PDA

Zobacz pełną wersję : Multi

DEJKUX
08-09-2013, 12:18
Mam problem otóż nie wyszukuje mi żadnych gier multiplayer. Problem jest tylko i wyłącznie w wyszukiwarce a nie w moim połączeniu ponieważ mogę grać ze znajomymi ale tylko gdy otrzymuje zaproszenie. Jakieś rady ?

Bronti
08-09-2013, 13:04
Odpal grę, wciśnij jednocześnie Tab plus Ctrl żeby przenieś się do pulpitu i sprawdź czy zapora systemu Windows nie blokuje Ci połączenia.

TheFox
14-10-2013, 21:42
Witam
Otóż mam pewien problem dotyczący bitew jak i kampanii online. Moja wersja gry obecnie 1.4.0 Build 7573.461942 różni się od wersji gry innych graczy i nie mogę w nic grać. Nie wgrywałem żadnych modów, sprawdzałem spójność plików i nic nie pomogło. Także reinstal nic nie poprawił. Już zupełne nie wiem co może być tego przyczyną.

Nooad
15-10-2013, 15:15
Mam bardzo podobny problem, ale mi udało się zaliczyć kawałek kampanii mp z rana, problem pojawił się po południu. Gry nie modowałem, nie miałem żadnego updejtu.

TheFox
15-10-2013, 16:33
Mam nadzieję że chociaż z kolejnym patchem nasze wersje gier będą takie same jak innych bo trochę lipa że grać online nie można...

TheFox
15-10-2013, 21:35
Znalazłem rozwiązanie tego problemu. Otóż niestety trzeba usunąć wszystkie sejwy i zrobić reinstalke romy. Wtedy gra wróci ci do grywalnej wersji online.

Nooad
16-10-2013, 10:05
Nie pomogło

TheFox
16-10-2013, 17:34
Tylko że ty usunąłeś sejwy z lobby w grze czy w plikach???

Nooad
16-10-2013, 23:43
W plikach, w folderze appdata. Jeszcze ciekawsze jest to, ze sam mogę hostować gry

TheFox
17-10-2013, 00:39
Ja usunąłem wszystkie pliki z appdata i odinstalowałem romke. Mi to pomogło jak i innym na twc.

Milanos
25-10-2013, 13:39
Ma ktoś inne rozwiązanie na ten problem? Wczoraj gram robię sobie przerwę zakładam grę i nic nikt nie wchodzi zrobiłem tak z 3 4 razy i to samo, więc próbuję wejść do jakiejś gry a tu zonk nagle nie mogę bo jakiś nie znany błąd mam. Najlepsze jest to że nawet gry nie wyłączyłem jak sobie przerwę robiłem.

Edit moj problem jednak nie był na tyle poważny jak te powyżej bo te 2 gry do których próbowałem wejść akurat się okazały na modach, a to że ludzi nie wchodzili do moich to tylko dlatego że przez przypadek odznaczyłem okienko dla gracza i gra była postawiona dla 1 8-) . Takie to są moje początki z RT2 hehe.

jalkavaki
06-11-2013, 22:45
Witam.
Mamy z kolega problem. Gramy kampanię multiplayer. Gdy któryś z nas walczy z SI to drugi może tylko tą bitwę obserwować. Opcja "Walcz jako SI" jest niedostępna. Co jest nie tak, że nie można w bitwie kierować wojskami SI?

Asuryan
06-11-2013, 23:28
To zależy jaką kampanię gracie:
1. Kampania co-op to tryb kooperacji graczy przeciwko AI - więc będzie w niej dostępny tylko tryb wizytacji w którym gracz może podarować część swoich jednostek obserwującemu graczowi na czas tej bitwy.
2. Kampania twarzą w twarz, czy jak ją tam przetłumaczyli - można rozgrywać bitwy za AI, pod warunkiem że AI zostało zaatakowane przez gracza. Gdy AI atakuje jest bug - włącza się automatycznie tylko tryb wizytacji. Potrzebne ustawienia do gry za AI to: tryb twarzą w twarz, sposób rozstrzygania - graj bitwę i nie zaznaczony kwadrat "automatyczne rozstrzygnięcie". No i drugi gracz musi wcisnąć środkowy przycisk "graj bitwę" gdy już do niej dochodzi w kampanii.

jalkavaki
06-11-2013, 23:31
Dziekuję za odpowiedź. Teraz juz niestety za późno aby przetestować, ale jutro z pewnościa dam znać jak poszło.
Pozdrawiam