PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka frakcja na początek? - Ankieta

Strony : 1 [2]

Argail
11-09-2013, 21:58
Ja gram Rzymem Dom Julii, choć nie powiem kusiło mnie trochę żeby zagrać naszymi przodkami z tych okolic, bodajże Swebami. Taki mały dziki region ma swoje plusy, sami, dzicy w wielkim lesie dookoła sami wariaci z toporami ......... ech co to by była za rzeź ....... aż się rozmarzyłem :)

Guminbear
11-09-2013, 22:10
Na początek macedonia. Już podbiłem nią prawą afrykę, italię, bałkany i prawie całą arabię. Później arwenii albo Icenowie. Następnie Rzym i Partia. Ludzie narzekali podczas previewów frakcji, że jest za dużo barbarzyńców, ale teraz praktycznie każda grywalna frakcja to państwo hellenistyczne i nie podoba mi się, że to kolejne państwa diadonów będzie darmowe a nie ci scytowie z dlc.

dzony66
12-09-2013, 09:36
Zacząłem od Rzymu ;d Po krótkim czasie zmieniłem na icenów. Gra Rzymem nawet na najwyższym poziomie jest zbyt prosta :)

Reznow45
12-09-2013, 19:12
Gram Makedonami i Rzymem, a potem to chyba Arweni ;)

żeby zagrać naszymi przodkami z tych okolic, bodajże Swebami
Germańskie plemię Swebów to nasi przodkowie? Wut?
Jeśli jakieś geny Swebów przetrwały, to gdzieś w środkowej Hiszpanii.

Regulus
12-09-2013, 19:55
Gram równolegle kampanie Partią, Egiptem i Rzymem. Wszystkim trzema gra się świetnie, ale najbardziej wciągnął mnie Egipt.

ponury
15-09-2013, 15:59
Epirem zaczynam już z szósty raz, za każdym razem lanie. Gra ktoś tą frakcją i pomoże wystartować ? Grałem na trudnym i bardzo trudnym.

Atari65XE
16-09-2013, 18:22
Epirem zaczynam już z szósty raz, za każdym razem lanie. Gra ktoś tą frakcją i pomoże wystartować ? Grałem na trudnym i bardzo trudnym.
:lol: Jak to możliwe ??? -jak AI na b.trudnym nie wypowiada wojny, a jak juz to zrobi raz na 50tur to biega jak kurczak bez głowy 1 oddziałowymi armiami i sieje spam obsranymi szpiegami i czempionami , ktorzy nic nie robią i tylko sieją brud na mapie .

Kriss94
16-09-2013, 18:45

Postaraj się wejść szybko w sojusz z kimś, nawet jeżeli będzie Cie to sporo kosztowało. Do tego jeżeli tak Ci trudno, to może lepiej nie zaczynaj z nikim wojny, tylko poczekaj cierpliwie aż sąsiedzi zaczną się lać.

ponury
16-09-2013, 18:54
hehe, nie graliście Epirem. Prawda ?

Ituriel32
16-09-2013, 19:01
Grałem gorzej ma już tylko Kartagina.
Nie chcę się czepiać ale Epirowi nawet na łatwym wojnę w pieszych turach wypowiadają Rzym Syrakuzy i Ateny. A później już działa czynnik ilości wojen.
W zasadzie na wyższym poziomie trudności mamy wojnę z wszystkimi nacjami które spotkaliśmy. :lol:
Dyplomacja dla Epiru nie istnieje.

ponury
18-09-2013, 19:57
Jako że radość samego życia jest dla mnie najważniejsza, uparłem się na ten Epir. I już za dziesiątym razem przegoniłem Spartan i Ateńczyków gdzie pieprz rośnie :) obniżyłem loty i zagrałem na normalnym. Panowie już teraz gratuluję dowódcy który pociągnie Epir na trudnym.

Ghastly
19-09-2013, 18:47
Hehe, mam to samo. Zacząłem na chojraka Epirem na b.trudnym i po 4 turach miałem wojnę z 7 frakcjami. Adriajowie i Rzym oblegali Apolonie a Macedonia, Ateny i Sparta Larisse xD

redigost
14-10-2013, 09:59
Witam
Postanowiłem sprawdzić jak jest grać Epirem.
Faktycznie ciężki początek bo grałem już chyba każdą nacją i Epir jest chyba najtrudniejszy (gram tylko na legendarnym bo AI komputera jest tragiczne słabe na niższych poziomach).

I próba po kilku turach wojna z Rzymem , Syrakuzami, Spartą, Atenami, Macedonią i Ardiaei. Rzym blokuje port, Sparta z Atenami atakują wspólnie od południa Macedonia od wschodu i decydujący cios nadchodzi od Ardiaei atakują pełną armia (20 jednostek) od północy i moje państwo padło.

II próba po kilku turach wojna z Rzymem , Syrakuzami, Spartą, Atenami, Macedonią, słaba armia zabezpiecza północ. Następnie trochę ganiania się z wojskami Ateny padły następna tura Sparta . 2-3 tury na zregenerowania wojska atak na Macedonię padła bo miała wojnę z sąsiadem. Względny spokój w moich włościach, skierowałem swój wzrok na Rzym (bardzo słaby o dziwo) pada po 2-3 turach , Syrakuzy bez oparcia Rzymu padają w następnej turze. Teraz mam opanowaną już Afrykę kawałek Libii i Półwyspu Iberyjskiego i czekam na wojnę domową. Pisze z pracy przyjdę do domu to wrzucę screeny z gry.

Pozdrawiam.

redigost
14-10-2013, 17:15
"Przestrzeń na dysku przeznaczona na załączniki jest już zapełniona" Taki wpis mi się pojawił jak chciałem dodać screen.
Z tego powodu nie mogę zamieścić screenów

mackoff
17-10-2013, 09:24
Zainteresowało mnie to co zostało tutaj napisane w sprawie gry Epirem.

Mam zamiar sprawdzić czy gra tą frakcją na wysokim poziomie trudności jest rzeczywiście tak ciężka.

Postępy postaram się wrzucić na forum wraz ze screenami.

Gnejusz
16-11-2013, 13:47
Njłątwiej gra się Rzymem. problelem jest to, żę po kilkunastu turach gra się... kończy. Przechodzimy do pięknej wycieczki po mapie z zaliczaniem kolejnych bezproblemowych baz czyli zdobywamy miasta które najwyraźniej chcą być zdobyte. Najciekawszą kampania to u mnie Egipt ale nawet ją zepsuły hordy napadających na prowincję agentów rodem z Diablo 1-3. Gra po opanowaniu sterowania i interfejsu staje się przeraźliwie nudna bez względu na nację. Acha - nie będziecie się jednak cały czas nudzić, wkurzą was ryczący agenci w jasnych poświatach - to tak żeby nie zasnąć przy tej wczesnej Becie.

Asuryan
16-11-2013, 14:53
"Przestrzeń na dysku przeznaczona na załączniki jest już zapełniona" Taki wpis mi się pojawił jak chciałem dodać screen.
Z tego powodu nie mogę zamieścić screenów
Możesz umieścić je np na imegashack, a tu dać komendę img z linkiem do screena umieszczonego na zewnętrznej stronie.