PDA

Zobacz pełną wersję : Problemy techniczne

Ensis
17-09-2012, 19:24
Temat przeznaczony jest do rozwiązywania problemów technicznych.

erajsza
18-09-2012, 13:29
Proszę o pomoc mam zaistalowane wszystkie patche do darthmoda wlacznie z 8.0 i jak wlaczam moda i wybieram kampanie np Polska to widac pasek ladowania i wywala mnie do pulpitu Prosze o pomoc :)

Pomoze ktoś?

Elhior
18-09-2012, 15:37
Proszę o pomoc mam zaistalowane wszystkie patche do darthmoda wlacznie z 8.0 i jak wlaczam moda i wybieram kampanie np Polska to widac pasek ladowania i wywala mnie do pulpitu Prosze o pomoc :)

Pomoze ktoś?

...
Co to znaczy "wszystkie patche"?
Przecież wystarczy ci tylko jeden 8.0 właśnie. (plik ma 2,9 Giga)
Także radzę:
1. Odinstaluj wsio.
2. Zainstaluj Empire.
3. Zaktualizuj w pełni Empire
4. Ściągnij Darthmoda wersję pełną, 1 plik - 2,9 Gb
5. Zainstaluj
6. Graj (albo daj znać co nie działa

pozdr.

Salvo
18-09-2012, 18:26
W launcherze wybierz rodzaj kampanii i spróbuj odpalić jeszcze raz.

Smigol
19-09-2012, 11:32
Da się spolszczyć Darthmoda ? Chociaż żeby eventy historyczne były po polsku bo chciałem sobie poczytać :> ?

Salvo
19-09-2012, 12:40
Jasne, że da! Pytanie tylko "kto chętny zrobić polski plik językowy" 8-)

Smigol
19-09-2012, 16:01
Rozumiem, mam jeszcze problem ponieważ mam wersję Darthmoda 8.0 niby wszystko ładnie grałem już ze trzy razy, ale nagle mam taki błąd jak kolega wcześniej gra po wczytaniu kampanii lub rozpoczęciu nowej wyłącza się. A trick w luncherze nie działa, help.

Salvo
19-09-2012, 19:18
Jak chcesz wczytać to w launcherze musisz wybrać odpowiedni save game (tam gdzie kampanie),odpalić grę i wczytać.

Elhior
Jest w gameplayu to co mówiłem.

Smigol
19-09-2012, 23:17
Tylko który save jest odpowiedni bo mojego tam nie ma, chyba nie kminie tego launchera.

Elhior
20-09-2012, 09:19
Elhior
Jest w gameplayu to co mówiłem.

Jest, ale jest zbugowane.
Sprawe już wyjasniłem na TWcenter, a sam wyedytowałem co trzeba.

Salvo
20-09-2012, 10:31
W launcherze wybierasz zakładę z kampanią, klikasz ostatnią opcję (save games), wybierasz rodzaj kampanii w jaki grałeś, a potem państwo jakim grałeś. Potem odpalasz grę i wczytujesz co trzeba.

Smigol
20-09-2012, 13:50
Ciągle mnie wywala co bym nie wybrał a gdy sprawdzałem integralność jeden plik był uszkodzony. Nie wiem co poradzić...

Elhior
20-09-2012, 14:04
Ciągle mnie wywala co bym nie wybrał a gdy sprawdzałem integralność jeden plik był uszkodzony. Nie wiem co poradzić...

No przecie jak plik uszkodzony to wiadomo co trza robić. Napisałem Ci w punktach co trzeba, zaoszczędziłbyś masę czasu swojego i naszego.

Smigol
20-09-2012, 18:33
Zrobiłem wszytko punkt po punkcie i nadal rozpoczynając nową grę lub wczytując cokolwiek wywala na pulpit i ukazuje sie okienko że Empire: TW przestał działać.

Elhior
21-09-2012, 07:46
Zrobiłem wszytko punkt po punkcie i nadal rozpoczynając nową grę lub wczytując cokolwiek wywala na pulpit i ukazuje sie okienko że Empire: TW przestał działać.

Spokojnie. Dojdziemy do wszystkiego. Czyli zreinstalowałeś empire, a potem na to nagrałeś DMUC i dalej kicha?
To ja mam inne pytanie. A jak zrobiłes teraz reinstal podstawki, to sama podstawka ci dobrze chodzi?
Może warto sprawdzić też integralność plików PRZED zainstalowaniem DMUC jak i PO.

powodzenia

Ensis
22-09-2012, 10:19
Może warto sprawdzić też integralność plików PRZED zainstalowaniem DMUC jak i PO.

Sprawdzenie spójności po instalacji modyfikacji, popsuje modyfikacje.

Smigol
22-09-2012, 11:08
Powyrzucało mnie kolejne parę razy, gdy chciałem wczytać swoją kampanie zacząłem nową i wszystko chodzi, dziwne ale na razie jest ok.

[IG] Misiak
24-09-2012, 07:18
Instalacja moda niby dziecinnie prosta a mam z nim problemy :roll: otóż wszystko jest ok do momentu wybrania frakcji i kliknięciu " na rozpoczęcie kampanii". Czy ktoś z Was miał podobny problem?

Salvo
24-09-2012, 14:45
A kampanię w launcherze wybierasz przed włączeniem?

[IG] Misiak
24-09-2012, 14:52
Tak wybieram kampanię wczesną bądź późną. Nie ma znaczenia którą wybiorę, ponieważ efekt jest taki sam - wycieczka do pulpitu po wciśnięciu na rozpoczęcie gry w menu wyboru frakcji.

Rostel123
24-09-2012, 15:01
Panowie mam pewien problem ponieważ wszystko zainstalowałem i włączam sobie Darthmoda
Ustawiam sobie jakie chce ustawienia daje START wlacza sie Empire i po 3 sekundach wychodzi mi "Program Total War przestał działać"

Salvo
24-09-2012, 19:00
Tak wybieram kampanię wczesną bądź późną. Nie ma znaczenia którą wybiorę, ponieważ efekt jest taki sam - wycieczka do pulpitu po wciśnięciu na rozpoczęcie gry w menu wyboru frakcji.
Też tak miałem na początku, sprawdź czy mod tworzy user.script.
Ewentualnie odinstaluj wszystko, zainstaluj na nowo E:TW i sprawdź integralność gry w steam'ie.

Jutro/pojutrze poszukam na TWC, czy są podobne problemy i jak sobie z nimi radzą.
Raostel - podobna sytuacja.

Rostel123
24-09-2012, 19:42
Dzięki :)

[IG] Misiak
25-09-2012, 07:33
Też tak miałem na początku, sprawdź czy mod tworzy user.script.
Ewentualnie odinstaluj wszystko, zainstaluj na nowo E:TW i sprawdź integralność gry w steam'ie.

Jutro/pojutrze poszukam na TWC, czy są podobne problemy i jak sobie z nimi radzą.
Raostel - podobna sytuacja.

Dzięki Salvo za wsparcie ;) Dziwna sprawa ale wystarczyło u mnie zmienić liczbę tur na rok i poszło. Proponuję koledze Raostelowi spróbować tego myku. Mam ustawione 4 tury. Nic nie odinstalowałem.

Na TWC niestety nie miałem chwili zajerzeć eh...

Smigol
25-09-2012, 15:37
Ew. wcześniej się zaloguj na Steama.

Elhior
27-09-2012, 08:06
Ew. wcześniej się zaloguj na Steama.

???
Aby działał DMUC 8.0 trzeba najpierw uruchomić Steam, a dopiero później odpalić launcher z DMUC. Inaczej wywala do pulpitu. Nie ma możliwości gry w DMUC bez Steam'a...

vonRee
27-09-2012, 20:26
Rostel123 znalazles jakies rozwiazanie tego problemu, bo mam dokładnie to samo :/ ?

Panowie mam pewien problem ponieważ wszystko zainstalowałem i włączam sobie Darthmoda
Ustawiam sobie jakie chce ustawienia daje START wlacza sie Empire i po 3 sekundach wychodzi mi "Program Total War przestał działać"

Czysta wersja działa poprawnie a Darth wogóle.
(próbowałem już reinstal moda)

Salvo
29-09-2012, 09:19
Niestety mam ostatnio małe urwanie głowy i mało czasu na cokolwiek.

Spróbuj może wybrać inną kampanię, może jakiejś opcji w launcherze nie włączyłeś?

Dział problemów z DM na twc: http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1646 - jakbyście chcieli tam poszperać,może (na pewno) inni też takie problemy mają.

kacpik11
04-10-2012, 19:43
Mam taki problem, ściągąłem instalator i przy próbie uruchomienia wyskakuje komunikat" unable to open archive " Pobrałem plik exe kilka razy i zawsze ten sam efekt.

Salvo
05-10-2012, 08:12
Może otwierasz starym winrarem, a Vader pakuje 7zipem?

kacpik11
05-10-2012, 18:10
To z launcherem sa problemy nie z rozpakowaniem.

Salvo
06-10-2012, 09:36
Sprawdzałeś integralność gry na steamie przed instalacją?

Czasem launcher nie generuje user.scriptu i to powoduje problem, czasem nie mamy zaznaczonych jakiś opcji, czasem mamy zaznaczone wykluczające się - to też część możliwości.

Karmel
21-10-2012, 21:56
Mam problem z tym modem, gdy chcę zacząć nową kampanię to wywala mnie do pulpitu i wyskakuje błąd Empire.exe
Wie ktoś jak to naprawić?

kubek88
24-10-2012, 18:43
Witam was wszystkich

Gram w empire dość długo ale świat modyfikacji zawsze był mi obcy w total war.Po przeczytaniu wielu postów chwalących Darthmod postanowiłem go sprawdzić.Ściągnąłem Darthmod 8.0 Platinium i....Wypakowałem do jednego pliku(miałem w 2 częściach) tak jak kazali, zainstalowałem tak jak osobną grę.Odpalam, włącza się okienko w którym zmieniam ustawienie itd. chcę uruchomić grę i wyświetla mi się komunikat: System Windows nie może odnaleźć pliku Empire.exe...Proszę o pomoc.Możliwe ,że to drobnostka ale jak mówię z modów nigdy nie korzystałem.Pozdrawiam

Salvo
25-10-2012, 13:01
ps.Pisałem już w dziale Darthmod ale nie zależy mi na czasie wiec napiszę jeszcze tu
A ja tam kasuję ;)
Zresztą skoro Ci nie zależy to po co piszesz w dwóch tematach :D ?

System Windows nie może odnaleźć pliku Empire.exe...Proszę o pomoc.Możliwe ,że to drobnostka ale jak mówię z modów nigdy nie korzystałem.Pozdrawiam
Przed instalacją najlepiej sprawdzić integralność Empire na steamie.

Ogólnie Empire niby ma instalera, więc powinno być prosto, a często błędy wyskakują.
1.Sprawdź czy dobrze zainstalowałeś (data, czy co tam kazali),
2.Odinstaluj DM i sprawdź integralność.
3.Odinstaluj wszystko, zainstaluj na nowo Empire, ściągnij patche, sprawdź integralnosć, zainstaluj DM.

kubek88
25-10-2012, 15:00
Chciałem napisać ,że zależy mi na czasie:)

Ok.A powiedz mi w jaki sposób mam sprawdzić integralność gry ze steam? I gdzie najlepiej zainstalować Darthmod bo w tym momencie mam na odzielnym dysku.

Salvo
26-10-2012, 14:50
Jak instalować: [ur]http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=562414[/url]

Jak używać launchera: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=562567

kubek88
27-10-2012, 22:22
Niestety...Zrobiłem wszystko jak kazaliście i nic.Preblem ze znalezieniem Empire.exe już się nie pojawia ale w dalszym ciągu nie mogę uruchomić gry.Odinstalowałem wszystko.Zainstalowałem od nowa Steam i Empire, sciągnąłem patche.Następnie sprawdziłem integralność gry ze Steam(wszystko było ok)zainstalowałem moda w pliku common/empire total war tak jak kazali.Skrót pojawił się odrazu na pulpicie więc odpaliłem.zaznaczyłem ustawienia, włączyłem start.Pojawił się wstęp i...Błąd.Wywaliło mnie z powrotem na pulpit.Ehh chyba już zawsze będę grał w podstwakę.Proszę nie zachwalajcie tak tego moda bo strasznie mi żal ,że nie mogę w to zagrać...Czekam na pomoc!!!:)

Salvo
28-10-2012, 12:34
A kampanię ustawiłeś - to jest najczęstszy błąd?

Czasem też trzeba sprawdzić, czy user.script generuje, jest tam jakaś opcja w launcherze, ewentualnie ręcznie...
Więcej pomóc nie mogę, musiałbym siąść przy Twoim kompie i samemu posprawdzać ;)

kubek88
28-10-2012, 15:46
generalnie z kompem jestem trochę na bakier więc jakbyś mógl to wytłumacz o co chodzi z tym user.script...Teraz spróbowałem włączyć normalnie przez steam i poszło..Nawet przy wczytywaniu jest grafika Darthmod i menu też wygląda inaczej ale sama gra wygląda dokładnie tak jak wyglądała.Liczba tur na rok ta sama i ogólnie wszystko identycznie.Kampanię też rozpoczynam w 1700.Zmienił się tylko język z polskiego na angielski. Jak próbowałem przez launchera to ustawiłem późną kampanię i 4 tury na rok.Niestety wywala po pojawieniu się grafiki Darthmod.Wygląda na to że ostatnia nadzieja w tajemniczym dla mnie user.script. Napisz jak możesz o co chodzi bo z tego co napisali w obsłudze launchera na stronie, którą mi podesłałeś niewiele rozumiem.Czy tego pliku brakuje?czy jest tam gdzie nie powinien?Czy może gu usunąć? Nie mam pojęcia cholera:)I w którym miejscu w launcherze jest ta opcja.

Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam z zasypanego Pruszkowa

kubek88
28-10-2012, 15:57
Zapomniałem jeszcze o jednej rzeczy.O co chodzi przy wyłączaniu launchera?mianowicie DME Ready i Vanilia Ready?:) Co mam tam wybrać i czym jest Vanilia?:)

Salvo
29-10-2012, 14:22
Pisz wyraźnie i nie tak chaotycznie, używaj spacji i dużych liter. Nie pisz posta pod postem - używaj opcji edytuj.
Na razie słowne ostrzeżenie, jak za mało to dojdzie warn tradycyjny.

Jeżeli odpaliła się grafika itp. to już dobrze.
Zmiany zależą od tego co w opcjach poustawiasz (np. nowe jednostki, 40 jednostek w armii, nowa muzyka, nowe teksturki, dymy....).

Vanilia to gra bez modów. Naciskając tamten przycisk przy odpalaniu E:TW DME będzie wyłączony.

kubek88
30-10-2012, 08:50
Rozumiem ,że odpowiedzi na zadawane przeze mnie pytania mogą być dla kogoś banalne i wzbudzają irytacje ale żeby odrazu ostrzeżenie:D Śmieszne to trochę.

Jeżeli nie będzie to problemem to proszę o krótką odpowiedź na wcześniej zadane przeze mnie pytanie dotyczące user.script:)

P.s niewyraźne pisanie wynika ze stanu technicznego mojej służbowej klawiatury.proszę o wyrozumiałość(nie tylko w tej sprawie) Pozdrawiam!:)

Salvo
30-10-2012, 15:12
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=562567
Sprawdź punkt checking files przed odpaleniem, powinien wykazać błędy. Wszystko pokazane na obrazkach, więc nie powinieneś mieć problemów.

Nie interesuje mnie stan techniczny Twojej klawiatury, obchodzi mnie co i jak piszesz ;)

Matrix1001
03-11-2012, 09:35
Witam
Czy koniecznie potrzebny jest steam żeby grać w darthmod 8.0 ? zainstalowałem na pirackim empire lecz jest czarny ekran a następnie wywala do pulpitu.

Na forum nie tolerujemy piractwa, otrzymuje Pan pierwsze ostrzeżenie. Ensis

Ensis
03-11-2012, 10:36
Każda modyfikacja wymaga oryginalniej wersji gry.

cegiel
26-11-2012, 23:22
Witam.Zainstalowałem sobie Darth Moda 8.0 Platinium i mod świetnie działa tylko,że kiedy chce sobie zagrać w mulit to mam wszystkie bitwy niedostępne(napisane jest ,że użytkownik ma inną wersje gry) .Myślę sobie,że w takim razie zagram w multi w Empire.Włączam go przez Steama i włącza się ale Darth Mod.Myślałem,że będę mógł grać w obie gry.Czy po prostu muszę gdzieś coś przestawić w opcjach?

Salvo
29-11-2012, 14:32
Włączając Empire przez Steama wciąż włączas DM. W opcjach menu startowego DM jest opcja "disable to vanilia", czy coś w tym stylu. Będziesz wtedy mógł grać w czyste Empire bez potrzeby odinstalowania modyfikacji ;)

Cymberkaj
08-12-2012, 17:41
Uprzejmie proszę o pomoc.

Chcę sobie ściągnąć najnowszą wersję 8.0 Platinum. Ściągnąłem już sobie part 1 (z dwóch) z Mod DB, ale za nic w świecie nie chce mi się ściągnąć. part 2. Ciągle tylko wyskakuje taki komunikat:

The file you have selected (DarthMod_Empire_v8.0_Platinum.zip) is not available via any mirrors. Please check back shortly as our servers update every 5 minutes.

Taki komunikat wyskakiwał mi też przy part 1, ale za chyba 5 razem w końcu zadziałało klikanie "check back". Tutaj już nie. Ja wiem, że są jeszcze inne strony, skąd można pobrać zapewne bez problemu, ale szkoda mi 3 godzin nadszarpniętych udanym ściągnięciem part 1. Jak sobie z tym poradzić? Czy muszę wszystko ściągać od nowa z innej strony, czy jest jakiś sposób?

Salvo
09-12-2012, 11:22
Jak part2 jest na jakimś innym serwisie to dociągnij stamtąd. Jak nie to próbuj co 5 minut.

kubek88
26-12-2012, 16:00
Witam Ponownie.

W końcu udało mi się zainstalować DM.Postanowiłem odinstalować wszystko razem ze Steam i ściągnąć moda z innego źródła w jednej części.Teraz działa i muszę powiedzieć ,że jest to zupełnie inna gra:)Dzięki za pomoc.
Mam jeszcze jedno pytanie w sprawie problemów technicznych.Czy można coś zrobić z niesamowicie powolnym oczekiwaniem na ruch komputera? W podstawowej wersji były z tym problemy ale teraz to już lekka przesada...Imperium Osmańskie wykonuje swój ruch dobrych kilka minut.
Pytanie drugie:Czy mogę do tego Moda dodawać inne? np.Nowe jednostki? Jeżeli tak to w jaki sposób?

Salvo
26-12-2012, 18:04
U mnie nie trzeba było długo czekać na ruchy kompa, może sprawa zbyt wysokich ustawień?

DarthMod dotyka praktycznie każdego elementu podstawki, więc dodawanie innych modyfikacji w większośći przypadków doprowadzi do crashów gry ;) Jeśli chcesz jakieś dodać to proponuję ograniczyć się do submodów do DM, są one robione specjalnie pod tą modyfikacje (TWC --> forum DM ---> subforum z submodami). Sposób instalacji powinien być objaśniony, jak nie to daj znać ;)

Najlepszy
13-01-2013, 10:30
Witam,mam podobny problem jak koledzy we wcześniejszych wypowiedziach odnośnie wywalania do pulpitu,mam nadzieje że znajdzie się ktoś kto mi pomoże,bo "walcze" z tym od tygodnia i bez efektu,brakuje mi już pomysłu co robie źle:(Zainstalowałem moda 8.0 platinium,ustawiam po kolei campanie,tury itd.Jak włączam startem przez moda pokazuje się początkowa tarcza i wywala mnie do pulpitu z napisem że Program Empire przestał działać:(,jak włącze przez empire w steamiepo dojde do ekranu campani ale okazuje się że tło jest z moda,ale wybór państw i mapy są z Empire,nawet po wyborze któregoś z państw,zaczyna wgrywać i wywala mnie do pulpitu już nie wiem o co chodzi?.Po sprawdzeniu spójności plików okazuje się że wszystkie pliki zostały pomyślnie zweryfikowane.Już próbowałem odinstalować gre i moda ale dalej bez efektu.Jak by ktoś mi pomógł i powiedział co robię źle ?,pokierował krok po kroku to byłbym wdzięczny.Nie wiem jak sprawdzić user.script może w tym jest problem?Pozdrawiam i dziękuje.

Ateista
13-01-2013, 13:05
a ja mam z kolei taki problem że gra chodzi dobrze w Europie ale jak przejdę do Ameryki to po chwili gra się zacina i wali w pulpit

Salvo
14-01-2013, 09:10
Najlepszy
NetFramework nowy masz?
Inne mody działają/działały?

Ateista
14-01-2013, 22:26
NetFramework mam nowy. Jestem zagorzałym fanem DM, ale kiedyś grałem w TROM i chodziło jakoś. Jutro spróbuję rozwiązać problem na własną rękę i jak coś podam rozwiązanie.

EDIT: błąd naprawiłem, zrobiłem to co każdy na początku by zrobił reinstalacja steama, gry oraz moda.

Najlepszy
17-01-2013, 17:25
Dzięki Salvo za podpowiedź ale mam win8 więc chyba
4.5 mam wbudowany odrazu,innych modów nigdy nie próbowałem dodam ze to mój pierwszy,i wcześniej jakoś 3 tygodnie temu trochę w niego pograłem i nagle bach "pobite gary"jak byś mógł pomóc to będe wdzięczny:)

Najlepszy
17-01-2013, 23:48
Dzisiaj jakoś się udało dojść do wyboru kampani już z nowymi państwami pod 8.0,choć sam nie wiem co tam namieszałem w luncherze,ale po wyborze państwa wywala na pulpit z informacja że empire total war przestał działać:(

Najlepszy
17-01-2013, 23:55
Weryfikacja jednego pliku jest niepomyślna,zostanie pobrany automatycznie,ciekawe czy on sam go pobierze?

Salvo
18-01-2013, 13:03
Po pierwsze używaj opcji edytuj. Jak nie to warn będzie, ok?

W luncherze pamiętaj żeby wybrać kampanie w jaką chcesz później grać. Wtedy powinno już wszystko działać.

Najlepszy
19-01-2013, 00:26
Zaznaczam kampanie itd,ale dalej wylącza po wyborze państwa,może ten user.script już sam niewiem pomocy !!:)

Salvo
19-01-2013, 12:01
Sprawdć czy wszystko robisz zgodnie z instrukcją.

Najlepszy
19-01-2013, 16:13
Już to przeglądałem wcześniej i niestety nie widze nic co bym mógł robić inaczej:(,troche ten user script mnie niepokoi,w luncherze jak robie open user script to czasami coś pokazuje a czasami nie,nie wiem może za dużo mieszam :(,teraz tylko pokazuje początkową tarcze i wywala do pulpitu,chyba przyjdzie mi odinstalować wszystko po raz 6-ty i zainstalować od nowa.Mało tego znowu pokazuje niespójność 1 pliku.

kirlan
19-01-2013, 16:53
1) PEŁEN GRUNTOWNY fizyczny skan dysku twardego z opcją autonaprawy
2) MEMTEST (sprawdzenie FIZYCZNE pamięci RAM)

cobran
29-01-2013, 17:28
Mam problem , gram sobie w empire z darth modem i nagrywam filmiki z gry przy pomocy programu badicam, problem polega na tym że nagle w trakcie bitwy gra sama się wyłącza(pokazuje się pulpit bez żadnego error'u). Udało mi się rozwiązać problem zmniejszając opcje grafiki i zmieniając program do nagrywania

Salvo
31-01-2013, 16:19
Mam problem

Udało mi się rozwiązać problem zmniejszając opcje grafiki i zmieniając program do nagrywania

Więc problemu już chyba nie ma?
;)

Pochwal się jak coś uda Ci się nagrać 8-)

eldrad07
10-02-2013, 11:33
Pomocy!
Ściągnąłem w 2 częściach Darth mod włączam part 1 odpalam instaluję do folderu o nazwie Empire Total War tam gdzie są już foldery gry, i w połowie mi się wyświetlają pliku z końcówką .save... decompression obscured.... i mam wybór ignoruj ponów próbę itd. nic nie działa ui tak.
nie wiem o co chodzi
pomocy

lvcas
12-02-2013, 15:42
Moze archiwum jest uszkodzne. Sprobuj sciagnac jeszcze raz przy pomocy akceleratora. Ja np uzywam jdownloadera.

Salvo
12-02-2013, 20:26
Ściągnij jeszcze raz, tak jak zawsze, akcelatory nie są potrzebne ;)

Upewnij się, że masz nowego Net Frameworka.

lvcas
13-02-2013, 10:06
Czy sa potrzebne to zalezy jakiej przegladarki uzywa. Internet explorer ma to do siebie ze przy duzych plikach lubi sie pobieranie rozlaczyc. Firefoxowi tez nie ufam bo mialem podobny problem jakprzy IE;-)

kirlan
15-02-2013, 17:40
Zmień dostawcę internetu!!

Shane
19-02-2013, 11:36
Witam,dwa dni temu zainstalowalem Darta+polish units,pogralem troche,na drugi dzien kiedy odpalilem gre,wywala do pulpitu zaraz po ukazaniu sie niebieskiego tla z logiem vadera(Program prestal dzialac)Juz trzy razy instalowalem na nowo ( sytuacja jest tym bardziej nieciekawa gdyz posiadam wersje steamowa,wiec za kazdym razem kiedy chce zainstalowac gre,musze ja po prostu jeszcze raz sciagac)sprrwdzalem spojnosc,ustawialem ocje,sprawdzilem juz chyba wszystkie kombinacje.Przegladalem forum twcenter,jest tam kilka tematow ludzi z podobnym problemem,niestety bez odpowiedzi...Macie jakies pomysly?

Mitusonator
20-03-2013, 07:47
Witam.Mam pewien problem, kiedy klikam na koniec tury (jest chyba 1738 , gram Francją) to wszystko się zwiesza mogę ruszać tylko kursorem a gry mi nawet nie wywala żadnego błedu poprostu wszystko się zacina . Próbowałem grać z innego savea i sprawdzałem spójność plików gry . Nie mam pojęcia co robić :cry:

Salvo
20-03-2013, 22:37
Czasem tak bywa, musi zacząć grać od nowa, tą kampanię sobie odpuść. Ewentualnie spróbuj odpalić jakiegoś autosava z 1/2 tur wcześniej.

Popcorn
27-03-2013, 04:09
Witam.
Mam mianowicie problem, że gdy walczę z poganami z Mughal Empire, który to bezbożny kraj zaatakował mnie, ich jednostka jazdy Qizilbash powoduje wywalenie do pulpitu podczas próby ładowania bitwy. Wiecie czy da się ją jakoś usunąć z gry ?

Salvo
31-03-2013, 14:23
Jeśli jest błąd to najlepiej zgłosić Vaderowi na TWC.
Ewentualnie w plikach można pogrzebać (dużo powiedziane, dość prosta robota) i usunąć Mughalom możliwość ich rekrutacji.

Arbeito
04-04-2013, 14:59
Witam!
Mam ten sam problem co Najlepszy. Gdy włączam grę ukazuje mi się przez kilka sekund "tarcza" i... "Empire: Total War przestał działać". Sprawdzałem wszystkie porady, jednak żadne nie działają. Kilka razy instalowałem już moda i samego Empire, lecz ciągle to samo. Dodam, że ostatnio, gdy instalował system (64bit) to formatowałem tylko dysk C, a steama miałem zainstalowanego na dysku D. W ten sposób mój system raczej nie widzi steama i innych programów wcześniej zainstalowanych. Pisząc nie widzi mam na myśli to, że nie ma tych programów w Panelu sterownia->Odinstaluj program, czy też gdy włączam Start->Wszystkie programy. Może to jest tego powodem? Jeszcze jedno. Kiedyś DarthMod (8.0) działał mi (przed formatem dysku i instalacją nowego systemu).

Salvo
04-04-2013, 15:51
Jeśli czyste Empire Ci działo, to raczej nie tu tkwi problem, choć nigdy nic nie wiadomo.

Pytanie czy steam pościągał Ci updaty, skoro teraz komp go nie widzi.

Okienko startowe z opcjami Ci się pojawia?

Arbeito
04-04-2013, 16:43
Tak, steam pościągał wszystkie updaty. Okienko startowe także mi się pojawia.

Salvo
05-04-2013, 13:28
Czasem trzeba ręcznie wygenerować skrypt (przynajmniej z szogunem 2 tak miałem) w tym okienku opcji.

Niestety poza odesłaniem do instrukcji nic więcej nie mogę poradzić

Ewentualnie można reinstalację spróbować, skoro komp po formacie nie widzi, lub dodać do rejestru żeby widział.

tusek21
05-04-2013, 17:22
Zainstalowalem Darthmoda i nieraz podczas wczytywania zapisu ktory czesniej zrobilem albo wczytywaniu bitwy wywala mnie do pulpitu.

Salvo
05-04-2013, 17:30
Muszisz wybrać w menu opcji kampanię z save'a, jeśli chcesz w nią grać ;)

tusek21
05-04-2013, 17:33
Muszisz wybrać w menu opcji kampanię z save'a, jeśli chcesz w nią grać ;)
A dokladniej jak to zrobic

Salvo
05-04-2013, 19:44
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?562567-INFORMATION-HOW-TO-USE-THE-LAUNCHER
Tutaj wszystko wyjaśnione z obrazkami ;)

ananasek32
13-04-2013, 17:28
Mam pewne problemy.

Po włączeniu gry, wszystko fajnie śmiga, jednak gdy wchodzę w szybką bitwę i wybieram jednostki i klikam dalej.
Jednak po około 2-3 sekundach, gra mi się wysypuje i jest brak odpowiedzi. To dziwne.

Jakby co, to mam Windowsa 7 64-bit. DarthModa instalowałem na najnowszej wersji Empire nie grając w niego przedtem.

Ma ktoś jakiś pomysł?

koranus
23-04-2013, 21:55
Witam.
Mam problem z kartami jednostek. Mają one bardzo mały rozmiar. Przy czym karty budynków są ok. Problem występuje na mapie kampanii i na mapie bitwy. Reszta śmiga bez zarzutów. Proszę o pomoc

Salvo
30-04-2013, 09:14
Karty jednostek zmniejszono, odkąd w bitwach uczestniczy po 40 oddziałów.

[IG] Misiak
08-05-2013, 19:38
CZy komuś z Was zdarzyło się, że antywir wskazał pliki w modzie jako zarażone?:| właśnie dziś AVAST mnie zaskoczył i mi oświadczył, że laucher to trojan. Gry od tej pory odpalić niestety nie mogę:/

Salvo
09-05-2013, 09:46
Chyba się zdarzyło, ale jakby co zawsze możesz jeszcze raz ściągnąć :)

szwajcar
09-05-2013, 10:15
Na TWCenter parę osób pisało o tym w dziale DarthModa. Zawsze można tam zajrzeć i poczytać.

[IG] Misiak
09-05-2013, 14:08
Zerknę zatem na TWC, nie sądzę by to była wina instalki, raczej tego durnego antywirusa. Dzięki za sugestie :)

szwajcar
09-05-2013, 14:16
Wydaje mi się że ostatni patch do darthmoda miał to naprawiać. Ja też avasta mam i coś mi wcześniej też łapało wirusa a teraz jest spokój.

DeMichels
17-05-2013, 17:26
Może w złym dziale piszę, ale nie znalazłem lepszego, żeby zadać to pytanie. Mam problem w darthmodzie. Chodzi o to, że po zdobyciu prowincji nie mam możliwości , zdecydować co z nią zrobić np. protektorat, splądrować.

preussen6
17-05-2013, 19:06
Nie chce w błąd wprowadzać, ale chyba w empire nie ma takiej opcji.

Salvo
18-05-2013, 08:45
Też sobie nie przypominam;)

szwajcar
18-05-2013, 09:34
Nie ma takich opcji w Empire o których pisze DeMichels. Po grze w Napoleona właśnie brakowało mi tego w Empire bardzo.

DeMichels
18-05-2013, 12:17
Mój błąd. Bardzo długo nie grałem w Empire i musiałem o tym zapomnieć.

Lambert812
16-06-2013, 07:36
Pobrałem pełną wersję DarthMod Empire i gdy go otwieram to wszystko jest ok. Ale kiedy daje na "play", to włącza się Empire na sekundę i potem wywala mnie do pulpitu. Co powinienem zrobić?

Ensis
16-06-2013, 10:16
Podczas klikania na "play" Steam jest włączony?

Lambert812
16-06-2013, 12:10
Tak, ja nie wyłączam Steam'a.

Salvo
18-06-2013, 14:49
Launcher się odpala?
W drugim poście tutaj (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=479&t=11217) zamieściłem trzy linki o instalacji, odpalaniu itp.

Lambert812
18-06-2013, 19:03
Tak, Launcher chodzi. Ale gdy dam na START to włącza się na kilka sekund i wywala do pulpitu. Wyskakuje okno, w którym jest napisane "Empire:Total War" przestał działać.

Salvo
20-06-2013, 05:40
Odinstaluj, sprawdź kompatybilność na steam i zainstaluj ponownie (zgodnie z instrukcję, którą wrzuciłem).

misiek1205
28-06-2013, 10:17
Chciałem pograć na Dm w Empire ale podczas instalacji wyświetla mi się ze plik jest zainfekowany. Czy to normalne ze antywirus pokazuje mi komunikat o trojanie w DarthModzie ?

Salvo
01-07-2013, 07:52
Pare razy mi też chyba pokazał, ale ściągnąć raz jeszcze nie zaszkodzi ;)

Jak nadal będzie pokazywał to...znaczy, że dobrze :D

Bruce04
13-07-2013, 20:05
Witam.Mam problem zainstalowałem Darthmoda według instrukcji.Kilka dni temu pograłem sobie-wszystko w porzadku(chociaż kilka razy w losowych momentach na mapie kampanii crashowało i wyrzucało do pulpitu),zapisałem no i na tym się skończyło bo przy następnym uruchomienu nie mogłem załadowac saveów(wyrzucanie do pulpitu)zastosowałem się do instrukcji odnośnie włączania w launcherze kampanii wraz z sejwami ale po wćiśnięciu "START" i próbie uruchomienia ze steama jest "martwa cisza" nic się nie włącza.Czy ktoś może pomóc mi rozwiązać ten problem?Dodam,że teraz w ogóle mod się nie włącza,niezależnie która kampanię wybiorę,przeinstalowanie nie pomogło.

PS.
Mam zainstalowany dodatek Polish Regiments Unit Pack.

Dobra udało mi wywołać jakąkolwiek reakcję aczkolwiek podczas włączania czarny ekran-3 sekundy i "program Empire.. przestał działać"niezależnie od tego jaką kampanię wybiorę.

Salvo
14-07-2013, 07:51
Dobra udało mi wywołać jakąkolwiek reakcję aczkolwiek podczas włączania czarny ekran-3 sekundy i "program Empire.. przestał działać"niezależnie od tego jaką kampanię wybiorę.
A co zrobiłeś?

Trudno powiedzieć, szczególnie jeśli przeinstalowałeś i nic. Pytanie czy samego moda, czy całą grę - w skrajnym przypadku można spróbować ją również reinstalować. Ewentualnie możesz odinstalować wszystkie mody i sprawdzić zgodnosć gry na steam (w dziale opcje/wlaściwości). Spróbuj odpalić z samym DM, potem z naszymi jednostkami.

Bruce04
14-07-2013, 09:56
A co zrobiłeś?

Trudno powiedzieć, szczególnie jeśli przeinstalowałeś i nic. Pytanie czy samego moda, czy całą grę - w skrajnym przypadku można spróbować ją również reinstalować. Ewentualnie możesz odinstalować wszystkie mody i sprawdzić zgodnosć gry na steam (w dziale opcje/wlaściwości). Spróbuj odpalić z samym DM, potem z naszymi jednostkami.

Więc co zrobiłem,po prostu przestałem używać "STARTU" w launcherze przy każdorazowym uruchomieniu.Jest progress w każdym bądź razie,bo przeinstalowałem moda całkowicie na czysto bez nowych jednostek-nie odpalał,usunąłem skrypty z launchera od jednostek z dodatku-nie odpalał.Zrezygnowany zainstalowałem dodatek,znowu dodałem skrypty i o dziwo zadziałało,nawet stare save :shock: .Coś czuję że i tak za długo nie pogram ale to nic :D teraz pytanie z innej beczki.Czy u was również występują crashe?bo wywala mi losowo podczas niektórych bitew a raczej po ich zakończeniu gdy ma się pojawić okno statystyk no i czy da się coś zrobić z portretami jednostek?bo te z moda są do przesady za małe a gdy grałem pierwszy raz w moda to wydawało mi się,że portrety były normalnych wielkości.

PS.MOD ZNOWU NIE DZIAŁA,po pojawieniu się tarczy wyrzuca do pulpitu :evil:

selwek
18-07-2013, 12:13
Witam. Po wgraniu Platiunium 8.01 wyskakuje mi błąd "you are ready to lunch empire manualy. Peasle do not close the luncher". Na 8.0 wszystko było dobrze.

Salvo
18-07-2013, 16:26
Odpalasz z ikonki DM, czy Empire?

selwek
18-07-2013, 16:53
Z ikonki DM oczywiśćie. Zaraz spróbuje od nowa wszystko pobrać, może gdzieś przy zasysaniu był jakiś błąd.

PS. A tak przy okazji, główny katalog moda ma się znajdować w DATA? ponieważ insatlator samoczynnie zainstalował mi go tam, pomimo ,że wskazywałem katalog Empire

Bruce04
18-07-2013, 17:57
Witam. Po wgraniu Platiunium 8.01 wyskakuje mi błąd "you are ready to lunch empire manualy. Peasle do not close the luncher". Na 8.0 wszystko było dobrze.

To nie jest błąd.Ja mam to samo,wystarczy włączyć Empire przez steama i wszystko działa.Ktoś może mi pomóc?Zainstalowałem wszystko poprawnie,wszystko działa mod się odpala,wybieram kampanie normalnie,bitwy włączają się poprawnie,niestety po jej zakończeniu podczas wczytywania mapy świata i podsumowania bitwy pojawia się błąd "empire total war przestał działać".Mam zainstalowany Polish Regiments Unit Pack.Nie mam pojęcia co z tym zrobić a chciałbym sobie pograć.Czy ewentualnie są inne wersję modów uzupełniających dodające nowe Polskie jednostki pod wersję 8.01?

selwek
18-07-2013, 20:45
Pomogło. Dzięki.

Jesteś pewien ,że masz najnowszą wersję empire moda i submoda?

Mavratus
24-07-2013, 06:30
Witam serdecznie

Jest to mój pierwszy post na forum :)

Mam otóż problem z darthmodem. Zainstalowałem gre ze steam, sprawdzilem zgodnośc plików siciągnałem wersje Darthmoda 8.0 (nie instalowałem i nie siciagalem 8.01) rozpocząłem instalacje która przebiegla bez błedów a potem uruchomiłem... niestety zaraz po uruchomieniu (widać ekran z napisaem Darthmode) wyskakuje bład ze "ETW zakończył działanie - błąd"
Czy mólgby mi ktoś doradzić co temu modowi dolega albo co zrobiłem źle ? :) Byłbym bardzo wdzięczny.

(NIe wiem czy to ma znaczenie mam Windows Vista)

Pozdrawiam.

selwek
25-07-2013, 20:13
Witam. Czy ktoś z was miał błąd polegający na wyłączaniu się gry podczas bitwy? Po 1 minucie gra się zacina i wywala do pulpitu z błędem program: Empire Total War przestał działać. Na mapie kampanii wszystko jest dobrze.

szwajcar
28-07-2013, 11:13
No niestety mnie też to wk...wia :evil:
Mam krasze w co drugiej bitwie z tym że w różnych momentach raz na początku raz na sam koniec bitwy czasem w środku. Myślę ze autorzy za dużo wpakowali do moda i jest tego tak wiele że stąd krasze bo nie ma reguły czy gra się z submodami czy bez.

towarzysz_pancerny
28-07-2013, 12:41
Też sie na to w...nerwiałem swojego czasu. I kilka innych problemów z tym modem. Na koniec to juz była biała gorączka że musze robić pełny reinstal bo nie moglem odinstalowac tego...moda of course.

Mavratus
28-07-2013, 14:34
Czyli reinstal pomoże ?

towarzysz_pancerny
28-07-2013, 15:41
Nie wiem. Pisałem o reinstalu gry. Po białej goraczce nie wracalem już do tego :mrgreen:

Lord1646
03-08-2013, 20:42
Witam mam problemy z DarthModem podobne do innych użytkowników z małym wyjątkiem iż wszelkie próby sprawienia aby mod zadziałał spełzły na niczym. Gdy instaluje DarthMod 8.01 zgodnie z instrukcja to za 1 razem włącza się bez problemowo ale za 2 razme przy wąłczaniu wyskakuje "Empire Total war przestał działać" i tworzy się crasch plik . Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić? Proszę o pomoc już tydzień przeszukuje fora i nadal nic. może ktoś już tak miał ? Proszę o pomoc jak najszybszą . Czy odkurzacz komputerowy może miec wpływ na działanie moda?
PS: mam Windows 7 64 bity. empire oryginalny. Proszę pomóżcie towarzyszowi niedoliiiiii...

Lord1646
03-08-2013, 20:50
Witam mam problemy z DarthModem podobne do innych użytkowników z małym wyjątkiem iż wszelkie próby sprawienia aby mod zadziałał spełzły na niczym. Gdy instaluje DarthMod 8.01 zgodnie z instrukcja to za 1 razem włącza się bez problemowo ale za 2 razme przy wąłczaniu wyskakuje "Empire Total war przestał działać" i tworzy się crasch plik . Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić? Proszę o pomoc już tydzień przeszukuje fora i nadal nic. może ktoś już tak miał ? Proszę o pomoc jak najszybszą . Czy odkurzacz komputerowy może miec wpływ na działanie moda?
PS: mam Windows 7 64 bity. empire oryginalny. Proszę pomóżcie towarzyszowi niedoliiiii

Salvo
06-08-2013, 12:31
Spróbuj przeinstalować:
-moda,
-grę, przed instalacją moda sprawdź kompatybilność gry na steam.
Daj znać jak poszło.

Czy odkurzacz komputerowy może miec wpływ na działanie moda?
Nie powinien.

Lord1646
06-08-2013, 14:44
już to wielokrotnie robiłem, wszystko co podałeś. Gdyby to było takie proste to bym nie umieszczali pytania ponieważ widziałem ze już wiele osob o to pytało ale w moim przypadku to co zostało opisane nie pomaga. Mam nadzieje ze jest ktoś po prostu który się na tym zna i jest zorientowany co może być przyczyną moich problemów.
Zawsze po reinstalu i sprawdzeniu zgodności ze steam i po instalacji moda za 1 razem wszystko działa tak jak należy ale za 2,3 razem i tak dalej już nie. pokazuje "program przestał działąc" . Czytałem na forum ze sprawdzenie zgodności plików ze steam gdy już Darthmod jest zainstalowany to gra nie działa czy to prawa? . Dodam ze próbowałem bez sprawdzania zgodności po instalacji moda jak i nie robilem tego aby sprawdzić czy to cos daje ale i tak nie działa.

towarzysz_pancerny
06-08-2013, 15:01
Odkurzacz o nazwie "Odkurzacz" akurat odkurza wszystko włącznie z ważnymi plikami systemowymi wiec calkiem możliwe że odkurzy jakiś element moda a nawet gry. Raz pusciłem na ustawieniach domyslnych w czasach XP na oryginalnym XP. Skonczyło sie odkurzeniem systemu z kompa i instalacją systemu od nowa. Znajomi mieli podobne przygody z "Odkurzaczem".

Luqass[PL]
21-09-2013, 17:34
Witajcie, zainstalowałem darthmoda wraz z submodem na polskie jednostki i gdy klikam start gra włącza się i od razu występuje crash... co może być tego problemem? reinstalowałem moda już.

selwek
22-09-2013, 17:22
Też to miałem, na temacie o submodzie powinieneś mieć odpowiedź. Miał ktoś problemy z błędem instrukcja spod (tutaj ciąg literek i cyferek) odwołuje się do pamięci spod ( ciąg literek i cyferek), pamięc nie może być read

Luqass[PL]
22-09-2013, 21:45
Crash polega na tym że wyświetla się raport błędu z tradycyjnym "wyślij raport" albo "nie wysyłaj" ;)

selwek
23-09-2013, 15:41
Myślę, że może to być spowodowane przez submoda, wejź na teamt mu poświęcony. Póki co sprawdź czy masz plik User.script
( I jak mi poradzono), zobacz czy masz pliki Poland2 pod Darth moda, czy pod vanillię.( jak to sprawdzić również jesat w teamcie submoda)

Luqass[PL]
23-09-2013, 17:33
A gdzie powinno być te User.script?

Burn.
23-09-2013, 17:55
Nie jestem do końca pewny ale : wejdź w steam i tam gdzie jest emipre zainstalowany potem data>DMS>DMS_Scripts i tam masz ten pliczek.

Luqass[PL]
23-09-2013, 18:08
Jest folder "Scripts" bez DMS i nie ma w nim pliku User.script.

Burn.
23-09-2013, 18:17
Sorry, ja patrze S2 :D Jeśli jest tak jak w nim to wejdź w folder tam gdzie masz Empire i w folder DarthMode i tam poszukaj.

Luqass[PL]
23-09-2013, 18:22
Nie ma.

selwek
24-09-2013, 19:39
Wjedz w luncher darthmoda edit --- user srcipt, usuń to co miałeś wklepać przy submodziei zedytuj ( nie wiem czy nie będziesz musiał reinstalować - niech wypowie się ktoś bardziej obeznany)

Luqass[PL]
25-09-2013, 14:23
Nadal wywala.

selwek
30-09-2013, 18:15
Witam miał ktoś problem z wywalaniem kilka sekund po rozstawieniu wojsk ?

przemoxdlol
14-10-2013, 09:13
Witam, wczoraj zainstalowałem DarthMod Empire, uruchomiłem grę i wszystko ładnie działało lecz problem pojawił się jak wyłączyłem DME i włączyłem ponownie tylko że wtedy kiedy wczytywałem save'a lub chciałem zacząć nową kampanie grę wywalało i : "Empire Total War przestał działać", tak samo bylo z podstawką, wiec odinstalowałem DME a potem podstawke Empire i pobrałem ponownie na steam. Gdy sie dziś pobrało właczam czystego Empire dopiero co zaktualizowanego i zainstalowanego ale pojawia sie ten sam bład czyli przy wyborze frakcji, gdy pojawia sie ekran ładowania nastepnie pulpit i : "Empire Total War przestał działać". Ale dlaczego ETW nie działa kiedy nie ma tam zadnych modow a wszystkie pliki sa spójne(sprawdzałem). Pomóżcie bo nie chce gry tracic ;/

gelo05
25-12-2013, 14:42
DarthMod_Empire_v8.0_Platinum instalujemy, a co robimy z DarthMod_Empire_v8.0_Platinum.2 ? ja troche ciemny, wiec prosze o pomoc.

pozdr.

JDabrowski
31-12-2013, 10:33
Cześć!
Czy ktoś mi pomoże w instalacji DME.Wszystko niby w porządku a tu nagle "Empire:Total War przestał działać" .Może user.script zły, bo nie wiem jaki .Wpisuje tylko to co mi do głowy wpada.Dziękuje za odpowiedź :?:

Ensis
31-12-2013, 15:40
Instalator za gracza robi user.script.
Jaka wersja gry?

JDabrowski
01-01-2014, 20:26
Czyli nie musze wpisywać w Edit>User Script > i tam wpisawać?

JDabrowski
05-01-2014, 20:14
1.5.0

kubek88
05-05-2014, 09:36
Witam.
Powracam do Empire DME po ponad roku, nie pierwszy raz z resztą. Proszę o krótkie przypomnienie. Zainstalowałem DME w najnowszej wersji, gra śmiga aż miło. Sami jednak wiecie ,że kwintesencją moda są jednostki zrobione przez szwajcara. Wrzuciłem plik do folderu data następnie wpisałem nazwę moda w tym okienku launchera ,klikam add ,nazwa wyświetliła się w górnym oknie.Kiedy odpaliłem grę niestety nie uraczyłem tych pięknych jednostek. Sprawdziłem błędy w launcherze i widnieje tam dodany przeze mnie plik DME_POLAND2. Czy o czymś zapomniałem przez ten rok przerwy? Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam!

marengo
27-07-2014, 15:25
Używają innego trybu ostrzału, ponieważ nie są piechotą liniową tylko elitarną. Prawdopodobnie musiałbyś użyć PFM i zmienić dla nich wartość can_skirmish w unit_stats_land na True.

bereo
05-08-2014, 18:58
Czy można grać w bitwy multiplayer na tym modzie? Jeśli tak to w jaki sposób?

Shay Ruan
06-08-2014, 17:53
Jeśli można to tylko z kimś posiadającym takiego samego moda jak Ty.

Andre la Valette
09-08-2014, 21:38
Witam. Mam pewien problem (z góry przepraszam, jeśli takowy już się pojawił, przejrzałem te 15 stron na szybko i mogłem czegoś nie zauważyć). Mianowicie, pobrałem najnowszą wersję Darthmoda z ModDB. Przy instalacji pojawił mi się komunikat o wykryciu trojana, ale zignorowałem to i kontynuowałem instalację. Potem dołączyłem do niej również Submod Szwajcara (polskie jednostki), na którym bardzo mi zależało. Gra wygląda świetnie, tyle że... bez przerwy crashuje! Wypowiedziałem wojnę Imperium Osmańskiemu, zająłem Mołdawię, wróg tymczasem okopał się w jednym z miasteczek, bodajże kopalniach. Postanowiłem wydać mu walna bitwę, ale gra crashuje cały czas w tym samym momencie - podczas ekranu ładowania. Dodam, że mam oryginalną, steamową kopię gry i odpalam ją przez launcher Darthmoda. Czy ktoś wie, co jest przyczyną tego problemu i jak go naprawić? Proszę i z góry dziękuję za pomoc.

Andre la Valette

Shay Ruan
09-08-2014, 22:15
Niestety sam wielokrotnie sie spotykałem z tym problemem. Empire jest sam w sobie niestabilną grą i tendencją do psucia zapisów. Darthmod zwiększa częstotliwość takich wypadków, problemem jest chyba któraś z jednostek w armii Twojej lub wroga. Ze swojej strony bardziej polecam mod Imperial Destroyer.

temruk
21-08-2014, 18:31
A u mnie taka sytułacja: DME 8.01 hulał jak talala z różnymi submodami itd przez długi czas, aż tu nagle odmówił współpracy. Odinstalowałem go, Empire również, wywaliwszy wszystkko z folderu, żeby zainstalować, jak Pan Bóg przykazał na czyściochu i tutaj niemiła niespodzianka. Instalacja moda i patcha przebiegła pomyślnie ale przy próbie uruchomienia gry - CDT po sekundzie.

taki raport mi wypluto:

Version=1
EventType=APPCRASH
EventTime=130517720336476939
ReportType=2
Consent=1
UploadTime=130517720338188090
ReportIdentifier=132bfd47-1d20-11e4-beca-74e543c7938a
IntegratorReportIdentifier=132bfd46-1d20-11e4-beca-74e543c7938a
WOW64=1
NsAppName=DME Platinum.exe
Response.BucketId=2c1e1f47a0b5c466b775d0efe01a08e6
Response.BucketTable=1
Response.LegacyBucketId=73210993746
Response.type=4
Sig[0].Name=Nazwa aplikacji
Sig[0].Value=DME Platinum.exe
Sig[1].Name=Wersja aplikacji
Sig[1].Value=1.0.0.0
Sig[2].Name=Sygnatura czasowa aplikacji
Sig[2].Value=4d6e4795
Sig[3].Name=Nazwa modułu z błędem
Sig[3].Value=ntdll.dll
Sig[4].Name=Wersja modułu z błędem
Sig[4].Value=6.3.9600.17031
Sig[5].Name=Sygnatura czasowa modułu z błędem
Sig[5].Value=5308893d
Sig[6].Name=Kod wyjątku
Sig[6].Value=c0000005
Sig[7].Name=Przesunięcie wyjątku
Sig[7].Value=00001df3
DynamicSig[1].Name=Wersja systemu operacyjnego
DynamicSig[1].Value=6.3.9600.2.0.0.768.101
DynamicSig[2].Name=Identyfikator ustawień regionalnych
DynamicSig[2].Value=1045
DynamicSig[22].Name=Dodatkowe informacje 1
DynamicSig[22].Value=5861
DynamicSig[23].Name=Dodatkowe informacje 2
DynamicSig[23].Value=5861822e1919d7c014bbb064c64908b2
DynamicSig[24].Name=Dodatkowe informacje 3
DynamicSig[24].Value=d1d9
DynamicSig[25].Name=Dodatkowe informacje 4
DynamicSig[25].Value=d1d94a13d3609d6b740644c12508f581
UI[2]=F:\Steam\SteamApps\common\Empire Total War\data\DME\DME Platinum.exe
UI[3]=Program HusserlTW przestał działać.
UI[4]=System Windows może wyszukać rozwiązanie tego problemu w trybie online.
UI[5]=Wyszukaj rozwiązanie w trybie online i zamknij program
UI[6]=Wyszukaj rozwiązanie w trybie online później i zamknij program
UI[7]=Zamknij program
LoadedModule[0]=F:\Steam\SteamApps\common\Empire Total War\data\DME\DME Platinum.exe
LoadedModule[1]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\ntdll.dll
LoadedModule[2]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\KERNEL32.DLL
LoadedModule[3]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\KERNELBASE.dll
LoadedModule[4]=F:\Steam\SteamApps\common\Empire Total War\data\DME\lua5.1.dll
LoadedModule[5]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\WINMM.dll
LoadedModule[6]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\WSOCK32.dll
LoadedModule[7]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\VERSION.dll
LoadedModule[8]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\MSACM32.dll
LoadedModule[9]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\USER32.dll
LoadedModule[10]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\GDI32.dll
LoadedModule[11]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\MSIMG32.dll
LoadedModule[12]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\COMDLG32.dll
LoadedModule[13]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\WINSPOOL.DRV
LoadedModule[14]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\ADVAPI32.dll
LoadedModule[15]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\SHELL32.dll
LoadedModule[16]=C:\WINDOWS\WinSxS\x86_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_6.0.9600.17031_none_a9ef db8b01377ea7\COMCTL32.dll
LoadedModule[17]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\SHLWAPI.dll
LoadedModule[18]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\oledlg.dll
LoadedModule[19]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\ole32.dll
LoadedModule[20]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\OLEAUT32.dll
LoadedModule[21]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\urlmon.dll
LoadedModule[22]=C:\WINDOWS\WinSxS\x86_microsoft.windows.gdiplus_6 595b64144ccf1df_1.1.9600.17056_none_dadc5d1c5bc8ab 48\gdiplus.dll
LoadedModule[23]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\NETAPI32.dll
LoadedModule[24]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\IMM32.dll
LoadedModule[25]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\imagehlp.dll
LoadedModule[26]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\WINMMBASE.dll
LoadedModule[27]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\msvcrt.dll
LoadedModule[28]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\WS2_32.dll
LoadedModule[29]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\sechost.dll
LoadedModule[30]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\RPCRT4.dll
LoadedModule[31]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\combase.dll
LoadedModule[32]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\iertutil.dll
LoadedModule[33]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\WININET.dll
LoadedModule[34]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\netutils.dll
LoadedModule[35]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\srvcli.dll
LoadedModule[36]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\wkscli.dll
LoadedModule[37]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\MSCTF.dll
LoadedModule[38]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\cfgmgr32.dll
LoadedModule[39]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\DEVOBJ.dll
LoadedModule[40]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\NSI.dll
LoadedModule[41]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\SspiCli.dll
LoadedModule[42]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\USERENV.dll
LoadedModule[43]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\SHCORE.DLL
LoadedModule[44]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\CRYPTBASE.dll
LoadedModule[45]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\profapi.dll
LoadedModule[46]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\bcryptPrimitives.dll
LoadedModule[47]=C:\WINDOWS\system32\uxtheme.dll
LoadedModule[48]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\dwmapi.dll
LoadedModule[49]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\Msftedit.dll
LoadedModule[50]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\kernel.appcore.dll
LoadedModule[51]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\MMDevAPI.DLL
LoadedModule[52]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\wdmaud.drv
LoadedModule[53]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\ksuser.dll
LoadedModule[54]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\AVRT.dll
LoadedModule[55]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUDIOSES.DLL
LoadedModule[56]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\powrprof.dll
LoadedModule[57]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\msacm32.drv
LoadedModule[58]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\midimap.dll
LoadedModule[59]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\dsound.dll
LoadedModule[60]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\clbcatq.dll
LoadedModule[61]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\PSAPI.DLL
LoadedModule[62]=F:\Steam\SteamApps\common\Empire Total War\data\DME\Data\Plugins\Office2007.cjstyles
LoadedModule[63]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\SETUPAPI.dll
LoadedModule[64]=C:\WINDOWS\system32\propsys.dll
LoadedModule[65]=F:\Steam\SteamApps\common\Empire Total War\data\DME\Data\Plugins\ABI\ABI.lmd
LoadedModule[66]=F:\Steam\SteamApps\common\Empire Total War\data\DME\Data\Plugins\Menu\Menu.lmd
LoadedModule[67]=F:\Steam\SteamApps\common\Empire Total War\data\DME\Data\Plugins\Unicode\Unicode.lmd
LoadedModule[68]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\Secur32.dll
LoadedModule[69]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\CRYPTSP.dll
LoadedModule[70]=C:\WINDOWS\system32\rsaenh.dll
LoadedModule[71]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\bcrypt.dll
LoadedModule[72]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\pcacli.dll
LoadedModule[73]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\MPR.dll
LoadedModule[74]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\apphelp.dll
LoadedModule[75]=C:\WINDOWS\System32\sfc_os.dll
LoadedModule[76]=C:\WINDOWS\SYSTEM32\DEVRTL.dll
State[0].Key=Transport.DoneStage1
State[0].Value=1
FriendlyEventName=Zatrzymano działanie.
ConsentKey=APPCRASH
AppName=HusserlTW
AppPath=F:\Steam\SteamApps\common\Empire Total War\data\DME\DME Platinum.exe
NsPartner=windows
NsGroup=windows8
ApplicationIdentity=0E1FD9E57D0F90C6527FD30ED25326 9D

Dopowiem, że windows 8.1 (pobrał ostatnio jakies iaktualnienia swoja drogą) Próbowałem szukać o w necie o co chodzi z tym FriendlyEventName=Zatrzymano działanie, bo chyba tutaj pies pogrzebany i ludzie mają jakies kłopoty z tym ale zupełnie innego typu. Zresztą ja nie wiem co to w ogóle jest przyznam szczerze , zielony jestem.

Edit: Juz rozwiązałem problem. Gdyby ktoś miał podobny to ściagnąłem wersje jednoplikowa moda z http://www.modsaholic.com/forums/index.php/files/download/71-darthmod-empire/ i po reinstralacji wszystkiego (nie wiem czy koniecznej) wszytko gra jak należy.

Spoonman
15-03-2015, 22:03
U mnie gra wywala do pulpitu podczas wczytywania, muszę ją uruchamiać parę razy, by w końcu pomyślnie wczytać zapis. Nie instalowałem żadnych submodów. Ma ktoś pomysł, co z tym zrobić?

Lord Wełnowór
06-08-2015, 23:44
Drodzy forumowicze, zainstalowałem darthmoda, na niego walnąłem moda z polskimi jednostkami oraz moda z jednostkami dla Persji, Afganistanu i Mogołów. No i wszystko jest pięknie i super ładnie, tak jak sobie życzyłem, tylko że przy jednostkach Persji i Afganistanu nie mam ani napisów z nazwami jednostek, ani ich opisów. Wiem w czym tkwi problem, mianowicie gra czyta mi jeden plik od napisów, tylko ten z "polskiego moda": DME_UPC_v6_3.pack. W nim znajdują się podpisy dla mogołów i one funkcjonują idealnie, natomiast nie ma w nim podpisów dla Persji i Afganistanu. Z kolei jeśli skasuję powyższy plik, a zostawię ten od mogołów i reszty to nie mam podpisów u polskich jednostek. Próbowałem odpowiednio edytować powyższe pliki w pack file managerze poprzez dopisywanie braków, ale nie wiedzieć czemu nie mogę edytowanego pliku nadpisać. Stąd pojawia się moje pytanie, czy da się powyższe pliki jakoś ze sobą scalić albo czy coś w ogóle da się zrobić, żebym miał wszystkie napisy?

Przeniosłem do działu związanego z problemami z DarthModem
Sadam86

Alex Mercer
26-09-2015, 17:44
Witam
Problem następujący i dość powszechny.
Gra crashuje przy bitwach przeciwko lub jako Turcja gdy szeregi zasila jednostka "Deli Horseman"
pytanie brzmi czy istnieje sposób na rozwiązanie problemu przy jednoczesnym zachowaniu save`a,
ew. jak wywalić jednostkę całkowicie z modyfikacji. zaznaczam iż nie bardzo mam wprawę w edycji plików gry.
posiadam Darthmoda 8.01 + polskie jednostki szwajcara.
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź