Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wasze ulubione państwa - OIM oraz DP

adriankowaty
28-06-2013, 17:32
Jest już taki temat odnośnie Warband'a, pora na OiM/DP. A więc:
Rzeczpospolita Obojga Narodów - za dobre jednostki: nasza wspaniała husaria, towarzysze pancerni, polska rajtaria i dragonia, piechota niemiecka, piechota polska, piechota litewska i piechota kozacka - kozacy grodowi. Za to, że to Polska, za trudność (najtrudniejszy początek w grze).
Królestwo Szwecji - za dobrą piechotę i teren. Nadto zmorą mi była ich rajtaria - nie dość, że szybka, to jeszcze ciężej opancerzona od Husarii.

Wald
17-07-2014, 10:40
U mnie podobnie.
Też RON za poziom trudności i klimat trylogii oraz Szwecja za możliwość "spokojnej gry" w stylu zwykłej kampanii wojennej.

Arroyo
17-07-2014, 12:10
Ja tylko 2 frakcje: Zaporoże za to, że uwielbiam Ogniem i Mieczem Sienkiewicza (dodaje to klimatu) + Szwecja (ale to już spowodowane jest moim uwielbieniem do płyty Sabatonu Carolus Rex).

Aztec
17-07-2014, 12:20
Jeśli pojawi się The Deluge w wersji pojedynczego gracza to Ogniem i Mieczem zniknie :D

Lwie Serce
17-07-2014, 12:39
Ja mam to samo zdanie co Adriankowaty i Wald, czyli RON za klimat powieści Sienkiewicza i husarię, oraz Szwecja za bardzo ciekawą armię.

Aztecu! Coś takiego jest planowane?!

Aztec
17-07-2014, 19:22
Obiło mi się o uszy, nie wiem nawet czy nie u Nas na forum :D

Wonsz
22-07-2014, 17:22
Miejmy nadzieje! Ja tak jak większość RON i Szwecja, A zwłaszcza tworzenie Państwa, na ich ruinach i łączenie armii z ich roosterów:twisted:.