PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z grafiką Radeon 7750

Krasus
09-01-2013, 13:09
Wiam mam pewien problem z grafika w NTW może odrazu podam moją konfiguracje

Procesor Intel i-3 3220 ivy-bridge
Płya główna : Asrock P75 PRO3
Dysk twardy : WD pod sata 3
Grafika Saphire Radeon 7750 800mhz/4500 mhz 1024/128
Ram Corsair 4gb 1600mhz
zasilacz OCZ 400W certyfikat 80plus

dlaczego moj komp nie ciagnie tej gry na bardzo wysokich na moj gust powinno chulac az miło sterowniki mam najnowsze starsze tez sprawdzalem ityruje mnie to skyrim chodzi na high bez zajakniecia macie jakies rady?. Z empire mam podobnie aha dodam ze przy oddaleniu widoku w bitwie jednostki strasznie sie zniekształcaja i nie mowie tu o bardzo dalekim oddaleniu

kirlan
09-01-2013, 20:22
A jak wersja Direct X?
Zaawansowane ustawienia grafiki jakie ?? (coś czuje że w nich jest problem) cieniowanie? filtry anizotropowe itp ?
A w ogóle to jakim kablem masz podłączony monitor do karty?

Krasus
09-01-2013, 20:48
Wiec tak ustawienia detali rozne teren wysokie niebo daje srednie wode to samoo jednostki ultra rozmiar sredni rozdzialka to 1200 na 1024 o ile sie nie myle w tej chwili nie ma mnie w domu by to sprawdzic dokladnie bajery musze wylanczac bo inaczej ipadaka anty ustawiam na 4 direct wyswietla 11 karta taki obsluguje wydawalo mi sie ze ta karta poradzi sobie z NTW I ETW A TU LIPA co do kabla to mam podlaczony dvi Tym ze w grafice jest tak jakby pelne zlacze tzn wszystkie igielki sa itd a w monitorze jest tak kilkanascie igielek potek pusto (nic nie wylamane hehe ) potem znow kilkanascie koniec i mala pozioma wydaje mi sie ze to starego typu wtyczka hmm mam jeszcze przejsciowke vga z karta aha i dodam ze drugi kabel z monitora tez moge miec vga ale jest rozlaczony pozdro

Krasus
11-01-2013, 10:09
Pomoże ktoś? Nie wiem już co mam zrobić dodam że z serią total war mam takie problemy. Jeżeli nikt konkretnej odpowiedzi nie zna to może chociaż jakieś sugestie .

kirlan
12-01-2013, 11:17
A próbowałeś najnowszego hitu forumowego?
http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=368&t=12080
To nie jest lek na wszystko ale zwykle ogólnie bardzo pomaga.