Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Modyfikacja, miasta, rebelianci
Jest możliwość zmiany samemu (gdzieś w plikach?) aby nie było Rebeliantów lub nie pojawiali się sami? Chciałbym też zmienić prowincje startowe dla państw gdyż w modzie GC denerwują mnie prowincje Norwegii na Wyspach Brytyjskich kiedy chciałbym mieć wszystkie w Skandynawii. Dodatkowo te sojusze/wojny na starcie i stosunki/relacje z państwami można też jakoś zmienić?
Są gdzieś jakieś taktyki dot. bitew? Bo w sumie gram dość długo a zawsze idę na logikę tymi wojskami.
wszystko to, co wymieniłeś, znajdziesz w pliku descr_strat w folderze: \data\world\maps\campaign\imperial_campaign. Jeśli modyfikujesz jakiegoś moda, to musisz wejść do folderu z tego moda.
Żeby usunąć rebeliantów, musisz usunąć armie rebelianckie (na dole pliku) i przenieść miasta rebeliantów do wybranych frakcji. Musisz po prostu przenieść wpis miasta.
Wydaje mi się, że za pojawianie się rebeliantów na mapie odpowiadają pogrubione linijki:
[spoiler:1hqrs1xp]marian_reforms_disabled
rebelling_characters_active
gladiator_uprising_disabled
night_battles_enabled
show_date_as_turns
brigand_spawn_value 20
pirate_spawn_value 28[/spoiler:1hqrs1xp]
Te dwie ostatnie określają co jaki czas pojawiają się rebelianci. Ale nie jestem pewny.
Przeniesienie prowincji Norwegii do Skandynawii- przenieś wpisy miast z jednego państwa do drugiego oraz zmień współrzędne armii, które normalnie są w miastach, które przenosisz.
Stosunki między państwami, sojusze itd. znajdziesz na dole pliku ("; >>>> start of diplomacy section <<<<").
Wszystko dokładnie wyjaśnione jest w poradnikach na forum choćby tych dotyczących pliku descr_strat. Powinieneś znaleźć. Ja podałem tylko główne info, szczegóły w poradnikach.