PDA

Zobacz pełną wersję : Nicki

Matatjahu
15-10-2009, 16:00
No jak nazwa wskazuje nasze nicki. No mój Matatjahu to zgrecyzowanie z hebrajskiego słowa Maciej czyli mego imienia ale jako że mi się przestał ten nick podobać kombinuję z czarną mową:

Thrakburzum - niosący ciemnosć

Burzgul - upiór ciemności

Gulburz - mniej poprawnie gramatycznie (tak mi się wydaje) upiór ciemności

Ghashgul - upiór ognia

Gulghash - mniej poprawnie gramatycznie (tak mi się wydaje) upiór ognia

Gdyby ktoś kto ma talent do takich rzeczy łaskaw był mi pomóc byłbym wdzięczny.

Volomir
15-10-2009, 16:40
A co Ty sie w black metal bawisz zeby takie nicki se wymyslac? Matatjahu z nich jest najlepszy. No i jest normalny a nie "mhroczny" :?

15-10-2009, 16:53
Od kiedy to ksywe wymyśla się od tak z dupy?
Ps Chcesz żeby ziomki z osiedla mówili do Ciebie: ej Thrakburzum!! ;)

Dagorad
15-10-2009, 16:55
Matatjahu najlepsze. Miałem nick Dominikus ale go zmieniłem bo myślałem że nie było takiego imienia w łacinie a teraz z powodu tego tematu sprawdziłem że imię Dominik pochodzi właśnie od Dominikus. Ciągle mam wrażenie (pewno słuszne że Eskel jest próżne i strasznie nieoryginalne).

A kizi to od czego jest?

15-10-2009, 16:57
Wiesz, że nie wiem, nick czy ksywa to długoletnia ewolucja. :lol:

jan_boruta
15-10-2009, 18:03
Mój nick... hmmm...

Zamierzchły 2004 rok... mroczne ostępy Rookgardu przyciągały niejedną zbłąkaną duszę. W prostokątnym świecie prostokątnych ludzi tysiące postaci zabijały szczury i inne takie. Fascynujące, nieprawdaż..? I mnie zaprowadziło w świat Tibii. Co z tego, że na tydzień. Potrzebowałem nicku. Jako że na fali był wtedy pewien polityk z obecnie rządzącej partii, znany z wady wymowy i diabelskiego nazwiska Rokita, postanowiłem z lekka go przemianować na bardziej galicyjski odpowiednik i przyjąć tę nazwę jako swoją.

Tak powstał Jan Maria Boruta.

Tydzień w Tibii to tydzień upokorzeń. Co chwila niezrozumiałe pytania "es?", "br?" i pogardliwe okrzyki przedstawicieli latynoskich nacji, wyśmiewające kobiece drugie imię mej postaci. Zwinąwszy się w kłębek, opuściłem nieprzyjazne pikselowe krainy.

Mijały miesiące, podczas których światło dzienne ujrzał Rome: Total War. Niesamowita gra tak podnieciła kolegę Witię, że znalazł on swoje miejsce na tym forum. Po kilku dniach namówił mnie na rejestrację, choć doświadczenie w grach serii TW miałem małe. Świadom dawnych, bolesnych doświadczeń, postanowiłem usunąć "Marię" z nicka i tak narodził się dzisiejszy jan_boruta. Nick do mnie przywarł i nigdzie się bez niego nie ruszam. DeviantArt, digart, last.fm... wszędzie.

(A na cmentarzu w moim rodzinnym mieście, spoczywa prawdziwy Jan Boruta. cześć jego pamięci)

Dagorad
15-10-2009, 18:09
Który administrator mógłby zmienić mi nicka na Dominikus?

Furiusz
15-10-2009, 19:40
A mnie zastanawia kilka nicków z forum : Lena (no chyba, że to po prostu imię), tsman, Witiia, Ronin, Kakashi? Przyznajcie się panowie i panie posiadacze od czego się wzięły.

Andzia
15-10-2009, 19:46
A mnie zastanawia kilka nicków z forum : Lena (no chyba, że to po prostu imię), tsman, Witiia, Ronin, Kakashi? Przyznajcie się panowie i panie posiadacze od czego się wzięły.

Dla przypomnienia zanim kakashi zmienił sobie nick na kakashi (wiem że to głupio się słyszy ale jak to mam napisać :lol: ?) to był eee... nie pamiętam już, ale jeszcze wcześniej miał Master Chief a jeszcze wcześniej El_Boro ;) Więc niech kaszol nam opowie o wszystkich nickach bo w głowie się to wszystko nie mieści :lol:

15-10-2009, 20:00
Kakashi jeszcze miał Albert von Wellenstein czy dobrze kojarzę ?

Furiusz
15-10-2009, 20:09
No ale ten powiedzmy, że jest w miarę czytelny. mRe a twój od czego się wziął?

Maharbal
15-10-2009, 20:13

Nawet bardzo ;) Ale swoją drogą to Kakashi będzie się czuł obgadywany: wszak każdy, kto się choć trochę orientuje w realiach forum będzie wiedział, jakie nicki miał Kakashi wcześniej, jak się nazywa, skąd jest, jaką ma długość ....... no, może mniejsza o ostatnie :mrgreen:

Maharbal :arrow: Dowódca punicki, walczył u boku Hannibala, był jednym z jego najwyższych oficerów.

15-10-2009, 20:46
mRe a twój od czego się wziął? pod takim nickiem taguje na murach ;) znajdź gdzieś podpisik mRe, to się uśmiechnij :)

Haller
15-10-2009, 21:28
Haller - Wzięło się od Generała Józefa Hallera, Dowódca Błękitnej Armii podczas I WŚ.

Volomir
15-10-2009, 21:29
Volomir, do rpgow trzeba bylo sobie wymyslec imie postaci to wymyslilem. Poczatek czyli Volo od Volothampa, moze ktos kojarzy z Zapomnianych Krain;) do skrocenia dodalem mir i mam Volomira:P

15-10-2009, 21:31
dobrze, ze to wyjasniles. bo zawsze mnie interesowalo, skad ten ciekawy nick, rzeczywiscie brzmi jak imie jakiejs postaci z rpg, albo jakiegos hmm... wojownika slowianskiego :)

Furiusz
15-10-2009, 21:42
czyżby miał to być mały halflingski złodziejaszek? panie Volomir? czy nieudacznik bard?

Sam Fisher
16-10-2009, 05:39
A dokładnie, zachowując oryginalną pisownię "albrecht von wallenstein" (tak, z małych liter). Później El Boro, Master Chief, Kakashi

lollollollollolll :mrgreen:

Fumanchu
16-10-2009, 08:53
A dokładnie, zachowując oryginalną pisownię "albrecht von wallenstein" (tak, z małych liter). Później El Boro, Master Chief, Kakashi
:
A nawet "Nowe Życie" " Czarny Orzeł" "Ciulkamała" "Toksyczny" i wiele innych :lol:

Matatjahu
16-10-2009, 14:13
Masz rację Volomirze. Muszę coś innego wymyślić :D tylko co :roll: Kuzyn mojego kolegi o imieniu Krystaian ma świetny nick Kortower. Kurde myślę myślę i nic do głowy mi nie przychodzi :evil: Mam Verlog z słowa Revlon (firma kosmetyczna której reklama stoi w sklepie mojej Mamy) i dodanym słowem g miast n :D zły nie jest ale się zastanowię. Może jeszcze Merlog :D

voitek
16-10-2009, 16:11
Ja na twoim miejscu wybralbym Buldog, na pewno wszyscy beda sie bali

Pochodzenie mojego nicku raczej trudne do odgadniecia nie jest ;)

Matatjahu
16-10-2009, 16:14
Może Bulgad :D trudno coś wymyślić dla imienia Mciek :evil:

Wiktor_Lechki
16-10-2009, 16:21
Może CrazyDick?

Maharbal
16-10-2009, 16:25
Może CrazyDick?

To mnie rozwaliło. Lądujesz w Łapu-Capu :D

Matatjahowi proponuję zmianę nicku na jakiś wyraz arabski albo turecki-bardzo klimatyczne. A ten ,,kortower" to mi się kojarzy z kortem i rowerem, także wg mnie jest do bani :P A poza tym, kto każe Ci wymyślać nick podobny do imienia :?:

16-10-2009, 16:45

Od nazwiska łatwiej

Sam Fisher
16-10-2009, 16:48
Weź przykład z moich kolegów, którzy nazwali kolegę, który też ma na imię Maciek - Macica xD A później przeszło na Cipek ^^

Matatjahu
16-10-2009, 17:55
Już mnie tak nazywali :lol: później było malinowski :lol: No dobra mam dwa pomysły pierwsze Rurek http://www.youtube.com/watch?v=T57iV5Gv3qc lub XVI (czytać ksywi) to powiedział Obelix jak był w Brytanii i na domach były numery rzymskie :lol: Jeszcze Przepiór http://www.youtube.com/watch?v=tO7S_WuSQ6U na początku wywiadu :lol:

Rafa
16-10-2009, 20:57
No to ja też wyjaśnię w jakich to zawiłych okolicznościach powstał mój nick. Po wielu Matatjah, Buldog, Rangog pseudo-nikach które bym sam wymyślił i nie miały nic ze mną wspólnego, a nick - jak ksywka powinna być nadana przez innych. Tak więc wycięto jedną literkę i powstał, rozpoznawalny i darzony wszechobecną czcią (prawda?) wspaniale brzmiący nick Rafa. :mrgreen: Choć z moją ksywą nie ma on nic wspólnego, to nie ma co kombinować i brać najoczywistszą opcję (jak i avatar) czyż nie ?

Mopek
17-10-2009, 07:19
Najpierw był mopek -> później równolegle mopczasty a na samym końcu przybrałem imie słowiańskiego wojownika Mopisłava :P

A mopek dlaczego ? W technikum w pierwszej klasie mając samych drechów i hiphopowców byłem jedyną osobą słuchjącą "szatanów" :P
I moi wybitnie mądrzy koledzy wmówili sobie, że metalowcy mają na głowach takie mopy no i oto jestem :D

Furiusz
17-10-2009, 07:56
A już myślałem, ze nosisz dredy :D
A żeby nie było offtopa, i ja podam historie nicku.

Ksywkę mam inna i w okolicy nikt mnie nie rozpozna jako Furiusz :D Gizmo albo Krzysiu (to drugie nie jest od imienia ani od nazwiska :D ) tak się do mnie zwracają. Furiusz ozywam w sieci i od czego to banalne - pewnej rzymskiej rodziny .. :D choć oczywistym jest, że jest to wersja spolszczona.

tomsn
17-10-2009, 08:50
oto pewien bramkarz zespołu b-klasowego miał taką ksywę. ja starałem się go naśladować na boisku w podstawówce.. i tak mi zostało... dziwna historia

Furiusz
17-10-2009, 08:56
A ja myślałem, że to ma być TOMas SeNsei :D

Matatjahu
17-10-2009, 11:09
Nie ma co kombinować XVI jest fajne więc proszę admina o zmianę mi nicku na XVI z góry dziękuje :D

Gaal Anonim
17-10-2009, 12:21
Jak chcesz zmiany nicku to musisz się zgłosić z tym, bo żaden admin nie ma obowiązku czytać tego ;p
zwłaszcza, że jakoś w panelu nie widziałem opcji zmiany nicku więc robię to przez edycję w bazie danych...

Andzia
17-10-2009, 13:00
Jak chcesz zmiany nicku to musisz się zgłosić z tym, bo żaden admin nie ma obowiązku czytać tego ;p
zwłaszcza, że jakoś w panelu nie widziałem opcji zmiany nicku więc robię to przez edycję w bazie danych...

Jest opcja :) Pamiętam gdy byłem adminem w pierwszych chwilach po awarii

Matatjahu
17-10-2009, 13:22
Jest już XVI pożegnajcie Matatjaha :twisted:

voitek
17-10-2009, 14:24
Ja i tak bede to odczytywal jako Szesnascie

Gaal Anonim
17-10-2009, 16:12
szesnasty (bliźniak syjamski) ;p

17-10-2009, 21:40

Ty sie tak nie podniecaj bo ludzie z taką cyfrą bardzo często gubią głowy. Ludwik XVI to twój idol?

Wiktor_Lechki
17-10-2009, 21:45
Hetmanie, od kiedy szesnaście to cyfra? :)

Ronin
17-10-2009, 21:53
Rōnin (jap. 浪人) – w dosłownym tłumaczeniu słowo rōnin oznacza człowieka-falę, który, tak jak ona, toczy się tam, dokąd wieje wiatr (dokąd powiedzie go los).

Pierwotnie, w okresach Nara i Heian termin ten określał sługę (chłopa pańszczyźnianego), który zbiegł z majętności swego pana. W okresie 1185-1868, w feudalnej Japonii, terminem tym nazywano bezpańskich samurajów.

A dlaczego go używam hmmm, fascynacja kinem Akiro Kurosawy oraz umiłowanie Shoguna na pewno miało na ten wybór poczesny wpływ... ;)

Andzia
18-10-2009, 09:07
Mój wziął się od przezwiska z podstawówki w końcu pogodziłem się z tym i zaakceptowałem go jako nick (bo nikomu w szkole [oprócz dziewcząt] nie chciało mówić się "Adrian").

Jednak ten nick ma drugą stronę medalu, niektórzy nowicjusze myślą że jestem kobietą :lol: Litości :roll:

PS.Ostatnio taki incydent był tylko nie mogę go znaleźć na forum, byłby świetnym materiałem dla mojego podpisu 8-) Byłbym wdzięczny gdyby ktoś wiedział jak nazywał się temat ;)

Furvus
18-10-2009, 09:54
Lubię takie okrągłe liczby.

Mój nick powstał w czasie gdy miałem rejestrować się na poprzednim wcieleniu forum. Było to jakoś niedługo po wyjściu Rome, więc chciałem żeby nick brzmiał klimatycznie, więc poszperałem trochę w słowniku łacińsko-polskim, aż natrafiłem na fajnie brzmiące "furvus", co oznaczało "czarny". Jako że to mój ulubiony kolor, a słowo jest krótkie, to od razu się na nie zdecydowałem. Nigdzie indziej go nie używam. W "realu" mam przynajmniej kilka ksywek, nadanych przez różne grupy ludzi ;)

voitek
18-10-2009, 11:49
PS.Ostatnio taki incydent był tylko nie mogę go znaleźć na forum, byłby świetnym materiałem dla mojego podpisu 8-) Byłbym wdzięczny gdyby ktoś wiedział jak nazywał się temat ;)

Prosze bardzo Andziu :lol:

viewtopic.php?f=98&t=665 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=98&t=665)

Andzia
18-10-2009, 12:58

Prosze bardzo Andziu :lol:

viewtopic.php?f=98&t=665 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=98&t=665)

To był jeszcze inny

Gaal Anonim
18-10-2009, 13:30
Problem polega na tym, że 98% polskich kobiecych imion kończy się na literę "a". Przenoszenie tej zasady na nick'i jest dość daleko idącą generalizacją...

Andzia
18-10-2009, 13:37
Problem polega na tym, że 98% polskich kobiecych imion kończy się na literę "a". Przenoszenie tej zasady na nick'i jest dość daleko idącą generalizacją...

Heh, uznaję to za motywacje na zmianę nocku z "Andzia" na "Adrian" :lol:

Ronin
18-10-2009, 17:22

No ale niestety tak się dzieje równie dobrze dziewczyny mogą być pod nick-ami męskimi ale dopóki tego dany rozmówca nie zweryfikuje to będą różnego rodzaju pomyłki... Równie dobrze Lena mogłaby się nazywać Lenon i nikt by tego nie odgadł ;)

Sam Fisher
18-10-2009, 18:22

No ale niestety tak się dzieje równie dobrze dziewczyny mogą być pod nick-ami męskimi ale dopóki tego dany rozmówca nie zweryfikuje to będą różnego rodzaju pomyłki... Równie dobrze Lena mogłaby się nazywać Lenon i nikt by tego nie odgadł ;)

Zależy. "Lenon" równie dobrze "mógłby" pisać np : "Co sądzicie o filmie X ? Byłam w poprzednim tygodniu w kinie i uważam, że..." ;)

Lagger
18-10-2009, 18:56
Lagger -(czyt. Lagger, Lager, Ladżer, Lagher, Lagier) Nick szkolny nie mający nic wspólnego z wolnym netem. Po prostu czasem w szkole lub na dworze zdarza mi się złapać laga(tzn. brak kontaktu z rzeczywistością) Wiąże się to zazwyczaj z głębokimi przemyśleniami np. niebieska czy czerwona koszulka? Mogę tak siedzieć 15 min i nic do mnie nie dociera :mrgreen: Nawet dla żartu mam w klasie własną sektę Laggeranizmu. Celem jest osiągnięcie wiecznego laga przez medytacje. ;)

Marat
18-10-2009, 19:04
Po prostu czasem w szkole lub na dworze zdarza mi się złapać laga

Przestan palic zioło ;) Powinno pomóc :lol:

Lagger
18-10-2009, 19:12
Nie mogę, jestem guru Laggeranizmu. :D Mamy papieżaka, ksiądza, Przywódce Zakonu Krzyżyków i kilku członków. Nie mogę ich opuścić. :(

Lena
18-10-2009, 20:06
Zaczynam poważnie rozważać zmianę nicku na "Lennon" :mrgreen:
Ok, ok a tak bez żartów to mój jest skrótem od imienia Marlena i jakoś tak się utarło, że już zostałam ową "Leną" i już.

Ps. XVI, nie lepiej było nazywać się 44? Byłoby chociaż patriotycznie ;)

Gaal Anonim
18-10-2009, 20:15
widzę, że w podpisie masz lenaidasa z 300 ;)
swoją drogą lenaidas też ujdzie jako xywa, a nie jakiś tam lennon, ale słabo się skraca ;)

Maharbal
18-10-2009, 20:34
Ps. XVI, nie lepiej bzo naywać się 44? Byłoby chociaż patriotycznie ;)

Byleby nie ,,47" 8-)

18-10-2009, 20:35
To może od razu milijon - bo za miliony cierpię. :twisted:

Furiusz
18-10-2009, 20:46
Myśle, że chodzi tutaj o bardziej biblijne skojarzenia - " a na imię mu Legion :D"

18-10-2009, 20:52
Ps. XVI, nie lepiej bzo naywać się 44? Byłoby chociaż patriotycznie ;)

Byleby nie ,,47" 8-)

Lepszy agent 69 8-)

Wiktor_Lechki
18-10-2009, 20:56
Lepszy agent 69 8-)

:lol: :lol: :lol:

Matatjahu
19-10-2009, 14:10
:lol: :lol: :lol:

Ps. Hetmanie Ludwik XVI nie jest moim idolem po prostu XVI (ksywi) jest fajnym nickiem i dajmy temu spokój.

19-10-2009, 14:37
(ksywi)

a może iksfałi.

voitek
19-10-2009, 16:37
Ale teraz cie latwo z kim innym pomylisc bo jest jeszcze ktos z nickiem X7I :D

Teraz jestes Goraca Szesnastka i basta

ThorGal77
19-10-2009, 19:19
Duża część ludzi czytała komiks Thorgal więc nie musze wyjaśniać a mój nick powstał od tego, że mi się spodobała to nazwa i dodałem G oraz 77 na końcu ;) ale teraz wymyśliłem coś oryginalnego i biegam z nickiem Malik na CoD modern warfare ;)

Matatjahu
20-10-2009, 16:49
XVI się nie przyjęło i jest cienkie mam dwa sensowne pomysły na nick (internetowy bo koledzy wołają na mnie Malinowski) pierwszy w języku rohirrimów Rohirrim czyli Lochtur lub Mrok, Cień po łacinie czyli Umbra wydaj mi się że to drugie lepsze :D

Marat
20-10-2009, 16:56
Sorry za szczerość, ale zachowujesz się trochę jak dzieciak, co tydzień będziesz zmieniał teraz nick?

Matatjahu
20-10-2009, 17:02
Nie :mrgreen: trudno coś sensownego wymyślić może i jak dziecko ale to nie takie łatwe :mrgreen: ostatecznie chcę się zdecydować na te dwa powyższe (jeden z nich) i tyle.

20-10-2009, 17:08
nie łatwiej było od razu zrobić sobie nick z ksywy?

20-10-2009, 17:09
Gdybym nie był na forum to bym już Cię nie poznał z tym 16. Jak zmieniasz nicka to nie zmieniaj ava by łatwo było Cię rozpoznać :lol:

voitek
20-10-2009, 17:20
W ogole po cholere zmieniasz nick skoro juz wszyscy cie poznaja jako Matatjahu

Dragonit
20-10-2009, 17:33
A nie lepiej od razu Ksywi? Mało kto będzie wiedział, że chcesz, by tak czytano XVI :P

kuroi
20-10-2009, 17:43
Mój nick, z japońskiego znaczy "czerń" :) Zazwyczaj używam go w zestawieniu ze słowem "neko" czyli kot. Tworze też różne wariacje przez dodawanie liter w razie, gdyby gdzieś był już użyty :)

Lena
20-10-2009, 19:11
Tak naprawdę co za różnica jaki ma się nick? Zakładając konto wymyśla się nazwę, z którą potem kojarzy się osobę. Jaki więc sens ma zmiana? Bo dziś obejrzało się "Kilera", więc się nazwie Kiler, a jutro po obejrzeniu "Słonecznego Patrolu" przyjmie się nick "Mitch"?

20-10-2009, 19:45
Chcecie to zmieniajcie, ja i tak po zmianie będe wiedział kto jest kto i komu warna wstawić :mrgreen:

Sam Fisher
20-10-2009, 19:50
Chcecie to zmieniajcie, ja i tak po zmianie będe wiedział kto jest kto i komu warna wstawić :mrgreen:
Wydało się ;< mossin trzyma mnie na celowniku ;<

Lena
20-10-2009, 20:19
Mogę zmienić nick na Lucyfer? :lol:

Furiusz
20-10-2009, 20:33
A komu niesiesz światło?

Lena
20-10-2009, 20:48
A komu niesiesz światło?

Niosę światło wszystkim forumowiczom :)

Furiusz
20-10-2009, 20:56
Nie lepiej walnąć sobie Domina Lena? Jakoś tak brzmi bardziej nobliwie :D

Lena
20-10-2009, 21:53
No nie przesadzajmy aż tak :mrgreen:

Maharbal
20-10-2009, 21:57
Taa, a może od razu: ,,Famme fatale" :?: 8-) Swoją drogą, też kiedyś myślałem o zmianie nicku, ale ostatecznie pozostałem przy pierwotnym.

Wiktor_Lechki
20-10-2009, 21:58
Maharbalu, Twój nick jest niczego sobie 8-)

Furiusz
20-10-2009, 23:16
No nie przesadzajmy aż tak
Mam nadzieję, że się źle nei zrozumieliśmy
dominus - łac pan :D
Ale fakt po polsku ciekawie się kojarzy :D taka zabawa semantyczna :D

Matatjahu
21-10-2009, 11:00
Matatjahu był pokręcony i mi się nie podobał więc coś prostego i fajnego znalazłem Bellator co znaczy po łacinie wojownik :D Już mam dość zabawy z nickami więc zmieniam na ten i mam to w d@#ie

tomsn
21-10-2009, 11:46
Warszawa, Polska 21 Oct, godz 13

(PAP) z ostatniej chwili: Niejaki Matatjahu postanowił zmienić nick. Ludzie w kraju są oburzeni. - to skandal, mówi Jagna M. studentka medycyny - jutro wyjdę na ulicę protestować. Górnicy postanowili przyjechać do Warszawy.
Wieczorem na specjalnej konferencji wystąpi premier Tusk, a prezydent zapowiedział orędzie do narodu.
Biden jest zaniepokojony...

Matat, daj se siana...

(poza tym Kakashi robił to jakoś wdzięczniej)

Matatjahu
21-10-2009, 11:57
Kurde wracam do Matatjaha i już :D

21-10-2009, 12:50
Warszawa, Polska 21 Oct, godz 13
(PAP) z ostatniej chwili: Niejaki Matatjahu postanowił zmienić nick. Ludzie w kraju są oburzeni. - to skandal, mówi Jagna M. studentka medycyny - jutro wyjdę na ulicę protestować. Górnicy postanowili przyjechać do Warszawy.
Wieczorem na specjalnej konferencji wystąpi premier Tusk, a prezydent zapowiedział orędzie do narodu.
Biden jest zaniepokojony...

Zapomniałeś dodać:
USA Wall street 21 Oct, godz 13:10
Giełdy po zmianie nicku odnotowały znaczny spadek akcji! Prezydent Obama, aż zbielał z tej informacji.
Moskwa, Rosja 21 Oct, godz 13:15
W obawie, że wybuchnie kryzys wewnętrzny premier Putin wywiera naciski na Polski rząd w celu przywrócenia poprzedniej nazwy.

Matatjahu wróć! ;)

Matatjahu
21-10-2009, 17:23
Powróciłem :D dzięki Gaalowi za cierpliwość :D

tomsn
21-10-2009, 17:39
Matat: +2 do lansu, +10 do cechy "zwróć na mnie uwagę, cóż z tego, że mam nadwagę"
ech XIWI, XiWI, co z Ciebie wyrośnie?

Matatjahu
22-10-2009, 15:27
tomsn widzę że masz wnenę ostatnio mi też się zdarza i jak z kolegi szydzę to się ze śmiechu reszta pozbierać nie może :D hmm u ruskich w związku z zmianą nicku będzie kryzys to może zostawię XVI :D

Pampa
23-10-2009, 17:38
Proponuję Mamba. Wszyscy mają mambę miej i ty!

Paradise
23-10-2009, 19:34
yo! Ze starego forum znacie mnie jak Nuitari/nomore, teraz wybrałem taki nick(każdy wie co znaczy) żeby "rozjaśnić" sobie, naszą szarą polską rzeczywistość. :) Mam nadzieje zagościć na dłużej. :mrgreen:

PS. Poprzednie emoty były o niebo lepsze...

Fallen
13-11-2009, 21:47
Fallen-z ang Upadły
Tak mi to pustego łba przyszło chwila oświecanie i oto jestem upadły

Sam Fisher
13-11-2009, 22:03
Fallen-z ang Upadły
Tak mi to pustego łba przyszło chwila oświecanie i oto jestem upadły
Przez pewien czas myślałem, że odnosisz się do Transformers: Revenge of The Fallen. Ale jak zwykle kończy się na myśleniu :P

Maharbal
13-11-2009, 22:15
Mnie od razu nasuwa się na myśl melodia wykonywana przez Huntera ;)

Fallen
14-11-2009, 10:24
ciesz się że nie spotkałeś mego kumpla biega po podwórku w bluzce z Transformersów i ciągle pierdzieli o jakiś robocie psie :shock: :shock:

Vedymin
15-11-2009, 12:20
Mój nick pochodzi z sagi wiedźmińskiej Andrzeja Sapkowskiego i oznacza w języku nilfgaardzkim słowo "wiedźmin". Mam go na większości forum

Mefisto7
08-12-2009, 17:20
Ja mam mefisto też na wszystkich forach i wszystkie moje postacie się tak nazywają, a to tak od tego brata Diablo ;) Wydźwięk i konstrukcja tego imienia wydała mi się boska! Takie sprytne i silne zarazem. Mefistofeles/Mefisto występuje tez jako jeden z szatanów w literaturze romantycznej i sentymentalnej :twisted: szkoda że avatara odpowiedniego do nicka nie znajdę :(

Bronti
08-12-2009, 20:34
http://homepage.mac.com/zap2/iblog/C135 ... phisto.gif (http://homepage.mac.com/zap2/iblog/C1357807208/E674479964/Media/mephisto.gif)

A może takie coś na podpis? :D

Mefisto7
08-12-2009, 20:48
Fajnie by było, ale 1) za duży jest :P 2)lubię ten tekst co mam, a więcej znaków nie możę być :)

Bronti
14-12-2009, 19:26
pewnej rzymskiej rodziny .. :D choć oczywistym jest, że jest to wersja spolszczona.

Marek Furiusz Kamillus -który uratował Rzym przed Galami w 390 r p.n.e. Czy ten pan miał wpływa na Twój nick? ;)

Furiusz
14-12-2009, 19:46
Zdecydowany :D choć data niepewna :D ale b.dobre skojarzenie :D

marcinus1002
14-12-2009, 20:53
Mój nick wyszedł od tego że na wp.pl zakładałem e-maila i zaproponowało mi taką nazwę więc przyjąłem i tak zostało

Argaleb
24-12-2009, 01:24
A mój nick wziął się od Argeleba. Zmieniłem przypadkowo jedną literkę i tak zostało i tak już jestem znany w internecie...

Andzia
24-12-2009, 08:28
Dobrze kojarzę ten nick, ach ci królowie Arthedainu :mrgreen: ;)

Dagorad
18-01-2010, 16:06
Co powiedzie o nicku "Lupus"? Z czym się kojarzy? Żeby nie było ze spam robię chcę zmienić nicka ale wolę poznać najpierw zdanie innych.

Furiusz
18-01-2010, 16:33
Pierwsze skojarzenie - dziwki, drugie wilk, trzecie underworld :D

Dagorad
18-01-2010, 19:21
Przez to twoje pierwsze skojarzenie nick wydał mi się gejowski (sam nie wiem czemu). Chyba zmienię nazwę na Foltest :idea: . Ech ciężko nicka wymyślić :( . A może ktoś akurat wpadnie na jakiś nick powiązany z nazwiskiem Dąbrowski?

Wiktor_Lechki
18-01-2010, 19:28
DąberQ

18-01-2010, 19:38
Dombrowskis. Z angielskiego. xD

Furiusz
18-01-2010, 21:02
czemu ksywa musi być od razu od nazwiska?

Weź sobie Fagaceae (rodzina bukowatych) albo Quercus czyli dąb właśnie :D

Lupus mi się kojarzy z dziwką bo w satyrikonie Petroniusz, bodaj był w taki sposób użyty, miały owe panie w taki sposób zwoływać klientów :D ale może mi się cos mylić,

ci co nie wiedza i tak będą owego lupusa z wilkiem kojarzyć :D

Swoją szosą łacińskie Lena naszej koleżanki tez ma fajne znaczenie.....

Dagorad
18-01-2010, 21:20
A więc Quer chyba najbardziej mi pasuje :D . Oświeć nas i powiedz co znaczy "Lena"?

Furiusz
18-01-2010, 21:34
M.in. stręczycielka, czyli burdelmama :D

Grandal
18-01-2010, 21:49
Po przeczytaniu powieści Johna Gardnera - "Grendel" pomyślałem, że to fajny nick. Jednak był bardzo popularny więc zamieniłem 2 x "e" na 2 x "a" i powstał Grandal.

Ituriel32
19-01-2010, 14:59
Ituriel jeden z aniołów.
Tak chciałem sobie nadać imię na bierzmowanie, ale się ksiądz nie zgodził.
Na podwórku wołają mnie maniek

Matatjahu
01-02-2010, 18:36
Jako iż niewielu zauważyło powiem tutaj że zmieniłem nick z czegoś co nie dało się wymówić czyli Matatjahu na Vallhard geneza powstania była taka Galhard (dużo takich) później różne mi do głowy przychodziły ale denne więc włączam Medievala no i patrzę w monitor myśląc nad nickiem nagle eureka ze słowa Medieval zabrałem val i wyszedł Valhard ale takich też wielu więc dodałem literkę i jest Vallhard. Ale prostsze wytłumaczenie jest takie że Vallhard bo hardo wali :P

Fallen
06-02-2010, 11:49
Vallhard mi do się kojarzy z jakąś odmianą muzyki lub z murem wall-vall
A ja swojego nicka nie zamierzam zmieniać

exar
06-02-2010, 12:42
troche o moim nicku:

Exar Kun - fikcyjna postać ze świata Gwiezdnych wojen, jeden z najpotężniejszych Mrocznych Lordów Sithów.

Ponad 4000 lat BBY Kun należał do Zakonu Jedi, był młody, świetnie władał Mocą, posługiwał się mieczem świetlnym wręcz idealnie. Był też bardzo ambitny. Chciał zdobywać coraz większą wiedzę, uważał, że jego mistrz go ogranicza, więc wyzwał go na pojedynek i pokonał. Następnie, gdy znalazł się na planecie Sithów, poznać ich techniki, grobowiec, w którym aktualnie przebywał, zawalił się. Zjawił się duch jednego ze starożytnych Mrocznych Lordów Sith, który powiedział Kunowi, że pomoże mu się stąd wydostać, jeśli ten przejdzie na ciemną stronę. Kun, chcąc ratować życie, zgodził się, nie traktował tego jednak poważnie. Okazało się jednak po pewnym czasie, że ciemna strona się w nim zakorzeniła i nie było już powrotu. Przeciągnął na Ciemną Stronę wielu Jedi, a następnie razem z Ulicem Qel-Dromą najechali na Republikę, próbując przejąć nad nią władzę. Ostatecznie atak został odparty przez siły Republiki oraz Jedi, a Kun znalazł się w oblężeniu na Yavinie IV. Tam przy pomocy rytuału Ciemnej Strony i ofiary z tysięcy wiernych mu Massassi usiłował zyskać nieśmiertelność, udało mu się jednak jedynie osadzić swoją duszę w jednej ze świątyń.

Kilka lat po "Nowej Nadziei". duch Kuna usiłował przejąć kontrolę nad kilkoma uczniami znajdującej się na Yavinie nowej Akademii Jedi założonej przez Luke'a Skywalkera. Przeciągnął na ciemną stronę min. młodego Kypa Durrona i za jego pośrednictwem mocą ciemnej strony wyciągnął ducha Skywalkera z ciała, tak, że Luke mógł przebywać jedynie jako duch mocy i większość osób go nie widziała. Jednak uczniowie Jedi połączyli siły i za pomocą jasnej stony mocy zniszczyli ostatecznie Exara Kuna. Po tym duch Luke'a wrócił do ciała.

Aquila
06-02-2010, 13:18
Exar jest spoko, bo walczył podwójnym mieczem ;) Ja jakimś znawcą SW nie jestem, ale najbardziej mi odpowiadali : Han Solo i Kit Fisto. Mogę dodać jeszcze Cody` ego i Rexa ;)

exar
06-02-2010, 14:39
zawsze grając w KOTORa wybierałem podwójny miecz świetlny i to właśnie w tej grze pierwszy raz natknąłem się na postać Kuna a raczej jego świątynie-grobowiec

Aquila
06-02-2010, 14:45
hehe, a ja w JK3 w multi też zawsze latałem z podwójnym mieczem :) umiałem większość combo itp

Matatjahu
06-02-2010, 21:28
Spośród wszystkich nicków ten jest najgorszy więc zmieniam na mój stary nick z innych forów Thrakburzum w skrócie żeby dało się wymówić :lol: Thrak.

Fallen
07-02-2010, 13:21
Arghhhhhhhhh...............
Nie zmieniaj na tego Traka po później będzie jeszcze Spartakus a po Spartakusie Roman!!!

voitek
22-02-2010, 01:23
Jak dla mnie to troche zalosne, ale ok

Pampa
22-02-2010, 11:43
Im częściej zmieniasz nick tym trudniej cie zapamiętać, ja na ten przykład mam 1 od początku czyli jakieś 2 lata i 7 miesięcy.

Hetman
22-02-2010, 23:20
Im częściej zmieniasz nick tym trudniej cie zapamiętać, ja na ten przykład mam 1 od początku czyli jakieś 2 lata i 7 miesięcy.

TurboDymoMen wytrzymał pół roku, Pampa 2 lata i 7 miechów czym zawstydził TurboDymoMena :lol:

Wytrzymałość Pampy nie zna granic :lol:

Do Thraka - nie zmieniaj tylko avatara

Fallen
23-02-2010, 18:28
Valfredotrakomatachaju[taki nick będzie najlepszy] zawstydził Turbodymomena i $uperesa razem wziętych.
Ile czasu ostanie się Trak jak uważacie ja mowie że jeden miech. :)
Oj współczuje Gallowi współczuje.... :mrgreen:

Co tam nick liczy się avatar przecież po nim się poznaje.

Sam Fisher
23-02-2010, 18:37
Co tam nick liczy się avatar przecież po nim się poznaje.

Mów za siebie :mrgreen:

Nezahualcoyotl
23-02-2010, 19:19
A zajac to zajac i kropka ;) :lol: :!:

Fallen
23-02-2010, 21:18
wolisz być w galarecie czy w potrawce :lol:
A przecież każdy zna pana K to maskotka forum... :P

Sam Fisher
23-02-2010, 21:52
wolisz być w galarecie czy w potrawce :lol:
A przecież każdy zna pana K to maskotka forum... :P
Chyba że doczekamy się kolejnej zmiany nicka ^^' Ale nie przewiduję tego. Obiecałem, że usunę konto jak będę miał ochotę na zmianę nicka ;)

Czik
24-02-2010, 15:53
Co do Andzi: że tak zacytuję Maradona też się kończy na A. I ten argument jest ostateczny :D.

A co do mojego.

Czik to fajny nick! Skrócona wersja ksywki czikin nadanej przez wrednych kumpli. Jak to zwykle z ksywkami bywa, na początku się broniłem, potem stwierdziłem, że jest ok. A co do genezy:
http://www.portable.bg/images/stories/games/chicken_invaders_logo.jpg

Dragonit
24-02-2010, 16:28
O, pamiętam tę grę :mrgreen: Nieźle się młóciło w kooperacji swego czasu 8-)

Dagorad
26-02-2010, 21:09
Jako ze jakże genialna nazwa Quer znaczy po niemiecku "w poprzek" co pewnie brać forumowa wiedziała ale ja nie, postanowiłem zmienić nazwę na Querces jako że większość pewnie nie wie o co chodzi pozwolę sobie zauważyć że to starego nicku dodałem tylko litery "ces" (tak ja też nie mogę w to uwierzyć). Mam prośbę czy ktoś kto umie mówić o tym samym w kilku językach możesz mi powiedzieć czy i teraz nie popełniam jakiejś gafy?

Matajahu nick nie ........ (wy już wiecie co) żeby zmieniać go co chwilę a zbyt długie nicki są niepraktyczne więc jak już daj lepiej po prosty Thrak (zauważyłem że jak nick nic nie znaczy to lepiej nikt na przykład nie będzie na ciebie wołał w poprzek a tobie łatwiej się z tym nickiem utożsamić).

Matatjahu
02-03-2010, 21:07
Thrak to w czarnej mowie przynosić lub niosący a wiec coś się do tego da wymyślić a tak po za tym nie zamierzam zmieniać ani avka ani nicku.

PS. Długie nicki są niepraktyczne jak ktoś powoli pisze.

Czik
03-03-2010, 23:46
Długie nicki są niepraktyczne jak mają skomplikowaną budowę w jakiejś dziwnej mowie i są zmieniane co miesiąc, mata.

Nick jest w pewien sposób określeniem dotyczącym kogoś. Dlatego fajnie, jeśli nadają nam go inni. Jeśli wybierzemy sobie coś samemu i się tego trzymamy, a wszędzie dookoła to się przyjmie, to OK. Po co zmieniać nick co 2 tygodnie? Zobacz, że na forum przyjęło się Matajahu czy jak to tam szło. Nie zmieniaj już tego, bo tylko się ośmieszasz.

Witold
05-03-2010, 07:38
Dlaczego Witold... Tak mnie ochrzcili pracownicy kafejki w której gram w Medka. (domowy komputer to totalna porażka)

AgentMax
31-03-2010, 15:07
AgentMax - biedronkowy odpowiednik Domestosa ;)

turkopol
20-05-2010, 01:02
Czarny Pajac - mój ulubiony

"Chce zyby grymas smiechu zeszpecił im twarze, brzydota zła zawsze napełniała mnie fascynacją i zrazała do nieśmiania sie"
(Joker w wywiadzie dla "Filmu")

MarkedOne
11-06-2010, 21:44
Odrazu mówie(znaczy pisze), że swój nick dobre 3-4 lata przed Stalkerem. W sumie koledzy mi tak dali, bo miałem takie rozstępy na plecech(już znikły :D). Ale to tylko w necie i gry najczęściej. A tak w "realu" to po nazwisku lub po imieniu. Ewentualnie "Rafson", nawet nie wiem czemu :P

Evanger
13-06-2010, 12:00
Evanger był moją ulubioną postacią w grze Kult Królestwa Heretyków.
Jest on katem tamtejszej Inkwizycji z ograniczonymi umiejętnościami magicznymi chociaż jak każdy w Inkwizycji potrafił się przemienić w potężnego i wielkiego stwora... On miał z nich wszystkich czyli bossów najwięcej życia (chyba 50 tysięcy) i posiadał wielki topór. Lubię go przez jego charakter pijackiego i agresywnego kata no i działał w imię sprawiedliwości oraz honoru.

Brave
13-06-2010, 14:07
Thrak weź się chłopie ogarnij, bawisz się w celebrytkę zmieniając te nicki, tylko kogo to właściwie obchodzi.
Bez urazy, ale cholernie mnie tym denerwujesz, ale już chyba dawno skończyłeś widzę. Tak trzymaj ;)

Niewiem czy już pisałem o swoim nicku, ale przed Apokalipsą miałem bravehe4rt, a teraz Brave ;)
O pochodzeniu nicka łatwo się domyślić :P

Fumanchu
13-06-2010, 20:01
a teraz Brave ;)
O pochodzeniu nicka łatwo się domyślić :P
Tak, od Fiata Brava.

Woodstock
14-06-2010, 01:28
U mnie to chyba nie trzeba nic wyjaśniać 8-) szkoda, że w tym roku się nie wybiorę :cry:

Nezahualcoyotl
14-06-2010, 17:35
No szkoda...Steczkowska bedzie sie wydzierala w nieboglosy :lol:

Bronti
17-06-2010, 09:34
Sam Fisher - Kakashi to Ty? :shock:

Sam Fisher
17-06-2010, 10:24
Sam Fisher - Kakashi to Ty? :shock:
Wow, nagroda miesiąca! :mrgreen: Czekałem na to aż ktoś się skapnie. Pierwszy skapnął się Aquila, ale to na privie.

Maharbal
17-06-2010, 10:56
Niektórzy zorientowali się wcześniej. Wystarczyło tylko popatrzeć na liczbę postów, i autorstwo poszczególnych tematów ;)

BTW-złamałeś obietnicę. Miałeś skasować konto :lol:

Marat
17-06-2010, 11:12
On złamał, ale admin mam nadzieje będzie konsekwentny 8-)

Sam Fisher
17-06-2010, 12:27
Nie zwalajcie winy na mnie :D To Kakashi złamał obietnicę ;) Jego banujcie, a nie mnie xD

Jarl
17-06-2010, 13:13
Wow, nagroda miesiąca! :mrgreen: Czekałem na to aż ktoś się skapnie. Pierwszy skapnął się Aquila, ale to na privie.
Nie chcę się chwalić, ale pierwszy skapnąłem się ja, noobie. 8-)

Sam Fisher
17-06-2010, 13:29
Nie chcę się chwalić, ale pierwszy skapnąłem się ja, noobie. 8-)
nie liczę adminów tak jak bukmacherzy nie liczą henryego na MŚ :lol:

Brave
19-06-2010, 17:27
Sejm powinien zatwierdzić jakiś dokument o zakazie zmiany nicków na forach internetowych :D

Tak na serio, to admini nie powinni zmieniać nicków na każde zawołanie.

Sam Fisher
19-06-2010, 17:35
Czemu nie ?

voitek
19-06-2010, 17:39
Bo pozniej ciezko sie zorientowac kto to. Ja na przyklad domyslilem sie, ze ktos zmienil nick ale ni cholery nie bylem w stanie dojsc kto to :P

Co innego Matatjahu, ktory zmienial miliard razy, ale zawsze na jakies posrane

Volomir
19-06-2010, 17:44
Mi sie tam nie podoba to zmienianie nickow... Raz jeszcze rozumie, ale dwa, trzy i sezonowo? Po co to? Szukanie siebie? A akurat nowy nick Kakshiego latwo bylo poznac. Master Chief juz byl, teraz sam Fisher, no a kto ma duzo postow i czesto zmienia nicki? Odpowiedz jest jedna;)

Sam Fisher
19-06-2010, 18:55
Mogę zmieniać nicki tak samo jak Ty możesz zmieniać avatary ;) Zazdrościsz inwencji twórczej? :D

Volomir
19-06-2010, 18:56
inwencji twórczej?

Chyba niepewnej tozsamosci :D i nie zazdroszcze.

Sam Fisher
19-06-2010, 19:06
inwencji twórczej?

Chyba niepewnej tozsamosci :D i nie zazdroszcze.

Moja PEWNA tożsamość wymaga zmian. Tak samo jak Twoja bielizna każdego dnia... ;)

Brave
19-06-2010, 19:37
Mogę zmieniać nicki tak samo jak Ty możesz zmieniać avatary ;) Zazdrościsz inwencji twórczej? :D
Proponuję ci poświęcić cały dzień na rozmyślaniu na temat nicku i zdecydować się na jeden.

Admini nie powinni zmieniać nicków userów, a jak już chcą to neich se konto nowe założą.

Czik
19-06-2010, 19:37
Nie dyskutujmy już o potrzebach poszczególnych użytkowników odnośnie 'bycia fajnym' joke, nie spinać się. Ja mam jeden nick, dobrze mi z nim i nie wyobrażam sobie występowania pod innym. Też mi się nie podoba ciągłe zmienianie nicków na zupełnie inne, ale whateva'.

Dagorad
21-06-2010, 14:47
Proponuję ci poświęcić cały dzień na rozmyślaniu na temat nicku i zdecydować się na jeden.

Admini nie powinni zmieniać nicków userów, a jak już chcą to neich se konto nowe założą.

Za to bana się dostaje. Jak chce to niech sobie zmienia nick co to ma to was? Jak ktoś dojdzie to wniosku że jego nick mu nie pasuje to zmienia proste. Ja bym był za tym żeby nie zmieniać avatarów i podpisów bo tak poznaję userów. Po za tym przecież nie zmienia co miesiąc.

Furvus
21-06-2010, 16:40
A tak z ciekawości: który to już twój nick? Pamiętam Albrechta, Master Chiefa, Kakashiego i teraz jest ten nowy, ale jestem pewien że było ich więcej ;)

Sam Fisher
21-06-2010, 17:17
A tak z ciekawości: który to już twój nick? Pamiętam Albrechta, Master Chiefa, Kakashiego i teraz jest ten nowy, ale jestem pewien że było ich więcej ;)
Wymieniłeś wszystkie nicki w dobrej kolejności :D

Furvus
21-06-2010, 18:29
Byłem pewien, że był chociaż jeszcze jeden ;) W takim razie zmieniasz nicka średnio na 1,5 roku, nie masz startu do Matatjahu (czy jakoś tak) :lol:

Maharbal
21-06-2010, 19:14
Wymieniłeś wszystkie nicki w dobrej kolejności :D

Autor cytowanego postu miał już chyba tyle nicków, że zapomina o niektórych i nie może się doliczyć :lol: Tym razem zapomniał o El Boro... :mrgreen:

Sam Fisher
21-06-2010, 19:22
O matko :lol: jestem szybki i niewyraźny dzisiaj. Rozkojarzony jestem, bo mi dzisiaj mały kociak zdechł :(

Matatjahu
25-06-2010, 20:09
Kto może mi nick zmienić (który admin bo po odejściu gala się pogubiłem) bo i tak wszyscy mówią (piszą) do mnie Matatjahu i jest to krótszy nick po za tym :D

Lena
25-06-2010, 20:22
Thrakburzum z całym szacunkiem: co za różnica jaki masz nick?

Matatjahu
25-06-2010, 20:50
Żadna rzecz jasna.

Furvus
25-06-2010, 21:42
Przyjmuję zakłady ile razy jeszcze user wyżej zmieni nicka ;)

voitek
25-06-2010, 21:58
A ja jestem za tym, zeby admin zmienil mu ten ostatni raz nick na Matatjahu :D

Volomir
25-06-2010, 22:03
a ja proponuje ankiete na nowego nicka dla Matatjahu. Oczywiscie to userzy wybiora propozycje do ankiety;)

Matatjahu
26-06-2010, 10:07
Wolę nie wiedzieć jakie nicki ci chodzą po głowie Volomirze ;)

KLAssurbanipal
26-06-2010, 15:27
U mnie nick w dużej części pochodzi od imienia i nazwiska. Trochę zmieniłem na potrzeby anonimowości. :)

Lena
26-06-2010, 15:38
Nie wiem czy istnieje coś takiego jak anonimowość po wklejeniu swoich zdjęć ;)

KLAssurbanipal
26-06-2010, 15:47
Nie wiem czy istnieje coś takiego jak anonimowość po wklejeniu swoich zdjęć ;)

po zdjeciu nikt mnie nie znajdzie, jeśli mnie nie zna na żywo. jak dam nazwisko i imię można znaleźć na nk lub w książce telefonicznej, razem z adresem. ;)
Jak już kiedyś pisałem o tych avatarach, na TWC to normalne że sporo użytkowników ma zdjęcia w avkach. łatwiej jest rozmawiać kiedy wie się jak wygląda rozmówca a nie ma się przed oczami rozmówcę zwierzaka, wojownika Celtów, szklankę piwa itp. na forum o rzymskiej armii gdzie jestem userem jest zwyczaj: masz na avku swoje zdjecie, lub wcale. jak dasz coś innego to sami admini kasują. ;)

Matatjahu
26-06-2010, 16:11
Fajna anonimowość jak podajesz link do konta na nk :P

KLAssurbanipal
26-06-2010, 16:18
Fajna anonimowość jak podajesz link do konta na nk :P

nie pisałem ze tutaj mam być anonimowy.

Matatjahu
26-06-2010, 16:27
To po co ci tutaj anonimowy nick.

KLAssurbanipal
26-06-2010, 16:51
To po co ci tutaj anonimowy nick.

Nick jest marką pod którą jestem znany. Tworzę pod nim mody od 5 lat na tym i innych forach.

Maharbal
26-06-2010, 17:11
U mnie nick w dużej części pochodzi od imienia i nazwiska.

A nie łatwiej powiedzieć, że pierwsze litery nicku są rewersem Twoich inicjałów :?: ;)

po zdjeciu nikt mnie nie znajdzie, jeśli mnie nie zna na żywo.

Istnieje taka wspaniała opcja na nk jak ,,Zaimportuj listę gg" 8-) Więc to wyżej to nie do końca prawda ;)

KLAssurbanipal
26-06-2010, 20:12
Ale ja pisałem o zdjęciu, co nie ma związku z importem GG. Już nie ma tej opcji na Nk. :)

a ja proponuje ankiete na nowego nicka dla Matatjahu. Oczywiscie to userzy wybiora propozycje do ankiety;)

Hehehe, to mi przypomina sytuację z Dzikiem kiedy były ankiety na jaki nick mu zmienić po jakimś przewinieniu. Co jeden z mozliwych w ankiecie był głupszy od poprzedniego. :lol:

Marc d'Angers
09-10-2010, 15:10
Mój nick pochodzi z Medievala 2 z kampanii Francją, gdy to zaadoptowałem do rodziny królewskiej kapitana Marca, stacjonującego w Palestynie na wojnie z Turkami. W mieście Reims właśnie spadała populacja, więc posłałem młodego arystokratę do Francji, jakoże miał cechy podwyższające populację. Niedługo po przyjeździe ożenił się z Juliet d'Angers i spłodził córkę Honnore. Cztery lata później duńczycy ruszyli na Antwerpię wysyłając 4 jednostki langskipów, z pełną armią na pokładzie. Wyruszył do niepilnowanej Antwerpii ze 270 ludźmi do obrony miasta. Na wybrzeżach Francji doszło do bitwy z Duńczykami, w której udział brał Marc i Henry of York z Anglii, sojusznik, który pojawił się w niewiadomych celach. Bitwa została minimalnie wygrana przez Francuzów i Anglików, którzy ponieśli ogromne straty. Duńczycy zaczęli uciekać w morze statkami. Marc wynają najemną kogę i ruszył by dobić przeciwnika, jednakże został on pokonany w bitwie morskiej i był zmuszony wycofać się aż do wybrzeży Kornwalii, gdzie jego statek został doszczętnie zniszczony przez piratów.

Vasyshq
09-10-2010, 17:41
Mój nick pochodzi z Medievala 2 z kampanii Francją, gdy to zaadoptowałem do rodziny królewskiej kapitana Marca, stacjonującego w Palestynie na wojnie z Turkami. W mieście Reims właśnie spadała populacja, więc posłałem młodego arystokratę do Francji, jakoże miał cechy podwyższające populację. Niedługo po przyjeździe ożenił się z Juliet d'Angers i spłodził córkę Honnore. Cztery lata później duńczycy ruszyli na Antwerpię wysyłając 4 jednostki langskipów, z pełną armią na pokładzie. Wyruszył do niepilnowanej Antwerpii ze 270 ludźmi do obrony miasta. Na wybrzeżach Francji doszło do bitwy z Duńczykami, w której udział brał Marc i Henry of York z Anglii, sojusznik, który pojawił się w niewiadomych celach. Bitwa została minimalnie wygrana przez Francuzów i Anglików, którzy ponieśli ogromne straty. Duńczycy zaczęli uciekać w morze statkami. Marc wynają najemną kogę i ruszył by dobić przeciwnika, jednakże został on pokonany w bitwie morskiej i był zmuszony wycofać się aż do wybrzeży Kornwalii, gdzie jego statek został doszczętnie zniszczony przez piratów.

Urzekła mnie twoja historia.

Krzyzak
09-10-2010, 17:48
A od czego jest ten temat ? Daj się chłopakowi wypowiedzieć...

Marc d'Angers
09-10-2010, 19:31
Ująłem to, że tak powiem w stylu bajki czy opowieści.

Sador
21-11-2010, 22:38
Mój nick powinien znać każdy kto przeczytał książkę"Dzieci Hurina" pana JRR Tolkiena.

Czik
22-11-2010, 11:54
Mój nick powinien znać każdy kto przeczytał książkę"Dzieci Hurina" pana JRR Tolkiena.

Kłóciłbym sie co do autorstwa tej książki. Dzieła Tolkiena wydane pośmiertnie są słabsze od tych napisanych całkowicie przez niego i nie stawiałbym ich w jednym rzędzie.

Bessieres
05-12-2010, 12:54
Mój nick nawiązuje do marszałka Jean-Baptiste Bessières'a. Dlaczego taki wybór? Sam nie wiem, tak jakoś człowieka naszło ;)

odi.profanum
22-12-2010, 00:54
A mój do tego http://www.youtube.com/watch?v=2zQbyifVY-U
i do Horacego ofc :)

Bronisław_Wspaniały
28-07-2011, 16:44
Mój nick to hołd dla wielkiego męża stanu, poety i myśliciela, którego uśmiech i wąsy chronią nas kraj ode złego i odganiają kryzys gospodarczy, czyli dla Bronisława Komorowskiego :)

Elivion
30-07-2011, 15:43
Mój nick to sam wymyśliłem ale ostatnio wpisałem ten nick w google grafika to wyskakuje jakaś dziewczyna z anime jako jakaś karta :D i tak właśnie się nazywa

Lord_Legionista
05-09-2011, 22:13
Moj nick powstal od druzy mojej ukochanej :D:D a przedrostek od grania w Warbanda:)Gdzie w sigielko jest sie lordem :)

Meilkirr
10-09-2011, 09:03
Mój nick powstał spontanicznie, jeśli jest gdzieś jego odpowiednik to zbieżność musi być przypadkowa ;D

adriankowaty
24-03-2012, 10:52
A mój doradził mi mój świętej pamięci dziadek. Powstał od zdrobnienia mojego imienia.

odi.profanum
11-04-2012, 22:53
[youtube:a473amtc]http://www.youtube.com/watch?v=2zQbyifVY-U[/youtube:a473amtc] 8-) było się kiedyś gimnazjalistą 8-) :lol:

Asuryan
12-04-2012, 09:34
Mój nick to jednocześnie imię najważniejszego boga Wysokich Elfów w systemie Warhammer Fantasy Battle (Role Play także).

McAbra
02-06-2012, 16:16
Ja swój nick mam jeszcze z czasów, gdy grałem w CS ;).
Chciałem mieć na początku 'Mc', bo lubię szkotów. Myślałem też o McArthur. :)

04-11-2012, 23:31
Chciałem mieć nicka Rycerz, ale był już zajęty, więc wziąłem halabardnika, szkoda tylko, że z małej litery wpisałem, gdyż mam słabość do pikinierów i halabardników w grach i choćby się nie opłaciło, i tak ich rekrutuję.

Aracz
15-01-2013, 17:56
Aracz:
Ar-Artur
A-Połączenie
Cz-Pierwsza litera nazwiska.
Tak to sobie wykminiłęm :D

Aztec
29-01-2013, 15:52
mój nick pochodzi z Crysis-a
grając z razem z kolegą, była to jedna z pierwszych scen gry:
http://www.youtube.com/watch?v=jdk_RJnIxn8, po zobaczeniu tego urywka kolega stwierdził, iż "Wygląda jak Ty kiedy się zaczepiłeś na zjeździe, tylko jest mniej ruchliwy "

Kot
02-02-2013, 16:56
Mój...no cóż,na lekcji religii,w książce w pewnym temacie była tam wioska o takiej nazwie,albo podobnej.Przed używaniem tego nicku google nic takiego nie pokazało jak Pandrodox,te imie mi sie podobało więc zacząłem go używać :D

Chindit
02-02-2013, 20:39
Najchętniej nazwałbym się ''Pepeg z Gumy, nieślubny syn króla Azteków'', ale to za długie. :D

Chindit? A poczytajcie sobie o nich i gościu co to nazywał się Wingate. :D Choć zakładam, że większość zna tę historię.

Żakuj
16-03-2013, 19:45
Bylem przekonany, że już tu pisałem, ale zdałem sobie sprawę, że chyba przed Wielkim Crashem :) . Mój nick to imię giermka Godfryda Śmiałego z kapitalnej komedii ,,Goście, Goście", w oryginale pisze się Jacquouille.

kirlan
27-04-2013, 12:02
szkoda tylko, że z małej litery wpisałem, .
A ja tam sobie chwalę: mało kto tak ma!
:D 8-)

Arroyo
27-04-2013, 14:08
Mój nick to skrót od Smoczego Maga Arroyo (wiem, imię tego "maga" z dupy).
Mogłem też zrobić Martin, nieślubny syn Uriela, lecz to by było za długie i głupie.

McAbra
27-04-2013, 14:32
Aracz:
Ar-Artur
A-Połączenie
Cz-Pierwsza litera nazwiska.
Tak to sobie wykminiłęm :D

O, to ja bym był Kaali. Super! Kali jeść, Kali pić...

Mój nick to skrót od Smoczego Maga Arroyo (wiem, imię tego "maga" z dupy).
Nigdy bym się nie domyślił :)

MajkelloKróllo
06-06-2013, 14:28
Mi-Michał
A-połączenie
Sz-Szczepczun ( moje nazwisko :P)
Miasz!
Ale fajny ten schemat!
Jednak MajkelloKróllo to moj nick numer 1.

towarzysz_pancerny
08-06-2013, 11:00
Zastanawialem sie nad płonąca_świnia ale słabo sie z tym coś utożsamialem :lol:

nazgul3456
06-08-2013, 17:15
No mój nick pochodzi od mojej ulubionej postaci z Władcy Pierścieni... A cyferki to kiedyś jedna z gier MMO zaproponował mi je bo sam nick nazgul był zajęty. No i od teraz ciągle go używam :D

16-08-2013, 23:06
Też próbowałem najpierw zarejestrować się jako Rycerz, ale nick był już zajęty. Wziąłem nick jaki mam, widzę, że świetnie się przyjął na forum.

Mi-Michał
A-połączenie
Sz-Szczepczun ( moje nazwisko )

Zapewne miejsce zamieszkania Oleśnica ?

Shay Ruan
22-08-2013, 22:51
Mój nick wziął się z zapotrzebowania na czadowe i potężne imię dla mojego maga w Neverwinter Nights :D Używam go już 10 lat. A jak go stworzyłem? Jakoś losowo wybrałem literki i się tak złożyło. Jakiś czas później dowiedziałem się , że takie imię istnieje i ma pochodzenie Irlandzkie, z czego się ucieszyłem bo uwielbiam ten kraj :D

diesirae92
16-01-2014, 21:42
heh moja historia zaczęła sie w 2005 roku kiedy to poszedłem z kumplem do kafejki żeby pograć w Lineage 2. Zrobiłem postać i odruchowo wpisalem Dies. Po pewnym czasie każdy zaczął mnie tak nazywać heh Dopiero w liceum dowiedziałem sie że Dies oznacza Dzień po łacinie. xD Irae dopisałem sobie sam bo ładnie sie komponuje z "Dniem". Dies Irae - "Dzień Gniewu" ; "Dzień Sądu" xP

Gajusz Mariusz
27-01-2014, 22:09
Jeszcze na portalu chciałem wymyślić coś klimatycznego (było to jakiś czas przed premierą Romka 2), a że czytałem właśnie książkę Pawła Rochali VERCELLAE 101 P.N.E. i jedno z pytań które mnie nurtowało było: jak rozwiążą kwestię reformy Mariusza w nowym Romku, jakoś tak mnie naszło. Gdybym wiedział że na dłużej zagoszczę na portalu i później na forum, wymyśliłbym raczej coś lacedemońskiego, oczywiście... :twisted:

WaregWenedyjski
08-09-2014, 16:34
Lubię Bizancjum. Słowian zwali kiedyś Wenedami. Lubię Skandynawię. Jakoś samo się nasunęło.

Piner
15-10-2014, 22:16
Piner to takie zniekształcenie mojego imienia- Paweł. Zważcie że suma liter jest taka sama, po prostu chciałem być oryginalny, początkowo myślałem o jakichś nickach dotyczących historii, ale uznałem że lepiej wymyślić coś własnego. Choć przyznam że kierowałem się brzmieniem starożytnych imion.

Defil
19-11-2014, 00:00
Defil - kto gra na gitarze ten wie. Kto uczył się na nich, ten wie jeszcze lepiej. ;)

Zakapior-san
26-11-2014, 22:11
Zakapior- częste określenie osoby mrocznej w Bieszczadach. A końcówka -san wzięła się stąd, że w ETW lubiłem grać Turasami:D