Zobacz pełną wersję : Ish'Mappe
Mefisto7
29-05-2012, 21:20
http://s23.postimg.org/c0zifdkvv/wwmwemap_by_Majkello_WKO31.jpg
Mefisto7
29-05-2012, 21:21
Pozwoliłem sobie użyć wzoru Majkella. ;)
W porównaniu do tego co jest na mapie:
Wszystkie prowincje tureckie oprócz Bagdadu dla Bizancjum.
Azow, Mayar, Semender, Itil dla Bizancjum.
Rodos jest bizantyjskie - pomyłka na mapie. Za to Sardyka jest węgierska.
Ostrzwtlumie
20-08-2012, 17:30
Brugien, Genua i Rheims dla HIE.
Twer i Białe Jezioro są litewskie.
Ostrzwtlumie
22-08-2012, 23:39
Atwerpia(czy jakos tak) dla HIE oraz Paryż.
Ostrzwtlumie
21-09-2012, 14:24
Paryż dla Francji a Angers dla HIE.
blackhand
21-09-2012, 22:19
Przehandlowaliście między sobą?
Ostrzwtlumie
21-09-2012, 22:54
Tak, mamy jakiegoś MG w ogóle?(sleyeer już nim nie jest)
Mefisto7
22-09-2012, 07:15
To i tak nie ma znaczenia, skoro i HIE,i Francja mają z Anglią wojnę...
blackhand
23-09-2012, 17:26
Francji zostało tylko kilka prowincji, więc każda kolejna jest dość ważna, bo utrudnia jej rozbicie przez zajęcie wszystkich.
Ale i tak nie mamy MG, a to nie ma za dużego znaczenia.
Ostrzwtlumie
09-10-2012, 16:59
Rennes, Dijon i Metz dla Geniu. Cean dla Danii. Anglia nie ma już prowów na kontynencie(wiecie o co chodzi :D) na wyspach została tylko.
Cagliari i Tunis wróciło do Wenecji
Suczawa i Sardyka dla Bizancjum.
============================
Edit:
Bagdad też.
============================
Nis dla Bizancjum.
Ten zamek węgierski na G i Targowiste też oblężone, bez możliwości odbicia.
A Ghadamis można chyba dla Wenecji zamalować.
Gyulafehervar, Targoviste i Szeged dla Bizancjum w tej turze. W następnej turze Koszyce.
Kijów jest bułgarski. Żytomierz nadal kijowski. Szepes węgierski.
Esztergom i Kijów dla Bizancjum, a niepowstrzymana ofensywa idzie dalej :!:
Fajnie mieć 10,000 z plądrowania. Na nic przekręty w celu powstrzymania potęgi Basileusa :!:
Mefisto7
14-05-2013, 00:05
Trochę za fioletowa ta mapa...
Masz rację - zmień proszę kolor Bizancjum na czerwony. :D
Ale czekaj, czekaj... Fioletowa to czasem nie jest Bułgaria :?:
Dobra, nie zmieniaj kolorów.
Antwerpia, Hamburg i Lubeka dla Danii
Pecz, Szepes bizantyjskie, a Brno jest polskie
W tej turze Bizancjum miało też możliwość zdobycia Wiednia (jak widać Węgry padają w błyskawicznym tempie pod ciosami wojsk cesarskich :!:) ale Cesarz postanowił wspaniałomyślnie odstąpić to miasto do zdobycia swojemu dobremu sojusznikowi i przyjacielowi - Królowi Polski :!: Wiadomo przecież, że Wieniagród to rdzennie polskie miasto, założone niegdyś przez Piasta Kołodzieja dla księżniczki Wieni. Dopiero później miasto zgermanizowano.
Przy Cesarz dziękuje weneckiemu namiestnikowi za dobre zarządzanie Imperium pod nieobecność Basileusa. :)
W tej turze Bizancjum miało też możliwość zdobycia Wiednia (jak widać Węgry padają w błyskawicznym tempie pod ciosami wojsk cesarskich ) ale Cesarz postanowił wspaniałomyślnie odstąpić to miasto do zdobycia swojemu dobremu sojusznikowi i przyjacielowi - Królowi Polski. Wiadomo przecież, że Wieniagród to rdzennie polskie miasto, założone niegdyś przez Piasta Kołodzieja dla księżniczki Wieni. Dopiero później miasto zgermanizowano.
Zdobycia Wiednia? Chyba miejsca gdzie niegdyś Wiedeń stał. Bo teraz są tam jeno wypalone ruiny. Możecie śmiało zdobywać to miasto duchów. I żadni Węgrzy nie padają. Może tylko pojedyncze małe oddziały osłaniające wędrówkę całego węgierskiego narodu, który pomaszerował za wojskiem na zachód.
Utrecht i Brugia dla Danii
Zwiastun
24-06-2013, 17:30
Przemyśl dla Litwy
Aleksandria i Akka dla Wenecji.
Czernihów i Perejasław dla Bizancjum, Azow i Itil dla Bułgarii.
Destro7er
08-08-2013, 20:02
Mediolan dla Maurów.
Bolonia, Kair, Kasantina, Jerozolima dla Wenecji.
Mefisto7
29-08-2013, 15:18
:(
Mediolan, Damietta, Florencja do kolekcji ;)
Mef - jeśli robisz aktualizację mapy, to:
Dla Bizancjum (możliwe, że coś z tego jest już zaznaczone dla Bizancjum, ale na pewno nie wszystko):
- Azow, Sarkel, Kozielsk, Kursk, Czernihów, Kijów, Sandomierz, Friesach, Pecz, Esztergom, Szepes
Za dwie tury zdobędę też (lub zdobyłbym - jeśli kończymy KO) Itil, Riazań i Moskwę. Bułgaria nie ma już praktycznie wojsk.
Polska - Wiedeń, Brno
Genua - Salzburg, Praga
Prosiłbym o podanie AKTUALNEGO stanu terytorialnego Węgier. Bez pieprzenia kto i jak szybko by mi coś zdobył. Ja nie mam możliwości tego sprawdzić. Przetrwałem Domen. 8-)
Mefisto7
25-11-2013, 13:46
Dam stan z momentu tury Maurów.
(możliwe, że coś z tego jest już zaznaczone dla Bizancjum, ale na pewno nie wszystko.
Co to jest za forma jakaś dziwna? Zobacz sobie mapę i wtedy pisz co zaznaczyć.
Przetrwałem Domen.
Skoro niby "przetrwałeś" (ta, z jednym miastem :lol:), to rób tury, bo na forum pisać głupoty to masz czas a tur robić nie możesz :?:
Ja pisałem co Bułgarii zdobywam za dwie tury - z Węgrami nie mam już wspólnej granicy odkąd zdobyłem Sandomierz.
Nie wiem, ile jeszcze prowincji ci zostało, ale żadna ze mną nie graniczy - gdzieś w głębi terytorium Genui pewnie coś masz.
Mefisto masz hasło do Maurów - to może byś łaskawie zrobił turę :?:
Jeśli nie, to nie udzielaj się w tym temacie, bo przecież zrezygnowałeś z gry w tej KO - z tego co pamiętam.
Zobacz sobie mapę i wtedy pisz co zaznaczyć.
Patrzyłem na mapę ale nie ma tam naniesionych nazw prowincji, a nie znam układu całej mapy na pamięć.
Dam stan z momentu tury Maurów.
Skoro chcesz sprawdzać coś z tury Maurów, to co za problem kliknąć klepsydrę i puścić turę dalej :?:
MKO 25 to chciałeś sobie reaktywować, na WKO 30 też się upierasz, żeby to ciągnąć - a tutaj to już brakuje zapału, co nie :?:
Nie przekażę nikomu haseł do MKO 25, dopóki nie wstawisz tutaj sejwa dla Egiptu. To jakieś kpiny są po prostu.
=========================================
Edit:
Prosiłbym o podanie AKTUALNEGO stanu terytorialnego Węgier. (...) Ja nie mam możliwości tego sprawdzić.
Proszę bardzo:
Aktualny stan terytorialny Węgier (screeny z końca mojej tury) - jedna prowincja, Turyngia (Erfurt). Magdeburg, Frankfurt, Lubeka i Budziszyn są duńskie. Praga, Salzburg, Norymberga i Insbruck nadal genueńskie. Poznań, Szczecin i Wrocław polskie. Gdańsk i Płock litewskie. Żytomierz kijowski:
http://postimg.org/image/z69qf5jqf/
http://s23.postimg.org/ux50czgh5/screen.png
http://postimg.org/image/e8vd1dy1b/
Tutaj Bizancjum na koniec tury 37 (w sumie 53 prowincje):
http://s11.postimg.org/5qlwx1rir/screen2.png
Za dwie tury zdobędę też Itil, Riazań i Moskwę. Bułgaria nie ma już praktycznie wojsk.
A za 3 tury - Saraj Batu, i pewnie jeszcze coś. Generalnie Bułgaria jest już skończona.
Mefisto7
25-11-2013, 18:47
Chyba wyraźnie ci powiedziałem, że zabukowałem sobie zrobienie opisu KO w zakończonych, skoro gracze nie chcą grać dalej. Ja już nie gram Maurami tutaj, oddałem Destroyerowi dość sporo czasu temu, więc nie wiem z jakiej dupy sadzisz do mnie tymi debilizmami o zapale. Chcecie grać - grajcie. Nie chcecie - to zrobię opis ze stanu tej tury. Nie mam żadnego obowiązku przekazywania tury dalej. Ja tu nie gram.
Nie mam żadnego obowiązku przekazywania tury dalej. Ja tu nie gram.
To może daj komuś hasło i niech ta osoba przeklika.
Skoro niby "przetrwałeś" (ta, z jednym miastem :lol:), to rób tury, bo na forum pisać głupoty to masz czas a tur robić nie możesz :?:
Choćbym miał tylko jedna chałupę w jednej wsi to dalej to spełnia wymogi "przetrwania". Poza tym nigdy nie mówiłem, że nie mam czasu na tury. Trudno nie mieć czasu na wykonanie jednej tury pojawiającej się raz na kilka miesięcy mając jedna prowincje. Nie mam komputera na razie, nie spieszy mi się, nie mam technicznej możliwości robienia tur. Wspaniałomyślnie odpuścisz mi głupie komentarze?
Zwiastun
31-01-2014, 17:27
Gdańsk i Poznań dla Litwy