PDA

Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Kampania krzyżacka - odblokowywanie frakcji...

Xavart
05-06-2012, 21:19
Cześć, przeszedłem sobie krotką kampanię Teutonic'ami, podbiłem Polskę, skończyłem grę: ale nie mam odblokowanej Polski... Co jest?

Asuryan
05-06-2012, 22:45
A co ma być? Przerzuć sobie po prostu wszystko (HRE i Poland) z unlockable pod playable w odpowiednim pliku i graj kim chcesz. Możesz jeszcze z nonplayable do playable przerzucić Norwegię i Mongołów.

Plik to oczywiście "descr_strat" znajdujący się w folderze "Medieval Total War/mods/teutonic/data/world/maps/campaign/imperial_campaign"

Xavart
06-06-2012, 13:20
Tak, ale jest chyba coś nie tak, bo aby odblokowac frakcje trzeba ją podbić, ja ją podbiłem i nic...

Asuryan
06-06-2012, 21:06
Nie trzeba podbijać. Wystarczy ukończyć (zwyciężyć) krótką kampanię jakimkolwiek państwem z listy grywalnych, by w następnej kampanii móc grać każdym z listy grywalnych i do odlokowania. Przynajmniej tak było w angielskojęzycznych podstawkach RTW i MTW II. Dlaczego się Tobie nie odblokowała Polska i HRE, nie wiem. Może coś wcześniej mieszałeś w plikach, może jakiś mod zamieszał, a może lokalizacja - ciężko stwierdzić. Równie możliwe, że zapomnieli dodać odpowiedniego warunku w dodatku.