PDA

Zobacz pełną wersję : Bitwy lądowe

junno
29-04-2013, 23:19
Witam

Aktualnie jestem na etapie samouczka - gram epilog Drogi do niepodległości. Na screenach z różnych Total Warów widziałem bitwy rozgrywające się na mapach z mostami, przeprawami rzecznymi itp. W swojej grze tego nie zauważyłem. Czy tego typu mapki występują w ETW? Zapytam się od razu która z "nowszych" części TW jest Waszym zdaniem najlepsza pod względem bitew lądowych?

BLooDek
30-04-2013, 08:35
Ja większośc bitew rozgrywam na automacie i nigdy jakimś tam fanem bitew w którymkolwiek total war'ze nie byłem. Ale jeżeli chcesz rozgrywać bitwy w pobliżu mostu to musisz swoją armie postawić w pobliżu mostu i poczekać na atak lub samemu zaatakować armie stojącą w pobliżu mostu.

junno
30-04-2013, 10:32
Ja na automacie rozgrywam raczej tylko te, gdzie jest duża dysproporcja sił. Ogólnie TW zainteresowałem się tak naprawdę poprzez bitwy, które co by nie mówić wyglądają ciekawie. Nie gram zbyt długo, ale na normalu to potyczki mają dużo losowości w sobie. Teraz zacząłem trochę walczyć na hard i jakoś ciekawsze mi się wydają (zresztą sama kampania również).