PDA

Zobacz pełną wersję : Rome Total War Zasadzki

Ookami
21-02-2013, 10:04
Witam jakieś 2 dni temu postanowiłem zaprzestać gry w medievala II ponieważ gram już w niego bardzo długo a mój sprzęt nie pozwala mi się i tak nim w 100 % cieszyć .To też sięgnołem po Rome Total War zainstalowałem z najnowszym patchem wszystko pięknie zainstalowałem też Darth Moda 9.1 no i pogrywając troche rodem scypionów zauważyłem że idzie mi zbyt łatwo pomimo Bardzo trudnego poziomu postanowiłem zmienić frakcję na galów którzy w otwartej walce nie mają szans z rzymskimi legionami więc chciałem zastosowac technikę walki z zasadzek i tu pojawia się problem myślałem ze zasadzka będzie wyglądać jak w medievalu 2 czyli przeciwnik nie ma czasu na rozstawienie wojsk ( jego wojska są w kolumnie ) a ja moge go otoczyc a zamiast tego dostałem zwykłą bitwe pod lasem po prostu pogrążyło mnie to jak nigdy.Bo wychodzi na to że oprócz rzymem i być może macedoni i miast greckich nie da się nikim innym optymalnie grać .Moje pytanie brzmi czy to wona mojej wersji czy też Darth Moda ? że te zasadzki są jakie są czy to już po prostu tak w grze jest .

chochlik20
21-02-2013, 14:10
To zależy, być może jakaś armia Twojego przeciwnika widziała Twoja zasadzkę(armię), zasadzka udaje się najczęściej gdy wróg wkracza na nasz niezbadany teren i hyc wpada na nasze wojsko. Galia ma dobrą kawalerię, wykorzystaj ja a Julki padną :)

Ookami
21-02-2013, 19:22
A no troche już ochłonołem ;p jednak mam nawyk z medievala że wmoich armiach zawsze górowała ciężka konnica armie miały miażdżyć wroga :D a tu trzeba kombinowac ;D no i wkurza mnie to że odziały tak szybko się męczą ;p