Zobacz pełną wersję : Czy da się poprawić celonść jednostek w ETW ?
Marcin0538
01-05-2012, 10:48
Czy da się poprawić celność piechoty liniowej i innych jednostek tak aby strzelali celniej i tak jak to było kiedyś w realu że po oddaniu 1 salwy padała prawie cała 1 linia piechoty . proszę o jakiś link do modu lub też programu.
Z góry Dzięki !! :D
A kto powiedział, że po salwie padała cała linia piechoty? :lol: Żołnierze w tamtych czasach nie umieli(lub nie chcieli) strzelać, więc ostrzał wcale nie był taki celny..
WOJOWNIKH
01-05-2012, 13:51
Czy da się poprawić celność piechoty liniowej i innych jednostek tak aby strzelali celniej i tak jak to było kiedyś w realu że po oddaniu 1 salwy padała prawie cała 1 linia piechoty . proszę o jakiś link do modu lub też programu.
Z góry Dzięki !! :D
Najlepiej uzasadnij to tym, że tak było na filmach :twisted: .
Wywal takiego chłopa ze wsi, zrób z niego pospolite ruszenie i zobacz jego celność.Nawet w armii zawodowej(jak można ją tak nazwać) celność nie była nawet w części idealna, by zabić automatycznie 1 linię.
Na zasadzie którą proponujesz bitwy trwałyby kilkadziesiąt minut...
Marcin0538
01-05-2012, 15:18
swą prośbę mogę poprzeć filmem znanym filmem The Patriot .http://www.youtube.com/watch?v=UT9ZmqbV ... re=related
dokładnie chodzi mi o ten moment 1:50. Chciałbym aby bitwy były bardziej realistyczniejsze a nie jak to jest w empire
WOJOWNIKH
01-05-2012, 18:32
swą prośbę mogę poprzeć filmem znanym filmem The Patriot .http://www.youtube.com/watch?v=UT9ZmqbV ... re=related
dokładnie chodzi mi o ten moment 1:50. Chciałbym aby bitwy były bardziej realistyczniejsze a nie jak to jest w empire
Jakbyś nie zrozumiał - moje zdanie dotyczące filmów było ironią.
1.Filmy NIGDY nie oddają w 100% rzeczywistości ówczesnej.
2.Nikt w nich nie umiera.
3.Realizm w Empire jest średni, ale twój pomysł jest chyba najgorszą formą zmiany tego.Poczytaj na temat wojen światowych, dobrze?Tam na pewno byłby to dobry pomysł, wart wprowadzenia.
4.Jak ostrzał Tobie nie podoba się - rzuć się na wroga z bagnetem.
Marcin0538
03-05-2012, 12:18
a czy istnieje możliwość zmiany precyzji strzału w DBEditor_1-8 np w jednostce piechoty liniowej. Jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki .