Zobacz pełną wersję : Gra Dacją
chochlik20
07-10-2009, 10:01
co myślicie o graniu tą nacją, według mnie ma dobra piechotą i wyśmienitych łuczników których można rekrutować od razu :) start nie jest trudny, położenie ciekawe ;)
Ta nacja mi sie nie podoba, ma slabe jednostki i nijakie polozenie startowe: kolo niej nie ma zadnego silnego przeciwnika ktory by ja chcial zaatakowac.
Trochę brak wybitnej i tyrającej czachy jednostki. Sami sierpownicy wiosny nie czynią, bo taka Tracja obok też ich ma, a poza nimi sporo więcej... Na multi nawet spoko nacja z tymi najemnymi ha, ale niezbyt mi się chce nimi grać.
Przesadzacie;)
Nie ma lekko jak się gra Dakami na vh. Zwłaszcza, że na początku prawie zawsze brakuje kasy...
Jednak nie popadajmy w jakieś skrajności;) Doborowi woje, doborowi łucznicy, barbarzyńska elitarna jazda a na dodatek balisty i onagery. Czego można chcieć więcej w barbarzyńskiej armii? Chyba jeszcze tego co świątynie oferują: dwie belki doświadczenia i srebrne upgrade do broni i pancerza;) Kto jeszcze powie, że to słaba nacja?
Wiadomo, że jednostki te są drogie ale nie potrzebujemy ich tak dużo;) Więc przy dość energicznym zdobywaniu poszczególnych prowincji jesteśmy w stanie jakoś skarbiec zapełniać;)
lunattic
08-01-2012, 22:13
..
Chciałbym zasugerować Tobie wrzucenie tego do działu z AAR, a tutaj wrzucać odnośniki z aktualizacji. :)
Rydzeusz
09-04-2012, 00:04
Jak to nie mają dobrej piechoty ??? Połączenie doborowych wojów i sierpowników niszczy system do tego szybko dostępni doborowi łucznicy i jako jedyna nacja barbarzyńska mają artylerie!
Bardzo ciekawie wygląda kampania naciskając na Macedonię zdobywam ich stolice i na start niezłe zyski plus możliwość robienia doborowych wojów którzy spokojnie wygrywają z milicją i pikinierami z poboru.
edison19101
09-04-2012, 10:12
Zawsze najpierw atakuje Trację potem Macedonia a potem jest problem, Brutusi mnie jada jak chcą.I moja armia nie ma szans z rzymską.
Rydzeusz
09-04-2012, 10:36
Problem z Brutusami jest taki że mają sporo generałów w jednym miejscu , zakup najemnych hoplitów i spróbuj zrobić pułapkę , sierpownicy na okrzyku bojowym zniszczą hastatów.
Można pograć ale rewelacji nie ma.
Wyczerpujący opis...
Według mnie Dakowie są całkiem w porządku. Nie najgorsze położenie startowe, mało zróżnicowane, acz niezłe jednostki w tym doborowi łucznicy. Jedna z lepszych nacji barbarzyńskich przy Scytach, Germanach i Brytach. Całkiem sensowne bonusy ze świątyń.