PDA

Zobacz pełną wersję : Pomoc Techniczna.

Jankes95PL
16-03-2013, 00:46
Witam, mój problem wygląda następująco. Otóż kiedy odpalam ETC przez VISTA.bat ponieważ posiadam Windowsa 7 to nie ważne jaką kampanię wybiorę zawsze uruchamia mi się kampania z 1547 roku. Dodatkowo kiedy wybiorę frakcję i próbuję rozpocząć kampanię gra wywala do pulpitu. Na TWCenter przeczytałem, że należy wyłączyć kontrolę konta użytkownika, spróbowałem ale to nie pomogło. Będę wdzięczny za każdą pomoc.

16-03-2013, 00:52
Witam, mój problem wygląda następująco. Otóż kiedy odpalam ETC przez VISTA.bat ponieważ posiadam Windowsa 7 to nie ważne jaką kampanię wybiorę zawsze uruchamia mi się kampania z 1547 roku. Dodatkowo kiedy wybiorę frakcję i próbuję rozpocząć kampanię gra wywala do pulpitu. Na TWCenter przeczytałem, że należy wyłączyć kontrolę konta użytkownika, spróbowałem ale to nie pomogło. Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Ja ma Win 7 64 bitowy, ale uruchamiam nie przez skrót vista, ale xp...Powinieneś zerknąć do tematu modyfikacji, podałem warunki jakie trzeba spełniać by mod chodził bezproblemowo...Jest to jeden ze stabilniejszych...Zapraszam do tematu modyfikacji :D

Asuryan
16-03-2013, 01:05
Oprócz wyłączenia uac control trzeba jeszcze skasować wszystkie pliki map.rvm i powinno śmigać.

16-03-2013, 01:19
AsuryanBardzo słusznie żeś zauważył, proszę oto link a w nim odpowiedź podejrzewam na ten problem :D
viewtopic.php?p=239546#p239546 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?p=239546#p239546)

Jankes95PL
17-03-2013, 11:49
Ok, poczytałem trochę w tamtym temacie, pousuwałem pliki map.rwm których swoją drogą było dużo, i jakimś magicznym cudem... Działa! W każdym razie wielkie dzięki za pomoc. :D Temat do zamknięcia.

08-04-2013, 12:09
Dopowiedzenie odnośnie technicznych spraw :)

Nie ingeruje, całość instaluje się w katalogu mods, łącznie z patchami, jedynie pliki uruchamiające moda są w katalogu głównym gry...Można spokojnie grać w niezmienioną podstawkę z dodatkami..., nie licząc innych modyfikacji :)
I kilka moich spostrzeżeń ;)

1. Zainstalować wszystkie pacze:)
2. Skasować wszystkie pliki map.rwm ( co robią i odczego są , to inna historia
3. Gdyby po wyjściu z gry i ewentualnym wejściu wywaliło z jakimś błędem, nie denerwować się skasować jak wyżej, ten typ tak ma
4. kampanie z zapisami zaczynać po odpowiednio wgranej kampanii- okresu historycznego, bo może się wypyszczać i winda
5. W razie błędów ze steamem, to trzeba patrzeć na ichnie forum
6. Inne rady albo i lepsze doradzi czcigodny Samick :)[/quote]
Jak to powinno wyglądać w głównym katalogu gry, pokaże na screenie. Na czerwono zaznaczone
http://img442.imageshack.us/img442/5092/ghjklx.jpg
************************************************** *****************************
Tak to wygląda u mnie katalogu mods

http://img341.imageshack.us/img341/6599/lkljk.jpg
pozdrawiam :D

korona191
14-07-2013, 14:20
Proszę o wytłumaczenie mi jak debilowi instalacji tego moda, wraz z patchami, ponieważ postępuję według podanych instrukcji i gdy włączam vista.bat to po wybraniu numeru program się wyłącza i nic się nie dzieje. Z góry dziękuję. (Korzystam z Windows 8)

Araven
14-07-2013, 14:41
http://www.twcenter.net/forums/forumdis ... l-Conquest (http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?1251-Eras-Total-Conquest) strona 1, wskazówki twórców modyfikacji.
Wyłącz UAC w Win8, nie instaluj gier na partycji systemowej a już napewno nie w Program Files.

2.3.6 Gamefront version

To install the 2.3.6 version you need to do the following.

1) Download the conquest 2.3.5.part1.rar, conquest 2.3.5.part2.rar, and conquest 2.3.5.part3.rar.

2) Place all 3 files in your 'Medieval II Total War' folder and unpack the conquest 2.3.5.part1.rar, this will create the conquest 2.3.5.exe. The default location of the 'Medieval II Total War' folder is 'C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War'.

3) Double click on the conquest 2.3.5.exe and unpack it in your 'Medieval II Total War' folder. The default location of the 'Medieval II Total War' folder is 'C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War'.

4) Download the Conquest patch 2.3.6.

5) Unpack the conquest 2.3.6.rar in your 'Medieval II Total War' folder. The default location of the 'Medieval II Total War' folder is 'C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War'.

5) To start the mod go to your in your 'Medieval II Total War' folder (default location 'C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War') and double click on the 'conquest XP.bat' it you're using XP or 'conquest VISTA.bat' if you're using Vista or Windows 7.

This will bring up the Eras Menu. Select the campaign you want to play (type either 'A', 'B', 'C', 'D', 'E', '1', '2', or '3' and press 'enter' or 'return').

If the Eras Menu closes after loading the files but the mod doesn't start then double click on the 'conquest.bat' and on the Eras Menu type '0' (zero).

Czyli w skrócie, wyłącz UAC w win8, potem umieszczasz III party 2.3.5 w jednym katalogu odpalasz 2.3.5.exe wskazując swój katalgo Medka, oby nie taki jak wyżej.
Potem odpalasz 2.3.6 wskazując swój katalog Medka II. Resztę doczytaj z pomocy technicznej i u Twórców moda.

korona191
14-07-2013, 17:41
Dziękuję za próbę pomocy ale niestety nic to nie dało. Nie udawało mi się ściągnąć tych partów z gamefrontu więc instalowałem alternatywną drogą. Postępowałem zgodnie z instrukcją z twcenter , ściągnąłem te pliki bat. wyłączyłem UAC, ale niestety w dalszym ciągu przy wybieraniu kampanii do ładowania pliki się ładują , program się wyłącza i nic, próbowałem z wpisywaniem zera ale bez skutku, program również się wyłącza. Ściągnąłem również plik True Conquest.bat , włącza się menu kampanii z 1547 ale gdy próbuję załadować tą kampanie występuję błąd.

Wonsz
14-07-2013, 18:34
Ja mam następujący problem:
Kampania śmiga, ale gdy chcę rozegrać własną bitwę to po wybraniu frakcji i kilknięciu "dalej" to gra wyłącza się.Własna bitwa nie działa na żadnym z okresów.

Wersja gry 2.0

Araven
14-07-2013, 19:44
Korona jaki rozmiar masz katalogu z modem? Gamefront w Polsce nie działa. Ja mam 6,84 do 6,90 GB na dysku ale nie pamiętam czy mam 2.3.6.
Zagraj w Bellum Crucis 6.3 np.
EliminatorT czemu masz 2.0 ? Jak najnowsza to 2.3.6 ?

Samick
14-07-2013, 20:32
Własne bitwy są takie sobie, ponieważ autor ETC wykorzystywał jako podbudowę swoje poprzednie mody, stąd mogą pojawiać się zupełnie fantastyczne jednostki. :)

korona191
14-07-2013, 22:36
Korona jaki rozmiar masz katalogu z modem? Gamefront w Polsce nie działa. Ja mam 6,84 do 6,90 GB na dysku ale nie pamiętam czy mam 2.3.6.
Zagraj w Bellum Crucis 6.3 np.
EliminatorT czemu masz 2.0 ? Jak najnowsza to 2.3.6 ?
Mam 7,4 GB w wersji 2.3.6. A w pozostałe większe mody już prawie wszystkie grałem, BC, SS, TA, ale bardzo zachęcił mnie ETC ale niestety cały czas wyskakują mi jakieś problemy z uruchomieniem go.

Araven
15-07-2013, 06:38
Pliki map.rwm pousuwałeś z poszczególnych kampanii, w tym z tej z 1547 roku?

Wonsz
15-07-2013, 10:11
A mogę od razu zainstalować 2.3.6 czy muszę wszystkie po kolei patche?

Samick
15-07-2013, 12:59
Ściągnij wersję 2.3.5 i wtedy wrzucasz tylko ostatniego patcha. To pomaga uniknąć pomyłek i innych dziwnych wypadków.

korona191
15-07-2013, 16:49
Pousuwałem i dalej nic, dojrzałem dzisiaj przy próbie załadowania danych do kampanii przez plik vista.bat , że pojawiają się jakieś errory, nie jestem niestety w stanie sprawdzić jakie bo program się od razu wyłącza. Nie bardzo wyobrażam sobie co mogłem zrobić źle przy instalacji ale może screeny folderów by mi pomogły, sprawdziłbym czy mam tak samo.

Araven
16-07-2013, 12:29
UAC wyłączyłeś jak Ci pisałem? Grę masz na innej partycji jak system? Tu screeny katalogów nic nie pomogą, jak wskazanie właściwej ścieżki nie pomaga to nie wiem. Może pobierz 2.3.5 jak Ensis radził i na to 2.3.6 ? Czy tak robisz?

korona191
16-07-2013, 16:10
UAC wyłączyłem, grę mam niestety na tej samej partycji co system. Są linki do gotowego 2.3.5 na czymś innym niż gamefront?

Araven
16-07-2013, 16:36
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... DOWNLOAD!! (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?597061-Eras-Total-Conquest-DOWNLOAD!!)! jeden link do 2.3.5 na dropboxa, jeden chyba torrent. Eutyches tez podał link, w temacie jest.

16-07-2013, 23:46
Pousuwałem i dalej nic, dojrzałem dzisiaj przy próbie załadowania danych do kampanii przez plik vista.bat , że pojawiają się jakieś errory, nie jestem niestety w stanie sprawdzić jakie bo program się od razu wyłącza. Nie bardzo wyobrażam sobie co mogłem zrobić źle przy instalacji ale może screeny folderów by mi pomogły, sprawdziłbym czy mam tak samo.
Czemu przez vista?
Tu masz film, uważnie go sobie obejrzyj
[youtube:3gq8c8i1]http://www.youtube.com/watch?v=0hu3fMUUV7o[/youtube:3gq8c8i1]
pozdrawiam :D

Lwie Serce
27-03-2014, 21:21
Z tego co pamiętam to na wszystkich okresach właśnie był błąd w tym modzie ;)