Zobacz pełną wersję : Problem z grą pokazuję się logo gry i gra się nie włącza
Dracullus
04-09-2012, 23:34
Mam Windows 7, 6gb ramu, procek 3,2 ghz, Kartę Graficzną: GeForce GT 520 (zaktualizowaną) Gra jest oryginalna na Steam. Jestem nowym użytkownikiem więc proszę o pomoc, dziwne jest że moja siostra chociaż ma słabszy komputer( to jest laptop) gra śmiga na minimalnych wymaganiach, a i od razu dodam też ten problemik tutaj: gdy ustawiam sobie wyższą rozdzielczość w grach one lagują tzn: liczba klatek na sekundę mocno spada a gdy zmniejszę rozdzielczość to gra śmiga bez najmniejszego laga ! na full wymaganiach ktoś wie o co biega?
Servant of DarkneSs
13-10-2012, 10:01
Witam .
Najpierw odniosę się do twojego pierwszego pytania . Jeśli chodzi o twój sprzęt to nie jest on najwyższych lotów ale powinien uciągnąć shoguna więc twoim problemem może być defekt techniczny który wystąpił podczas instalacji .
Teraz wyjaśnię dlaczego gry mogą ci lagować . Najczęstszym powodem tego zjawiska są programy włączone w tle (dlatego przed każdą rozgrywką radze ci je wyłączać ),drugim powodem zaraz koło prgrogramów chodzących w tle jest zawalony dysk . ;)(mój najczęstszy problem)
Jeśli chodzi o rozdzielczość to normalne ze na mniejszej zawsze uciągniesz o wiele większe wymagania niż na większej . Podam ci przykład na mojej karcie gram w Wiedźmina 2 ZB na wysokich ustawieniach w rozdziałce maksymalnej a gdy zmniejszę rozdzielczość o choć jedną pozycje to juz moge grać bez jakichkolwiek lagów na maksymalnych ustawieniach .
Mam nadzieje ze choc troche pomogłem. (sry za błędy :P)
Dracullus
29-10-2012, 20:14
Dziękuje. To odnośnie rodzielczośći już zauważyłem. ale Mój problem leży w tym że gra się wgl nie chcę włączyć. Nie wiem co jest przyczyną mam 200 gb wolnego miejsca :) Jeżeli byś mi jakoś pomógł grę już z 5 razy reinstalowałem. Tak jak wyżej u Mojej Siostry gra działa normalnie za to u Mnie wgl nic się nie dzieje no pokazuje się to logo i kicha :< Chciałbym dokończyć Mój podbój ale nie mogę!! Proszę LUDZIĘ podajcie pomocną dłoń !