PDA

Zobacz pełną wersję : mg

seba225
12-03-2013, 10:01
..

wysyłać hasła :twisted:

maryniasz
22-03-2013, 14:31
Egipt prosi o pozwolenie na wykupienie z Bizantyjskiego panowania miasta na północnym wybrzeżu Afryki - Barka, Cena 5 tys florenów powinna być wystarczająca.

seba225
22-03-2013, 15:03
Papież wyraża zgodę.

Zachar
10-04-2013, 09:59
Mam pytanko bardziej do wszystkich niż do MG
czy ktoś wie dlaczego nie mogę postawić fortu na całym terenie prowincji Trypolitania? Na symulacjach żadnego takiego problemu nie ma.
Musiałem zmienić plany przez to. Czy to jakiś bug czy jakiś niepoznany jeszcze aspekt gry? Nieurodzaj, odcięcie aprowizacji itd. Pierwszy raz się z tym spotykam na tym modzie ( oczywiście dodam że żadni agenci, którzy blokują taką możliwość nie wchodzą tu w grę)
Czy komuś zdarzył się podobny przypadek?

Domen
10-04-2013, 13:28
Pierwsze słyszę. W WK 30 można stawiać tam forty. Odpaliłem kampanię na Singlu (ale Egiptem, nie Bizancjum) i też można.

Na pewno miałeś potrzebną do postawienia fortu ilość kasy :?: Masz wgrane te dodatkowe pliki do gry w WK 32, WK 33 i następnych :?:

Zachar
10-04-2013, 13:34
Wszystkie potrzebne pliki są oczywiście wgrane. O potrzebnej gotówce lepiej byś nie wspominał :twisted:
dodam że przez niemożność postawienia fortu moja armia mogła być idealnie wystawiona na atak z morza przez Sycylię. Rozwiązałem tą sytuacje w inny sposób ale i tak czuję, że te ograniczenie w najbliższych turach może mi trochę zaszkodzić.

Domen
10-04-2013, 13:42
Może w następnej turze już będzie można postawić fort :?: A ciekawe, czy Sycylia może tam stawiać forty.

Mefisto7
10-04-2013, 23:36
Załatwić by to można jak w wko31 - że oddałbyć kasiorę za fort papieżowi, a armia byłaby nietykalna. Natomiast przy próbie "oblegania fortu" stanęłaby armia sycylijska na czerwonym polu itd...

Markus
12-05-2013, 18:32
Przepraszam że po czasie ale wolałem sprawdzić pewną zbieżność .
Proszę MG o sprawdzenie zasadności tej deklaracji :

Dzięki jeszcze raz Domenowi za zrobienie tej tury ale kilkoma jednostkami nie powinienem ruszać o czym przypomniał mi Maryniasz (w sumie 5 jednostek w dwóćh miastach), w związku z tym tura będzie poprawiona jutro.

czyli sprawdzenie przez MG tury 16 Egiptu a potem początek tury 17 Turcji.Brak info o pokonanych jednostkach w temacie pokonane armie.

maryniasz
12-05-2013, 21:40
Nie wiem w czym widzisz problem, Ale poprosze Turka zeby sie wypowiedzial w tej kwestii, jak dla mnie uczciwy gracz skoro go informowalem i pisal mi ze nie ruszy a na forum pisac nie musze. ale skoro problem...

Markus
12-05-2013, 22:17
Maryniasz dla mnie nie ma problemu są tylko nawarstwiające sie wątpliwości a czytając posty związane z tematem jest ich zbyt wiele aby nie nasuwały sie negatywne hipotezy.
Obawiam sie i nie mogę wyjść z podziwu gdy pokonanie jednej armii tureckiej biedna gruzja potrzebowała prawie dwóch flag gdy możliwości mobilizacyjne pozwalały turcji w ciągu dwóch tur stawiać pół flagi w jednym tylko zameczku. To jedynie spotęgowało moje wątpliwości w obliczu przebiegu wydarzeń w tej sprawie -no jedynym wytłumaczeniem jest dla mnie to że jestem początkującym graczem.
Nic nikomu nie zarzucam ,mam prawo mieć wątpliwości i staram sie je wyjaśnić i mam nadzieje że MG da odpowiedz na nurtujące mnie pytania.

maryniasz
13-05-2013, 14:48
No to teraz ja sie dziwie bo gruzja ma znacznie lepsze jednostki niz Turcja. Zapytaj Domena jaka byla sytuacja, nie malem z Turcja zadnych paktow, wszedlem praktycznie na puste miasta. Turek mial malo kasy i malo wojska, Domen nie widzial o fakcie pobitych kilku jednostek i dlatego odbil mi wtedy oblezenie ale jak sam mowil bylo to tylko odwleczenie na 1-2 tury.. Jak mowilem niech wiec wypowie Yangberg.

Domen
14-05-2013, 19:23
Zapytaj Domena jaka byla sytuacja, nie malem z Turcja zadnych paktow

Nie chciałeś pona ale obiecywałeś, że nie zaatakujesz Turcji. :) To przestroga dla wszystkich, którzy chcą pertraktować z Egipcjanami :!:

maryniasz
14-05-2013, 21:26
taaa. obiecywalem ze w najblozszych turach nie zaatakuje i ze zostawie wojne 1v1 - tak mowilem. Ale jak widzialem ze turcja wdupila to nie moglem pozwolic zeby gruzja zajela cale panstwo i graniczyla mi pod damaszkiem.

Domen
14-05-2013, 21:53
obiecywalem (...) ze zostawie wojne 1v1 (...) Ale (...) nie moglem pozwolic zeby gruzja zajela cale panstwo (...)

:D

maryniasz
14-05-2013, 22:53
Czysta prawda :P Zaatakowałem dopiero kiedy Turcja już przegrała w wojnie z Gruzja.

Domen
17-05-2013, 22:08
Prosimy o zatwierdzenie kupna-sprzedaży Teodozji przez Polskę od Mediolanu (Crimea Ligura).

===================================

PS:

Teodozja za dwie albo trzy tury i tak wpadłaby w polskie ręce, bo idę tam pełną flagą z katapultą żeby ją zdobyć.

Doszliśmy jednak do porozumienia - pokojowe odkupienie w zamian za nieburzenie mi budynków przed nosem przez Genuę.

seba225
18-05-2013, 08:11
zgoda

maryniasz
18-05-2013, 08:43
Witajcie zwierzchniku wszystkich granic... Młody Syn Egipski został wysłany na Tureckie ziemie żeby zakończyć nieudolne rządy Tureckiego poprzednika a lud Turecki dziś już po części Egipski okryć płaszczem dobrobytu i bezpieczeństwa... W ciągu kolejnego roku nasze wojska staną pod bramą Ancyrii i Sułtan będzie chciał je zając pokojowo bez rozlewu krwi. Jednak Namiestnik tego miasto już wyjechał Nam na spotkanie i prośbę swoją nam przekazał... Mówi że jego miasto w większości są to ludziska z bizantyjskich miast którzy swojego szczęścia wyjechali szukać na wschód... Prosił nas zatem byśmy miasto owe oddali w panowie cesarstwa a w zamian wór pieniędzy z carskiego skarbca dostarczy osobiście... ewentualnie nastąpi wymiana miast... Cesarz skarżył się ze w Synopi 10 razy w ciągu dnia miasto zamiera... zamykają porty i sklepy nabrzeżne ponieważ mieszkańcy modlą się w stronę słońca!!! Prawdziwi muzułmanie!! A ze cesarz nie przyzwyczajony do takich rzeczy to i miasta woli zamienić... Nikt przeciwwskazań mieć nie powinien z żadnym państwem nadmorskim ani cesarz ani sułtan wojny nie prowadzą. Prosimy więc o zgodę...

seba225
18-05-2013, 09:08
zgoda

Zachar
06-06-2013, 22:33
c) Zakaz "zadeptywania" armiami agentów.

Mnil dopuścił się zapewne kolejnego oszustwa w tej ko i zadeptał mi zabójcę niedaleko Neapolu. Poprosiłem MG by sprawdził czy Sycylia miała legalny sposób zabicia mi agenta.

Dla mnie to ogromna szkoda. Musiałem sporo się natrudzić by zabójcę w ten rejon " zainstalować" Pozbywszy się jego zabójcy w Grecji zniszczyłem mu Karczmę w Neapolu. Jeżeli pozbył się mojego zabójcy w sposób o który go podejrzewam będę bardzo niezadowolony ;)

seba225
07-06-2013, 18:41
Mniluś nieładnie, masz coś na swą obronę? Sprawdziłem nie było możliwości zabicia zabójcy innaczej niż przez zadeptanie, zabójca Zachara był młody

Zachar
07-06-2013, 18:49
Pytałem Mefista i zgodził się w razie czego powtórzyć turę. Poproszę też Andzie. Jeżeli się zgodzi to Mnil będzie mógł naprawić swoją niegodziwość ;) i poprawić turę. Jeżeli tego nie zrobi to będzie to pełna premedytacja i będę się domagał naprawdę surowej kary za celowe łamanie regulaminu.
Wszystkich proszę o wyrozumiałość i cierpliwość. Naprawdę mi na tym zależy

Mefisto7
07-06-2013, 19:47
Masz moją sesyjną wyrozumiałość o sile miesiąca. x)

Mnil
08-06-2013, 16:42
ups, sam w sumie nie wiem jak to wyszlo, a jesli tak, to luzik, poprawie.

Marat
08-06-2013, 17:13
Hahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: Sorry ale większej błazenady nie widziałem. Sam nie wiem jak otoczyłem kilkoma jednostkami ( w sumie chyba 8 potrzeba, o ile nie sprzyja nam teren ) i potem jedna wlazłem na zabójce. Pewnie przez przypadek :mrgreen: Czy ty człowieku nie masz resztek honoru i chociaż raz nie możesz powiedzieć wprost, że złamałeś regulamin i oszukałeś celowo? Biedaczek, wszystko przez przypadek się dzieje. Nie rób ze współgraczy półgłówków i nie wciskaj im takiego kitu.

Mefisto7
08-06-2013, 17:44
Pewnie należało mu się, bo "Sycylia jest tak słabym państwem"... W sumie to ja się spodziewałem, że ze wstydu Mnil się po tym już tu nie pojawi, ale widocznie się myliłem.

Mnil
09-06-2013, 16:55
W ktores KO ktorys z was zrobil to samo i napisal ze tez pewnie przypadkiem wiec czynie to samo...

ture powtarzam, ale tylko na niekorzysc zachara bo tego zabojce zablokuje i jeszcze gorzej bo limit zabojcow zablokuje.

Marat
09-06-2013, 17:11
Czyli standardowo, inni cos tam zrobili to i ja sobie mogę. Dowody, a jak nie masz to ci po raz kolejny powtarzam, nie oczerniaj innych osób, bo to grozi ostrzeżeniem.

Mnil
09-06-2013, 17:23
Co do szpiega - faktycznie był w tym przesmyku i ja tam zbieralem wojska do kupy zreszta jak sam widzisz, mozliwe ze na nim postawilem chodz watpie bo powinien sie przesunac ( zabójcy tam w zasiegu nie mialem). Niech MG lepiej sprawdzi i w razie mojego bledu zarzadi jakas kare. :(

Tu sie jakos nie odezwaliscie z moralizowaniem...

Ja też przechodzilem jednostkami, przypomnialo mi sie!

Marat
09-06-2013, 17:33
No i gdzie tu są jakieś nicki? Gdzie jestem wymieniony? Proszę mi pokazać mój nick i wyrok MG. Powtarzam mój nick, bo Zachar mnie nie obchodzi.

Zachar
09-06-2013, 18:14
i ja zapytam. Gdzie tam jestem "jeden z was"?

Mnil
09-06-2013, 18:53
Jeden z Was jako obywateli tego forum...

Marat
09-06-2013, 19:38
Ktoś, wśród setek ludzi którzy przewineli się przez KO ( pomine poziom niektórych z tych osób ) złamał regulamin i ty w tym wypadku też to możesz, a my nie możemy cię skrytykować, bo to jeden z obywateli forum to zrobił. Dobrze, że nie zaokrągliłeś do obywateli Polski :lol: Tylko się pogrążasz takimi tłumaczeniami.

Mnil
09-06-2013, 21:23
nie tlumacze ale doszukuje sie troche obiektywizmu...

znalezliscie sobie nowa osobe i teraz do kazdej pierdoly bedziecie dokladac 3 grosze...

Marat
09-06-2013, 21:40
Patrz, biedaczka, on taki uczicwy, w ogóle nigdy nie oszukał, w ogóle nie łamie regulaminu, a my się go czepiamy o nic :lol: Brnij dalej.

Mnil
09-06-2013, 22:14
sam sobie dopowiadasz historie :P

Marat
09-06-2013, 22:36
Zacytuje i ci pogrubię.

znalezliscie sobie nowa osobe i teraz do kazdej pierdoly bedziecie dokladac 3 grosze...

Celowe złamanie regulaminu, trudne do wykrycia i bardzo perfidne, bo trudne do ukarania ( jak niby ocenić, co by tym zabójca mógł Zachar ci zrobic przez 10 tur? ), to jest wg. ciebie pierdoła, o która się niepotrzebnie czepiamy. Więc bajki to opowiadasz ty, ale niezbyt ciekawe.

Mnil
10-06-2013, 10:03
tak, bo:
a) mam swoiich zbojow
b) tak czy siak go zablokowalem

nie czepiasz sie innych o zwolywanie dzihadu, opoznianie tur o pare dni, ale czy postawie fort za duzo, czy opoznie ture o pare godzin to juz najezdzasz...

Zachar
10-06-2013, 22:18
Mam prośbę do MG by sprawdził czy tylko moje oddziały mają w prowincji Trypolitania pomniejszone o sporo punkty ruchu oraz czy tylko Bizancjum nie może tam postawić fortu. Przez ten bug drogę jaką powinienem przebyć w 2 tury, będę szedł około 5. i jeżeli okażę się że oddziały Sycylijskie mają tam normalną pulę punktów ruchu to przez te bugi stracę armie. Dodam że mój generał nie ma żadnych negatywnych cech które by mu zmniejszały ruch. Jeżeli to jest zbugowany teren dla wszystkich to będę chociaż wiedział jak wykonać tam ruchy, Może okaże się, że ja posunę się na max zasięg ruchu na południe a wojsko Sycylijskie ze statku i tak mnie sięgnie :(

Mnil
11-06-2013, 09:16
z tego co wiem i to wszystko ma tam taki ruch - pustynia.

Zachar
11-06-2013, 11:32
no nie wiem. Nie można postawić fortu. a Jak włączysz sobie hot seat powiedzmy tylko na Sycylię to ruch jest tam 2 krotnie większy. a ty mnil możesz tam forty stawiać?

Mnil
13-06-2013, 21:08
w sensie czy na hot seat czy w tej KO?

Zachar
13-06-2013, 21:10
czy w tej ko możesz stawiać forty w trypolitanii?

Domen
26-06-2013, 21:02
Gruzja (Markus) chce mi (Polska) sprzedać zameczek Trebizond za 3000 florenów.

Ma ktoś coś przeciwko czy nie :?:

seba225
26-06-2013, 21:05
Mg wyraża zgodę

maryniasz
17-07-2013, 21:51
No to zanim zrobię turę napiszę skargę poczekam na decyzje MG i napiszę jeszcze do kolegium... Domen niezły z ciebie hachment...

Otóż sytuacja wygląda następująco...
Domen już jako sojusznik Gruzji dalej robi tury za Turcję która właśnie dostaje wpierdol i zostało jej ostatnie miasto. Otóż zamiast bronić swojego terytorium domen wysłał południem wojska tureckie na moje ziemie - egipt, mimo że powinien bronić ostatniego miasta. Swoja drogą Gruzja w poprzedniej turze powinna miasto zając jednak wojska pewnie zbuntowały by się i dlatego tego nie zrobili. Zostawia Gruzji puste tereny i obecnie Gruzja która wcześniej miała pod miastem chyba z 10 jednostek atakuje właśnie dwoma bo domen uznał że nie ma po co bronić. Gratuluje domen... Chuj przez duże CH z ciebie co nie miara:D po trupach hehe

Domen
17-07-2013, 21:56
mimo że powinien bronić ostatniego miasta.

Ostatnim miastem Turcji będzie Damaszek, który właśnie oblega. :) Oprócz Damaszku w tej turze były jeszcze dwa - Ancyra i Bagdad.

Otóż zamiast bronić swojego terytorium

Piszesz o tym jak Turcja zachowywała się reagując na inwazję Egiptu kiedy jeszcze grał nią Yangberg: :?:

viewtopic.php?f=515&t=9452&p=295296&hilit=poddaje#p295296 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=515&t=9452&p=295296&hilit=poddaje#p295296)

Taka sytuacja "hipotetyczna" a może i nie:

Frakcja A ma wojnę z frakcją B i C, z frakcją B toczy wojnę od bardzo dawna a z frakcja C zaatakowała ją o wiele później. Frakcja A prowadzi tę wojnę w ten sposób, że poddaje miasta prawie bez obrony i bez burzenia budynków frakcji C, natomiast przeciwko frakcji B gra jak najlepiej, łącznie z kontratakami, wysyłaniem całego wojska na ten front i burzeniem budynków tak aby frakcji tej dostało się jak najmniej. Frakcja A miała też okazję odbić kilka oblężeń frakcji C, ale tego nie zrobiła mimo wiedzy, że mogła. Poza tym frakcja A pozwalała frakcji C na plądrowanie miast, zamiast to uniemożliwiać oddając je w swojej turze tam gdzie nie da się odbić oblężenia. W dodatku frakcja A robi to wszystko w wyniku cichego porozumienia w "Prywatnych Komnatach" z frakcją C.

Czy jest to w porządku :?:

Moim zdaniem to podpada pod punkt regulaminu zakazujący poddawania gry (pod drugą część - o oddawaniu miast, ale nie całkowicie pustych):

viewtopic.php?f=3&t=3097 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=3097)

f) Zakazuje się poddawania gry, poprzez zostawianie pustych miast, bądź oddawania ich innemu graczowi.

Nie bardzo.
To nie do końca sytuacja, o której mówi regulamin, ale wciąż bardzo nie w porządku, szczególnie wobec gracza B. Ja na tego typu sytuacje patrzę bardzo negatywnie, jakbym był MG w takiej kampanii, to pewnie zarządziłbym jakąś karę. I to już leży w gestii MG jak na to spojrzy, bo regulamin nie mówi bezpośrednio o takich sytuacjach, aczkolwiek jeżeli zaczną być na porządku dziennym, to zadbam aby punkt się pojawił.

Dodam jeszcze, że wykrętem od tego, że 3 oblężenia które można było spokojnie odbić nie zostały odbite, było rzekome pokonanie armii, która miała to zrobić (ale jakoś dziwne, że w temacie "Pokonane armie" nie było ani słowa o tym, a armie nie były przetrzebione, wyglądały na w miarę "zdrowe").

Żadnych prób spowalniania postępów frakcji B przy użyciu fortów też nie było. Słowem - totalny brak walki, obrony, czegokolwiek.

Równie dobrze mogliby frakcja A z frakcją B podpisać sojusz, zamiast odstawiać taką oszukańczą parodię wojny. Ale w przypadku sojuszu musieliby się przecież prosić MG o zgodę na przekazanie połowy miast frakcji A dla frakcji B, a takiej zgody by nie było w sytuacji wojny z frakcją C.

Poza tym frakcja A ewidentnie chciała jak najszybciej skończyć swoje istnienie.

Wtedy pisałem właśnie o tej KO - frakcja A to była Turcja, frakcja C to Egipt a frakcja B to Gruzja.

Powinieneś razem z Yangbergiem trafić za to na Czarną Listę - on za poddawanie gry, ty za nieuczciwe praktyki.

Więc teraz radziłbym ci siedzieć cicho i grać, a nie szukać drzazgi w cudzym oku mając belkę w swoim :!:

Otóż zamiast bronić swojego terytorium

Przed Gruzją Turcja nie musi już bronić swojego terytorium - jest między tymi frakcjami nieoficjalne zawieszenie broni.

Bagdad idzie jeszcze do Gruzji, ale chyba sam zauważyłeś, że Gruzja czeka ze zdobyciem Bagdadu aż do zdobycia Damaszku przez Turcję. :)

Taka została podpisana ugoda w prywatnych komnatach między Turcją a Gruzją.

Poza tym nie było możliwości obrony Bagdadu (za to była możliwość obrony przed Egiptem, ale Yangberg ci wszystko poddawał bez walki).

Teraz już mogę o tym pisać, bo Yangberg i tak nie gra już w KO. Wcześniej nie chciałem mu psuć reputacji.

mimo że powinien bronić ostatniego miasta

Niby czym jak Gruzja miała pod Bagdadem pełną flagę i jeszcze trochę :?: A Damaszek wcale niebroniony. :D

Domen już jako sojusznik Gruzji dalej robi tury za Turcję

Nie jako sojusznik Gruzji tylko jako tajny współpracownik Turcji (którą na początku tej KO grał AleCzemuNie).

Od początku KO utrzymywałem tajne rozmowy dyplomatyczne z Turcją - jak nie wierzysz, spytaj ACN, bo już wrócił do gry w KO. ;)

Swoja drogą Gruzja w poprzedniej turze powinna miasto zając jednak wojska pewnie zbuntowały by się i dlatego tego nie zrobili.

Nie zrobili bo zapłaciłem Gruzji duże pieniądze ze skarbca Polski aby poczekała ze zdobyciem Bagdadu - mam prawo. :D

Zostawia Gruzji puste tereny i obecnie Gruzja która wcześniej miała pod miastem chyba z 10 jednostek atakuje właśnie dwoma

Wcześniej miała ze 30 - więc i tak nie obroniłbym Bagdadu mając w sumie 15 jednostek tureckich.

Teraz Gruzja ma 3 - bo się z nią ugadałem i zapłaciłem jej za to by poczekała ze zdobywaniem Bagdadu.

maryniasz
17-07-2013, 22:10
Bagdad idzie jeszcze do Gruzji, ale chyba sam zauważyłeś, że Gruzja czeka ze zdobyciem Bagdadu aż do zdobycia Damaszku przez Turcję. :)

Taka została podpisana ugoda w prywatnych komnatach między Turcją a Gruzją.

pojebało cię...
Sprawa poszła do kolegium... powodzenia Człowieku... Między gruzja a turcją??? poprosze Yangberga o wypowiedź :D

Domen
17-07-2013, 22:12
Yangberga to sobie możesz prosić o wypowiedź, bo zniknął.

Do Kolegium powinna iść sprawa z twoimi wcześniejszymi oszustwami wspólnie z Yangbergiem.

Sam mi na GG pisał, że się dogadaliście aby poddać miasta tureckie bez walki Egiptowi, tak żeby Gruzja nic nie zdobyła.

maryniasz
17-07-2013, 22:13
hahahaahaha człowieku jakie ty masz filmy :D
chyba z innej planety jestes albo z innym maryniaszem pisałes. Nie pierdol farmazonów krętaczu bez honoru.
Znając życie zaraz pojawi się jakaś rozmowa z gg :D moze mały retusz?

seba225
17-07-2013, 22:16
Jutro do 14 przyjrzę się tej sytuacji.
Pozdrawiam
Sędzia Tuleya
http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-690/-550/faktonline/634939493624958250.jpg

Domen
17-07-2013, 22:17
Domen od kilku ładnych tur robi ostro tury za Turcję...

Za przyzwoleniem wszystkich dookoła, łącznie z byłym graczem Turcji - AleCzemuNie - który zniknął, a teraz wrócił, ale nie pofatygował się by przejąć swoją starą frakcję (proponowałem mu to kilkakrotnie). :) Poza tym byłem proszony o zastępstwo przez gracza Turcji - inaczej nie miałbym do niej hasła.

Więc skończ już te swoje miotanie się w popłochu, bo stracisz Damaszek.

Czekam co na to wszystko Seba który jest MG i do czegoś takiego nie powinien dopuścić

Piszesz o swoich przekrętach wspólnie z Yangbergiem, za które obaj powinniście trafić na Czarną Listę :?:

Yangberg poddał ci całkowicie swoją frakcję - w ogóle zniszczył swoją grą silną frakcją, którą stworzył ACN.

Znając życie zaraz pojawi się jakaś rozmowa z gg

Mogę wkleić całą rozmowę z Yangbergiem, gdzie przyznał się do waszych wspólnych krętactw. Spikrambo też potwierdził.

Wcześniej nie wklejałem bo mu obiecałem, ale teraz już i tak zniknął z forum i z KO, więc co za różnica.

Domen
17-07-2013, 22:22
Ku*wa Maryniasz, tak w ogóle to o co do cholery tobie chodzi :?:

Robię turę za Turcję - robię.

Turcja ma wojnę z Egiptem - ma.

To kur*a mam pełne prawo atakować Turcją miasta Egiptu i je oblegać :!: :!: :!:

Zamknij wreszcie jadaczkę i graj :!: A jak się nie podoba, to niech ktoś inny robi za Turcję, ja robię bo nikt inny nie chciał.

Tylko jakoś nikt ku*wa nie chciał przejąć tej Turcji, a pytałem wiele osób (w tym byłego gracza Turcji - ACN).

Ratuję KO robiąc tury za frakcję, za którą nikomu się nie chciało i wszyscy gracze ją porzucili, a ten jeszcze ma wonty :!:

:roll:

Ostrzwtlumie
17-07-2013, 22:24
hahahaahaha człowieku jakie ty masz filmy :D
chyba z innej planety jestes albo z innym maryniaszem pisałes. Nie pierdol farmazonów krętaczu bez honoru.
Znając życie zaraz pojawi się jakaś rozmowa z gg :D moze mały retusz?
Chyba nie zrozumiales domena. Chodzilom mu ze Yangberg mu pisal a nie ty...

Domen
17-07-2013, 22:25
Chyba nie zrozumiales domena. Chodzilom mu ze Yangberg mu pisal a nie ty...

Dokładnie, Yangberg (i Spikrambo - jego brat). Bo pisał. Wreszcie matactwa Maryniasza wyszły na jaw.

W WKO 30 podobne przekręty próbował robić z Mnilem - ale Mnil przejrzał na oczy i mu cofnął wreszcie te prawa przemarszu :!:

seba225
17-07-2013, 22:27
http://us.123rf.com/400wm/400/400/ihinm/ihinm0806/ihinm080600497/3192526-czlowiek-jesc-popcorn-podczas-ogladania-filmu.jpg

Domen
17-07-2013, 22:38
Teraz Maryniasz nagle twierdzi, że jednak problemu nie ma (jak nie ma to po cholerę ten raban na forum :!:):

Ale moim zdaniem tylko przy użyciu buga desantowego jest zasięg i teraz Maryniasz chce sobie oszukać i liczy, że mu się upiecze:

PS: tak ustawiłeś ten fort ze moje jednostki co stoją na brzegu mogą sobie przejść... Gówno zdobyłeś a nie Damaszek...

Tylko i wyłącznie przy użyciu bugu desantowego jest to możliwe (wystarczy że cofniesz armię o 1 pole na statki, i potem użyjesz buga).

Daj screena na dowód że da się bez buga desantowego, albo poproszę MG i Kolegium o sprawdzenie czy tak jest.

Poza tym nie robiłbyś takiej mega afery, gdyby faktycznie dało się legalnie odbić to oblężenie.

Więc jestem na 99% pewien, że teraz nagle wpadłeś na pomysł z bugiem desantowym.

Jeśli nie, to masz spostrzegawczość ślepego dziadka i jesteś świrem do potęgi, robiąc taki raban na forum o problem którego nie ma. :lol:

maryniasz
17-07-2013, 22:48
Afera bo jesteś oszust i krętacz. Przechodzę obok bez żadnego bugu i tyle.

Domen
17-07-2013, 22:58
jednostki przechodzą między twoim fortem a górami

A niech sobie przechodzą :!: Ja patrzyłem na zasięg całej armii (razem z piechotą) - i nie miała zasięgu po postawieniu tam fortu. Jak miałeś w armii dużo konnicy, to może ona miała zasięg. Na dwa forty i tak nie było Turcji stać, więc inaczej bym tego fortu nie postawił (gdybym postawił tak, żeby nie było pola na przejście między górami a fortem, to ta druga armia co na północy na moście stoi by miała zasięg). Ciesz się w takim razie, Turcja padnie o 2 tury wcześniej niż by padła gdyby mi się udało zdobyć Damaszek. Normalnie wielki sukces :!: Tylko po co ta afera na forum, tego nadal po prostu nie wiem.

Jesteś człowiekiem niezrównoważonym psychicznie po prostu.

Afera bo jesteś oszust i krętacz.

Sam jesteś krętacz i oszust - to co robiłeś z Turcją zasługuje na wszelką krytykę :!:

Ja tylko legalnie robię tury za frakcję w zastępstwie tak, żeby zapewnić tej frakcji przetrwanie jeszcze przez kilka tur :!:

Tak jak pisałem - Bagdadu nie mogłem obronić, za duża dysproporcja sił. Zdecydowałem się więc uciekać w stronę Damaszku :!:

Przestań mnie oskarżać bezpodstawnie.

Sam w ten sam sposób uciekałeś w stronę Kijowa w WKO 32, po drodze zdobywając jego miasta, po to żeby Polska przetrwała jeszcze kilka tur :!:

Stosujesz inne standardy wobec siebie, a inne wobec pozostałych graczy w tym mnie. Tobie wolno, a mi nie :?: - ciekawe :!:

co do wk32 pominąłeś gdzieś mały szczegół... mianowicie przejąłeś Danie - mojego sojusznika tylko po to żeby mnie zaatakować i rozjebać de facto ko... po czym po kilku turach chciałeś oddać bądź żeby już klikał MG.

Oko za oko... Wcześniej przejąłeś Turcję w WKO 31 - mojego wasala i sojusznika - tylko po to żeby zerwać wasalizację i mnie zaatakować...

Pamięć masz długą, ale pamiętasz tylko to co chcesz pamiętać jak widać...

=====================================

A Dania w WKO 32 nie była wcale twoim sojusznikiem - miała z tobą pona, a nie sojusz.

po czym po kilku turach chciałeś oddać bądź żeby już klikał MG.

Bo nie miałem wtedy czasu na tyle KO :!: Oddałem też inne KO wtedy - bardzo silną Sycylię w MKO 22 między innymi.

Poza tym nigdy nie chciałem żeby MG klikał, Popa znalazłem na zastępstwo :!:

Ty to byś chciał żeby Turcję w WKO 33 MG klikał, bo tylko chcesz zajmować puste miasta, a nie toczyć prawdziwe wojny :!:

Polska wcześniej nie oficjalny sojusznik Gruzji, teraz już oficjalny

Jak nie masz o czymś zielonego pojęcia to milcz a nie wypisuj bzdur i nie zgaduj.

Od początku tej KO jestem nieoficjalnym sojusznikiem Turcji - spytaj ACN jak nie wierzysz (on grał Turcją na początku). Nieoficjalnym sojusznikiem Gruzji nie byłem nigdy. Z kolei oficjalnym jej sojusznikiem zostałem dopiero w poprzedniej turze, już wtedy gdy było wiadomo, że Turcja zaraz padnie.

Domen
17-07-2013, 23:37
Czekaj - niby jaką konnicą i generałem możesz odbić ten Damaszek :?:

Sprawdziłem szpiegiem z tury Turcji - ta armia ma tylko 1 oddział konnicy i generała, a Damaszek oblega 5 oddziałów i generał (razem 6).

Tym na pewno nie odbijesz. Niech MG sprawdzi, czy na pewno nie chcesz wykorzystać buga desantowego w celu odbicia.

Tu jest sejw do tury Egiptu:

http://www.speedyshare.com/ZnuKc/wko33t21Egipt.sav

seba225
18-07-2013, 12:24
Sędzia Tuleya zadecydował!!

Do czasu przejęcia przez nowego gracza frakcji tureckiej, tury za nią będę robił ja.

Nie ma mowy o użyciu bugu desantowego.

Zamykam rozprawę.

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/30519/i_tuleya_pap600.jpeg

Domen
18-07-2013, 12:30
Nowego gracza nie znajdziesz bo ta frakcja przestanie istnieć maksymalnie za 2 - 3 tury.

Nikt nie przejmie frakcji, która za parę tur padnie.

Chociaż mógłby przejąć ACN, bo on grał Turcją na początku, jeszcze zanim zniknął.

Ale to od następnej tury - bo tą już zrobiłem pod kątem jak najlepszych ruchów dla Turcji - nic lepszego nie wymyślicie i tak.

Wiadomo, że jak gram Turcją, która ma wojnę z Egiptem, to robię tury tak żeby było dobrze dla Turcji - a nie dla Egiptu.

Maryniasz zrobił się takim zarozumialcem, że by chciał żeby nawet frakcje z którymi ma wojnę ułatwiały mu zwycięstwo :!: :mrgreen:

Markus
26-07-2013, 14:48
Sędzia Tuleya zadecydował!!

Do czasu przejęcia przez nowego gracza frakcji tureckiej, tury za nią będę robił ja.

Nie ma mowy o użyciu bugu desantowego.

Zamykam rozprawę.

no proszę jak sedzia Tuleja szybko reaguje a ja sie nie mogę doczekać dopowiedzi z z maja

Re: mg
autor: Markus » 12 maja 2013, 19:32

Przepraszam że po czasie ale wolałem sprawdzić pewną zbieżność .
Proszę MG o sprawdzenie zasadności tej deklaracji :

Dzięki jeszcze raz Domenowi za zrobienie tej tury ale kilkoma jednostkami nie powinienem ruszać o czym przypomniał mi Maryniasz (w sumie 5 jednostek w dwóćh miastach), w związku z tym tura będzie poprawiona jutro.

czyli sprawdzenie przez MG tury 16 Egiptu a potem początek tury 17 Turcji.Brak info o pokonanych jednostkach w temacie pokonane armie.

to teraz naraz wszyscy robią rwetes i rwią włosy z głowy oburzeni a w tedy jak były istotne posunięcia to wszyscy milczeli jak trusie

Hipokryzja
tyle na temat :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

pisałeś Maryniasz już wcześniej :

Nie wiem w czym widzisz problem, Ale poprosze Turka zeby sie wypowiedzial w tej kwestii, jak dla mnie uczciwy gracz skoro go informowalem i pisal mi ze nie ruszy a na forum pisac nie musze. ale skoro problem...

a wychodzi obecnie że w tej sprawie są rozbieżne oceny jego uczciwości ,nie bedzie nietaktem jeśli obecnie gdy gościa nie ma już jakom gracza jeśli wyjaśnimi jegą postawę w tej sprawie od A do Z .

To jak to było z to jego postawą uczciwy gracz czy gościu który za swoją postawę w grze powinien awansować na czarną listę .

Zwiastun
09-09-2013, 19:48
Genua ma 3 forty na mojej prowincji. Ten fort Genui na lewo jest widoczny jak wyjdę armią z mojego fortu po prawej. Na szczęście jeszcze to mi nie przeszkadza.
http://img42.imageshack.us/img42/2478/kpjm.jpg

Mefisto7
10-09-2013, 17:13
Yyyy, jakbyś sprawdził to dokładnie to byś zobaczył, że jeden z nich jest pusty. Myśleć, myśleć, a dopiero potem MG zawracać dupę.

Zwiastun
10-09-2013, 17:39
Wszystkie są zajęte, nie widzisz? Mam to jeszcze dokładniej zaznaczyć?

Mefisto7
10-09-2013, 18:40
Ahaaaaaaa. Sory.
Ale jednak zapisałem informację w tej sprawie. Wystarczyło przeczytać. Jeden fort zajęty jest przez jednostki, które po prostu nie miały możliwości iść dalej. Koniec punktów ruchu. Dlatego fort stoi. I właśnie brałem pod uwagę to, że i tak niczego zrobić nie możesz.

Ale sory za nieporozumienie.

Avasil
11-09-2013, 21:10
Czy my w ogóle posiadamy MG? Jest teraz tura dla papiestwa, którą trzeba przeklikać + Anglia(nie ma gracza, ale została jej jedna, max dwie tury życia, nie pamiętam sytuacji), zależałoby mi dostać turę przed Niedzielą.

Markus
12-09-2013, 10:21
Trzeba pisać do pierwszego MG może sie znowu zgodzi :?: