Zobacz pełną wersję : Wiedźmin 3: Dziki Gon[spoilery]
Mam pytanko. Nie zamawiałem wcześniej dodatku bo nie wiedziałem czy podstawka mi podejdzie (nie jestem fanem rpgów a z W2 szło mozolnie i na siłę). No ale od kilku dni pocinam i jest genialna gra:). Zapragnąłem dodatku i kart oczywiście. I tu pytanie, słyszałem że pudełka ze sklepów (np mediamarkt) zawierają, w odróżnieniu od tych z preorderów, karty po angielsku a nie polsku. To prawda?? Nie jest to wielki problem ale wolałbym i tak po polsku.
Henryk5pio
15-10-2015, 10:38
@majkel nie mam pojęcia czy tak jest, po raz pierwszy o czymś takim słyszę... Zamów sobie dodatek na cdp.pl jak ja - dostałem karty po polsku :) Poczekasz dzień, dwa lub trzy i paczka będzie :) Dodatkowo i tak bez 30 poziomu postaci, nie ma co do "Serca z Kamienia" podchodzić :D więc do tego czasu podekspisz postać xD
No to chyba najlepsza opcja:). Byłem tylko ciekaw jak to z tymi kartami jest. A zanim ja tą grę przejdę... szmat czasu:D jeszcze zdążę po drodze sesję uwalić:P
Wrócił stary, dobry wiedźmak! Świetny dodatek, wciąga od początku. Od razu zostałem pochłonięty przez świat i nowe misje.
Pojawiają się ludzie z Ofiru, stylizowani na Arabów ( wygląd, miłość do ścigłych rumaków ). Pojawia się też zakon płonącej róży.
Natomiast Olgierd von Everec ewidentnie czerpie całymi garściami z Rzplitej Obojga Narodów. Jego czerada jak i on sam, od razu przywodzą mi na myśl kmicicową kompanię. Tytułują go atamanem, a w jego drzewku genealogicznym można znaleźć takie postacie jak Witold ( brat ) czy Kiejstut ( hetman polny, bodajże dziadek albo pradziadek ). Ot, taki totalny miszmasz, ale wyszło to jak na razie bardzo ciekawie.
Oczywiście nim się wziąłem za misje główną, musiały mnie wciągnąć poboczne, z zaklinaczem miecza na czele. Na razie bez szału z tą nową opcją, ale odkryłem dopiero pierwszy poziom słów, na następny potrzebne jest 10k kasy.
Wysoki poziom trudności, długo nie mogłem pokonać żabiego króla. Raz, że pluje jadem na odległość, dwa, może nas sięgnąć długim jęzorem. W dodatku przy zbliżeniu się, jesteśmy w stanie oddać maksymalnie 1-2 ciosy, bo zaraz podskakuje i nas odrzuca. Inny jad wystrzeliwany przez tego stwora, powoduje powstanie obłoków trującego gazu.
Do pokonani potrzebne są znaki Yrden ( u mnie słabo zrobiony ) oraz Quen. Yrdena lepiej stawiać po wystrzeleniu gazów trujących, żeby przypadkiem nie wejść w nie - dodatkowo lepiej gdzieś bliżej środka, by mieć miejsce na uniki, podczas naprowadzania potwora na pułapkę.
Kolejnym trudnym przeciwnikiem jest Olgierd, który potrafi się zdematerializować i pojawić się za nami, a jedno z jego uderzeń odrzuca nas nawet mimo gardy.
Na początek to by było na tyle, po takiej dawce człowiek nie może się już doczekać następnego dodatku z nową mapą.
Im dalej w las, tym bardziej potwierdza się "kmicicowość" Olgierda. Jego żona Iris, jest z domu Bilewitz. Później w walce z Olgierdem z koszmaru Iris, w tle słyszymy dialogi z pierwszej walki z Von Everecem w prawdziwym świecie. Padał wtedy deszcz, ale tej odzywki chyba nie było, pojawia się ona dopiero w tym drugim boju. Chodzi mianowicie o, cytuję - "Wiedźmina będą chować, to i niebo płacze" - czyli odzywkę do Wołodyjowskiego ( Pułkownika będą chować... ).
Sama historia paktu Olgierda z Panem Lusterko, to odniesienie do Twardowskiego.
Trudność bardzo wysoka. Wspomniany wcześniej żabi król, czy też Olgierd; a na koniec dochodzą jedne z najtrudniejszych walk w wiedźminie ( o ile nie najtrudniejsze ) z klucznikiem, który odzyskuje zdrowie przy każdym zadanym nam ciosie, a co jakiś czas wzywa duszę które go regenerują ( musimy je zabijać, by się temu przeciwstawić ). Kolejna trudna walka następuje z wizją Olgierda z koszmaru Iris. Jest pięć kopi Olgierda, po pokonaniu jednej, do akcji wchodzi kolejna, każda jest silniejsza od poprzedniej. Dodatkowo przy przypadkowym zranieniu którejś z nich, ta włącza się do walki, więc w najgorszym wypadku mozemy się mierzyć z pięcioma na raz.
Przyznam, że bardziej czekałem na ten drugi dodatek, gdzie miała się pojawić nowa mapa. Myślałem sobie, skoro w podstawce Gerwant pokonał już najsilniejszego z możliwych przeciwników, to jakaś tam dodatkowa misja z panem lusterko w dodatku, musi być błahostką, ot, czymś jak zlecenie na zwykłego potwora. Tymczasem nic bardziej mylnego, bo przychodzi nam się zmierzyć ze złem w czystej postaci, z pojęciem zła, znanym od początku ludzkości.
Przyznam, że mnie osobiście sam dodatek podobał się bardziej od podstawki, co jest przecież trudne do osiągnięcia, bo ta stała na bardzo wysokim poziomie. Biorąc pod uwagę jedynie dłuższe misje z całej gry, to jedynie ta z baronem mogłaby stanąć w szranki z Sercami z kamienia.
Tym bardziej nie mogę doczekać się kolejnego dodatku z Touissant.
Ja nie miałem ŻADNEGO problemu z żabą, klucznikiem, czy Olgierdem.
Czyli dodatek jest tak na prawdę bardzo łatwy.
Jak sie korzysta z alchemii i szermierki, to w NG + nawet przeciwnicy o kilkanaście lvli wyżej umierają szybciutko. ;)
Pewnie to samo można powiedzieć o królu gonu ( który swoją drogą nie sprawiał mi problemu, już trudniej było z Imlerithem ), co nie zmienia tego, że bossowie z dodatku są trudni do pokonania.
Panowi, jakis tydzień temu wyszły dwa screeny z nowego dodatku. Bajkowe Toussaint.
http://wpc.4d7d.edgecastcdn.net/004D7D/mkt/image/TW3BAW_The_palace_of_Beauclair_PL.png
http://wpc.4d7d.edgecastcdn.net/004D7D/mkt/image/TW3BAW_Toussaint_is_famous_for_its_wine_and_vineya rds_PL.png
Wygląda świetnie, w pełni oddaje bajkowy klimat księstwa ( choć zdaję sobie sprawę, że są pewnie mocno podrasowane ).
Sam dodatek będzie się pewnie rozgrywał wokół wampirów ( własnie brux i alp brakowało mi w podstawce ), ponoć to miasto na koniec trailera "A night to remember" to właśnie Beauclair z powyższego screena. Fajny smaczek. Osobiście chętnie zobaczyłbym w końcu mantikorę.
Nie byłbym taki pewien czy podrasowane. Gram na Ultra, i Wiedźmin 3 właśnie tak wygląda :D
Bartolomeo
10-01-2016, 14:52
Mam pytanko małe, odnośnie specjalnych zdolności. Po włożeniu mutagenow w sloty , dostaja kopa.Mam 3 kolory mutagenow ale jakos nigdzie nie ma złotych a umiejętności z któregos drzewka mają właśnie kolor zloty.Drugie pytanko , czy można zdobyc przepisy na ulepszanie runow do ulepszenia pancerza i broni, chodzi mi o to czy tak jak w przypadku mutagenow mozna z trzech slabych zrobić jeden dobry?
1.Nie da się
2. Da się można (a nawet trza) je kupić.
Bartolomeo
11-01-2016, 08:10
Hmm mam 16 lvl ale nie widziałem jeszcze przepisow na ulepszanie runow.A ztymi zoltymi skillsami to trzeba je poprostu wrzucić gdzie bądź tak? Pomimo całego mojego zachwytu nad gra musze stwierdzić ze aspekt ctaftingu, skillsów nie jest najlepiej rozwiązany
Złote skillsy nie mają mutagenów
Na późniejszych poziomach złote mutageny są mało potrzebne - vide ten dodający 500 hp. :)
Henryk5pio
12-01-2016, 14:57
Moim zdaniem nie warto iść w złote zdolności, niby na let's play'ach ludzie biorą, ale czy te 5% do obrażeń to tak dużo? Skoro tracimy przez to % z mutagenu?
Pampa, złotych mutagenów w ogóle nie ma ;). Są tylko skille których nie da się mutować.
Henryk, są użyteczne, na przykład te dotyczące bonusów do danych typów zbroi lub ten zwiększający udźwigg :)
Wiedźmin zdobywcą największej ilości nagród w historii.
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=97094
Swoją drogą, redzi chcą do 2021 roku wydać dwie duże gry. Jedna to oczywiście CP2077, a co z drugą? Wiedźmin 4? Jakieś inne uniwersum ( wielu marzy się Thorgal )? Liczę jednak na wieśka ( niezależnie w jakiej formie ) w końcu nie po to budowali mozolnie tą markę, żeby ją teraz porzucać.
Ja jestem pewnym że nie porzuca. Ale przerwa musi być, żeby ludzie zatesknili. Wyobraźcie sobie ten hype jak powiedzmy w 2019 zapowiedza wiedzmina 4. ;D
Shay Ruan
25-03-2016, 20:42
Nie wiem czy wiecie ale na corocznym "prestiżowym" rozdaniu nagród D.I.C.E Wiedzmin 3 przegrał w kategoriach GRA ROKU, RPG ROKU oraz WYBITNE OSIĄGNIĘCIE REŻYSERSKIE z uwaaaaaga Fallout Crap & Badziew 4 :clap: Bethesda musiała spoooro kasy wydać na swoją gre :wall:
Lwie Serce
25-03-2016, 20:45
Tak to jest, kiedy pieniądz wszystkim rządzi :)
Sypneło trochę screenami.
Najpierw okładka. Niektórzy twierdzą, że ma ona sugerować współpracę Geralta z jakimś wampirem wyższym ( kalka Regisa? Bo chyba raczej nie on sam ), wyciekły też alternatywne artworki gdzie Geralt stoi z wampirem plecy w plecy.
https://scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/12961245_10153746469099331_212507030429090792_o.jp g
Przyznam, że bardzo klimatyczna, Gerwant w rozpuszczonych włosach to jest to.
No i na koniec screeny z wczoraj:
https://scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/13048100_10153763912614331_3882546863664898959_o.j pg
https://scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/t31.0-8/13072855_10153763912734331_5892867251607841225_o.j pg
https://scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/t31.0-8/13041301_10153763912704331_7241955685291083965_o.j pg
https://scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/t31.0-8/13055233_10153763912999331_8557783903316245973_o.j pg
https://scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/13072692_10153763913019331_6843736786524983693_o.j pg
Oczywiście księżna Anna Henrietta z dwórkami ( jedna ma wyraźną chętkę na wiedźmaka ) no i wielki plus za skolopendromorfa.
Zwróćcie uwagę na jedną ze zbroi ( a raczej kurtkę ), przypomina tą z jedynki, bardzo fajne wdzianko, typowo wiedźmińskie ( w przeciwieństwie do różnego rodzaju płytówek )
Z innych wieści, dostaniemy nowe poziomy wiedźmińskich setów ze wszystkich szkół.
Ja się już doczekać nie mogę :) no ale jeszcze miesiąc.
To nie skolopendromorf! To Stonoga!
Już oficjalnie, 31 maja wybierzemy się w ostatnią podróż z Gerwantem z Rybli.
Dalej będą spojlery, więc kto nie chce, niech nie czyta.
Na początek teaser i gameplay.
https://www.youtube.com/watch?v=7sVoDJ_DITs
https://www.youtube.com/watch?v=dIRYSQQYk0g
Zbroja wzorowana na tą z pierwszej części, to nowy set mantikory.
A w grze pojawi się jednak sam Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy!
Z jednej strony cieszę się z tego faktu, z drugiej jest to lekko naciągane ( choć pewnie redzi dadzą zadowalające wytłumaczenie ).
Jaram się niesamowicie i już nie mogę się doczekać m.in walki z bruxą!
PS: No i są nowe screeny ( na jednym jest Regis, przyznam, że kompletnie mi nie pasuje jego wygląd, ale mniejsza z tym ), ale sami sobie poszukajcie ;)
Dziwne bo wydawało się w książce że Bonhart ukatrupil Regisa na ,,ament" (chociaż bardzo lubiłem tą postać. :( )
Jeszcze dojdzie do tego że pojawi się Cahir :D albo Milva
Shay Ruan
11-05-2016, 19:11
Vilgefortz, nie Bonhart :D Spalił go na popiół :D Sapkowski jednak w jednym z wywiadów stwierdził, że Regis przeżył i może się zregenerować. W końcu jest jedną z najpotężniejszych istot w świecie Wiedźmina. Praktycznie nieśmiertelny. Cahir i Milva mogą się pojawić jedynie we wspomnieniach.
Edyta - Po chwili zastanowienia dziwi tylko szybkość regeneracji Regisa. Ostatnim razem gdy został poćwiartowany to regeneracja zajęła mu kilkadziesiąt lat.
Faktycznie Vilgefortz. Bonhart Cahira ubil. :p W książce pamiętam że bohaterowie potraktowali go jako martwego. Cholera wie jak to traktować.
Edyta - Po chwili zastanowienia dziwi tylko szybkość regeneracji Regisa. Ostatnim razem gdy został poćwiartowany to regeneracja zajęła mu kilkadziesiąt lat.
I o to się rozchodzi. Sam Regis wspominał w sadze, że rozczłonkowali go zwykli chłopkowie i regeneracja zajęła mu wtedy bodajże 50 lat. Po tym co zrobił mu Vilgefortz, należało by liczyć regenerację w setkach lat ( tak na zwykłą chłopską logikę ).
Tak czy siak, ma to być wytłumaczone, ktoś ma sobie zadać wiele trudu ( jakiś wampir ) by przywrócić Regisa do życia ( coś było mówione o więzach krwi - oby to nie oznaczało, że pokonanie jakiegoś głównego złego, będzie oznaczać ponowną śmierć Regisa - albo, że w pewnym momencie staniemy przeciwko niemu ).
Wyszedł filmik promujący nowy region - Toussaint. Na koniec trochę akcji i walk z wampirami, świetnie się zapowiada.
https://www.youtube.com/watch?v=ZEJT5XRftOU
No i Przybyłowicz dał motyw przewodni. Na prawdę dobry, choć nie urywa dupy tak jak w Sercach.
https://www.youtube.com/watch?v=RWCNlXZVsrI
Ładnie nakręcają "hajp" przed premierą, a jeszcze pewnie będzie trailer ( może w przyszłym tygodniu ). Ależ to będzie uczta na koniec przygody z Geraltem.
No i następny zwiastun ( chyba ostatni ).
https://www.youtube.com/watch?v=H5zhQ_KkMxM
Widzę tam barghesty, upiorne psy z podgrodzia w jedynce - fajnie, fajnie, wspomnień czar ( mam słabość do pierwszej części, niesamowity klimat tej kameralnej, jakby nie patrzeć, gry. )
HellVard
25-05-2016, 10:23
Przyjemnie będzie znowu tłuc upiorne kundle :) A scena walki z jakimś monstrum przed barghestami niczym z Dark Souls :D Ta lokacja wygląda jak jakieś zaświaty? Animacje skolopendromorfa też nieźle się prezentują.
Wiadomo o której godzinie będzie można pobrać? Bo już wirtualnej półce mam na cdp. ;D
Jeszcze "paczyk" 1.20 będzie do ściągnięcia ( pewnie w poniedziałek ). No i coś słyszałem o preloadzie, ale nie wiem kiedy, nie wiem na jakie platformy i czy w ogóle. Chętnie bym pościągał wszystko w poniedziałek, żeby we wtorek od razu wziąć się za grę, a nie jakieś pierdoły.
EDIT: Wychodzi na to, że na PS4 mi się dodatek zgrał już, ale jakoś dziwnie to wygląda, nie widzę ile mi się zgrało w zakładce pobrane itp. tylko informacja przy włączeniu, że zgrało. Zresztą info z reddita:
https://www.reddit.com/r/witcher/comments/4lhvj2/psa_blood_wine_can_now_be_preloaded_on_ps4/
TO i tak nie masz źle, bo ja klucz otrzymam dopiero w dniu premiery. Póki co jest szara okładka gry i data premiery.
EDIT: Właśnie ściąga mi się 5,4 GB. Obstawiam że to już samo DLC, a nie patch. :)
EDIT2: Są ogromne zmiany w interfejsie, mam wrażenie że jest bardziej konsolowo, bo sporo kafelków jest dodanych. Oprócz tego nowe znaczniki, trochę kosmetycznych zmian. Ale ogólnie wygląda to teraz bardziej schludnie. ;)
To raczej patch, bo dodatek ma 10-15 giga, zresztą masz zmiany interfejsu więc to musi być to. Niby pierdoła, ale dobra, wszystko jest teraz bardziej przejrzyste i łatwiejsze w nawigacji, choćby receptury alchemiczne, rzemiosło, ponoć można kupować składniki bezpośrednio z zakładki gdzie robimy konkretną broń/zbroje, a nie wracać do sklepu ( o ile rzemieślnik oczywiście ma coś takiego na składzie ). Miała być też dodana książka, gdzie będziemy mogli sprawdzić jakich kart gwinta nam brakuje, oraz gdzie je znaleźć, co ma ułatwić ukończenie zadania "Zbierz je wszystkie" ( ja i tak chyba nie dam rady, bo nie grałem z Talarem, który ma kartę Geralta ).
A ten preload to sobie sprawdź, klucz kluczem, ale ja też przecież nie mogę grać.
Mi się podoba interfejs. Coprawda trochę zajmie mi przyzwyczajenie, ale pal licho. Pewne to z tymi kartami? Bo grałem chyba ze wszystkimi a nie mam skonczonego zadania.
Ja już gram, hamburgerożercy chyba pozazdrościli Europie ( na PS4 można grać od 1 w nocy ) i puścili w tym samym czasie:champagne:
Książkę o gwincie można wygrać w karczmie w Białym Sadzie, z tym typem z którym gramy pierwszy raz w tą grę. Można też kupić u kupca z Nowigradu. Sklep jest przy tablicy ogłoszeniowej niedaleko mostu św. Grzegorza.
EDIT: Pierwsza, dłuższa rozmowa z Regisem przy nalewce z mandragory zaliczona;)
Pograłem chwilę, i stwierdzam że dodatek jest niezły. czy lepszy od serc? Jeszcze nie wiem, bo robię metodycznie zadania poboczne. Jedna rzecz mi się nie podoba - muzyka. Ta z serc była świetna, w podstawce również. Tutaj jest słabo, mam wrażenie że nawet czasem w ogóle nic nie gra.
Jak nazwaliście swoje wino? Rzeźnik z Blaviken chyba najlepiej brzmi, kojarzy się z winami typu komandos. ;D
HellVard
03-06-2016, 16:54
Ja już K&W zakupiłem, ale, wstyd przyznać, dopiero kończę "Serca" ;) Miałem jednak już okazję zapoznać się z odświeżonym interfejsem, wszystko wygląda teraz przejrzyściej, duży plus.
Przeszedłem iiii... muszę stwierdzić że dupy nie urywa. Dużo lepsze było Serce z kamienia. Szkoda, bo był spory potencjał, ale wątek główny jest naprawdę krótki, dłużej mi zajęło zrobienie zadań pobocznych. Jak policzyłem to w wątku głównym jest około 6 długich zadań. Czuję trochę niedosyt, chociaż samo zakończenie we własnym chałpiszczu jest dośc spoko. Tu mogę zdradzić że będziemy mieli okazję spędzić resztę wiedźmińskiego życia z jedną z czarodziejek która się wybrało w 3. :P
PS przejście całości ze wszystkimi poboczntymi zajęło mi 18 h... a miało być 30.
Znaczy się za szybki jesteś :) Ja w czwartek na urodziny dostanę Wieśka 3 i nie mogę się już doczekać :D
Ja robię głównie zadania poboczne, w głównym jestem po zdobyciu śliny wichta, przed wyruszeniem w Regisem do Tesham Mutna. Na liczniku mam 24 godziny gry - nawet biorąc pod uwagę, że się ociągam, to myślę, że ze 20 by spokojnie wyszło, a ciągle mam kilka zadań pobocznych i ruszoną tylko jedną tablicę informacyjną, także liczę na dobicie do 40 ( dla mniej skrupulatnego gracza te 30 wydają się osiągalne ).
Kurtała Mantikory wypas, spodnie mi się trochę nie podobają, ale fajnie polatać we wdzianku z jedynki, no i oczywiście Aerondight też z pierwszej gry - szkoda tylko, że nie można zaklinać tego miecza, no ale byłby wtedy zbyt OP ( brakuje mi przecięcia, która to umiejętność wydłuża młynek o 1.1 metra - co spowodowałoby zbyt dużą sieczkę ).
Zrobiłem jeszcze arcymistrzowski set wilka, ale jednak mi nie pasuje, niby jest ładny, tylko po co ta blacha dodawana? Pozostałe sety mam odkryte, na pewno zrobię jeszcze kota ( bo kaptur ), a resztę jak starczy gotówki.
Jak zauważyłem kilka osób na innych serwisach mówi o tym że główny wątek jest bardzo krótki, porównywalny z sercami. Przeszedłem absolutnie wszystko co było do przejścia w Krwi i nabiłem 25 h. Co nie zmienia faktu że według mnie ten dodatek jest gorszy od poprzedniego. Co prawda jest kilka fajnych misji, ale większość... no dość nużące i powtarzalne.
Szkoda że wątek z Wichtem był taki krótki, bo bardzo mi się klimat podobał.
HellVard
11-06-2016, 23:33
Właśnie ukończyłem K&W. A właściwie tylko główny wątek, bo zaaferowany nim ukończyłem tylko 1 czy 2 misje poboczne :) Fabuła ciekawa i trzyma w napięciu, nie jest to może jakiś majstersztyk, ale i tak zostawia w tyle masę pełnych wersji gier RPG, będąc przecież tylko dlc. Dużo nowych i starych potworów, wątek z Krainą Tysiąca Baśni genialny, po ukończeniu wczytałem wcześniejszy save i wypróbowałem ścieżkę z wizytą u Ukrytego, nie zawiodłem się :) Pytanko do weteranów, kto nie ukończył niech nie czyta:
Co się dzieje w ostatnim etapie walki z Dettlaffem? Ta walka pośród jakichś organów wewnętrznych to jakaś halucynacja? Iluzja? Wydaje mi się że nie ma opcji nie zabijania Dettlaffa, ale może się mylę?
Co się dzieje w ostatnim etapie walki z Dettlaffem? Ta walka pośród jakichś organów wewnętrznych to jakaś halucynacja? Iluzja? Wydaje mi się że nie ma opcji nie zabijania Dettlaffa, ale może się mylę?
Jeżeli nie zdobędziemy dla Syanny wstążki od dziewczynki z krzesiwami, ona ginie od Dettlaffa, wtedy możemy albo puścić go wolno albo się bić. Niestety lądujemy potem w Więzieniu
HellVard
13-06-2016, 12:38
Przeglądałem sobie mody do W3, nie ma tam na razie nic nadzwyczajnego, głównie patche graficzne, chyba, że coś przeoczyłem :) I tu pytanie, czy CDPR wydał jakieś narzędzia modderskie? Jeśli tak, jak bardzo pozwalają ingerować one w grę? Jeśli nie, to czy wiadomo coś na temat ich ewentualnego wydania?
Nie wydali i najprawdopodobniej nie wydadzą ( ponoć silnik jest trudny do opanowania ).
Ja ciągle na pobocznych, ale w poprzednim tygodniu miałem mniej czasu na grę, zwłaszcza w weekend. Został mi już tylko turniej gwinta, czyli jestem blisko. Do 30 godzin spokojnie dobije, o ile już nie dobiłem.
Shay Ruan
19-08-2016, 07:06
Polecam moda Enhanced Edition http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1814/?. Mod naprawia wiele bugów podstawki i czyni ją prawdziwym wyzwaniem. Teraz gra na drodze ku zagładzie to płacz i zgrzytanie zębów. Walka jest trudna i trzeba stosować różne taktyki, uniki są dużo mniej skuteczne bo przeciwnik wciąż ma szanse nas dosięgnąć. Z Gryfem w prologu walczyłem 4 godziny.Polecam w ustawiniach moda zmniejszyć obrażenia zadawane przez postać do x1.2, obrażenia zadawane przez znaki do x1 i obrażenia zadawane przez kusze do x5.
Czyżbym miał zagrać w tę przepiękną grę 4 raz? :) Możliwe :)
Ja polecam dodać jeszcze moda który zdejmuje ograniczenia poziomu w mieczach i zbroajch, oraz na pochwy do mieczy dla każdego NPC.
Jestem właśnie po misji z płotką w DLC Krew i Wino i powiem jedno, Wojciech Mann jako Płotka sprawił, że nie mam ochoty podróżować na niej już w ogóle. Okropny Dubbing.
No to ja mam zupełnie odwrotnie ^^
Całość zabawna,to fakt, ale według mnie strasznie bezuczuciowy ten Dubbing.
Za to bardzo fajnie czułem się na misji na Łysej Górze, jako, że mieszkam praktycznie obok niej to przyjemnie odwiedzić miejsce w świecie komputerowym, którego moje rodzinne miejsce było inspiracją :)
Krwawy_Baron
20-02-2017, 12:35
Gdyby ktoś nie miał Wieśka 3 to jeszcze dzisiaj można nabyć go w dobrej cenie na GOGu - 74.99 zł za edycję GOTY (czyli oryginał + wszystkie dodatki i DLC)
https://www.gog.com/game/the_witcher_3_wild_hunt_game_of_the_year_edition
Oj dokładnie, to ogólnie cieszy że pokazuje to kulturę słowiańską, rzeczy trochę zapomniane (:
Czy warto grać w trzecią część Wiedźmina, nie grając wcześniej w pierwszą i drugą cześć ? Historie są ze sobą połączone ?
Eutyches
16-08-2019, 20:51
Warto. Jak najbardziej. Historie nawiązują do siebie, ale można bez znajomości poprzednich części. Jednak wiele umyka z klimatu i całości historii. Tak na dwoje babka wróżyła, warto byś choć spoilery sobie pooglądał, by mieć większe poczucie historii, gdybyś w 1 i 2 jkę nie zagrał.
Choć jak się zna poprzednie, to można robiąc eksport zapisu postaci trochę podtrzymać swoje decyzje i ciąg fabularny, choć nie jest to taki wpływ na poczynania jakby się można było spodziewać, ale jest. Np. możesz kogoś nie spotkać w 3rójce :P
Dawno temu grałem, więc jeżeli się mylę, to proszę mnie poprawić. :)
Eutyches
03-01-2020, 20:12
Dam tutaj.
Lata lecą, ale jak to na tej je... Ziemi, dobrzy ludzie umierają w chorobach...
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,25565568,jako-pierwszy-narysowal-wiedzmina-zmarl-boguslaw-polch-wybitny.html?disableRedirects=true
Jako pierwszy narysował Wiedźmina. Zmarł Bogusław Polch, wybitny rysownik komiksów....
Gdyby nie on, nie byłoby "Wiedźmina", jakiego znamy. To on po raz pierwszy narysował ilustracje do opowiadań Sapkowskiego.
Eutyches
25-11-2022, 20:48
edit:
:D https://steamcharts.com/
3163
Wiedźmin 3: Dziki Gon wchodzi do nowej generacji. Zobaczcie zwiastun odświeżonej wersji legendarnej gry (msn.com) (https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/nauka-i-technika/wied%C5%BAmin-3-dziki-gon-wchodzi-do-nowej-generacji-zobaczcie-zwiastun-od%C5%9Bwie%C5%BConej-wersji-legendarnej-gry/ar-AA14y4pP?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=6ac8ee037e42481683f86169708c218c)
https://youtu.be/nBT2SP21f3Q (https://youtu.be/nBT2SP21f3Q)
Chociaż trudno w to uwierzyć, to gra Wiedźmin 3: Dziki Gon w maju tego roku obchodziła już 7. urodziny. CD Projekt RED postanowił jednak wprowadzić swojego współczesnego klasyka w nową generację za sprawą darmowej aktualizacji.
Już 14 grudnia 2022 roku do pobrania będzie dostępny Next-Gen Update do gry Wiedźmin 3: Dziki Gon. (https://www.antyradio.pl/tags/kategoria/technologia/wiedzmin)Ten nie tylko pozwoli użytkownikom nowych pecetów, PS5 i Xbox Series X zagrać w jedną z najlepszych gier wszech czasów, ale również wprowadzi szereg zmian mechanicznych, odświeży grafikę, a także doda nam nawet nowe zadanie (w pełni dubbingowane) związane z przedmiotami znanymi z serialu Netflixa na bazie sagi "Wiedźmin".
Polecamy Nie żyje aktor Miłogost (https://www.antyradio.pl/Filmy-i-seriale/Filmy/Nie-zyje-aktor-Milogost-Reczek-Znacie-go-z-Talara-i-Vesemira-w-grach-Wiedzmin-49315)CDPR zaprezentował światu zwiastun nowej wersji gry, a także półgodzinne omówienie nowych funkcji, dodatków i zmian względem oryginału - nextgenowa wersja Dzikiego Gonu zapewni komputerowym graczom wsparcie dla technologii ray tracingu, a także dwa tryby grafiki (jakość i wydajność) na konsolach. Przyspieszone zostały czasy ładowania (na wszystkich platformach), dodano tryb fotograficzny, alternatywne (bardziej dynamiczne) ustawienie kamery w trakcie sekwencji walki, a także nowe rozwiązania w sterowaniu (m.in. szybki dostęp do Znaków dla osób korzystających z padów, czy nowy tryb przełączania sprintu/chodzenia).Twórcy zadbali również o nowe funkcje dostępności, wprowadzając możliwość powiększenia napisów, poradników, czy czcionki na mapie. Będziemy mogli również ukryć minimapę, spauzować sceny dialogowe i przerywniki filmowe, czy skorzystać z nowych filtrów na głównej mapie. Wszystko to oczywiście zostało podlane nowymi teksturami i modelami w rozdzielczości 4K oraz różnymi poprawkami technicznymi.