PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z bitwą i mapą kampanii

Belizariusz
21-05-2013, 19:17
Witam! Mam następujący problem. Od lutego do maja grałem sobie w Napka, a tu nagle wczoraj moja idylla i radość z gry się skończyła. Otóż na mapie kampanii pojawiły się czarne plamy w miejsce zielonego terenu, a przy wczytywaniu bitew niebieski pasek tuż przed załadowaniem do końca miga i bitwa nie zostaje wczytana choć dźwięk jest już taki jak po wczytaniu bitwy. Zaznaczam, że wcześniej gra śmigała w najlepsze na średnich ustawieniach. Grę odinstalowałem i zainstalowałem na nowo dwa razy, bawiłem się z opcjami grafiki i nic. Dodatkowo próbowałem też zmieniać rozdzielczość w opcjach gry i to też jest niemożliwe i pojawia się czarny obraz i finito. Podobny problem pojawił się z Empire, które też miałem zainstalowane. Czy ktoś z Was szanowni koledzy forumowicze jest mi w stanie pomóc i coś doradzić :?: :!:

EDIT: skorzystałem z porady dotyczącej spójności plików gry jak w temacie viewtopic.php?f=522&t=12943 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=522&t=12943) ale efekt był taki, że i owszem jest jeden niespójny plik, zostało coś tam pobrane w jego miejsce, ale na problemy jak wyżej w ogóle to nie wpłynęło, a sytuacja z tym plikiem powtarza się za każdym razem przy sprawdzaniu spójności plików.

maryjan1001
24-05-2013, 14:55
sprawdz czy stery od grafy automatycznie Ci sie niezaktualizowały.
może one cuś pochrzaniły.cofnij serowniki oczko niżej.

qmike187
11-08-2013, 22:25
dokladnie posprawdzaj to i wtedy napisz, bardzo możliwe że się niezaktualizowały.

Shay Ruan
12-08-2013, 15:44
hehe dobra rada po prawie 4 miesiącach :P