Zobacz pełną wersję : Państwo Papieskie-Wielka Kampania
Witam w gre medival2 gram od niedawna i mam pytanie czy w Wielkiej Kampani można grac Państwem Papieskim? Jeżeli tak to w jaki sposób je odblokować w wyborze frakcji.
Templar Crusader
27-08-2012, 19:23
Niestety nie da się . Odblokowałem wszystkie frakcje grzebaniem w plikach , a PP nie było . Jedynie można nim grać w Własnej Bitwie .
Dzięki a tatarami i mongołami też nie można?:(
Templar Crusader
27-08-2012, 19:44
Mongołami chyba(nie jestem pewny) możesz w MW2 Kingdoms w Kampanii Krzyżaków . Tatarami nie .
Jeszcze możesz zagrać w MW2 Kingdoms plemionami Indian(Apacze , Majowie itp) .
adriankowaty
27-08-2012, 20:08
oj, pan raczy żartować. Wchodzisz w descr_strat i tam wśród "nonplaying factions" jest papal_state. Przenosisz po prostu to do playing factions i po sprawie.
No właśnie. Poza tym ani Mongołami, ani Timurydami, ani Aztekami nie można grać, chyba, że na modzie. Gdy wybierasz ich to frakcja po prostu ginie, bo nie ma żadnych generałów ani miast.
oj, pan raczy żartować. Wchodzisz w descr_strat i tam wśród "nonplaying factions" jest papal_state. Przenosisz po prostu to do playing factions i po sprawie.
No nie jest to takie łatwe jakby się mogło zdawać :mrgreen: Aztekowie, Mongołowie i Timurydzi to tzw emergency factions - czyli nacje pojawiające się dopiero w rozgrywce w x turze po spełnieniu odpowiednich wymagań. Owszem, można by pewno nimi grać, tylko trzeba by było dodać im startowego generała, wojsko, a pewno także i prowincję.
Z papiestwem jest bardziej skomplikowana sprawa - z jednej strony istnieje od początku, ale z drugiej strony jest to frakcja specjalna (zwołująca/zgadzająca się na zwołanie krucjaty, dokonująca ekskomunik, etc). Na pewno można ją jakoś odblokować (tak samo jak emergency factions), skoro można grać nią w modach. Jest to jednak na pewno o wiele bardziej skomplikowane niż tylko przerzucenie z non-playable do playable...
Aztekami Mongołami i Timurydami nie da się zagrać inaczej niż za pomocą moda ale Państwem Papieskim można odblokowując je w plikach descr_strat i tak jak adriankowaty napisał przenosisz i to wszystko. Działa bez problemu. U niektórych ważne jest tylko by nie zerkać na drzewko genealogiczne.
adriankowaty
28-08-2012, 09:17
O właśnie. Sam gram państwem papieskim. Co do frakcji efemerycznych - na co oni komu? Aztekowie to takie mięcho armatnie, a Nomadzi mają mizerną piechotę.
Templar Crusader
28-08-2012, 12:39
O właśnie. Sam gram państwem papieskim. Co do frakcji efemerycznych - na co oni komu? Aztekowie to takie mięcho armatnie, a Nomadzi mają mizerną piechotę.
Aztekowie ? W Mw2 Kingdoms grałem nimi i spokojnie pokonywałem Hiszpanów i Francuzów ;) (a mieli proch i artylerię ^^ )
adriankowaty
28-08-2012, 18:04
W kupie siła, co? Ha, w America Campaign jednostki kolonizatorów są mniejsze 2-krotnie niż w podstawce.