Zobacz pełną wersję : Jaka frakcja na początek? - Ankieta
Ja gram Rzymem Dom Julii, choć nie powiem kusiło mnie trochę żeby zagrać naszymi przodkami z tych okolic, bodajże Swebami. Taki mały dziki region ma swoje plusy, sami, dzicy w wielkim lesie dookoła sami wariaci z toporami ......... ech co to by była za rzeź ....... aż się rozmarzyłem :)
Guminbear
11-09-2013, 22:10
Na początek macedonia. Już podbiłem nią prawą afrykę, italię, bałkany i prawie całą arabię. Później arwenii albo Icenowie. Następnie Rzym i Partia. Ludzie narzekali podczas previewów frakcji, że jest za dużo barbarzyńców, ale teraz praktycznie każda grywalna frakcja to państwo hellenistyczne i nie podoba mi się, że to kolejne państwa diadonów będzie darmowe a nie ci scytowie z dlc.
Zacząłem od Rzymu ;d Po krótkim czasie zmieniłem na icenów. Gra Rzymem nawet na najwyższym poziomie jest zbyt prosta :)
Reznow45
12-09-2013, 19:12
Gram Makedonami i Rzymem, a potem to chyba Arweni ;)
żeby zagrać naszymi przodkami z tych okolic, bodajże Swebami
Germańskie plemię Swebów to nasi przodkowie? Wut?
Jeśli jakieś geny Swebów przetrwały, to gdzieś w środkowej Hiszpanii.
Gram równolegle kampanie Partią, Egiptem i Rzymem. Wszystkim trzema gra się świetnie, ale najbardziej wciągnął mnie Egipt.
Epirem zaczynam już z szósty raz, za każdym razem lanie. Gra ktoś tą frakcją i pomoże wystartować ? Grałem na trudnym i bardzo trudnym.
Atari65XE
16-09-2013, 18:22
Epirem zaczynam już z szósty raz, za każdym razem lanie. Gra ktoś tą frakcją i pomoże wystartować ? Grałem na trudnym i bardzo trudnym.
:lol: Jak to możliwe ??? -jak AI na b.trudnym nie wypowiada wojny, a jak juz to zrobi raz na 50tur to biega jak kurczak bez głowy 1 oddziałowymi armiami i sieje spam obsranymi szpiegami i czempionami , ktorzy nic nie robią i tylko sieją brud na mapie .
Postaraj się wejść szybko w sojusz z kimś, nawet jeżeli będzie Cie to sporo kosztowało. Do tego jeżeli tak Ci trudno, to może lepiej nie zaczynaj z nikim wojny, tylko poczekaj cierpliwie aż sąsiedzi zaczną się lać.
hehe, nie graliście Epirem. Prawda ?
Ituriel32
16-09-2013, 19:01
Grałem gorzej ma już tylko Kartagina.
Nie chcę się czepiać ale Epirowi nawet na łatwym wojnę w pieszych turach wypowiadają Rzym Syrakuzy i Ateny. A później już działa czynnik ilości wojen.
W zasadzie na wyższym poziomie trudności mamy wojnę z wszystkimi nacjami które spotkaliśmy. :lol:
Dyplomacja dla Epiru nie istnieje.
Jako że radość samego życia jest dla mnie najważniejsza, uparłem się na ten Epir. I już za dziesiątym razem przegoniłem Spartan i Ateńczyków gdzie pieprz rośnie :) obniżyłem loty i zagrałem na normalnym. Panowie już teraz gratuluję dowódcy który pociągnie Epir na trudnym.
Hehe, mam to samo. Zacząłem na chojraka Epirem na b.trudnym i po 4 turach miałem wojnę z 7 frakcjami. Adriajowie i Rzym oblegali Apolonie a Macedonia, Ateny i Sparta Larisse xD
redigost
14-10-2013, 09:59
Witam
Postanowiłem sprawdzić jak jest grać Epirem.
Faktycznie ciężki początek bo grałem już chyba każdą nacją i Epir jest chyba najtrudniejszy (gram tylko na legendarnym bo AI komputera jest tragiczne słabe na niższych poziomach).
I próba po kilku turach wojna z Rzymem , Syrakuzami, Spartą, Atenami, Macedonią i Ardiaei. Rzym blokuje port, Sparta z Atenami atakują wspólnie od południa Macedonia od wschodu i decydujący cios nadchodzi od Ardiaei atakują pełną armia (20 jednostek) od północy i moje państwo padło.
II próba po kilku turach wojna z Rzymem , Syrakuzami, Spartą, Atenami, Macedonią, słaba armia zabezpiecza północ. Następnie trochę ganiania się z wojskami Ateny padły następna tura Sparta . 2-3 tury na zregenerowania wojska atak na Macedonię padła bo miała wojnę z sąsiadem. Względny spokój w moich włościach, skierowałem swój wzrok na Rzym (bardzo słaby o dziwo) pada po 2-3 turach , Syrakuzy bez oparcia Rzymu padają w następnej turze. Teraz mam opanowaną już Afrykę kawałek Libii i Półwyspu Iberyjskiego i czekam na wojnę domową. Pisze z pracy przyjdę do domu to wrzucę screeny z gry.
Pozdrawiam.
redigost
14-10-2013, 17:15
"Przestrzeń na dysku przeznaczona na załączniki jest już zapełniona" Taki wpis mi się pojawił jak chciałem dodać screen.
Z tego powodu nie mogę zamieścić screenów
Zainteresowało mnie to co zostało tutaj napisane w sprawie gry Epirem.
Mam zamiar sprawdzić czy gra tą frakcją na wysokim poziomie trudności jest rzeczywiście tak ciężka.
Postępy postaram się wrzucić na forum wraz ze screenami.
Njłątwiej gra się Rzymem. problelem jest to, żę po kilkunastu turach gra się... kończy. Przechodzimy do pięknej wycieczki po mapie z zaliczaniem kolejnych bezproblemowych baz czyli zdobywamy miasta które najwyraźniej chcą być zdobyte. Najciekawszą kampania to u mnie Egipt ale nawet ją zepsuły hordy napadających na prowincję agentów rodem z Diablo 1-3. Gra po opanowaniu sterowania i interfejsu staje się przeraźliwie nudna bez względu na nację. Acha - nie będziecie się jednak cały czas nudzić, wkurzą was ryczący agenci w jasnych poświatach - to tak żeby nie zasnąć przy tej wczesnej Becie.
"Przestrzeń na dysku przeznaczona na załączniki jest już zapełniona" Taki wpis mi się pojawił jak chciałem dodać screen.
Z tego powodu nie mogę zamieścić screenów
Możesz umieścić je np na imegashack, a tu dać komendę img z linkiem do screena umieszczonego na zewnętrznej stronie.