Zobacz pełną wersję : Runda III Bleidd{{B-S}} 2:0 Marcin80[SC]
Atakującym w pierwszej bitwie jest Bleidd, który wybiera również nację, erę, mapę oraz dostępną z dwóch wariantów zasadę bitewną.
Proszę jeszcze raz zapoznać się z Regulaminem i Zasadami.
Czas rozegrania meczu (tylko 2 bitwy) do 14 października włącznie.
Powodzenia!
Marcin80
10-10-2012, 09:58
Witam kiedy pasuje Ci rozegranie meczu? mnie dziś od 20 lub w sobote od 14 do 17.
Pozdrawiam
Cześć
Sobota od 14 byłaby super, mogę być o każdej porze aż do 19-20.
Dawaj śmiało znać na moje gg 1553178,
pozdrawiam pięknie
Cześć, jestem gotowy do gry.
Czekam na sygnał na gg.
Marcin80
13-10-2012, 13:37
Oki za kilka minut będę gotowy odezwę się na gg
Marcin80
13-10-2012, 15:22
Pisze do Ciebie na gg na gs też cie niema odezwij sie bo mam czas do 17 aby zagrac o 18 wychodze z domu wracam w poniedzialek
Marcin80
13-10-2012, 16:47
Bleidda niema chyba, muszę wyjść proszę o przedłużkę wrócę w poniedziałek wieczorem dopiero.
Kurcze, przepraszam, minęliśmy się :/
Mogę również grać całą niedzielę, jeśli Marcina nie ma i będzie wieczór pon to proszę także o przedłużkę - zagramy to w poniedziałek.
Skoro do poniedziałku wyrobicie się ,więc macie przedłużkę do poniedziałku
pozdrawiam
Zagraliśmy.
Wygrałem 2:0.
Dziękuję za bitwy Marcin i powodzonka dalej
Marcin80
16-10-2012, 17:02
Witam tak przegrałem ale według mnie dwa razy został użyty bugcav i domagam sie walkowera dołączam powtórki meczu.
Marcin twój protest zostanie rozpatrzony przez sędziów ,proszę jednak o sprecyzowanie zgłaszanych uwag i przesłanie ich na moje PW (który mecz , która jednostka twoim zdaniem wykorzystała cav-buga i w którym momencie meczu -czas z powtórki ).
Wszelkie uwagi obu stron do zgłoszonego protestu proszę przesyłać na moje PW.
Ze strony gremium sędziowskiego zapewniam że protest zostanie rozpatrzony w jak najszybszym czasie i obu stronom zostanie przedstawiona decyzja z uzasadnieniem .
Proszę uzbroić sie w cierpliwość .
Pozwolę sobie aby uniknąć zbędnych komentarzy osób trzecich tymczasowo zamknąć temat jak również przenieś wklejone przez Marcina sejwy do senatu.
Werdykt sędziowski w sprawie zgłoszonego protestu w meczu Bleidd v Marcin80 zgłoszonego przez Marcina 80 dotyczącego przypuszczeń o zastosowaniu przez przeciwnika cav-buga .
Zanim przejdę do przedstawienia werdyktu sędziów chciałbym podziękować obu zawodnikom za wzajemne poszanowanie oraz kulturalne przedstawienie swoich racji.
Jak wiadomo MTW2 obfituje w wiele bugów brak szczegółowego określenia - wskazania przez Marcina80 problemu wymusił niejako szczegółową analizę obu bitew w całości.
Co zdaniem sędziów z tej analizy wynika :
pierwsza bitwa Francja - Niemcy według oceny sędziów przebiegła jak najbardziej prawidłowo stopniowa przewaga zakończona zwycięstwem Bleidda została uzyskana w wyniku wykorzystania błędów przeciwnika i lepszemu stylowi gry.Nasza ocena nie ma na celu określenie poziomu gry zawodników jedynie określenie wpływu ich stylu i ilości popełnionych błędów na poziom strat a co się z tym wiąże końcowy wynik bitwy.
Obaj zawodnicy zagrali czysto i nie ma tu mowy o zastosowaniu cav buga ,wobec tego sędziowie protest w sprawie pierwszej bitwy uważają za bezzasadny.
Druga bitwa Egipt -Maurowie przebieg bitwy był podobny do pierwszej z racji jednak ujawnionych w niej pewnych niewłaściwych zagrań pozwolę sobie na przedstawienie jej szczegółowej analizy.
Początek bitwy Marcin80 popełnia błąd prowadząc do ataku swoją piechotę przed jazdą w wyniku czego szarża jego jazdy zostaje spowolniona a cześć piechoty ginie w pierwszym zwarciu po szarży jazdy przeciwnika (stosunek strat po pierwszym zwarciu 19%-9%). Następnie dochodzi do zwarcia piechoty ,w wyniku jej skupienia i przewagi w masie po stronie Bleidda uzyskuje on przewagę,szarże jazdy Marcina80 grzęzną w piechocie przeciwnika i nie odrywane na czas w szybki sposób ulegają wybiciu.Jednak jak w przypadku pierwszego meczu można było mówić o czysto uzyskanej przewadze tak w drugim meczu zauważono pewien nieprawidłowy styl gry Bleidda polegający na wycofywaniu jednostek jazdy z zwarcia w taki sposób że przejeżdżały one po jednostkach przeciwnika czasami nawet centralnie .Ta sytuacja nie jest normą zastosowaną we wszystkich jednostkach jazdy dała się zauważyć w kilku sytuacjach i trudno je jednoznacznie uznać za celowo użytą bowiem nie można wykluczyć że to wynik ''klikania'' w ferworze walki. Te nieprawidłowe zagrania jednoznacznie naszym zdaniem nie przyczyniły się do uzyskania takiej przewagi która byłaby podstawą zwycięstwa ,ale jednak w jakimś stopniu przyczyniły się do wzrostu strat i zmniejszenia morale jednostek Marcina 80 .
W przypadku drugiej bitwy sędziowie również nie zauważyli zastosowania przez Bleidda cav-buga według interpretacji zawartej w regulaminie i mówiącej że bug gry w którym gracz nie nakazuje szarży klikając na jednostkę przeciwnika, lecz klikając za jednostką, po czym w momencie zwarcia powtarza komendę, co skutkuje błyskawicznym zniszczeniem oddziału przeciwnika przez przeciskających się jeźdźców lub piechotę będącym zagraniem zakazanym regulaminowo.Jednak zauważono nieprawidłowy styl gry Bleidda polegający na wycofywaniu jednostek jazdy z zwarcia w taki sposób że przepychają się one przez jednostki przeciwnika.Dlatego zgodnie z I punktem regulaminu dotyczącym Postanowień ogólnych podpunkt 16 sędziowie postanowili unieważnić wynik drugiej bitwy i nakazać jej powtórzenie na tych samych zasadach i tym samym doborze armii.Jako że ta sytuacja nie jest objęta regulaminem i aby uniknąć na przyszłość podobnych sytuacji postanawia się dodać do regulaminu zgodnie z I punktem regulaminu dotyczącym Postanowień ogólnych podpunkt 17 formułkę zakazującą stosowania stylu gry polegającego na wycofywaniu jednostek w taki sposób że przepychają sie one przez jednostki przeciwnika poza przypadkiem pełnego okrążenia jednostki.Wpływ na przebieg i wynik bitwy tego nieprawidłowego zagrania każdorazowo będzie oceniany przez sędziów.
Termin ostateczny na rozegranie drugiej bitwy to 28.10 stroną atakującą jest Marcin zasady bitewne i dobór armii ma być taki sam jak w odbytej bitwie.
Cześć wam
Chciałem się ustosunkować do waszego werdyktu:
jest on troszkę śmieszny i kuriozalny i mam nadzieję że wiecie co uczyniliście?
Piszecie: "Ta sytuacja nie jest normą zastosowaną we wszystkich jednostkach jazdy dała się zauważyć w kilku sytuacjach i trudno je jednoznacznie uznać za celowo użytą bowiem nie można wykluczyć że to wynik ''klikania'' w ferworze walki. Te nieprawidłowe zagrania jednoznacznie naszym zdaniem nie przyczyniły się do uzyskania takiej przewagi która byłaby podstawą zwycięstwa ,ale jednak w jakimś stopniu przyczyniły się do wzrostu strat i zmniejszenia morale jednostek Marcina 80 ."
Mam nadzieję rozumiecie co to oznacza?
ILE BITEW BĘDZIE trzeba powtarzać? W ilu powinno się turniejach co chwilka repki oglądać? Wynik ''klikania'' w ferworze walki WŁAŚNIE powiedzcie mi moi drodzy to?
Żadna kolejka nie byłaby rozegrana na czas moim zdaniem.
OD SIEBIE PRAGNĘ DODAĆ KOLEJKĘ TEMU ROMANOSOWI "ZJECHAŁEM" LEWĄ FLANKĘ przyznaję się.
Pragnę dodać że jeśli jeden sołdat teraz padnie w ŚCISKU a nie od czyściutkiego cięcia mieczem będę się domagał powtórki bitwy! Toż to bug! Także pooglądacie tych repków trochę, mam nadzieję inni gracze pójdą mym śladem.
Aaaa stwierdzacie W przypadku drugiej bitwy sędziowie również nie zauważyli zastosowania przez Bleidda cav-buga hehe a więc skąd wasz werdykt? :)
a i skoro "Jak wiadomo MTW2 obfituje w wiele bugów " to może jednak szachami powinniśmy się zająć?
Pozdrawiam
jeden pod drugim wiem...
Marcinie kiedy chcesz to zagrać? Kiedy masz czas?
Tylko pilnuj by od ścisku jednostki nie pogineły :D hehe
Wiem, że sprawa nie dotyczy mojej osoby ale, że przelało się to na zasady ligi więc ośmielę się wypowiedzieć.
Po pierwsze mam wrażenie, że tym werdyktem przeczycie sami sobie... :)
"Ta sytuacja nie jest normą zastosowaną we wszystkich jednostkach jazdy dała się zauważyć w kilku sytuacjach i trudno je jednoznacznie uznać za celowo użytą bowiem nie można wykluczyć że to wynik ''klikania'' w ferworze walki. Te nieprawidłowe zagrania jednoznacznie naszym zdaniem nie przyczyniły się do uzyskania takiej przewagi która byłaby podstawą zwycięstwa ,ale jednak w jakimś stopniu przyczyniły się do wzrostu strat i zmniejszenia morale jednostek Marcina 80 ."
Skoro nieprawidłowe zagranie nie przyczyniło się do ogólnego wyniku bitwy i było niezamierzone (jak znam Bleidda to na 100% nie było zamierzone) to po co powtarzać drugi mecz? Być może coś mi umknęło albo czegoś nie ogarniam bo nie należę do inteligentnych.
W ferworze walki i szalonego, szybkiego klikania takie rzeczy się zdarzają i kto nie popełnia takich błędów niech pierwszy rzuci kamieniem ;)
Cytując klasyka - Nie liczy się litera prawa tylko jego duch!
Proszę aby osoby nie objęte tematem nie wypowiadały się w tej kwestii. Uprawnieni do dyskusji to: Bleidd, Marcin80 i sędziowie.
Jeżeli ktoś koniecznie chce podyskutować o nieodpowiednich zagraniach, proszę założyć sobie do tego odpowiedni temat.
EDIT:
Bleidd
Mam nadzieję rozumiecie co to oznacza?
ILE BITEW BĘDZIE trzeba powtarzać? W ilu powinno się turniejach co chwilka repki oglądać?
Mam wrażenie, że żyjesz jeszcze starymi czasami, kiedy to jeszcze nikt nie słyszał o bugu. Niestety przeglądanie repów, to teraz norma - większość graczy doszukuje się tego typu zagrań...
Także pooglądacie tych repków trochę, mam nadzieję inni gracze pójdą mym śladem.
Mam nadzieję, że napisałeś to pod wpływem emocji ;)
Wyobraź sobie sytuację w druga stronę, czy wg Ciebie sposób w jaki zagrałeś jest dopuszczalny?
Czy wg Ciebie dopuszczalne jest aby po szarży kawalerią nie wycofywać jej, nie zostawiać w zwarciu tylko przeć do przodu jak walec przez wrogie jednostki? Wyobrażasz sobie co by było jakbyśmy zaczęli wszyscy tak grać?
Czyż właśnie tak nie zagrałeś? ;)
Nie możemy dopuszczać do tego typu zagrań.
a i skoro "Jak wiadomo MTW2 obfituje w wiele bugów " to może jednak szachami powinniśmy się zająć?
Jedyne co możemy zrobić to starać się unikać zagrań niewłaściwych, a jakoś damy sobie radę.
Jeżeli nie mamy zamiaru dostosować swojej gry i będziemy udawać że bugów nie ma, to może faktycznie lepiej w szachy pograć ;)
Do Brontiego
zadaj swoje pytanie w odpowiednim temacie :http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=477&t=11183 a na pewno uzyskasz odpowiedz ;)
Tylko pilnuj by od ścisku jednostki nie pogineły hehe
w uzasadnieniu zamieszczono pewne stwierdzenie pisane na wyrost aby ostudzić gorące głowy ,emocje nigdy nie są dobrym doradcą.
Zanim przejdę do przedstawienia werdyktu sędziów chciałbym podziękować obu zawodnikom za wzajemne poszanowanie oraz kulturalne przedstawienie swoich racji.
Liga trwa ,Liga sie skończy a nam nadal pozostanie grać miedzy sobą w przyszłych odsłonach TW ;) oby w miłej atmosferze.
Chciałem się ustosunkować do waszego werdyktu:
jest on troszkę śmieszny i kuriozalny i mam nadzieję że wiecie co uczyniliście?
skoro to tak odbierasz ja mogę cie zapewnić że na pewno jest obiektywny ,przemyślany i ostateczny.
ILE BITEW BĘDZIE trzeba powtarzać? W ilu powinno się turniejach co chwilka repki oglądać? Wynik ''klikania'' w ferworze walki WŁAŚNIE powiedzcie mi moi drodzy to?
Żadna kolejka nie byłaby rozegrana na czas moim zdaniem.
Ile ? mamy nadzieje że już żadnej ,jeżeli wszyscy gracze będą się stosowali do zawartych w regulaminie reguł w tym omawianej formułki ;)
Jeżeli uzasadnienie było dla ciebie nie do końca czytelne to jeszcze raz powtórzę zagrałeś nieprawidłowo wycofując swoje jednostki z zwarcia w taki sposób że przejeżdżałeś po jednostkach przeciwnika był nawet przypadek wycofania wzdłuż-zgodnie z kierunkiem przeprowadzanego ataku ,ta sytuacja nie była dotychczas ujęta regulaminowo i nikt nie był dotychczas z graczy uczulony na taki styl gry jako niewłaściwy.
Możemy grać w szachy możemy w MTW2 ale w obu grach obowiązują zasady i trzeźwa ocena sytuacji ,trzeba patrzeć na swoje ruchy i brać za nie odpowiedzialność .
PS:przepraszam Piterus że cie powieliłem w odpowiedzi ;)
AAa to i ja jeszcze w temacie bo po co ma byc porządek!
Mam nadzieje ze zostałem zrozumiany dobitnie i dosłownie ......... ten post miał własnie temu służyć
Marcin80
24-10-2012, 20:28
Witam, mam drugą zmianę więc może piątek po 23 albo w sobote miedzy 15 a 17?
W sobotę miedzy 15 a 17 będzie ok.
Proszę admina by przesłał mi skład mojej armii bo nie pamiętam. Na priv
Rozegraliśmy bitwę, wygrałem ponownie, mam nadzieję że protestów nie będzie. ;)
2:0 dla mnie.
Pzdr Marcin
Dzięki za dogranie meczu, gratuluję wygranych bitew i życzę powodzenia dla Was na dalszym etapie rozgrywek.