Zobacz pełną wersję : SimCity (2013)
pawelk198604
15-10-2012, 20:54
Zastanawiam się nad zakupem nowego SimCity, co myślicie o tej grze?
masz na myśli, oczywiście tę grę?
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=17965
Co? Kupić bezwzględnie, grałem w poprzednią i nie wydano do tej pory lepszej jak dla mnie gry tego typu, no chyba że zrobią z genialnej gry co Sid zrobił z Cywilizacji 5- wersję okrojoną i uproszczoną, i do tego prymitywną- bazuje na swoich doświadczeniach od 1-ki na dyskietki ;) , aż po 4-tą część :D , to jest co się bać, ale tutaj jednak zaryzykuję i kupię :D
Pozostanę przy SC2000 i SC3000. :)
Dla mnie seria wiele straciła pod wpływem gorących klimatów Tropico. :)
pawelk198604
16-10-2012, 06:03
Pozostanę przy SC2000 i SC3000. :)
Dla mnie seria wiele straciła pod wpływem gorących klimatów Tropico. :)
Że niby nowe SInCity to klon Tropico ;-)
Nie. Przy Tropico lepiej się bawię. I zbudować można i rebeliantów zgnieść. :)
pawelk198604
17-10-2012, 02:23
Nie. Przy Tropico lepiej się bawię. I zbudować można i rebeliantów zgnieść. :)
W nowym simcity, ponoć ma być syndykat przestępczy który, bez waszej wiedzy i zgody ulokuje swoją siedzibę w twoim pięknym i wychuchanym mieście, tak więc rebelianci będą tylko trochę inaczej :D
Tylko syndykat nie pozbawi Ciebie władzy, a rebelianci i owszem. :)
Lecz co tu pisać, dwie inne gry (choć na pewnych poziomach podobne) i dwa style rozgrywki. Do tego muzyczka z Tropico. Nie będę negował SimCity, ale ściągnij sobie demko Tropico, jak nie grałeś, i zobacz jak fajnie jest być el Presidente. :)
pawelk198604
17-10-2012, 20:02
Tylko syndykat nie pozbawi Ciebie władzy, a rebelianci i owszem. :)
Lecz co tu pisać, dwie inne gry (choć na pewnych poziomach podobne) i dwa style rozgrywki. Do tego muzyczka z Tropico. Nie będę negował SimCity, ale ściągnij sobie demko Tropico, jak nie grałeś, i zobacz jak fajnie jest być el Presidente. :)
Wiem o czym piszesz aż nazbyt dobrze;-)
Grałem w Tropico 4, była jedna taka misja z rebeliantami której po prostu nie mogłem przejść, bo rebeliantów było za dużo ;-(
Grałem w Tropico przy okazji darmowego weekendu na steam. Bardzo podobało mi się poczucie humoru. Zdecydowanie jest zbyt mało tytułów, które nie traktują siebie do końca poważnie tak jak Tropico. No i jeszcze dowolność w stylu rzadzenia. Można być tyranem wyzyskującym swoją ludność, albo zupełnie przeciwnie, mężem staniu i zbawicielem narodu, albo dobrym przedsiębiorcom, który maksymalizuje zyski na wyspie.
Nie wiem ale wydaje mi się że ty się mnie kiedyś czepiałeś na temat ,,alfom" to ja teraz się uczepie, nie ,,przedsiębiorcom" a przedsiębiorcą ;)
BTW również wolę Tropico, najwięcej razy grałem w 2. Dobra muzyka, fajny klimat nic tylko grać :)
MichalKruk
22-01-2013, 19:57
Nowe SimCity kupuje na bank :D
Marcin80
09-03-2013, 13:46
Szukam chętnych aby założyć duży region
Witam ja również poszukuje osób do stworzenia czegoś wielkiego mój nick na origin Uruel proszę o kontakt
Los_Emilos
16-03-2013, 16:54
Ja się napaliłem na ta grę ale po obejrzeniu/przeczytaniu recenzji oraz opinii na forach olałem inwestowanie w tą grę pieniędzy i czasu. Wychowałem się na Sim City 4 oraz Capitalizm 2 - tam jednak prowadziło się znacznie większe miasta czy korporacje a tutaj co najwyżej dzielnice :/ .
Ostatnie problemy z przeciążeniem serwów na pewno pozytywnie nie wpłynęły na promocje. Dodatkowo przeglądając rozmaite gameplaye z tej gry doszedłem do wniosku, że na rozbudowę miasta jest zdecydowanie za mało miejsca, można też zauważyć masę drobnych bugów (np w ruchu drogowym, gdzie samochody jeżdżą tylko jednym pasem mając trzy do dyspozycji, przy okazji blokując drogę straży pożarnej). Ja się chyba nie skuszę...
Marcin80
18-03-2013, 23:33
Witam ja również poszukuje osób do stworzenia czegoś wielkiego mój nick na origin Uruel proszę o kontakt
oki dodam Cię na Orgin nick mam scMartinez80
Gra nie jest aż tak zła ale nieporównywalnie gorsza od SimCity 4 z odpowiednimi modami. Najbardziej denerwują mnie malutkie mapki, które nie pozwalają zupełnie na budowę jakiegokolwiek większego miasta. W SC4 jedno moje miasto potrafiło mieć dwa miliony mieszkańców, tutaj mój rekord to 200 tysięcy. Mało budynków, kretyńska konieczność umieszczania WSZYSTKIEGO przy drodze - zapomnij o budowie większego parku i mało budynków, to wszystko nie zachęca. Niemniej jednak trochę z moją dziewczyną w to pograliśmy i szczególnie jej się podobało.
Witam, soryy ze się wtrące, ale czy znacie jakies inne gry strategiczno - ekonomiczne w stylu sim city. Moga być przeglądarkowe. Interesuje mnie poważna rozgrywka, nie gra w stylu rising cities. Coś polecacie? Dzieki
W najnowsze SC nie grałem, ale w 3000 grałem baaaaaaaaaardzo, bardzo dużo :) Chętnie pograłbym też online w tę wersję, ale chyba nie było wtedy takiej możliwosci :)
świetna jest ta odsłona, w sumie oryginalna w porównaniu do innych gier
Jeżeli ktoś był by zainteresowany dłuższą rozgrywką w jakimś regionie to zapraszam do dodawania mnie (BLooDekk2) na originie :)