Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Bunty
kapifili
11-02-2013, 17:46
Co ja mam zrobic mam około 30 prowincji gram juliuszami praktycznie w każde miasto zapelnione jest na maksa wojskami niskie podatki codzienne igrzyska a i tak porządek publiczny 40%
Macie jakies rady bo mysle ze kampanie trzeba zaczynać od nowa
a pieniondze to 20 tys ani nie spada ani nie wzrasta a woja trza szkolić ;)
Wyprowadź wojsko z miasta, po przekształceniu się w buntownicze odzyskaj je, a ludność eksterminuj. I kasa będzie z plądrowania i na dłuższy czas spokój przetrzebionej ludności.
kapifili
25-02-2013, 13:27
Wyprowadź wojsko z miasta, po przekształceniu się w buntownicze odzyskaj je, a ludność eksterminuj. I kasa będzie z plądrowania i na dłuższy czas spokój przetrzebionej ludności.
Dzięki ;) Już widać poprawy!
Przez nadmiar wojska w mieście też chyba jest kara do porządku.
Nie wydaje mi się. Jest odwrotnie.
norbass87
21-03-2013, 14:12
Wojsko i ilość wojska ma wpływ na bunty.Jednak zależne jest to od liczby mieszkańców i chyba położenia..
Grając w BI podbijająć szkocje nie byłem w stanie utrzymać tam porządku wojskiem... Uspokoiło się gdy zostały 3 jednostki chłopów.. :lol:
kapifili
22-03-2013, 17:12
Czyli lepiej mieć dużo czy mało wojsk w miastach?
Duźo. Tak wynika z móich obserwacji i tego będę się trzymał ;)
norbass87
22-03-2013, 22:14
też mi się wydaje że warto mieć dużo wojska lecz warto mieć kilka jednostek chłopów/straży miejskiej/łuczników i lepiej żeby były to regularne wojska a nie najemnicy.
Szkoda kasy i czasu na utrzymanie tych garnizonów. Lepiej powoli podbijać i "politycznie" porządek zaprowadzić + do tego stworzyć "brygadę" rotacyjną z jednostek na wpół regularnych w celu kontrolowania danej ilości prowincji i w odpowiedniej sytuacji użyć ją do stłumienia buntu.