Zobacz pełną wersję : Problem z jednostkami Austrii w DarthMod
Lambert812
17-07-2013, 12:17
W DarthMod Napoleon Austria dostaje kilka jednostek, spośród nich chodzi mi o Legion Arcyksięcia Karola i 42 Pułk Praski (czy jakoś tak). Jednakże te jednostki są dostępne tylko w pojedynczej bitwie. W kampanii nie można ich werbować, nawet przy najlepszych koszarach. Proszę pilnie o pomoc!
P.S.
To samo dotyczy 88 pułku piechoty w armii brytyjskiej.
"Normalnie" te jednostki są dostępne jako DCL - jeżeli masz je dostępne to powinieneś je móc również rekrutować w kampanii DM. Nie chce mi się "przeklikiwać" tur ale widzę je jako dostępne na odpowiednim poziomie koszar.
Lambert812
21-07-2013, 18:46
W takim razie na jakim poziomie koszar? Skoro gdy sprawdzam w drzewku technologii koszary o najwyższym poziomie, nie ma tam tych jednostek jako możliwych do werbowania. A może trzeba wybudować koszary w odpowiednim regionie? Jeśli tak to w jakim?
Warunki brzegowe:
1. zakładam, że mam ostatnią wersję DM
2. ww jednostki mam dostępne "normalnie" jako DCL w NTW
Efekt: Legion, 42 Praski, 88 (i pozostałe jednostki z DCL) są dla mnie dostępne na ostatnim i przedostatnim poziomie koszar w DM.
Jeżeli spełniasz warunki 1 i 2 i nie widzisz tych jednostek to nie rozumiem.
Lambert812
20-08-2013, 09:22
DCL? Wybacz moją tragiczną niewiedzę, ale czego skrótem jest DCL?
DCL - rozszerzenie/dodatek, z reguły płatny. Poniżej lista wszystkiego do NTW wraz z jednostkami które dodają:
Heroes of the Napoleonic Wars Pack
7th Lancers - France
Brandenburg Uhlans - Prussia
6th Regiment d'Infanterie Légère - France
1st Hussars - Austria
15th Hussars - Great Britain
1st East Prussian Grenadier Battalion - Prussia
6th Regiment d'Infanterie Légère - France
17th Jäger Regiment - Russia
1st Regiment Emperor's Own - Austria
18th Regiment d'Infanterie de Ligne "The Brave" - France
Moscow Musketeers - Russia
Elite Regiment Pack
5e Regiment de Hussards - France
Pavlograd Hussars - Russia
8th Life Regiment - Prussia
47th (Czech) Regiment - Austria
88th Foot "Connaught Rangers" - Great Britain
Unique Retailer Units
Towarczys - Prussia
Grand Battery of the Convention - France
Royal Scots Greys - Great Britain
Units of the Coalition
Lifeguard Hussars
Coldstream Guards
Archduke Charles' Legion
Luetzow's Freikorps
Life Hussars
Semenovski Lifeguard
Imperial Guard Pack
Polish Guard Lancers - France
Dutch Guard Lancers - France
Guard Chasseurs à Cheval - France
Dutch Grenadiers - France
Guard Seamen - France
Empress Dragoons - France
KGL Light Foot/Foot/Light Dragoons/Dragoons - Great Britain (unlocked for MP with the same patch)
Polish Legion - France (unlocked for MP with the same patch)
Lambert812
22-08-2013, 14:37
A czy jeśli nie posiadam takiego dodatku, to mogę werbować wymienione przeze mnie jednostki w samym DarthModzie? Wszystkie jednostki w innych armiach są dla mnie dostępne w kampanii, oprócz Legionu Arcyksięcia Karola i 47 pułku czeskiego w armii austriackiej, ponieważ te jednostki mam dostępne tylko w własnej bitwie. W kampanii są dostępne, ale jako obrona miasta(nie garnizon stacjonujący w nim) i werbują się automatycznie, lecz nie można ich wykorzystać w armiach, tylko w samych oblężeniach(obronie).