startem kampanii. Próbowałem zmniejszyć rozmiar jednostek w menu, ale to na zapisane gry zdaje się nie ma wpływu. Więc czy można to jakoś zmienić poprzez edycję save-a ? Proszę o porady.

Pozdrawiam.

Asuryan
27-04-2012, 11:44
Spróbuj najpierw powyłączać wszelkie inne graficzne bajery (cienie, refleksy, etc) po wczytaniu save'a. Jeśli to nie pomoże - to zostaje tylko rozpoczęcie nowej kampanii na mniejszej skali jednostek. Z tego co wiem - nie istnieje możliwość edycji save-ów.

Kalp
28-04-2012, 12:41
Z najniższymi ustawieniami graficznymi też próbowałem. Myślisz, że lepsza karta graficzna mogłaby pomóc ?

Asuryan
28-04-2012, 13:52
Mogłaby, tak samo jak dokupienie RAM-u, lepszy procek czy zwiększenie pamięci wirtualnej. Bez znajomości szczegółów ciężko stwierdzić co powinno pomóc.

Kalp
28-04-2012, 14:23
Ok, dzięki za pomoc.