PDA

Zobacz pełną wersję : Napoleon/Empire

seba225
25-07-2012, 12:34
Czym się różni Napoleon od Empire poza mapą i mniejszą liczba frakcji? Zamierzam kupić ale czy warto? Czy jesto to jakaś ogromna różnica? Co nowego wprowadza Napoleon.?

Arrim
25-07-2012, 12:45
Też przyłączam się do tego pytania, bo chciałbym kupić jedną z tych gier (albo obie :D). Nie wiem czy po kupieniu Empire się rozczaruję, a po zakupie Nap-a zachce mi się Empire. Mógłby ktoś z osób w to grających/które grały zarzucić jakąś obiektywną opinię?

Przemysł II
25-07-2012, 16:25
nie lepiej kupić game of the year?? masz 2 gry razem za fajną cenę chociaż widziałem niższe już
tu masz link Empire & Napoleon Total War GOTY STEAM KEY PL (http://allegro.pl/empire-napoleon-total-war-goty-steam-key-pl-i2512786610.html)

co do tego co wprowadza Napoleon to wiele rzeczy :)
- straty w ludziach jeżeli wyślesz ich w zimę gdzieś poza miasto
- leje po kulach w czasie bitwy
- zmiany w dyplomacji typu żądanie określonego zachowania się jakiegoś państwa w stosunku do trzeciego
- straty w oddziałach, np po bitwie, automatycznie się uzupełniają w zależności od poziomu rozbudowania placówek do zaopatrywania żołnierzy w przeciągu kliku tur
- nie ma armii klonów
- moim zdaniem lepsza optymalizacja
- i wiele wiele więcej

Asuryan
25-07-2012, 20:01
Napoleon jest zdecydowanie lepszy jeśli chodzi o rozwiązania na mapie kontynentu, lecz Empire ma większy rozmach (trzy kontynenty+szlaki handlowe na dodatkowych trzech, więcej wynalazków i rodzajów agentów oraz większe tereny bitew). Napoleon nie ma ostrzałów szeregami piechoty liniowej, ale za to lepiej działające czworoboki i bardziej realistyczne bitwy morskie.