Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Taktyka bitew antycznych

Qba1993
21-10-2009, 19:41
W Roma jestem nowicjuszem, aczkolwiek rozpocząłem już bitwy przez internet, niestety wygrywam 1 bitwę na 10 co mnie trochę irytuje.

Moje pytanie jest takie, czy jest gdzieś na forum jakiś informator/poradnik dotyczący rozgrywania bitew?? Ewentualnie jakieś filmiki z YouTuba.

Chyba że jest ktoś skłonny rozegrać parę bitew z początkującym a następnie skomentować je przez GG

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam
Qba

jester1
21-10-2009, 23:12
http://www.youtube.com/user/PrinceofMacedon

Ciekawy profil na YT, w którym pokazuje różne taktyki gry w multiplayer.

Qba1993
22-10-2009, 14:25
Dzięki wielkie

Zib
22-10-2009, 20:03
Nauczysz się grać grając, nie ma reguły na bitwy, do każdej trzeba podchodzić indywidualnie, a z czasem będzie można zauważać podobieństwa między niektórymi z nich. Na początku graj z klanowcami, będziesz najprawdopodobniej przegrywał ale tak właśnie zobaczysz jak gra się efektywnie, i jakie jednostki brać.Grając z noobami patrzysz tylko na bezsensowne "kwadraty" różniste idiotyczne formacje itp. Także GS GS GS.

marcinek131314
23-03-2011, 20:09
no standard... mocna jazda na flankach (jak grasz na 33 k golda to po 3 na każdej flance wytrenowana na full i gold bron oraz tarcza)dość mocna (w sensie że nie brać ich na pałe ile wlezie tylko troche podtrenować) piechota (jak grasz Rzymem to koahorta miejska jeśli grasz na np 1kk golda to tak : 4x pierwsza kochorta + 8x kohorta miejska do tego 6x pretorianska oraz 2x pomocniczy łucznicy mój sprawdzony sposób zawsze działa z tym że łucznicy to bardziej do rozwalania morale wroga niżeli do wybijanie jego bądź jego miotaczy) ustawienie: pierwsza linia legioniści z orzełkiem (są słabsi niż kohorta miejska jednak podnoszą skutecznie morale i po 2x4 miejska czyli razem 3 linie

Seba Fallus III Wielki
23-03-2011, 23:07
no standard... mocna jazda na flankach (jak grasz na 33 k golda to po 3 na każdej flance wytrenowana na full i gold bron oraz tarcza)dość mocna (w sensie że nie brać ich na pałe ile wlezie tylko troche podtrenować) piechota (jak grasz Rzymem to koahorta miejska jeśli grasz na np 1kk golda to tak : 4x pierwsza kochorta + 8x kohorta miejska do tego 6x pretorianska oraz 2x pomocniczy łucznicy mój sprawdzony sposób zawsze działa z tym że łucznicy to bardziej do rozwalania morale wroga niżeli do wybijanie jego bądź jego miotaczy) ustawienie: pierwsza linia legioniści z orzełkiem (są słabsi niż kohorta miejska jednak podnoszą skutecznie morale i po 2x4 miejska czyli razem 3 linie
Nie opłaca się brać pretoriańskiej kosztuje prawie to samo co miejska a jest dużo słabsza. Trzy linie też za bardzo nie lepiej 2 lub jedna w głębokim szyku i z pozostawionymi 1 lub 2 odziałem w rezerwie żeby wykorzystać przewagę w piechocie. Jeśli już 3 linie piechoty to najlepiej zrobić podobnie jak pod Ilippą
i przed walką wyjść dwoma tylnymi liniami na skrzydło wroga .

kuroi
24-03-2011, 08:24
Ciekaw jestem, kto gra na 1kk lub nawet 33k... :roll:
Nie gram w MP, ale z tego, co nieraz czytałem to większość gra na bardzo małych kapitałach...

Maharbal
24-03-2011, 15:20
Najpopularniejsze są dalej 12,5 i 15 k, niemniej jednak w ostatnich czasach część graczy z klanów grała też na 31 k. Niemal wszystkie inne wariacje cenowe to domena bezklanowców, nie dążących do osiągania perfekcji, a jedynie do dobrej zabawy 8-)

marcinek131314
19-04-2011, 20:36
nie nauczysz się inaczej jak tylko grając napisz GG: 11978914 to zgadamy się powiem Ci co idzie na co

loczek97
25-04-2011, 10:38
Znamy jestawy strategiczne i jednostek do Frakcji: Hellenistycznych, Wschodnich, Zróżnicowanych, Sama piechota(Germania, Hiszpania)
Jak coś to pisz na gg, albo na steam.
Info masz na moim profilu ;)