PDA

Zobacz pełną wersję : 2 wojna swiatowa - obchody

adi
01-09-2013, 12:34
Swoja droga mozna by na glownej stronie forum walnac wzmianke o tym dosc waznym wydarzeniu dla naszego Narodu. W koncu to forum nie o kosmetykach;)

Arroyo
01-09-2013, 12:36
Kolego, takie tematy to do tego działu viewforum.php?f=391 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=391)

McAbra
01-09-2013, 12:37
DMageA, eee nie? :)
Sprawa dotyczy portalu, więc dział jest moim zdaniem dobry. No chyba że ten ----> viewforum.php?f=37 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=37)

adi
01-09-2013, 13:54
Kolego, takie tematy to do tego działu viewforum.php?f=391 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=391)

Uwagi na temat funkcjonalności forum, wszelkie propozycje zmian i nowości. W środku regulamin, którego przeczytanie i przestrzeganie obowiązuje każdego zarejestrowanego użytkownika.

Kolega przeczytal tytul i juz leci zeby sie wykazac :D

voitek
01-09-2013, 13:54
Na forum o gotowaniu też pewnie powinni wrzucać newsy o wojnie :roll:

adi
01-09-2013, 13:56
Na forum o gotowaniu też pewnie powinni wrzucać newsy o wojnie :roll:

Kolejny co tytul przeczytal mojego tematu i juz leci wykazac sie swoja "madroscia":)Sam jestes wojna;)

voitek
01-09-2013, 14:02
Przeczytałem całość i nie widzę kompletnie różnicy.

adi
01-09-2013, 14:08
Przeczytałem całość i nie widzę kompletnie różnicy.

Czytaj az do skutku!

Burn.
01-09-2013, 14:34
Forum jest przede wszytkim o grze z serii Total War ... DMageA dobrze gada :D

Arroyo
01-09-2013, 14:39
Mimo tego, co napisałem, zrobię tu małą skróconą wersję II WŚ:
Szkopy uderzyły na Polskę, potem na Danię, Norwegię i Beneluks, Francja płonie, bombardowanie Londynu. Na południu niezła biba, Grecy pakują w Nazistów, padają. W Afryce Afrika Corps robi swoje. W 1941 Hitler vs Stalin. 1942 zmieniamy kierunek, Niemców wypieramy z Afryki. W 1943 zmienia się, bo Stalin > Hitler. W 1944 r. nowy front, Alluchy biją Hordę (Niemców). Warszawa płonie, strzelaniny na różnych dzielnicach. 1945 r. Hitler postanawia naśladować Tommy'ego Viseau z The Room i udaje mu się. Alluchy i Kacapy się cieszą.

Temat atomowego grzyba, a nawet dwóch pomijam ze względów na Japońskich Samurajów :D

Na poprawę humoru :lol:

odi.profanum
01-09-2013, 17:12
suche

adi
01-09-2013, 17:22
Szkopy uderzyły na Polskę, potem na Danię, Norwegię i Beneluks, Francja płonie, bombardowanie Londynu. Na południu niezła biba, Grecy pakują w Nazistów, padają. W Afryce Afrika Corps robi swoje. W 1941 Hitler vs Stalin. 1942 zmieniamy kierunek, Niemców w

Nie rozumiesz. Wszyscy wiedza co sie wydarzylo w 1 wrzesnia ale wazne daty dla kazdego Narodu sa w taki czy inny sposob upamietniane. SKoro 1 wrzesnia to wazna data dla Polakow, to mozna chociaz mala wzmianka na forum, to podkreslic. W koncu to forum polskie a nie amerykanskie:) Na zagranicznych forach o tematyce podobnej jak te forum sa wzmianki o waznych datach.

Forum jest przede wszytkim o grze z serii Total War ... DMageA dobrze gada :D

Glupio gada bo mlody:)

Arroyo
01-09-2013, 17:33
Szkopy uderzyły na Polskę, potem na Danię, Norwegię i Beneluks, Francja płonie, bombardowanie Londynu. Na południu niezła biba, Grecy pakują w Nazistów, padają. W Afryce Afrika Corps robi swoje. W 1941 Hitler vs Stalin. 1942 zmieniamy kierunek, Niemców w

Nie rozumiesz. Wszyscy wiedza co sie wydarzylo w 1 wrzesnia ale wazne daty dla kazdego Narodu sa w taki czy inny sposob upamietniane. SKoro 1 wrzesnia to wazna data dla Polakow, to mozna chociaz mala wzmianka na forum, to podkreslic. W koncu to forum polskie a nie amerykanskie:) Na zagranicznych forach o tematyce podobnej jak te forum sa wzmianki o waznych datach.

Miałem zamiar zażartować sobie z II WŚ, ale ty nie zrozumiałeś. Oczywiście wiem sporo o II WŚ, znam sporo dat bitew, starć ważnych, ich skutki, niektóre umowy i w ogóle. W końcu bardzo lubię historię... Mam nawet szacunek dla ludzi, którzy zginęli w wojnie, sporo z naszych, którzy walczyli za Polskę, a nie byli zdrajcami.
A przy okazji pisz z poprawną polszczyzną, na Firefoxie widać takie podkreślenia z błędami ortograficznymi, pozdro.

PS: Niby młody, niedługo krok w dorosłość, a wiem więcej niż przeciętniak... więc wcale nie głupio. Pisałeś w temacie o forum, podczas gdy powinno się to znaleźć w temacie o dyskusjach historycznych. Nie dziwne, że jeden z adminów przerzucił temat w odpowiednie dla niego miejsce.

adriankowaty
01-09-2013, 17:46
Mamy już tyle tematów o Zweite WK, że kolejny jest zbędny. Proszę administratora o zamknięcie tego tematu.

McAbra
01-09-2013, 18:01
Mamy już tyle tematów o Zweite WK, że kolejny jest zbędny. Proszę administratora o zamknięcie tego tematu.

Widzisz DMageA? Dlatego uznałem że to forum nie będzie odpowiednie na ten temat :?

Poza tym nie rozumiem argumentacji "to forum o grach" - przecież o katastrofie smoleńskiej news się pojawił. ;)

adi
01-09-2013, 19:59
To nie jest temat o drugiej wojnie swiatowej!Tylko o sugestii by sie jakies info na forum pojawilo o 1 wrzesnia bo to wazna data dla POlski i w sumie swiata i wszedzie o tym pisza itd. Przeciez to widac. No witki opadaja.

Burn.
01-09-2013, 20:21
Dużo jest ważnych dat dla Polski :) A na tym forum jest multum takich tematów z informacjami ten kto chce może poszukać. Rozumiem, że chcesz by pisało coś w stylu "1 września 1939 Pamiętajmy" na forum głównym? Ale jest to forum poświęcone grach z serii Total War czyli wątpie żeby coś takiego miało się znaleźć.

Asuryan
01-09-2013, 22:29
Jaki sens mają mieć w Polsce obchody rozpoczęcia II wojny światowej? Rozumiem zakończenia, ale rozpoczęcia?

Lwie Serce
02-09-2013, 07:11
Popieram, świętować porażkę Polski? A jak rocznica takiego Kircholmu czy Beresteczka to nikt nie pamięta :mrgreen:

adriankowaty
02-09-2013, 08:14
II pokoju w Toruniu, zajęcia Kremla, Hołdu Pruskiego - wiara, sukcesy Rzeplitej pamiętajmy, nie porażki!

Burn.
02-09-2013, 17:19
Bez przesady mimo, że przegrana jednak jest to ważna data ... Poza tym nie świętujesz przegranej tylko oddajesz hołd tym, którzy mimi przewagi wroga jednak oddali za państwo życie.

Tierce
09-09-2013, 18:56
Jednak obchodzić z rozwagą. Bez zbędnego przeginania i naginania. Ja osobiście jestem na to cięty ;) Dla przykładu po dwóch wizytach na WST w 2011 i 2012 stwierdziłem, że z roku na rok jest coraz gorzej i w 2013 wraz z grupą wolelismy sami spędzić czas w lesie z 31/08 na 01/09 na dawnych pozycjach 2-go morskiego pułku strzelców w Kolibkach. Sami w 5 w lesie, z ckm-em. Godzina 4.45, oddanie honorów (gdyż od morza było słychać syreny) i było naprawdę fajnie, klimatycznie i bardziej historycznie niż jakieś dziwne pseudo rekonstrukcji na WST. (Są potrzebne owszem :) sam jestem ich fanem, ale naprawdę dobre a nie to to co tam się działo. W tym roku miasto Gdańsk nawet chyba już nie zaprosiło pana Wołoszańskiego i jego teatru który był obecny w latach poprzednich). A co do dyskusji czy obchodzić na forum, jak najbardziej. Nawet mała flaga biało czerwona w rogu ;)