Zobacz pełną wersję : Rome 2 Podcina
Dinedal18
03-09-2013, 17:25
Witam, nabyłem kilka dni temu Rome 2 Total War, dzisiaj zainstalowałem i mojemu zdziwieniu moge tylko wybrać dwie opcje grafiki, niska i średnia.
Na to wszystko dochodzi jeszcze niski FPS w grze co jest dla mnie absurdalne, zważywszy na to jaki sprzęt posiadam. W opcjach nie wykrywa mi grafiki dedykowanej tylko z integrowaną Intel HD...
Proszę o pomoc, możliwe że w którymś Total War już się to przewijało i wystarczy zrobić to samo, niestety ja nie posiadam takiej wiedzy.
Moja konfiguracja MSI GE60
Intel Core I7 - 3630QM
Karta Graficzna GEFORCE GTX 660M 2gb ram
Pamięć Ram : 8gb
Windows 7 Profesional 64bit
Taki sam problem mam jak kolega, zintegrowaną tylko ukazuje w ustawieniach. Mimo że oznaczam lepszą karte to i tak nic nie pomaga...
Wielki Mistrz Malborka
03-09-2013, 17:33
Restart kompa i ustawienie grafiki ręcznie w plikach lokalnych powinno zadziałać.
Wystarczy że ustawicie lepszą grafikę ręcznie i powinno wam spoko chodzić.
Wystarczy że ustawicie lepszą grafikę ręcznie i powinno wam spoko chodzić.
Ręcznie czyli ? Bo jesli masz na myśli oznaczenie opcji że uruchomić razem z "Procesorem Nvidia o dużej wydajności" To tą opcje mam oznaczoną.
marcinSt
03-09-2013, 17:43
wejdź do folderu z gra wyszukaj DX i zainstaluj jeszcze raz powinno pomoc
Wielki Mistrz Malborka
03-09-2013, 17:49
Znajdź plik preferences i w nim zmień.
Dinedal18
03-09-2013, 17:51
Na forum angielskim jeszcze nie rozwiązano problemu. Powyższe pomysły również nie pomogły. Niestety, jak na razie z ręką w nocniku..
W Preferences.script też nie da rady, pomimo że zmieniłem to i tak nie wykrywa GFa..
Na forum angielskim jeszcze nie rozwiązano problemu. Powyższe pomysły również nie pomogły. Niestety, jak na razie z ręką w nocniku..
W Preferences.script też nie da rady, pomimo że zmieniłem to i tak nie wykrywa GFa..
Daj linka to będę śledził wątek ;)
Dinedal18
03-09-2013, 18:03
http://forums.totalwar.com/showthread.p ... b1f2dfb358 (http://forums.totalwar.com/showthread.php/77322-Graphics-issue?s=9a610f41a7d5755b4aa8b8b1f2dfb358)
Proszę, ludzie próbują coś pomóc ale nic jak na razie nie pomaga.
ralip1991
03-09-2013, 22:19
Witam,
Mnie osobiście na problemy ze ścinkami i niewykrywaniem karty graficznej pomogła instalacja najnowszych sterowników ( mam geforce 630m)
Dinedal18
04-09-2013, 04:50
U mnie Geforce Experience wykonuje sam aktualizację.
Nie wiem jak to możliwe, ale po ściągnięciu sterów do karty graficznej które wydawało mi się ze miałem i zainstalowaniu sterów załączonych z grą. Wykryło karte drugą ;). Z 28 srednich klatek na sekunde przeszło na 49. Więc niebo , a ziemia ;)
Dzień dobry :) pozdrawiam wszystkich serdecznie :)
Super Forum, zaglądam tutaj często :)
A oto moja historia
Mimo wielu prób konfiguracji, aktualizacji najnowszych sterowników do kart( integra + ta lepsza Radeon Seria HD7600M) oraz biosu, optymalizacji systemu, beta patch, nadal nasza spaniała gra wykrywa integre jaka tą główną. Laptop mój nie jest jakimś wyjadaczem(windows 8, Intel i3, 4gb ramu,) ale shogun 2 na średnio wysokich detalach chodził bez zacięcia podobnie jak skyrim Diablo 3, starcraft 2, tomb raider.
Testowałem też ten patch 4gb, oraz przełączyć steam na offline, nadal nic. Nie da się grać, przełączenie między rundami trwa 3/4 minuty. Myślę, że głównym czynnikiem jest brak przełączenia między kartami tylko nie mam już pomysłu jak zrobić żeby przełączyć :( Wiem, że można ustawieniach CCC przełączyć grafiki ale też nic to nie daje bo w opcjach menu nadal góruje integra
Czy ktoś gdzieś już rozwiązał ten problem ? Bo ja już naprawdę nie mam pomysłu. Widziałem filmik na YT, gościu umiał przełączyć na laptopie w biosie grafikę docelową ale miał win7 i totalnie inne zakładki w biosie.
ps. jeżeli problem już na tym forum jest rozwiązany albo w złym temacie piszę - to przepraszam za niepotrzebnego posta, staram się przeczytać wszystko zanim zwrócę się o pomoc ;p,
Wygląda to na globalny problem - http://forums.totalwar.com/showthread.p ... 79615cdeee (http://forums.totalwar.com/showthread.php/80242-Everyone-with-the-amd-switchable-graphics-issue-thread-workshop.?s=2cb88df0a10ad636b8e44779615cdeee)