Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Skacząca myszka po kliknięciu PPM

Jacek-Placek_0
03-01-2013, 20:47
Tak jak w temacie, podczas kampani gdy klikne ppm by podejrzeć np:budynek czy jednostke by wiedzieć co daje itd myszka mi nagle skacze po ekranie zazwyczaj jest to ruch w prawy dolny róg... W bitwach jest tak że obraca mi kamere o 90/180 stopni i pokazuje mi jaką formacje mają przybrać jednostki(ile rzędów i w którą strone) ale po ponownym kliknięciu ppm znów mnie obraca... Pare razy udało mi się wbić na podgląd po kliknięciu PPM wskaźnik zrobił skok na budynek i wyskoczył mi opis budynku... Odinstalowałem roma i zainstalowałem nic nie dało... w plikach jedynie co grzebałem to odblokowanie frakcji lecz nawet po przywróceniu pliku nic nie dawało... Wersja 1.5 wcześniej takich cudów nie było... Mam zainstalowanego medievala II i tam też czegoś takiego nie było...

Asuryan
03-01-2013, 20:57
Wygląda na awarię myszki/kabla/etc. Zamiast kliknięcia widzi przytrzymanie PPM. Czy tylko w RTW masz problemy z PPM myszy?

Jacek-Placek_0
03-01-2013, 21:04
Medieval II działa bez zarzutu.

kirlan
04-01-2013, 12:15
Sprawdź na początek ułatwienia dostępu i ustawienia myszy czy nie masz jakiś klawiszy ciągłych, "gestów myszą" i innych cudów, - uprość konfigurację myszki jeśli masz rozbudowaną (np programowalne klawisze, klawisze dodatkowe itp bajery), niech będzie zbliżona maksymalnie do zwykłej myszki.

Wygląda na awarię myszki/kabla/etc. Zamiast kliknięcia widzi przytrzymanie PPM.

Właśnie !!! Albo ... skoro dzieje się tylko w 1 programie to ... niewykluczone że sterownik haczy z programem - z Romkiem.
Zmień sterownik - czasem starszy lepszy.
Albo zmień mysz - wypróbuj przynajmniej inną. : najpierw ze sterownikami standardowymi z systemu (czyli nic nie instalujesz) potem ze sterownikiem od producenta myszy.

Tak w ogóle mała moderatorska uwaga na przyszłość: info o typie myszy wpisane w PIERWSZYM poście uprościłoby nasze gdybania .

Jacek-Placek_0
04-01-2013, 18:01
Logitech M100 kupiona w saturnie... żadnych sterowników do niej nie było...

kirlan
09-01-2013, 11:35
1)
Oto wyniki 15 sekund goglowania i 3 kliknięć myszką:
http://www.logitech.com/pl-pl/product/mouse-m100?crid=7
czyli prościutka mysz optyczna pod USB ...

http://www.logitech.com/pl-pl/support/mouse-m100?crid=398&osid=1&bit=32
... a mimo to jest oprogramowanie ...

15 sekund i 3 kliknięcia Naprawdę nie bolało! :mrgreen: ... ale fakt: że nie załączyli żadnego krążka to trochę słabo z ich strony!

2) Co z ustawieniami o których pisałem?
3) Jak próby z inną myszką?
4) Próbowałeś przepiąć do innego portu USB?
5) Spróbuj ograniczyć ilość urządzeń USB podpiętych do kompa (- odepnij te których nie potrzebujesz w danym momencie) potem odepnij i wepnij ponownie mysz, odpal grę i sprawdź

Jacek-Placek_0
11-01-2013, 19:14
Albo ręka boska albo zasyfiony rejestr dodam że gra była reinstalowana (tam tym plikiem unistal czy jakoś tak) a po pobraniu ccleaner i usunięciu roma tym programem po ponownym zainstalowaniu działa poprawnie... Właśnie tym programem dodatkowo uporządkowałem rejestr... (w razie czego jakby mi się coś pochrzaniło co wcześniej działało mam kopie ^^ )

kirlan
12-01-2013, 11:19
Czyli jakieś "haczące" , w dodatku może ukryte ustawienia.
zrób sobie jeszcze to
http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=368&t=12080

Jacek-Placek_0
12-01-2013, 13:02
ten 4gb działa do wszystkich starych gierek?