Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Medieval 2 (Mod) Wikingowie

Revar
25-06-2013, 09:23
Gram w Medievala 2 dość długo z przerwami lecz nigdy nie bawiłem się w modowanie. Próbowałem raz Third Age, ale oczywiście nie działało. W podstawce podoba mi się duża mapa i duża ilość frakcji w dodatku są to państwa, które są też dzisiaj z tą samą nazwą. Jeśli o Rome chodzi denerwuje mnie klimat Rzymu i tych innych krain obok tak samo z tego co czytałem w Kingdoms są 4 kampanie więc mapa będzie mniejsza i państwa znów zamienią się w jakieś inne, mniejsze?

Do rzeczy: Nie wiem czy jest to możliwe, chciałbym taką mapę jak z podstawki lecz do tego Wikingów, którymi można zacząć powiedzmy na takiej Skandynawii i atakować. Podobno w Kingdoms coś takiego jest, ale tam są tylko Wyspy Brytyjskie i teren Wikingów, nie ma Europy i innych lądów a ja nie lubię jak gra narzuca mi, że mogę tylko atakować Anglię. W podstawce nie ma takiej frakcji, Szkocja, Dania trochę podobni, ale to nie to samo w dodatku ten papież.. Chciałbym się zabunkrować na Skandynawii i atakować tylko statkami w różne części nie tylko Wyspy Brytyjskie. Jest jakiś mod/sposób na dodanie takiej frakcji?

25-06-2013, 20:37
W modzie Kingdoms Grand Campaign jest więcej Skandynawii i masz Danię i Norwegię z krajów Wikingów.
Albo : http://www.youtube.com/watch?v=zLblcRooVoQ

Revar
26-06-2013, 22:35
Fajnie, wielkie dzięki za info. Co do moda, który podałeś z yt to jest całkiem fajny, ale jeden wielki minus to brak Wysp Brytyjskich i Europy. Walka wyłącznie w Skandynawii jakoś mnie nie zadowala.

A jeśli chciałoby się zainstalować kilka modyfikacji to jak to zrobić? Bo zakładam, że nie można wszystkiego wgrać naraz i wymieszać.

Mizutsu
26-06-2013, 23:33
Możesz wgrać wszystko naraz i wymieszać, ale odpalisz i tak tylko jedno. Można by połączyć kilka modów, ale to wyższa szkoła jazdy.

27-06-2013, 10:09
Może Bellum Crucis ? Tam masz wprawdzie tylko Norwegię i Danię, ale prowincji jest 199, są Wyspy Brytyjskie i mod jest bardzo rozbudowany.

Revar
27-06-2013, 17:31
Grand Campaign nawet fajny, ale ani ta Norwegia ani Dania nie przypominają za bardzo Wikingów, jakieś tam elementy są, ale to tylko elementy. Bellum Crucis mi się osobiście nie podoba a jak tam jest też tylko Norwegia i Dania to podejrzewam, że będzie tak samo jak w GC. Zostanę na pewno przy tym pierwszym choć póki co to mnie on tylko wkurwia zagrałem Norwegią i to w ogóle nie jest to co chciałem w dodatku odpadłem po kilku turach.. Jakiś zbotowany jest ten komputer w tym modzie chyba. Jeśli jednak jest jakiś mod spełniający poniższe warunki to dajcie znać, będę wdzięczny ;>

- Mapa nie mniejsza niż z Mediavala 2 (podstawki) musi być Europa, Wyspy Brytyjskie, Skandynawia najlepiej nieco większa i Azja jak z podstawki. Kraje arabskie mnie nie interesują, nienawidzę tam grać ;p Interesuje mnie podbicie całej Skandynawii i prowadzenie stamtąd ataków na Europę i Wyspy Brytyjskie za pomocą floty.
- Jakaś frakcja przynajmniej jedna lecz typowo Wikingowa, nie mieszanka. Wielkie dwuręczne bronie, okrągłe tarcze no i stroje jakieś ciekawe + barwy.
- Najlepiej jakby wśród frakcji była Polska i Zakon Krzyżacki dodatkowo.

Piter
05-07-2013, 10:01
Zakon krzyżacki i równocześnie wikingowie? To by musiał być mod science fiction :P