PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie państwo na początek?

Ethis
02-05-2013, 12:34
Jakie państwo będzie najlepsze na pierwszą kampanię w Empire?

Od siebie dodam że podczas mojej gry medievala 2 zdałem sobie sprawę że w bitwach jestem beznadziejny,co prawdopodobnie jest spowodowane tym że nie umiem skutecznie używać konnicy :cry:

maxcezar5
02-05-2013, 13:18
Proponuje Anglię lub Francję.
Dwa potężne państwa, silna amia, flota.
Co do bitew to praktyka czyni mistrza1 A empire konnica nie jest najważniejsza....

Wald
02-05-2013, 15:31
Zdecydowanie "Nie" dla tych państw na początek rozgrywki, najlepszą frakcją do nauki jest Rosja, mam "niewielki" obszar do kontroli, mało wrogów, gdzie skupiamy się jedynie na atakach Szwecji, a na południu mamy wolną rękę do podbijania, Ang i Fr jak dla nowicjusza mają za dużo możliwości wstąpienia w bezsensowny konflikt na większą skale oraz stracenie reputacji ("+") na arenie politycznej ;)

maxcezar5
02-05-2013, 17:16
Wald, Ethis nie jest nowicjuszem, grał już w Mediewala 2( może jeszcze w coś?) więc powinien sobie poradzić. jedynym plusem Rosji jest "krawędź świata".
Natomiast Anglią i Francją masz totalną wojnę.

Jeśli użytkownik Ethis nie czuje się "pewnie" to polecam:
-Rosję,
-Francję.

Jęsli lubi "ostrą jazdę" to Turków i Maratów,

Ethis
02-05-2013, 17:31
Niestety z total warów grałem tylko w medka i kingdoms.

A czy Austria się nadaje?

Wald
02-05-2013, 18:06
Wald, Ethis nie jest nowicjuszem, grał już w Mediewala 2( może jeszcze w coś?) więc powinien sobie poradzić. jedynym plusem Rosji jest "krawędź świata".
Natomiast Anglią i Francją masz totalną wojnę.

Jeśli użytkownik Ethis nie czuje się "pewnie" to polecam:
-Rosję,
-Francję.

Jęsli lubi "ostrą jazdę" to Turków i Maratów,

Fakt, przeoczyłem zdanie z M2 :mrgreen:

Austria również nie jest typem frakcji na niski/średni poziom umiejętności, ponieważ po kilku turach jest wciąganą w konflikt z Prusami i małymi państewkami niemieckimi, dochodzi do tego fakt, że z każdej strony jest otoczona potencjalnymi wrogami :)

Ethis
03-05-2013, 09:24
A jak wygląda sprawa Szwecji i Niderlandów?

Los_Emilos
05-05-2013, 12:25
Niderlandów odpuściłbym przez możliwość szybkiej wojny z Hiszpanią lub Francją. Szwecja ma silne wojsko. Podstawa to uporać się z Danią a później iść na Rosję.

Mnie najlepiej grało się Wielką Brytanią, ale prawie zawsze byłem na początek wciągany do wojny przeciw Francji i Hiszpanii. Do tego musisz posiadać silną flotę od samego początku (dla mnie handel z koloniami jest podstawą).

Ituriel32
11-05-2013, 15:06
Na początek to na pewno Rosja, Szwecja i Maraci.
Maratami gra się bardzo łatwo:
- Mają najlepszą armię w regionie (taką europejską).
- Wojska Mogołów, Persów czy Turków nie mają czym się przeciwstawić.
- Indie to bardzo bogaty region, który broni się dużo łatwiej niż Karaiby.

Bardzo przyjemnie gra się Francją, którą uważam za najlepszą w grze singlowej.

Zdecydowanie za to odradzam Niderlandy czy Hiszpanie (tylko 1 region z dużym miastem). Te nacje mają za bardzo rozrzucone prowincję.
Mają przez to dużo sąsiadów. Potrzebują potężnej floty i armii.

Starkiller9606
21-05-2013, 16:00
moim zdaniem to zależy w jakie już części się grało total wara to potem to nie zależy od danej frakcji Empire: Polska,Prusy czy Rosja to powinno wynikać z perspektywy na instynkt Kampanii. No ale jak się gra pierwszy raz w którąś część to co innego radziłbym Anglię jak już coś ;)

BLooDek
21-05-2013, 16:40
Polecam Prusy ponieważ mają bardzo silną armie, wystarczy zdobyć jakiś przyczółek z Austrii, co by nam w plecy nie wjechały a potem hulaj dusza, na wyprawy do Polski i państewek Niemieckich. :)

HunterPL
31-05-2013, 08:42
Też Prusy są małe ,ale szybko tworzysz imperium.

Krzyżak2
03-06-2013, 16:30
Ja wziąłem na początek Rosję, i poszło jak z górki. Jest ona doskonałą frakcją na początek.

Byakuyakuchiki
29-09-2013, 16:28
Prusy nimi najwięcej zdobyłem :D całą Europe(prócz Rosji nie wiem czemu ale nigdy jeszcze Rosji nie zaatakowałem :D w żadnej kampani) i pół Ameryki. Imperium Osmańskie jeszcze sobie zostawiłem tak sobie :D.

Gajusz Mariusz
19-01-2014, 21:26
RON!!! A odwdzięczyć się carycy i innym dwugłowym czarny orłom!!!! :lol: Klimatycznie? Chyba Albion. Czerwone kurtki, Szkoci, silna marynarka (no bo po co manualne bitwy morskie ;) ), kolonie.

Shay Ruan
06-03-2014, 14:25
Dla początkujących świetnym wyborem będą Prusy. Silna armia, słaby RON obok. Bardzo łatwo można zyskać dominację wśród państw niemieckich.

Tits
06-06-2014, 15:56
Na poziomie h/h i darthmodem to granie Prusami nie jest takie łatwe ;D, praktycznie te mniejsze państewka Cię atakują a wpierwiej Austria. I nie masz jak przysłać posiłków z Królewca bo Gdańsk należy do Polski.

Wonsz
07-06-2014, 22:40
W sumie, to każde państwo jest proste, wystarczy dojść do lekkiej piechoty i strzelców(przynajmniej w podstawce).

Tits
07-06-2014, 23:03
No nie wiem, albo wy tacy dobrzy albo ja taki słaby heh :D