Zobacz pełną wersję : NTW - Problem z instalowaniem,uruchomieniem
rolpa120
20-04-2013, 13:04
Mam problem z zainstalowaniem napoleona raz go odinstalowalem bo mialem problem z grafika i chcialem normalna reinstalke zrobic potem instaluje na nowo podczas instalacji wszystko ok, instalacja zakonczona zaznaczam uruchom teraz. I gra sie nie wlacza nie pisze nawet ze jest zainstalowana na steam naciskam zainstaluj i chce mi z internetu pobierac. Na dysku sa pliki od napoleona ale maja tylka 15 GB przez steam sie tego odinstalowac nie da. Z plytka grac sie nie da odinstalowac tez nie to daje instaluj ponownie, instaluje sie jakies 5 GB i dalej to samo. Na dysku dalej jakies 15 GB steam nic nie wykrywa ze gra sie instalowala lub jest zainstalowana. Zainstalowalem ponownie jeszcze raz znowu sie instalowalo jakie 5 GB na koncu odznaczylem uruchom teraz i nacislem zakoncz. Bylo ok steam wykryl ze gra jest zainstalowana w opcjach przstawilem na "zawsze aktualizuj" i nacislem graj. Nagle steam znowu nie wykrywa gry i na dysku jest jakies 5 GB gry. :shock: Zobaczylem w opcjach znowu jest zaznaczone "nie aktualizuj automatycznie"
Prosze pomozcie ! :(
{{B-S}}Dziab
20-04-2013, 14:11
W takim wypadku proponowałbym reinstalacje steam'a - a najlepiej całego systemu... Względnie spojrzeć w rejestrze czy są jakieś pozostałości i wyczyścić.
Ja miałem identyczny problem z ETW, ale odinstalowałem to co się dało, potem ręcznie pousuwałem pozostałości, następnie restart PC i od nowa instalacja :)
rolpa120
20-04-2013, 16:26
Odinstalowalem recznie co sie da wyczyscilem rejestr, kompa na nowo wlaczylem zainstalowalem gre na koncu z uruchom teraz. Pokazalo sie okienko z aktualizacja nic sie nie sciagalo obczailem pliki na dysku znowu tylko 15 GB a instalowalo sie okolo 20,8 GB :(
Wald mozesz powiedziec gdzie dokladnie wszystko recznie usuwales ? Ja i z pliku AppData usunolem i w plikach steam na dysku. I jeszcze jakies pliki po zainstalowaniu w folderze downloading byly. Naprawde dziwna sprawa :?
Dziab pewnie jak zreinstaluje steam to wszystkie inne gry sie usuna tak ? A na reinstalacji systemu sie nie znam za bardzo. Ale jak nic innego nie pomoze to bede musial go jakos zrobic.
To okienko, to masz na myśli okienko końcowej aktualizacji gdzie praktycznie nic nie widać o postępach, ale mniejsza.... usuwałem "wszystko" czyli to co zostało po nieudolniej operacji steam, są to foldery steamowe, nie pamiętam dokładnie nazw.
Jak ja instalowałem NTW, to z płyty poszło tylko 7.5 Gb a resztę z tych 22,5 Gb pobierało.
Najlepiej sprawdzić spójność plików po tej "instalacji" i steam powinien resztę sam dobrać ;)
rolpa120
20-04-2013, 18:22
I dajel to samo. Sprawdzalem spojnosc plikow i jest ok potem nacislem graj i zowu to samo jasne napisy zamieniaja sie na takie ciema jakby gra nie byla zainstalowana i znowu pisze zainstaluj zamiast graj. Tym razem pliki maja tylko 5 GB i pliki w folderze downloading maja 17 GB :?
Kopiuje teraz te pliki z folderu downloading do glownego folderu z gra moze to cos pomoze ale wgl brakuje pliku .exe :(
PS. W Risen 2 mialem pardzo podobny problem z grafika czyli menu gry jest ok a jak gram normalnie to nic nie widac tylko taki czyrny obraz i niektore kontury. W napku to samo menu ok bylo ale bitwy czarne i tylko kontury widac bylo.
I Risen 2 do teraz nie instalowalem moze zainstalowac risen 2 ? i zobaczyc czy pojawi sie ten sam problem ?
Pliki sie skopiowaly gra ma teraz 22,4 GB ale brakuje pliku .exe i moze jeszcze jakiegos .dll , gry nadal nie da sie uruchomic moze jakby skombinowac plik .exe dalo by rade ?
Zreinstalowalem steam zainstalowalem napka i dziala ale teraz znowu mam problem graficzny menu jest okej, ale jak wlaczam bitwe nie widac ziemi tylko jest morze nie ma drzew, ludzi raz widac a raz nie. :? Troche w ustawieniach graficznych poszperalem i kiedy mam ustawione na srednie jest ok niskie tez jest ok, ale powyzej srednich ustawien znowu ten dziwny problem. Wie ktos czym to jest spowodowane i jak to naprawic ?
Moj sprzet: win 7 64 bit, intel core i7 2600 3.40 GHz, 6 GB ram , AMD Radeon HD 6850 1 GB
W shogunie 2 takiego problemu nie mam a w napku od niedawna i risen 2 tak samo
{{B-S}}Dziab
22-04-2013, 13:42
Może masz kartę uszkodzoną...?
w trakcie tego zjawiska spróbuj: ctrl+alt+del->anuluj->powrót do gry :)
rolpa120
23-04-2013, 14:01
Sposob z ctrl + alt + del nie pomaga.
A co do karty to nie wiem, zawsze mialem z nia problem raz chlodzenie nie dzialalo czyli ten wentylatorek sie nie krecil ale teraz mam nowy. I od jakiegos roku, gdy wlaczam komputer pojawiaja sie takie kolorowe paski mniej wiecej na srodku ekranu i po okolo 15 min. znikaja.
Wgl planuje kupno nowej karty bo z tej zadowolony nie jestem...
1)PEŁNY GRUNTOWNY FIZYCZNY skan CAŁEGO dysku twardego z opcją autonaprawy (kilka godzin)
2) dla pewności MEMTEST zrób 2 - 3 testy RAM-u ("fizycznego" (mniej niż kwadrans)
3) defragmentacja dysku twardego (zakładam że klasyczny twardziel nie SSD!)
----------
Podaj ustawienia pliku wymiany = wirtualnego ram = pliku stronicowania
rolpa120
29-04-2013, 08:39
Pliki stronicowania, chodzi ci o poczatkowa wielkosc i maksymalna wielkosc ?
TAK dokładnie, ewentualnie czy "wolna ręka" dla systemu. Ile wolnego miejsca na partycji z plikiem wymiany.
rolpa120
05-05-2013, 09:02
poczatkowa wielkosc to 9000 MB i maksymalna 18000 MB
A styki karty graficznej??? Czyszczone? Próbowałeś wyjąć i na nowo wetknąć kartę?? ... Kabel do monitora?? Próbowałeś inny?? (wątpię że to kabel, ale sprawdzić = wykluczyć te kwestie dość łatwo)
Hmmmm .... :roll: :roll:
Chyba jednak... :? :roll:
Na moje .... to masz "bąbelek" powietrza w warstwie pasty, albo za dużo / za mało pasty między procesorem grafiki a radiatorem. Połóż porządną - czyli baaaardzo cienką, ale równą na cały element warstewkę dobrej pasty srebrnej.
Wirtualny RAM swoją drogą spory.
rolpa120
11-05-2013, 20:22
Paste wymienilem, malo jej bylo. Ale problem ciagle jest. :|
A formatowanie kompa sobie odpuszcze jak narazie.
Poza tym z nowa pasta gra sie troche lepije, karta sie tak nie przegrzewa.
To jakas porazka z tym steam, jak juz pisalem reinstalowalem steam zeby napoleon zadzialal dobra napoleon dziala ale tylko napoleon i zadna inna gra z steam co mam nie dziala bo sie dzieje to samo zanim zreinstalowalem steam zeby napek zadzialal. :(
Nie wiem ale format kompa byl by chyba konieczny ! ? :?
arek1975
06-07-2013, 20:58
Witam,mam takie proste pytanko.Msm zainstalowany Empire TW ,a teraz chce zainstalowac Napoleon TW,wszystko gry originalne ale w jakim folderze ma Napoleona umiescic? C:Steam/Steaapss?
po co chcesz coś umieszczać? steam sam Ci zainstaluje tak jak trzeba ;)
arek1975
06-07-2013, 21:56
Empire TW udalo mi sie jakos zainstalowac bez tej zasranej aktualizacji,z Napoleonem kombinowalem i lipa.Mam neta z Play,usb,wiec nie chce mi sie czekac kilka dni zeby sie sciagnela jakas aktualizacja dziwna