PDA

Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Nagły brak głosu, nazwisk postaci, zamków

Riko
02-05-2012, 11:04
Zauważyłem, że problem ten często pojawia się w internecie. Otóż po pewnym czasie, po uruchomieniu MTW2 (zainstalowany również Kingdoms z patchami) gra traci dźwięk oraz zamiast nazw zamków pojawiają się nazwy postaci.
Rozwiązaniem na to pierwsze jest wejście w kampanie=> opcje dźwięku i odznaczenie "Wycisz FX". Co do drugiego to nie wiem, dlatego zwracam się z pytaniem, czy ktoś wie jak przywrócić nazwy zamków zamiast imion i nazwisk postaci?

Challanger
09-05-2012, 21:57
Miałem coś podobnego, trefny mod albo patch albo coś innego wgrałeś. Mi jedynie reinstalacja pomogła.

nowai
07-07-2012, 20:50
Witam, widziałem już pare tematów ze znikającym dźwiękiem i nazwą miast, ale żaden nie wyglądał tak jak mój. Otóż mój problem polega na tym, że po "dłuższym"(wpiszę pare znaków, pare razy wywołam jakiś skrót na polu bitwy) tracę nazwę miast, dźwięk, na polu bitwy czas przyspiesza, kampania potrafi zresetować się do pierwszej tury. Za każdym razem sekunde przed tym wyskakuje mi okienko z opisem skrótów klawiszowych i okienko, które powinno wyskakiwać po naciśnięciu tyldy. Reinstalowałem milion razy, próbowałem na wersji 1.0, 1.2 jak i 1.3 - na wszystkich ten sam problem, jak nie używam klawiatury to moge grać caly dzień i nic się nie stanie. Wie ktoś jak to rozwiązać? Już szału przez to dostaje :D

Samick
07-07-2012, 22:49
A próbowałeś zresetować gorące klawisze (czy jak one się tam teraz zwą) w systemie?

voitek
07-07-2012, 23:13
Jeśli chodzi o nazwę miast to wciśnij Ctrl+T

nowai
08-07-2012, 00:29
A próbowałeś zresetować gorące klawisze (czy jak one się tam teraz zwą) w systemie?
Tzn? Jesli chodzi o reset sterowania w medievalu to resetowalem wszystkie opcje, nic to nie dało.

Sama nazwa miast nic mi nie daje, bo wszystko wraca do normy jak znowu używam klawiatury, problem w tym, że wtedy resetuje sie kampania i muszę wczytywać poprzedni save co jest dość irytujące, bo za każdym razem coś muszę nadrabiać i ciągle stoję w miejscu...

Samick
08-07-2012, 13:43
W systemie operacyjnym.

nowai
08-07-2012, 15:56
Tak. Zrobiłem też dzisiaj kompletny format - bez rezultatu... Nie mam już zielonego pojęcia o co tu chodzi, podczas instalacji nie wyskakuje żaden błąd, a w logach po odpaleniu gry mam listę błędów i brak plików na 200 linijek. Uszkodzona płyta?

kirlan
09-07-2012, 12:06
FIZYCZNY GRUNTOWNY skan dysku twardego z opcją autonaprawy (kilka godzin, ale zrób koniecznie) - raz z systemu , dwa: HD-tunem sprawdź
MEM TEST - - sprawdzi RAM (ze 20 albo 10, no może 40 ... minut)
Odwirusuj, odrobacz , odwszaw i odszczurz kompa
A potem odkurz - dosłownie ODKURZ wewnątrz- zwłaszcza twardziela (chyba że komp ma mniej niż 2 tygodnie)

Samick
13-07-2012, 21:58
Połączyłem dwa podobne wątki w jeden z uwagi na wzajemne uzupełnianie treści.