PDA

Zobacz pełną wersję : NTW - Problem z instalowaniem,uruchomieniem

rolpa120
20-04-2013, 13:04
Mam problem z zainstalowaniem napoleona raz go odinstalowalem bo mialem problem z grafika i chcialem normalna reinstalke zrobic potem instaluje na nowo podczas instalacji wszystko ok, instalacja zakonczona zaznaczam uruchom teraz. I gra sie nie wlacza nie pisze nawet ze jest zainstalowana na steam naciskam zainstaluj i chce mi z internetu pobierac. Na dysku sa pliki od napoleona ale maja tylka 15 GB przez steam sie tego odinstalowac nie da. Z plytka grac sie nie da odinstalowac tez nie to daje instaluj ponownie, instaluje sie jakies 5 GB i dalej to samo. Na dysku dalej jakies 15 GB steam nic nie wykrywa ze gra sie instalowala lub jest zainstalowana. Zainstalowalem ponownie jeszcze raz znowu sie instalowalo jakie 5 GB na koncu odznaczylem uruchom teraz i nacislem zakoncz. Bylo ok steam wykryl ze gra jest zainstalowana w opcjach przstawilem na "zawsze aktualizuj" i nacislem graj. Nagle steam znowu nie wykrywa gry i na dysku jest jakies 5 GB gry. :shock: Zobaczylem w opcjach znowu jest zaznaczone "nie aktualizuj automatycznie"
Prosze pomozcie ! :(

{{B-S}}Dziab
20-04-2013, 14:11
W takim wypadku proponowałbym reinstalacje steam'a - a najlepiej całego systemu... Względnie spojrzeć w rejestrze czy są jakieś pozostałości i wyczyścić.

Wald
20-04-2013, 14:38
Ja miałem identyczny problem z ETW, ale odinstalowałem to co się dało, potem ręcznie pousuwałem pozostałości, następnie restart PC i od nowa instalacja :)

rolpa120
20-04-2013, 16:26
Odinstalowalem recznie co sie da wyczyscilem rejestr, kompa na nowo wlaczylem zainstalowalem gre na koncu z uruchom teraz. Pokazalo sie okienko z aktualizacja nic sie nie sciagalo obczailem pliki na dysku znowu tylko 15 GB a instalowalo sie okolo 20,8 GB :(
Wald mozesz powiedziec gdzie dokladnie wszystko recznie usuwales ? Ja i z pliku AppData usunolem i w plikach steam na dysku. I jeszcze jakies pliki po zainstalowaniu w folderze downloading byly. Naprawde dziwna sprawa :?
Dziab pewnie jak zreinstaluje steam to wszystkie inne gry sie usuna tak ? A na reinstalacji systemu sie nie znam za bardzo. Ale jak nic innego nie pomoze to bede musial go jakos zrobic.

Wald
20-04-2013, 16:57
To okienko, to masz na myśli okienko końcowej aktualizacji gdzie praktycznie nic nie widać o postępach, ale mniejsza.... usuwałem "wszystko" czyli to co zostało po nieudolniej operacji steam, są to foldery steamowe, nie pamiętam dokładnie nazw.
Jak ja instalowałem NTW, to z płyty poszło tylko 7.5 Gb a resztę z tych 22,5 Gb pobierało.
Najlepiej sprawdzić spójność plików po tej "instalacji" i steam powinien resztę sam dobrać ;)

rolpa120
20-04-2013, 18:22
I dajel to samo. Sprawdzalem spojnosc plikow i jest ok potem nacislem graj i zowu to samo jasne napisy zamieniaja sie na takie ciema jakby gra nie byla zainstalowana i znowu pisze zainstaluj zamiast graj. Tym razem pliki maja tylko 5 GB i pliki w folderze downloading maja 17 GB :?
Kopiuje teraz te pliki z folderu downloading do glownego folderu z gra moze to cos pomoze ale wgl brakuje pliku .exe :(

PS. W Risen 2 mialem pardzo podobny problem z grafika czyli menu gry jest ok a jak gram normalnie to nic nie widac tylko taki czyrny obraz i niektore kontury. W napku to samo menu ok bylo ale bitwy czarne i tylko kontury widac bylo.
I Risen 2 do teraz nie instalowalem moze zainstalowac risen 2 ? i zobaczyc czy pojawi sie ten sam problem ?

Pliki sie skopiowaly gra ma teraz 22,4 GB ale brakuje pliku .exe i moze jeszcze jakiegos .dll , gry nadal nie da sie uruchomic moze jakby skombinowac plik .exe dalo by rade ?

Zreinstalowalem steam zainstalowalem napka i dziala ale teraz znowu mam problem graficzny menu jest okej, ale jak wlaczam bitwe nie widac ziemi tylko jest morze nie ma drzew, ludzi raz widac a raz nie. :? Troche w ustawieniach graficznych poszperalem i kiedy mam ustawione na srednie jest ok niskie tez jest ok, ale powyzej srednich ustawien znowu ten dziwny problem. Wie ktos czym to jest spowodowane i jak to naprawic ?
Moj sprzet: win 7 64 bit, intel core i7 2600 3.40 GHz, 6 GB ram , AMD Radeon HD 6850 1 GB
W shogunie 2 takiego problemu nie mam a w napku od niedawna i risen 2 tak samo

{{B-S}}Dziab
22-04-2013, 13:42
Może masz kartę uszkodzoną...?

Wald
22-04-2013, 14:16
w trakcie tego zjawiska spróbuj: ctrl+alt+del->anuluj->powrót do gry :)

rolpa120
23-04-2013, 14:01
Sposob z ctrl + alt + del nie pomaga.

A co do karty to nie wiem, zawsze mialem z nia problem raz chlodzenie nie dzialalo czyli ten wentylatorek sie nie krecil ale teraz mam nowy. I od jakiegos roku, gdy wlaczam komputer pojawiaja sie takie kolorowe paski mniej wiecej na srodku ekranu i po okolo 15 min. znikaja.

Wgl planuje kupno nowej karty bo z tej zadowolony nie jestem...

kirlan
26-04-2013, 14:35
1)PEŁNY GRUNTOWNY FIZYCZNY skan CAŁEGO dysku twardego z opcją autonaprawy (kilka godzin)
2) dla pewności MEMTEST zrób 2 - 3 testy RAM-u ("fizycznego" (mniej niż kwadrans)
3) defragmentacja dysku twardego (zakładam że klasyczny twardziel nie SSD!)
----------
Podaj ustawienia pliku wymiany = wirtualnego ram = pliku stronicowania

rolpa120
29-04-2013, 08:39
Pliki stronicowania, chodzi ci o poczatkowa wielkosc i maksymalna wielkosc ?

kirlan
29-04-2013, 17:49
TAK dokładnie, ewentualnie czy "wolna ręka" dla systemu. Ile wolnego miejsca na partycji z plikiem wymiany.

rolpa120
05-05-2013, 09:02
poczatkowa wielkosc to 9000 MB i maksymalna 18000 MB

kirlan
05-05-2013, 20:42
A styki karty graficznej??? Czyszczone? Próbowałeś wyjąć i na nowo wetknąć kartę?? ... Kabel do monitora?? Próbowałeś inny?? (wątpię że to kabel, ale sprawdzić = wykluczyć te kwestie dość łatwo)
Hmmmm .... :roll: :roll:
Chyba jednak... :? :roll:
Na moje .... to masz "bąbelek" powietrza w warstwie pasty, albo za dużo / za mało pasty między procesorem grafiki a radiatorem. Połóż porządną - czyli baaaardzo cienką, ale równą na cały element warstewkę dobrej pasty srebrnej.
Wirtualny RAM swoją drogą spory.

rolpa120
11-05-2013, 20:22
Paste wymienilem, malo jej bylo. Ale problem ciagle jest. :|
A formatowanie kompa sobie odpuszcze jak narazie.
Poza tym z nowa pasta gra sie troche lepije, karta sie tak nie przegrzewa.

To jakas porazka z tym steam, jak juz pisalem reinstalowalem steam zeby napoleon zadzialal dobra napoleon dziala ale tylko napoleon i zadna inna gra z steam co mam nie dziala bo sie dzieje to samo zanim zreinstalowalem steam zeby napek zadzialal. :(
Nie wiem ale format kompa byl by chyba konieczny ! ? :?

arek1975
06-07-2013, 20:58
Witam,mam takie proste pytanko.Msm zainstalowany Empire TW ,a teraz chce zainstalowac Napoleon TW,wszystko gry originalne ale w jakim folderze ma Napoleona umiescic? C:Steam/Steaapss?

Wald
06-07-2013, 21:32
po co chcesz coś umieszczać? steam sam Ci zainstaluje tak jak trzeba ;)

arek1975
06-07-2013, 21:56
Empire TW udalo mi sie jakos zainstalowac bez tej zasranej aktualizacji,z Napoleonem kombinowalem i lipa.Mam neta z Play,usb,wiec nie chce mi sie czekac kilka dni zeby sie sciagnela jakas aktualizacja dziwna