Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kingdoms.exe

Ganjalf123
16-02-2013, 17:03
Witam, mam problem z kingdoms'em, otóż gdy próbuję odpalić kingdoms'a wyskakuję mi błąd Windows nie może odnaleźć pliku kingdoms.exe z ścieżki c\gry\medieval II total war\kingdoms.exe. Przez to też nie działa Third Age.
Żaden dodatek Teutonic/america itd. nie działa.Medieval II działa normalnie tylko ten kingdoms. Gdy próbowałem wyszukać pliku kingdoms nie odnajdywało go, lecz był cały czas w folderze.

Posiadam Windows 7. I obie części orginalne z platynowej edycjii

16-02-2013, 18:26
Zastosuj się do tego, bo jak masz grę na systemowym dysku :( :( :(
viewtopic.php?f=19&t=12461 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=19&t=12461)

Ganjalf123
16-02-2013, 19:29
Total war'y to jedyna gra w jaką gram, a komputer jest służbowy. Wielkie dzięki zastosuję się do tego tylko, że ja mam 1 dysk twardy.

EDIT. wszystko poprawnie instalowałem, ten film nic mi nie dał commandera praktycznie zawsze używam, UAC dawno wyłączone, jedynie instalowanie gier na dysku gdzie jest zainstalowany windows, kiedyś miałem kingdomsa normalnie chodziło teraz tylko on nie chodzi. No cóż dzięki za pomoc.

Ganjalf123
20-02-2013, 11:12
Kontaktowałem się z pomocą techniczną twórców gry, odebrałem z empiku nową płytę ten sam problem. Jest to wina windowsa tylko o co chodzi eutyches to na pewno nie przez to, że gra jest zainstalowana na tym samym dysku co windows (mam 1).Jakieś propozycję oprócz formatu

kirlan
20-02-2013, 12:33
Bardzo proszę:
:arrow: podział dysku na PARTYCJE.
Można to zrobić z dyskiem zapełnionym - wygogluj program do tego. Pamiętaj jednak: podział dysku zapisanego to śliska sprawa: jest ryzyko utraty plików, więc lepiej dane zgrać, dysk sczyścić, podzielić na partycje i dopiero wtedy od nowa na czysto zainstalować.
Grunt żeby gra była na innej PARTYCJI niż system.
......................
:!: Uwaga: w eksploratorze windows (czyli "mój komputer" ) poszczególne partycje widać jako ODDZIELNE DYSKI (nawet jeśli fizycznie to części/obszary tego samego twardziela).
...
I zdaje się że przede wszystkim w takim sensie (logicznym, a nie fizycznym) Eutyches pisał o oddzielnym dysku dla systemu i oddzielnym dla gier i reszty.
--------------------
Oczywiście jak ktoś ma fizycznie dwa twardziele to jeszcze lepiej. Ale najważniejszy jest "podział logiczny" (partycje)[spoiler:1dggw2cr]"fabrycznie" jest zwykle tak: 1 fizyczny dysk twardy = 1 partycja no i to jest jasne proste i oczywiste, ale jak w kompie jest tylko jeden twardziel to każdy informatyk przy zdrowych zmysłach natychmiast podzieli twardziela na 2 partycje albo nawet na 3 lub 4 , Pierwsza dla samego systemu ... a reszta to w miarę potrzeb : do gier, programów, danych, itd.[/spoiler:1dggw2cr]

Ganjalf123
20-02-2013, 16:04
Właśnie podzieliłem dyski teraz biorę się do instalowania podstawki mam nadzieję, że pomoże wielkie dzięki za zainteresowanie się tematem dam edit czy działa.
P.S nie podzieliłem dysku na partycje, gdyż jest służbowy i zawiera jedynie programy typu 3ds, photoshop itd.

Ganjalf123
20-02-2013, 17:26
To nic nie dało -.-

Asuryan
20-02-2013, 20:00
To w końcu podzieliłeś ten dysk na partycje i zainstalowałeś grę na partycji D czy też nie? Jeśli tak, to czy przed instalacją wyłączyłeś UAC Control (ustawiłeś na minimum)?

Ganjalf123
20-02-2013, 20:49
zainstalowałem na partycjii D czyli tym nowym potocznym dysku. UAC nie mogę wyłączyć (nie mam pojęcia czemu) gdy klikam w "zmień ustawienia funkcjii kontrola konta użytkownika" nic nie wykakuje

Asuryan
20-02-2013, 21:43
Otwórz Mój komputer, w pomocy wpisz uac control. Wybierz opcję nr 2 (włączanie i wyłączanie kontroli konta użytkownika), następnie pierwszą opcję (kliknij, aby otworzyć aplet...) Łapiesz za suwak i przesuwasz go na sam dół, następnie ok. Powinno wyskoczyć pytanie o zezwolenie na działanie programu UserAccount... Zezwól, powinna wyskoczyć informacja o konieczności zresetowania systemu by wprowadzić zmiany. Możesz to zrobić poprzez rozwiązywanie problemów lub uruchomienie ponowne systemu. Dopiero po tym instaluj grę, dodatek i mody.

Ganjalf123
20-02-2013, 22:41
Mam w konsoli wpisać secpol.msc, lecze ja mam home z tego co czytam ta wersja 7 nie ma tego pliku

Asuryan
21-02-2013, 00:31
Zwykłe home czy home premium? W home premium nic nie musisz wpisywać w konsoli, możesz jeszcze wejść przez panel sterowania/system i zabezpieczenia/centrum akcji/zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkownika. Musisz mieć jednak do tego uprawnienia administratorskie.

Ganjalf123
21-02-2013, 08:27
Wyłączyłem UAC w rejestrze
C:\Windows\System32\cmd.exe /k %windir%\System32\reg.exe ADD HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Pol icies\System /v EnableLUA /t REG_DWORD /d 0 /f

lecz to nic nie dało

Ganjalf123
27-02-2013, 20:34
REF

Ganjalf123
05-03-2013, 14:10
Kupiłem Shoguna 2 total war, odrazu mówię nie polecam KINGDOMS'A temat do zamknięcia.

Przemysł II
05-03-2013, 19:21
odczytałeś wiadomośc ode mnie na priv?

Aracz
20-03-2013, 12:10
Zajrzyj do pliku gry i zobacz czy jest tam kingdoms.exe. Ja mam tylko jeden dysk nie podzielony na partycje i normalnie wszystko elegancko działa.