Zobacz pełną wersję : Finał-{Sacred Band}Admirał-{Sacred Band}Marcin"Łysy"
Gra toczy się do dwóch zwycięstw (best of 3).
Termin rozegrania pojedynku to niedziela 27 maja.
Atakującym w pierwszej bitwie(wybierającym nację)jest Admirał.
Powodzenia.Miłej gry.
Regulamin i zasady bitewne. (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=416&t=10054)
Marcin 'Łysy'
20-05-2012, 15:35
Witam.
Każdy dzień około 21.00, tylko środa i czawartek 21.30. Jeżeli jest to możliwe moglibyśmy zagrać coś w w tygodniu, aby nie zostawiać wszystkiego na koniec.
Pozdrawaim.
GL & HF
Jeśli nie możesz w środę i czwartek to proponuję wtorek po 21.Jutro raczej nie będę mógł.
Marcin 'Łysy'
20-05-2012, 21:38
Ok. Wtorek 21.00 mogę mieć max 15 minut spóźnienia. Pozdrawiam.
Marcin 'Łysy'
23-05-2012, 02:12
Przepraszam Ciebie ale dopiero teraz wróciłem z pracy i nie mogłem tego ci przekazać poniewaz wyszło to bardzo nagle oraz niemiałem dostępu do internetu.
Pozdrawiam. Sorrki jeszcze raz.
Spoko.Zatem dziś i jutro(środa-czwartek) nie możesz grać to proponuję piątek też po 21.Jeśli coś się zmieni to wolałbym to zagrać wcześniej.Daj znać jak coś.
Marcin 'Łysy'
23-05-2012, 15:22
Czwartek 21.30 -21.45. Może być ???
Po 2 godzinach walki 1:0 dla Admirała.
Ja WB,Marcin USA.
Gramy dalej w niedzielę.
Po 2,5 godzinnych zmaganiach steam dał o sobie znać.Rozłączyło nas po grze wstępnej :D
Marcinie wypadłem z orbity sporo ważnych spraw miałem na głowie.Przepraszam że się nie odzywałem i nie byłem dostępny na steamie.Proponuję w sobotę zagrać po 21.30.
Marcin 'Łysy'
08-06-2012, 19:19
Ok. Postaram się być. Jak coś to dam znaka na steamie.
Marcin 'Łysy'
09-06-2012, 14:44
Przepraszam ale jutro (niedziela) musze wstać o 3.00 rano a nasze gry zbyt długo trwają i mogę być troszkę zmęczony.
Wolałbym zagrać w niedzielę około 21.30.
Pozdrawiam.
william/kaszanka
30-07-2012, 08:03
Jak wyniki?
Marcinie podaj jaki termin Ci odpowiada.
To najdłuższy Finał w Historii orga :D
GL&HF dla obu kolegów :P
Wielki Mistrz Malborka
06-12-2012, 19:26
Pełny niesamowitych zwrotów akcji ;)
Belizariusz
07-12-2012, 00:23
Nie jest to powód do dumy dla sędziów, którzy powinni przypilnować rozegrania turnieju, a zwłaszcza finału w terminie. Jest to kpina z serwisu i Szachistów.
Marcin 1984
07-12-2012, 21:09
Wstyd....dla uczestniczących. Nie ma się czym chwalić. :shock:
Wielki Mistrz Malborka
08-12-2012, 16:09
miło mi
Marcin 1984
08-12-2012, 18:55
miło mi
miałem na myśli finalistów. ;)
Belizariusz
08-12-2012, 21:32
Wielki Mistrzu powinniście dopilnować rozegrania do końca turnieju. Dotąd dbano o szacunek i to nie gracze decydowali kiedy sobie zagrają wedle własnego widzimisię. Za czasów kiedy byłem liderem Szachistów taka sytuacja byłaby nie do pomyślenia, ale rozumiem, że od mojego odejście króluje klanowy nepotyzm.
Panowie w myśl przysłowia co było a nie jest .............
Belizariuszu patrzmy w przyszłość nie wracajmy do tego co było i nie doszywajmy teorii których nie ma do czego doszyć ;) to jest finał turnieju można go rożnie oceniać a można po prostu z ciekawością poczekać na wynik i pogratulować zwycięzcy.
Proponuje tą drugą opcje ;)
Ano, od Twojego odejścia, Belizariuszu, w turniejach panuje iście grobowa atmosfera, już prawie nikt się świetnie nie bawi, a gracze i sędziowie nie mają dla siebie za grosz szacunku - nie to co dawniej. :? Wystarczy spojrzeć chociażby na aktualnie rozgrywaną Ligę na Medievalu - sędziowie wdają się w jakieś dyskusje z graczami, przedłużają im terminy, szanują ich protesty, przychylają się do próśb związanych z życiem prywatnym - żenujące! To już nie to co kiedyś. I nawet trawa jakby mniej zielona.
Belizariusz
09-12-2012, 12:51
Gdybyś Purple czytał uważnie i ze zrozumieniem moje posty to wiedziałbyś, że to o czym piszę odnośni się Turnieju Morskiego, a nie Ligi na Medievielu i innych turniejów organizowanych przez serwis ;) ale domyślam się, że rozumienie boli ;) a to co pisze ma zmobilizować naszych kochanych sędziów żeby nie pozwalali na takie sytuacje jak w tym turnieju, a że zostało to wyrażone troszkę ostro cóż nie zawsze trafia się po dobroci ;)
Źle się domyślasz, Belizariuszu. Rozumienie Twoich wypowiedzi przychodzi odbiorcom bez specjalnych trudności, nie wspominając o jakimkolwiek bólu. Jeżeli masz taką chęć, to dłuższą analizą sensu Twojej wypowiedzi (tego co napisałeś, a nie tego, co chciałeś być może napisać) służę na priv, starczy tu tego spamu. Wybacz mi tę oschłość, ale poczułem się nieco urażony.
Wystarczy spojrzeć chociażby na aktualnie rozgrywaną Ligę na Medievalu - przedłużają im terminy, szanują ich protesty, przychylają się do próśb związanych z życiem prywatnym - żenujące! .
A wg Ciebie nie powinni przedłużać terminów i szanować protestów? :idea: Purple , czytasz czasami swoje posty :lol:
Turniej morski , oczywiści żenada , natomiast jeśli chodzi o prace sędziów w Lidze MTW2 i innych turniejach to nie można mieć większych zastrzeżeń.Po za tym ciągła krytyka kolegów sędziów doprowadzi do tego że nikt nie będzie chciał się podjąć sędziowania przyszłych turniejów - efekt , pomyśl :idea:
No Scooter, majstersztyk - wspaniały popis udawanego niezauważenia ironii w mojej wypowiedzi, prawie się dałem nabrać, hehe... Jasna sprawa, że nie krytykuję Szachistów, przecież w ogólności cel moich postów w tym temacie to stawanie w ich obronie. A co do samego sędziowania Ligi - jak dla mnie to najlepiej zorganizowany turniej, w którym dotychczas miałem przyjemność brać udział.
Pozdrawiam :)
Belizariusz
09-12-2012, 14:51
Zabawa w jakieś dłuższe analizy moich wypowiedzi nie bawi mnie Purple ;) ze Scooterem się w pełni zgadzam bo poza tym Turniejem Morskim nasi Szachiści bardzo dobrze sobie radzą :)
Marcin 'Łysy'
11-12-2012, 21:42
Witam wszystkim. Cóż mogę powiedzieć. Przepraszam. Drugą bitwę oddaje dla Admirała. Przepraszam jeszcze raz.
Szkoda mogliście dograć ;) ale szanuje twoją postawę.
Zwycięzcą turnieju został {Sacred Band}Admirał(wygrał jedyną bitwę finałową którą rozegrano ),drugie miejsce zajął {Sacred Band}Marcin"Łysy",a trzecie jako że nie rozegrano żadnej bitwy nie przyznano a uhonorowano graczy {Sacred Band}Don Vega oraz [SUNTZU]Wielki Mistrz za udział w finale turnieju .
Finalistą niebawem zostaną wręczone okolicznościowe banerki.
Gratulacje.
Belizariusz
12-12-2012, 21:40
Wiem, że to co napiszę nie będzie popularne, ale uważam, że wymienione osoby ze względu na swoją postawę nie zasłużyły na banery. Oczywiście będzie to odosobniony głos jednak i tak symbolicznie będzie ;)
Marcin 'Łysy'
12-12-2012, 22:04
Również tak uważam. Pozdrawiam.